Riittääkö tämän hetkinen puolustus ?

  • 4 032
  • 22

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
tuossa katselin Jokerien puolustajien nimilistaa Mikkola ,Vallin,Tukio,Niemi,Malmivaara,Sandwith,Kankaanperä,Jalkanen ja Strömberg.
Kun vertaa näitä kavereita siihen mitä Jokereista lähti tulee mieleen riittääkö puolustus keväällä?
Jos esim Sandwith pudotuspeleissä tappelee itsensä pihalle on puolustuksen kookkain Olli Malmivaara.
Kuten näillä sivuilla on usein kirjoiteltu oli Kari Haakanan osuus viime kauden finaali voitoista todella iso,sillä kuinka hän paini Ojasen ja kumppaneiden kanssa,ja tausta tukea siihen antoi Brooks.
Nyt näiden kavereiden jättämä aukko on mielestäni iso samoin Koiviston joka on vielä isompi.
Eli Jokereiden puolustus on tasainen ,mutta kun kova paikka tulee kuka nousee ratkaisevan Yv:pakin rooliin ja kuka heivaa äijää maalilta? eli mikä on ratkaisu mennäänkö näillä? Hommataanko kookas järkäle,tyyliin Haakana vai kiekollinen Koivisto? Vai molemmat?
 

Waverunner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hmmm... ei tarvita kumpaakaan!

Hommataan joku peruspakki, jolta ei vaadita muuta kuin kiekon lyöminen ränniin! Tämä kaveri ei myöskään saisi ottaa minkäänlaisia riskejä, hänellä ei saisi olla mitään omia ajatuksia pelin suhteen, nyrkkeillä ei saisi koskaan, vaikka paikallisvastustaja hakkaisi parhaan joukkuetoverin. Myöskin taklaaminen EI saisi missään tilanteessa tulla kysymykseen!

Tällaisia Rami on aivopessyt jo monta...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mielestäni ei riitä... MEillä ei tällä hetkellä ole yhtään Haakanan tai Brooksin kaltaista pakkia rivistösämme. Vallinista tai Tukiosta tuskin on uudeksi Koivistoksi. Jos Terrorista ei tule uutta Gagnonia, olemme pulassa. Suurin osa pakeistamme on siis melkoisia mikkihiiriä. Yksi kookas pelaaja tarvittaisiin ja miksei yhtä erittäin taitavaa kiekollisesti varmaa pakkia myös. Koivistoa tuskin saadaan, mutta eihän sitä ikinä tiedä.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Ikijokeri
Mielestäni ei riitä... MEillä ei tällä hetkellä ole yhtään Haakanan tai Brooksin kaltaista pakkia rivistösämme. Vallinista tai Tukiosta tuskin on uudeksi Koivistoksi. Jos Terrorista ei tule uutta Gagnonia, olemme pulassa. Suurin osa pakeistamme on siis melkoisia mikkihiiriä. Yksi kookas pelaaja tarvittaisiin ja miksei yhtä erittäin taitavaa kiekollisesti varmaa pakkia myös. Koivistoa tuskin saadaan, mutta eihän sitä ikinä tiedä.

Nyt oli pakko lainata kokonaan! Pelkkää asiaa! Olen samoilla linjoilla. Terranille kaveri ja yksi mikkihiiri pois ja kädet tilalle..
 

Nemo#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehdottomasti tarvitaan joku joka hoitaisi varmasti oman tonttinsa. Tämän hetkiset pakit ovat liian epävarmoja...aina joutuu kauhulla katsomaan, kun joku esim. rölli kuljettaa kiekkoa. Kuten varmasti muistatte mitä viime pelissä tapahtui. =) Tämän kaltaisia mokia ei todellakaan kaivata play-offeissa. Tiedän, kaikilla pelaajilla on huonot päivänsä, mutta kuitenkin.

Eli varmasti puolustava puolustaja olisi tarpeen joka osaisi myös taklata kunnolla ja puhtaasti. Tai joku jolla olisi kunnon pyssy millä pelotella yv:llä vastustajia ja sitä kautta saataisiin niitä maalejakin aikaan enemmän.
 

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
huoh...

Parhaillaan otetaan tällä pakistolla kerholta tukkaan 7-2, mitenköhän tuokin päättyy. Rupeaa vaikuttamaan siltä, että näillä pakeilla alkaa rahkeet olemaan varsin lopussa. Nimilista on varsin vaihteleva. Hasardikamaa ovat ehdottomasti Sandwith ja Malmivaara, samaan kastiin voi myös ehkä lukea Tukion. Peruskamaa ovat Mikkola, Vallin, Kankaanperä ja Störmberg. Ainoa joka pelissä tasonsa pitävä puollustaja on tällä hetkellä Niemi.

Pitäisikö Hjalliksen sitten raottaa kukkaroa ja hommata joku uusi ukko vahvistamaan linjoja ? Tuskinpa auttaa, hyvin on mennyt näilläkin (ainakin 28.11 asti). Nyt vaikuttaa kuitenkin pahalta, mutta mitäs yksi mies muuttaisi ? Näillä mennään nyt ainakin. Sumo saisi nyt lopettaa maajoukkuekuvioiden aprikoinnin ja palata nykyiseen duuniinsa...
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Kieltämättä huolestuttaa tuo puolustus ja ihme on, jos ei sille osastolle tule muutoksia. Kerhohan käveli maalille kunniakujaa pitkin, oli todella kamalaa katseltavaa jo pelkkä Urheiluruudun välähdyskin. Millähän ilveellä Jokerit alkukaudesta onnistui pitämään maalinsa niin koskemattomana? Ei edes Lehtonen mahdottomuuksiin pysty.

No, ei auta kuin luottaa, että koutsi ja johtajat tietää mitä tekevät.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään nähtiin rinkulalla paljon toivottomia syöttöjä, toivotaantoivotaan syöttöjä, huolimattomia syöttöjä ja näiden seurauksena harhasyöttöjä. Kerho teki kolme(?) maalia 2 vs. 1 tilanteesta. Nämä 2 vs. 1 tilanteet tulivat harhasyötöista tai kiekonmenetyksistä niillä paikoilla, joilla kiekkoa ei missään tapauksessa saisi menettää! Vastaan kysymykseesi, että kyllä tämän hetkinen puolustus riittää. Mutta huolellisuutta tarvitaan paljon lisää, ettei samanlaisia möhläyksiä enää nähdä.

Noh, tottakai siellä näkisi mielellään jonkun Koiviston kiekkoa vispaamassa...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itse luulen, että kysymys on enemmän kokonaisuudesta. Summasen pelitapaanhan kuuluu se, että ei ole erikseen puolustusta, vaan on koko joukkue, joka puolustaa. Jokereissa ei todellakaan ole samalla perinteisellä tavalla hyökkääjiä kuin on muissa joukkueissa. Meillä on viisikko, jonka tehtävänä on puolustaa maalia yhdessä Lehtosen kanssa. Koska viisikosta ainakin kolmikon pitää joskus jopa hyökätä sekä jonkun karvata, jokainen ottelu vaatii kolmea asiaa: jalkoja, jalkoja, jalkoja.

Nyt kun ne jalat eivät treenien vuoksi pelaa, jälki on kamalaa. Summanen sanoi IFK-pelin jälkeen, että jotenkin täytyy nyt vaan pelata pois nämä kolme peliä (HPK, Saipa, Kärpät) ennen taukoa. Että niistä ei ole mitään odotettavissa... Tauon aikana Jokerit palautuu varmasti aika hyvin, sillä treenejä on jo nyt hieman kevennetty. Ja joulutauko menee osittain Continentalissa, joka taas ehkäisee hyvin kovaa harjoittelua. Itse uskon vahvasti siihen, että Jokerit on lennossa taas tammikuussa ja kalavelkojen maksaminen alkaa jo ensimmäisestä joulutauon jälkeisestä pelistä.

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

Peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Chicago Blackhawks, sympatiat Bluesereille
Eipä riitä

Pikkuhiljaa narrilaumassa hiipii puseroon ajatus, että jos sittenkin tarvittaisiin yksi kova pakki....koska muutoin se saattaa mennä vastustajan paitaan pelaamaan ja ratkaisee vielä kovilla otteillaan matsin himaan.....ei tälläistä anneta tapahtua.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Ei riitä

Jos puolustuksen johtotähdet (ykköspari) ovat AJ ja Rölli, niin ei riitä, ei ainakaan mestaruuteen. Tietenkin voi pyrkiä hyvään taloudelliseen tulokseenkin, kuten Kissalassa, mutta nykypakistolla joudutaankin selittelemään sitten sillä.

Show-Nielikäinen ei olisi mikään ratkaisu, eikös se ole sitä paitsi laituri?

Kyllä vähintään yksi gagnon-haakana tulisi olla. Vähintään. Kovuutta ja puolustustaitoa omaava kaveri puuttuu.

Tietenkin pitää muistaa Summas-optio. Kangesta tai Malmista (mikä Sandwitch?) voi tulla vielä akatemiassa sellainenkin, on noita nähty. Nyt näyttää kuitenkin tänään siltä että pakisto ei riitä kirveelläkään.

Summasen klaanin pelianalyysi voi myös kertoa, ettei taitavalla 'koviksella' ole oikeasti enää edes mitään käyttöä. Viisikkopuolustus luo perustan ja taitavat yksilöt tekevät maalit, Lehtosen toimiessa viimeisenä lukkona.

Summasen kanssa pitää myös osata asennoitua sillä tavalla, että kaikki tähtää kevääseen. Mitähän fanit ja Harry Harkimo tuosta tykkäävät?
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Riittää...

Ei se pelkkä kovuus mitään ratkaise. Täytyy muistaa, että kun viisikkopuolustus ja keskialueen sumppu toimivat, niin pakin tehtäväksi jää hakea vastustajan roiskaisema kiekko kulmasta, ja toimittaa se pois, mieluiten jopa antaa hyvä avaussyöttö. Siinä esim. Tukio, Vallin ja Mikkola ovat hyviä vikkelinä miehinä.

Se on totta, että Jokereiden puolustus ei tällä hetkellä ole ihan kuosissaan.

Kauhuesimerkkinä toimii Kankaanperä, mutta eivätköhän ne Malmivaara, Kankaanperä ja Sandwith ole sitten play-offseissa ihan ok-miehiä (Malmivaarahan oli tosi varma viime vuoden finaalissa!)
Niemi on yksi liigan parhaista puolustajista tällä hetkellä, eikä hän siitä mihinkään muutu.

Totta, totta, tarvittaisiin iso, vahva ja taitava pakki, mutta mikä joukkue EI tarvitsisi sellaista?!
 

Gosgari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oi Koivisto...

Niinpä. Koivistoa takaisin haikailevat ovat aivan oikeassa siinä, että kyllä puolustusta voisi vahvistaa. Mutta kun katsoo ottelussa päästettyjen maalien määrää niin se on hieman risti riidassa vaatimusten kanssa, sillä en ole varmaankaan ainoa joka on huomannut, että Jokerit on päästänyt selvästi vähiten maaleja. Kuitenkin vaikka maaleja on päästetty vähän niin siltikin Jokerien puolustus vaatisi vahvistusta, mutta en uskalla lähteä arvailemaan aikooko Rami tehdä muutoksia uusien pelaajien muodossa. Mikäli aikoo, niin silloin olisi ihan kiva jos joku todellinen Peltosen kaltainen johtohahmo saapuisi myös puolustuksen vahvistukseksi. Valitettavasti sen kaltaisia yksilöitä ei kasva ihan joka oksalla...Koivisto oli viime kaudella suosikki pelaajani Jokereissa, ja tuntui hienolta kun oma suosikki tekee maalin, ja mikä ei ollut ihan harvinaista kuten ei myöskään jokapäiväistä herkkua viime kaudella. Onhan meillä "ströbä" ja AJ mutta ei kahta ilman kolmatta eli siis jään odottelemaan josko taivaalta tipahtaisi joku uusi vahvistus.
 

MÖrökölli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Miten olis Järventien Mara?? Virmanen vois lisätä Jukka Jalosen narripiinaa ja hommata meille Järventien.. Kaverin koosta en tiedä (muut valaiskoon), mutta suhteellisen hyvä laukaus löytyy ja käsiä myös.. Siinä olis mielestäni hyvä viivapelote yv:aan, pakkeja käytetään kylläkin aika vähän yv:ssä.. Onhan meillä tosin Rölli ja AJ.
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Järventie?

Voisihan Järventie olla hyvä mies. Hauskinta siinä tapauksessa olisi tosiaankin HPK-ininä joka yltyisi yltymistään.

Miten olisi vielä Viitakoski, kun HPK kerran on sitäkin niin hankkimassa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hpk:n keskustelupalstoilla teille ollaan kovasti tyrkyttämässä Järventietä. No, se ei tietysti vielä todista mitään.

Olin saipa-pelissä 13.12. ja ulkuopuolisesta näytti 3. erän lopussa, ettei Summanen ainakaan silloin luottanut rosterissa olleisiin kädellisiin pakkeihin pelin lopussa. Ylivoimaa pelattiin välillä jopa pelkästään hyökkääjillä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Johannes
Hpk:n keskustelupalstoilla teille ollaan kovasti tyrkyttämässä Järventietä.

Johtuu ilmeisesti sitä, että HPK:lla, Ilveksellä ja Järventiellä on jo sopimus Järventien siirrosta HPK:n paitaan. Asiahan tosin kiistettiin äsken, joten kun ensin maalataan kuva "ilkeästä Harkimosta, joka vie köyhältä seuralta vaikka viimeisenkin pelaajan", kaikki ovatkin kohta sitä mieltä, että on vain hyvä, jos Järventie siirtyy ritaripaitaan. Ja näin tulee käymään - pankaapa mieleen.
 

MÖrökölli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Printzin siirrolla Ipaan on varmaan linkki Järventien mahdolliseen siirtoon H:linnaan. Jos, ja kun Printz tekee loppukauden sopparin Tampereelle niin tod.näk. Järventie vaihtaa maisemaa..
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Ei kuulemma riitä ainakaan Summasen mielestä.
Kiekollinen pakki haussa ja snaipperi.
Tämän hetkisellä joukkueella ei kuulemma mestaruutta voiteta.

Maalivahtiki ois hyvä saaha, Lehtonen haparoi heti ku vastustajat pääsee hyökkään mutta jos pakit pitää niin Lehtonenkin pitää, no jos Helanen torjus mestaruden.

Onko kellään tietoa tai jujka tulijoista?
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Siirtoaika umpeutuu ..

Ja joukkue on ilmeisesti tässä.
Pakkipuoli on fyysisesti todella surkea,liikettä löytyy jonkin verran mutta millä kammetaan äijää...loppukahinoissa ,juuri niinkuin moni on kirjoittanut tänne.
Kun vielä Jokerien kohdalla "hyökkäys on paras puolustus" slogan ei toimi ei voi kun pistää kädet ristiin ja jäädä odottelemaan miten äijien käy.
 

spoonful

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuo puolustus oli eilen HIFK:ta vastaankin (2-2) välillä pahasti helisemässä. Eli liike on hidasta ja jotkut puolustajat hiukan kädettömiä. Todellisia voimamiehiä ei löydy kuin pari, Ströba ja Järventie. Kun maalivahti Lehtosen tyyliin kuuluu torjua lähes kaikki kiekot eteensä, tulee liian usein pahoja tilanteita, kun nämä puolustajat eivät kerkeä aina sitä kiekkoa ottamaan ennen vastustajan hyökkääjää.

Kuitenkaan Jokerit ei ole omiin päästänyt juuri kahta maalia enempää monestikaan. Mutta pleijareissa, joissa maalit ovat ehkä lujassa, ei puolustuspeli voi olla noin hataraa mitä välillä on nähty. Lehtonen on oikeasti pelannut Jokereille aika monta voittoa varsinkin alkukaudella. Se puolustajien nimilista ei ole komea, mutta Summanenhan paneekin koko joukkueen pelaamaan tarkkaa peliä, eikä vastustajat ainakaan läpiajoja paljon saa. Tähän pelityyliin on pleijareissa vain luotettava.

Jos puolustuksessa olisi jotain Tom Koiviston tyylisiä, hyökkääjät voisivat enemmän keskittyä maalien tekoon. Viime kaudella puolustajat olivat parempia, nyt täytyy vain toivoa parasta mestaruuden tavoittelussa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit,Djurgården,Calgary Flames
Mielestäni Jokereiden tämän hetken puolustus ja sen riittävyys on kaksipiippuinen juttu. Jos katsotaan kylmästi puolustajien nimilistaa, fyysisiä mittoja, kätisyyksiä tai pakkien tämän kauden tehopisteitä niin vastaus on, -ei riitä mestaruuteen.

Mutta jos laajennetaan perspektiiviä ja katsotaan pakkiparien ja hyökkäysketjujen yhteistyötä kentällä, tätä nyt neljättä vuotta käytettävää taktista pelisysteemiä (lasken mukaan myös Westerlundin ajan päävalmentajana), jossa sentteri on käytännössä kolmas puolustaja ja vasen kaista pyritään pitämään aina kiinni, niiin vastaus on, -riittää mestaruuteen.

Mutta riittääkö voima ja vääntö oman maalin edessä pelin kriittisillä hetkillä, puolustettaessa yhden maalin johtoa alivoimalla ratkaisevassa pudotuspeliottelussa? -tiukkaa tekee mutta uskon että riittää. Summanen on reagoinut (tottakai) täksi kaudeksi tarkistettuun tuomarilinjaan, nykyisillä säännöillä valtteja ovat ketteryys ja liikenopeus, eikä se paljonko pakeilta nousee penkistä.

Tätä asiaa Summanen on epäilemättä pohtinut monina unettomina öinä pitkin kuluvaa kautta, mutta hän on PELIMIES, ja uskoo siihen mitä tekee, -uskotaan me fanit suosikkijengimme päävalmentajan taktisiin taitoihin, vai mitä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös