Muiden joukkueiden kannattajat - Jokerit vai HIFK jatkoon?

  • 6 225
  • 25

Kumman toivot pääsevän välieriin - Jokerit vai HIFK?


  • Äänestäjiä
    150
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Mitä sellaisia perinteitä HIFK:lla on jota muilla liigajoukkueilla ei ole? "No kun se on perustettu jo sata vuotta sitten", kuulee usein jonkun 15-vuotiaan suusta. ;)

Miksi tämä pitää aina kääntää näin? Ei kukaan ole väittänytkään, ettei muilla jengeillä olisi omia perinteitään? Mutta kyllähän HIFK:iin yleisesti liitetään vahvat perinteet ja pysyminen kymmeniä vuosia tietyllä omalla linjallaan. Lisäksi koko emoseuran toiminta ja lätkäpuoli on perustettu tosi varhain. Ei perinteet ole aina yksi yhteen laskettavia ja täsmälleen saman arvoisia joka jengillä. Kyllähän esim HIFK:n ja vaikka toisen äärilaidan eli Bluesin perinteissä on suuri ero ainakin vielä tänä päivänä. Ja ehkä osaltaan syy siihen, että HIFK nähdään niin perinteisenä seurana on se, että se on voittanut mestaruuden tai pysynyt suurseurana 60-luvulta asti, sen lisäksi että se pyrkii toimimaan identiteettinsä mukaisesti+ollut sitä kautta kymmeniä vuosia ennakkosuosikkien joukossa ja ihmisten puheissa ja mielissä jne. Ja pysynyt niin pitkään yleensäkin SM-sarjassa ja sen jälkeen SM-liigassa. Monella muulla seuralla on ollut välillä eri näköisiä vaikeuksia, esim Kärpät oli pitkään todella synkissä vesissä.

Jos joku fani sanoo toivonneensa HIFK:ia tästä jatkoon sen takia, että seuralla on perinteitä niin mitä sitten. HIFK on helvetin perinteinen jengi tässä maassa ja se ei ole muilta pois/tai tarkoita ettei muilla ole perinteitä. HIFK on kumminkin ehkä se ainoa jengi, millä se tietynlainen brändi ja tekemisen tyyli on muotuotunut ajan mukana ja pyrkinyt pysymään mukana. Tietysti täydellinen sekään ei ole ja ainahan brändit ovat jopa ristiriitaisiakin.

HIFK:sta löytyy kyllä naurettavaa ja pilkattavaa muualta, kuin seuran noista perinteistä tai yleisestä imagosta/brändistä. Eiköhän sieltä joku SaiPa HIFK:n ensi kaudella sääläreissä tiputa, Lunkka maalissa ja Sakke koutsaamassa veskareita. Peltonen on lööpeissä vetäen pillin kautta bisseä vähien hampaidensa välistä Stadin kapakoissa, kun seura on toisella puolella Suomea pelaamassa --> Saatanan EDARI! Syö salaattisi ja tee palauttavat harjoitteesi! Me ollaan urheilullisia!

Mä en jaksa vääntää nyt kenenkään kanssa tai vääntää eri seurojen kanssa kummalla on jotain enemmän. Mutta HIFK:lla on perkele tässä maassa vahvat juuret ja perinteet. Olkoot muillakin omat juttunsa, ja sillä sipuli. Kunhan selaillessa vanhoja topicceja pisti silmään. Edes joku asia on HIFK:ssaa tehty oikein se ja se on tuo perinnepuoli+identiteetti+ pienet tyyliseikat jotka tehdään oikein.

Kiitos ja aamen ja hyvät päivänjatkot.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös