Petri Lehtonen – paluu parempana kuin koskaan?

  • 8 662
  • 21

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Piste- ja syöttöpörssin johdossa, Jatkoajan valinta alkukauden parhaaksi pelaajaksi ja Jukureiden huipputehokas ylivoimapelaaminen. Siinä nyt aluksi jokunen syy siihen, miksi tämä ketju on avauksensa ansainnut.

Eri aikakausia ja muita tekijöitä nyt on vaikea vertailla, mutta pelaako mies nyt kaikkein parasta kiekkoaan, vai onko kaikki vaan natsannut aiempaa paremmin kohdalleen?

Ja mitä maalikoosteita on tiiraillut, niin Lehtosen pelaaminen vaikuttaisi olevan paljon näyttävämpääkin kuin aiemmin. Silloin joskushan väännettiin paljonkin siitä, kuinka Lehtonen ja Forsell saattavat olla sarjan parhaat sentterit (tasaisen tappavaa ja ehkä vähän tylsääkin peliä, kun eivät koskaan hae liian vaikeita ratkaisuja tai tee virheitä), mutta eivät samanlaisia kulttilegendoja kuin esim Nurmberg tai Westerback. Jos tämä tahti jatkuu, niin mielipiteitä on ehkä muutettava.

Ja olikos niin, että Lehi on päässyt pisteille nyt jo kymmenessä matsissa putkeen? Jos on, niin kohta pitänee sitten alkaa todenteolla kaivelemaan ja laskeskelemaan Mestiksen pisimpiä pisteputkia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja olikos niin, että Lehi on päässyt pisteille nyt jo kymmenessä matsissa putkeen? Jos on, niin kohta pitänee sitten alkaa todenteolla kaivelemaan ja laskeskelemaan Mestiksen pisimpiä pisteputkia.

Kyllä näin on, jokaisessa pelissä on pistetili karttunut.

Lehin pelisilmä on uskomaton, väittäisin, että tämän sarjan paras. Välillä tuntuu, että miehellä on silmiäkin enemmän kuin nuo normaalit pari kipaletta. Lehi pelasi vuosia Antti Laakson aisaparina Jukureissa, ja monet väittivät, että kummastakaan tuosta tutkaparista ei olisi ilman toista mihinkään. Tällä kaudella viimeistään Lehi on nuo puheet todistanut enemmän kuin vääriksi. Lehtosen luistelu jäällä ei ehkä vedä vertoja Mestiksen parhaimpien kanssa, mutta miten paljon voikaan kokenut pelimies oikealla sijoittumisellaan ja tilanteiden ennakoimisella helpottaa omaa peliään. Lehiin pätee sanonta, se näyttää helpolta kun sen osaa. Aivan viimeisimmissä peleissä Lehi on vielä kaiken lisäksi yllättänyt sillä, että hän on yrittänyt entistä useammin omaa ratkaisua ja laukonut, kerran taisi jopa tulla maali lämärillä!

Yksi tekijä Lehin loistavaan kauden alkuun on varmasti myös sillä, että mitään (ainakaan isompia) vaivoja ei nyt taida miehellä olla. Mies sai valmistautua kauteen terveenä ja siviilipuolen asiatkin taitavat olla hyvällä mallilla. Toivottavasti Lehi välttyy loukkaantumisilta jatkossakin. Tällä tahdilla nuo Mestiksen ennätykset ovat vaarassa monella sektorilla.
 

Camembert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt kulkee

Arvailuksi menee, mutta ilmeisesti polvi vaivasi jo useana vuotena ennen operaatiota. Nyt on paikat kunnossa ja ikä ei todellakaan vielä ole este hyville suorituksille. Eilenkin nähtiin muutama todella maukas veivaus. HeKin jätkät jäivät paikoilleen pyörimään kun eivät tienneet missä kiekko oli :)

Pistepörssin kärkisijaan saattaa todellakin vaikuttaa se, että Antti Laakso ei ole vierellä. Omia ratkaisuja tulee useammin ja "puoli-lämärikin" on puhunut useammin kuin koskaan. Lindholmin kanssa homma alkoi jo toimia ja tuloksena olkin pari pistettä per peli, kun Miikka oli vierellä. Nyt tahti on Lindholmin poissaollessa pudonnut "vain" yhteen pisteeseen per peli. Tosin D-Team pelissä Lehi hoiti voiton melkeinpä Kallioisen kanssa kahdestaan...

Kun Lindholm saadaan mukaan niin erityisesti ylivoimapeli tehostuu entisestään.
Lehin alkukauden hallitsevalla roolilla on myös kääntöpuolensa. Kakkosketju
ei saa näyttävästä pyörityksestä (Rohtla) huolimatta paljonkaan aikaan. Juntunen erityisesti on ollut pettymys. Jos Lehi loukkaantuu niin vaikeata tulee.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Aika ylivoimapainotteista taitaa olla Lehtosen dominointi tällä hetkellä. Tehotilastossa on +5 ja -3. Eli vähän on ollut tapahtumia tasaviisikoin.
 

Camembert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pääasia että dominoi. Pistepörssi ei valehtele - tärkeintä on että tehoja tulee.
Vaikkakin sitten pääasiassa ylivoimalla. Tasakentällisin vaikuttaa edelleenkin se, että vaikka vasta kymmenen peliä on pelattu, on ykkösketjun kolmas lenkki vaihdellut jatkuvasti. Tähän mennessä siis jo ainakin Lindholm, Jokila ja Jormakka. Ja Lindholmkin on uusi mies, joka siis terveenä ollessaan rinnalla olisi.
Ykkönen on kyllä tasakentällisin ollut välillä pahassa pulassa. Se ei kuitenkaan Lehin alkukauden suoritusta paljon himmennä. Lehi pelaa ylivoimat, alivoimat ja paljon vielä tasakentällisinkin. Kuormaa pitäisi jatkossa saada vähän tasaisemmin jaettua. Siksi odotankin tuloksia kakkoskentältä.
 

ventos

Jäsen
Juntunen erityisesti on ollut pettymys.
Tuosta olen täysin erimieltä, Juntune on pelannut tasaisen varmasti kaikki pelit. Juntusen ja Ojasen peli kärsii, kun Rhotla ei malta syötellä, Juntunen ja Ojala ovat olleet monta kertaa täysin avoimessa maalipaikassa, mutta Rhotla veivaa ja veivaa eikä syöttöä kuulu. Juntunen on ollut yksi parhaita hankintoja Jukureilta toivottavasti Juntunen jatkaa Jukureissa myös tulevina kausina.
 

Vertigo

Jäsen
Suosikkijoukkue
muinainen MiPK
Veivejä

Aiheen sivusta, mutta Rohtla tosiaan veivaa usein liikaa. Vieraspeli Heinolassa oli tästä selkeä poikkeus. Syötöt lähtivät oikea-aikaisesti ja oikeisiin paikkoihin. Ketjun peli oli näyttävää ja tehokasta. Pitäisikö jonkun teipata pukukopissa kiekko lapaan, vai onko ko. Jessellä näissä peleissä henkilökohtaisena harjoitusteemana "elämää suurempi veivi". Niitähän ei voi enää juuri kokeilla, jos pääsee ylemmille tasoille pelailemaan.

Aiheeseen palatakseni Lehtonen on ollut todella hyvä ja tehokas, ei välttämättä aina teatraalinen. Lehin kokemuksella voi kai todeta, että se liika veivi on usein turha ja tarpeeton päämäärän saavuttamiseksi.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Aika ylivoimapainotteista taitaa olla Lehtosen dominointi tällä hetkellä. Tehotilastossa on +5 ja -3. Eli vähän on ollut tapahtumia tasaviisikoin.

Tällä hetkellä tehot 6+12 ja yv:llä 4+10, mut kaikki lasketaan. Kuusi syöttöpinnaa matkaa ja 300 syöttöpinnaa menee rikki. Seuraava syöttö nostaa 1.divisionan/Mestiksen kaikkien aikojen tilastossa sijalle kolme. Edellä vielä Mika Helkearo, Tero Forsell ja Ilkka Kares.

Kalevankankaan Kuninkaan tehot nyt 451. 182+294=476
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Lehtonen on ollut alkukaudella ilmiömäinen. Toivotaan että mies säilyy terveenä ja koko ykköskenttä muutenki pysyy kasassa. Lindholmin poissaolo on valitettavasti aika paljon vaikuttanu ykköskentän peliin. Jokila onnistui hyvin paikkaamaan Lindholmin jättämän aukon kun miehet on aika samanlaisia pelaajia, mutta Kettunen ei sovi tuohon rooliin maalintekijäksi. Jormakalla taas näkyi pelaamattomuus kun hänet ykköseen sijoitettiin. Toivottavasti Lindholm pelaisi jo huomenna niin ykköskenttä olisi taas kasassa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lehtonen on ollut alkukaudella ilmiömäinen.

Petri Lehtonen joutui huilaamaan yhden ottelun (D Team) selkävaivojen takia, ja pieni huoli heräsi jo Jukurikannattajissa. Lehi kuitenkin palasi tosi toimiin nopeammin kuin uskottiin, eikä tahti tunnu hyytyvän pikkuvaivoista huolimatta. Vanhaa tuttua Lehiä nähtiin tänään TuToa vastaan (1+1) ja ottelun avausmaali 14 sekunnin pelin sai epäilevät tuomaat varmasti vakuuttuneiksi maestron kunnosta.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kalevankankaan kuningas rikkoi RoKia vastaan 300 syöttöpisteen rajan 1.divarin/Mestiksen runkosarjassa, onnea Lehi!
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Nostetaas nyt tääkin ketju henkiin. Lehi teki muutama viikko sitten paluun pitkän sairasloman jälkeen kun nilkka hajos syksyllä. Eilisessä pelissä syötti Jukureiden toisen maalin ja se syöttö oli samalla Lehin 500. tehopiste 1.divarissa/Mestiksessä. Onnee Lehille, ei tohon iha joka kaveri pysty!
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Hyvillä mielin katselin että pari syöttöä melko heti paluun jälkeen, ja Kouvolassa ratkaiseva rankkari sisään. Mestislegenda "vailla verta", hyvä kun ei ura loppunut liian aikaisin! Puumailatehtaatkin jatkaa toimintaansa, kun Lehi ja Konsti pistää tikkuja päreiksi :)
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Peliura on ohi | kiekko.lansi-savo.fi

Petri Lehtosen peliura on siis ohi kun Jukurit ei tarjonnut Kalevankankaan kuninkaalle enää jatkosopimusta. Itselle todella suuri yllätys, koska mun mielestä ainakin olisi mahtunut joukkueeseen jos vain pysyy terveenä. Todella harmi, että näille perusjukureille ei tarjota jatkosopimusta. Lehtonen siis tuossa sanoo, että mikään muu Mestisseura ei ole edes vaihtoehto. Eikä alasarjat tai ulkomaat kiinnosta. Kiitos Petrille näistä vuosista! 2000-luvun ehdottomia kärkijukureita!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vähän nololta kuulostaa. Toki Jukureidenkin kantilta voi katsoa asiaa niin, että ainakaan loukkaantumisten sotkemalla viime kaudella palkkarahoille ei saatu vastinetta, mutta ehkä sopimusneuvottelut eivät olisi nousseet tässä tapauksessa jatkon kynnyskysymykseksi.

Pikkarainen 1 - (jo ennestään heikoissa kantimissa ollut) mikkeliläinen kiekkokulttuuri 0
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lehtosen sivuuttaminen ensi kauden joukkueesta ei ollut itselleni yllätys. Toki Lehin olisi perusjukurina mieluusti nähnyt joukkueessa ja hienolle uralla olisi suonut tyylikkäämmän päätöksen ehjän kauden jälkeen, mutta pelillisesti ja joukkueen edun kannalta tämä ratkaisu ei siis yllättänyt.

Lehin olisi selkeästi kiekollisena sentterinä täytynyt mielestäni mahtua kahteen ensimmäiseen ketjuun, ja jos Pikkaraisen papereissa niihin on tyrkyllä kovempia kavereita, niin Lehtosen kortit alkoivat olla vähissä.

Todettakoon myös se, että itse lasken Hakkaraisen puolustavaksi (=kolmosketjun) sentteriksi, joten Lehille olisi ollut tarjolla enintään nelossentterin rooli. Ehkä Pikkarainen kuitenkin kaavailee siihenkin toisenlaista tyyppiä.

Toki yv-pelissä Lehille olisi vielä varmasti ollut paljonkin käyttöä, mutta tuntuisihan se hieman erikoiselta jos mies jatkaisi nelosketjussa lähinnä yv-tilanteiden vuoksi. En tiedä olisiko ratkaisu ollut joukkuehengen kannalta kovin rakentava.

Kiitos Lehille mahtavasta urasta Jukureissa ja erityisesti upeista hetkistä, joita on esityksillään tarjonnut.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Kiitos Lehille upeista elämyksistä joita olet tarjoillut mikkelin yleisölle. Pelimies suurella Jukuri sydämellä. Kunnioitettava peliura.

Itsekin aavistelin vähän jossain viestissä vieläkö vauhti riittää mestikseen. Kausi tulee näyttämään kuinka joukkue pärjää ilman "kokemuksen tuomaa rauhallisuutta".

Monesta suuntaa on kuulunut vähän huonojakin viestejä Jukureiden toiminnasta. Nyt täytyisi päättäjien vähän istua alas ja miettiä myös arvoja tässä maailmassa. Peliura/talkootyöt ym ym asiat voi päättää myös tyylikkäästi ja hoitaa loppuun selkä suorana. Omista junnuista huolehtiminen...onko sitä edes??? Nykyistä joukkuetta rakennetaan kovaa ja hommat hoidetaan hyvin, mutta hoidettaisiinko hommat loppuunsaakka hyvin!!!!
 

neljätoista

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kaikki loppuu aikanaan, näin se vain käy meille itse kullekin jossain vaiheessa oli kysymys sitten mistä lajista tai urasta tahansa. Enpä rupea valmentajaa tässä moittimaan, hänelle on annettu valtuudet ja päätösvalta joukkueen kasaamiseen ja Pike tekee omat ratkaisut. Ja näin tällä kertaa.

Itse kyllä myös tuossa kauden loputtua tuumailin, että saapi nähdä kuinka Lehin käy, tosin enemmän tuumailin sitä, että lopettaako äijä omasta halustaan, mutta mutta näinhän siinä sitten kävi. Uskon kyllä edelleen, että Lehi olisi mennyt kahteen ensimmäiseen kenttää, jos vain olisi saanut terveenä harjoitella ja halujahan kyllä tuntuu vielä riittävän.

Kunhan mies suurimmat tuskat ja katkeruudet henkisesti selvittää, niin voi olla että lopettamispäätös perutaan ja mies nähdään vielä mestisjäillä tulevallakin kaudella. Tuskaa tulee olemaan täällä päässä jos seura olisi esim. KooKoo. Perhe ja elämä Mikkelissä, joten kyseeseen ei varmaankaan kovin moni muu seura tule.
 

oskum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kunhan mies suurimmat tuskat ja katkeruudet henkisesti selvittää, niin voi olla että lopettamispäätös perutaan ja mies nähdään vielä mestisjäillä tulevallakin kaudella. Tuskaa tulee olemaan täällä päässä jos seura olisi esim. KooKoo. Perhe ja elämä Mikkelissä, joten kyseeseen ei varmaankaan kovin moni muu seura tule.

Semmoisen pyllistyksen teki seurajohto Lehin suuntaan, että melkein toivon näin käyvän ja Lehin tulevan KooKoon paidassa näyttämään Kalevankankaalle, että kuka on sen kuningas.

Nyt on pelisilmä kyllä pettänyt Jukuri toimistolla ja pahasti, kyllä olisi Lehi ansainnut kunnon lopettajaiset, eli ensikauden vetänyt vielä täysillä mukana ja nauttinut pelaamisesta.

Kaikkea ei voi mitata rahassa, varsinkin jos ensikaudella nyt otetaan taas SaiPasta senttereitä perseilemään muutaman pelin ajaksi, niin palveleeko se sitten toimintaa paremmin kuin se, että Lehi olisi mukana?

Fanikatsomo (ai mikä..?) voisi muistaa Lehiä jollain hienolla banderollilla, enkä nyt tarkoita sängystä vetästyä lakanaa johon tussilla kirjoitettu "Kiitos #31" vaan vähän jotain tyylikkäämpää.
 

BIG A

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hetken huumaa

Semmoisen pyllistyksen teki seurajohto Lehin suuntaan, että melkein toivon näin käyvän ja Lehin tulevan KooKoon paidassa näyttämään Kalevankankaalle, että kuka on sen kuningas.

Nyt on pelisilmä kyllä pettänyt Jukuri toimistolla ja pahasti, kyllä olisi Lehi ansainnut kunnon lopettajaiset, eli ensikauden vetänyt vielä täysillä mukana ja nauttinut pelaamisesta.

Kaikkea ei voi mitata rahassa, varsinkin jos ensikaudella nyt otetaan taas SaiPasta senttereitä perseilemään muutaman pelin ajaksi, niin palveleeko se sitten toimintaa paremmin kuin se, että Lehi olisi mukana?

Fanikatsomo (ai mikä..?) voisi muistaa Lehiä jollain hienolla banderollilla, enkä nyt tarkoita sängystä vetästyä lakanaa johon tussilla kirjoitettu "Kiitos #31" vaan vähän jotain tyylikkäämpää.

Allekirjoitan täysin tuon, että kaikkea ei voi mitata rahassa!!
Lehin vaikutus pelaajille pukukopissa ja faneille katsomossa olisi ollut suunnaton! Itse toivoisin Mikkeliläisen fanikulttuurin kasvavan rajusti varsinkin, jos halutaan tosissaan pelata liigassa jonain päivänä. Valitettavasti Mikkeliläisillä ei ole ketään "omaa poikaa" ketä fanittaa, mutta paras korvike sille olisi ehdottomasti ollut Lehtonen. Itse olen muutamankin kerran istunut päätykatsomossa ja se fiilis mikä syntyi kun Puuha-Pete pärähti soimaan, oli hieman jotain muuta, kuin mitä tapahtuu kun joku pari pelin Saipalaina laittaa limpun häkkiin.

Säälittää että joku yhden kauden menestystä sekä uralleen nousua hakeva valmentaja sivuuttaa näin radikaalisti, jonkun pelaajan jonka merkitys, niin faneille, kuin joukkueen hengellekin olisi näin valtava.

Toivottavasti Lehin ura jatkuu vielä jossain ja mielellään vaikka mestiksessä, jotta pääsisi näpäyttämään takaisin!!
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Pikkarainen on tekemässä tulosta, eikä hakemassa ystäviä.

Piken filosofiaan ei mahdu näiden vanhojen uskollisten sotaratsujen holhoaminen, vaan mieluummin mies kasaa nuoren ja kurinalaisen joukkueen. Näille vanhoille staroille kun joutuu usein antamaan pientä taiteilijanvapautta ja seuraikonin asema tuo myös pientä auktoriteettia kopissa. Tämä ei Pikkaraisen ideologiaan sovi edes vähää alusta. Joensuussahan pitkän linjan Jokipoika, Sami Puruskainen oli Piken toisella kaudella pitkät pätkät katsomokomennuksilla, ja muutenkin näiden kahden kanssakäymisessä oli sellaista otetta, että Pikkarainen olisi ollut huomattavasti tyytyväisempi, jos Puruskainen olisi tajunnut lopettaa ihan itse.

No, mahtava joukkuehan nimien puolesta Mikkeliin on tekeillä. Ainoa, jota itse jään miettimään on se, että mikä siitä tekee Mikkelin Jukurit? Jokaisessa menestyvässä joukkueessa pitää olla minun mielestäni edes rahtunen perinteitä ja paikallisuutta. Ne ovat osaltaan niitä sidosaineita, jotka saavat porukan soittamaan yhtä säveltä vaikeinakin aikoina. Lehin rannallejättämisen myötä nämä kummatkin vähentyivät aika radikaalisti.
 
Voisihan Lehtonen stuntata hyvin KooKoossa Keinästä, mutta ehkä me tarvitaan nyt enemmän sitä kokoa ja fyysisyyttä kokoonpanoon. Kyllähän Lehtonen on jo ennestäänkin itseään tarjonnut Kouvolaan..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös