HeKi vai Peliitat?

  • 9 669
  • 21

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
18.4.2011 pidetään jäähallilla HeKin ensimmäinen osakeyhtiökokous. Samalla päätettäneen(?) myös millä nimellä toimintaa aletaan pyörittämään. Ilmeisesti nimen vaihtaminen Peliitoiksi on eräs vaihtoehto. Se on tiettävästi ollut merkittävän tai merkittävien rahoittajan/jien toive. Olisi toisaalta hienoa palauttaa maineikas Pelitat vielä henkiin. Toisaalta juuri kun HeKi on päässyt tekemään itseään tunnetuksi suomalaisella jääkiekkokartalla, niin nimenvaihto olisi sinällään iso harmi.

Listataan nyt jotain plussia ja miinuksia oman kupolin synkistä syövereistä.

Nimi edelleen HeKi

+ Vakiinnuttanut paikkansa Heinolassa ja on tuttu nimi Mestis-ympyröissä.
+ Lähes kolmekymmentä vuotta pitkät perinteet

- Nimi ei sinänsä mikään "iskevä" kuten Jokipojat, Titaanit, Hermes...
- Muiden silmissä yksi niistä lekeistä ja hekeistä
- Farmiseuran maine, josta olisi päästävä eroon. (onko sillä sitten nimen kanssa tekemistä..?)


Nimeksi Peliitat

+ Legendaarinen kiekkoseura!
+ Papat palaavat katsomoon. Monelle Peliitat on se "ainoa oikea"
+ Houkuttelevampi nimi sponsoreillekin..?
+ Harva muistaa enää 80-luvun lopun talous-sotkuja.

- Junioreilla ja muilla nuorilla tuskin mitään hajua koko Peliitoista.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Minua ei kyllä kiinnosta tippaakaan jo jossain määrin vakiintuneen HeKin vaihtaminen Peliittoihin. Suurin ongelma on siinä, että nykyisellä HeKillä ja vanhoilla Peliitoille ei varsinaisesti ole mitään yhteistä. HeKi on ainakin minulle tuonut jo paljon hyviä ja mukavia muistoja. Tuntuisi kyllä jotenkin väkivaltaiselta alkaa kannattaa jotain ainakin minulle tuntematonta seuraa.

Tästä tulee mieleen futiksen puolelta samanlainen episodi mikä Lahdessa käytiin, kun noin HeKin ikäinen City Stars kuopattiin ja nimeksi vaihdettiin legendaarisen kuuloinen Kuusysi. Eipä näilläkään seuroilla mitään muuta yhteistä ollut kuin kotikaupunki, mutta tässäkin oltiin ajattelevinaan "perinteitä".

Perinteitä syntyy pitkällä tekemisellä, ei seuran nimen tai logon (esim. Espoo) vaihtelulla. HeKi on hyvässä alussa historiansa lehdillä. Sääli jos tämä tuhotaan tuomalla keinotekoisesti joku pappojen suosikki takaisin.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Samoilla linjoilla Sepen kanssa. Toki Peliitat oli oman aikansa komeetta päijäthämäläisessä jääkiekossa, mutta minusta vanhan ja kuolleen seuran henkiin herättäminen ei tule toimimaan. Toisiko nimenvaihto edes lisää isoja sponsoreita? En usko.

HeKi heinolalaisena, kotikaupungin ykösjoukkueena on syöpynyt niin syvälle aivolohkojen väliin, että ei tuntuisi kotoisalta alkaa kannattamaan seuraa, joka on melkein väkipakosta vaihtanut nimeään, vaikkakin joukkue pysyisi samana. Kaikki mitä allekirjoittanut muistaa heinolalaisesta edustuskiekosta, tiivistyy sanaan HeKi. Mitä sitä turhaan nimen kanssa rimpuilemaan, HeKi on tuttu seura kotimaista jääkiekkoa seuraaville ihmisille. Nimen vaihtaminen ei takuulla muuttaisi muiden ajattelutapoja (joskin vääriä) HeKin muovimaisuudesta ja farmiudesta.

Tietääkseni ensi kuun yhtiökokouksessa julkaistaan ensi kauden valmennusryhmä ja jo muutamia pelaajasopimuksia.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
- Farmiseuran maine, josta olisi päästävä eroon. (onko sillä sitten nimen kanssa tekemistä..?)

No mulle kyllä tulee juurikin tuosta Peliitoiksi vaihtamisesta mieleen lähinnä Pelicans. Tietenkin hienoa, jos pyrkimys on päästä tuosta maineesta eroon ja ihan todella.

Kyllähän Peliitat toki legendaarinen nimi on, mutta kaipa HeKi on kuitenkin nykyaikaa. Täältä katsottuna aika sama. :)
 

Rud1us

Jäsen
Suosikkijoukkue
HeKi
No mulle kyllä tulee juurikin tuosta Peliitoiksi vaihtamisesta mieleen lähinnä Pelicans. Tietenkin hienoa, jos pyrkimys on päästä tuosta maineesta eroon ja ihan todella.

Kyllähän Peliitat toki legendaarinen nimi on, mutta kaipa HeKi on kuitenkin nykyaikaa. Täältä katsottuna aika sama. :)

On se nyt kumma jos nimeä lähdetään muuttamaan! Eikö ennemmin kannattaisi keskittyä siihen, kuinka katsomoon saadaan enemmän katsojia ja kuinka niitä kausikortteja kannattaisi myydä, pienestä kysynnästä huolimatta. Itseäni tuo mahdollinen nimen vaihtaminen lähinnä ketuttaa. Olen aina ollut HeKi-fani, enkä Peliitta. Kuten Mauri sanoi, Peliitat kuulostaa kieltämättä paljon Pelicansilta (=vielä enemmän Pelsujen farmiseura).

HeKi on minusta hyvä nimi ja logo on ihan perus tyylikäs. Ja mitä tuohon farmiseura statukseen tulee, niin en usko, että nimen vaihtaminen pyyhkisi pois sitä tosiasiaa, että Lahdesta tulee Heinolaan jatkossakin pelaajia.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
en usko, että nimen vaihtaminen pyyhkisi pois sitä tosiasiaa, että Lahdesta tulee Heinolaan jatkossakin pelaajia.

Erittäin hyvin sanottu. HeKi elää Lahen resursseista, turha sitä on kieltää vaikka kuinka tekisi mieli. Heinola on pieni kaupunki jossa työpaikkoja on vähän. Näin ollen 4-tiellä liikennettä riittää ensi kaudellakin, oli nimi mikä hyvänsä.

Tähdennän vielä että en tosiaan ymmärrä, miksi HeKi pitäisi tässä skenaariossa raiskata perinteiden nimessä. Peliitat olisi varmasti hieno seura jos se perustettaisiin kokonaan uudelleen. HeKi on luonut jo hieman omaa identiteettiään, joten en toivoisi että sitä heitettäisiin hukkaan.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Ulkopuolisen näkemys:

Nimen vaihtaminen Peliitoiksi - järjetön ajatus. Peliitat on joku muinaisjäänne takavuosilta ja HeKillä alkaa tosiaan olla jo 30-vuotinen historia takanaan. Lähinnä surullista, jos seura tarvitsee kipeästi rahoittajaa ja rahoittajalla sattuu olemaan tällainen itsepäinen vaatimus nimen vaihtamisesta. Peliitat myös todellakin haiskahtaisi vielä enemmän Pelicansin farmilta.

Ennemmin kannattaisi päinvastoin tuoda esille HeKin tähänastista taivalta ja päivittää entisestä vaakunalogosta modernimpi versio. Nykyinen HeKin logohan on susiruma ja sarjassamme mainostoimiston maanantaipalaverin antia.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Voisin lyödä satasen vetoa, että Pelicans-nimi on pälkähtänyt nimen keksijän päähän hänen miettiessään edesmenneitä Peliittoja ja varislogoa.. Nykyajan nuoret taas väittäisivät varmasti Pelittojen tulleen Pelicansin nimestä, kuten yllä jo mainittua. Lahden avuista Heinola tulee elämään eikä siinä mitään. Onhan mm. Hokki Lukon "farmi" ja Mikkeliinkin ramppaa pelaajia Lappeenrannasta. Silti Heinola tahdotaan mieltää Pelicansin apulaksi, jossa Lahti määrää mitä tehdään. HeKi on kuitenkin itsenäinen seura, eikä lahtelaisille ole tarjolla automaattisesti pelipaikkaa isossa ruudussa.

Hyvä kun mukaan on saatu näitä ulkopuolistenkin mielipiteitä. Omasta mielestäni HeKi saisi säilyä, mutta tokko sitä mitään Pelittojakaan vastaan olisi. Hienompaa tietysti olisi, jos Peliitat perustettaisiin kokonaan uudestaan, eikä HeKin "päälle".
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Omasta mielestäni HeKi saisi säilyä, mutta tokko sitä mitään Pelittojakaan vastaan olisi. Hienompaa tietysti olisi, jos Peliitat perustettaisiin kokonaan uudestaan, eikä HeKin "päälle".
Näissä tapauksissa kun ruvetaan "muuten vaan" korvaamaan jotain kestävänoloista ja toimivaa konseptia uudella, olen kyllä henkkoht poikkeuksetta toimintaa vastaan. "If it ain't broken, don't fix it". Tuokin on hyvä pointti, että perustetaanko kokonaan alusta uusi seura vai vaihdetaanko HeKin kuoriin vain uusi nimi tilalle. Jälkimmäinen näistä sitä pahinta juurien raiskausta.

Yksi näkökulma on sekin, että missä määrin heinolalaisen kiekkoilun kannattaa edes pyrkiä irti Pelicansin farmi-statuksesta kun siitä on kiistatta urheilullista apua. Toki hienompaa omien fanien kannalta, jos pelaajat pysyvät eivätkä lappaa joka viikko Lahen ja Heinolan väliä.

Pelicans taas on vakavarainen ja - varauksella - nouseva seura, jonka kehittymisestä voisi lähivuosina irrota muutakin kuin pelillistä apua Heinolaan. Ainakin itse luulisin että HeKi olisi Pelicansin tulevaisuuden tähtäimessä jonkinlaisena sijoituskohteena vähän kuten D Team JYPillä, toki pienemmässä mittakaavassa, mutta niin että HeKistä saataisiin pysyvä keskikastin jengi Mestikseen ja säilytettäisiin HeKin identiteetti (vrt. muovinen D Team).


Noin muuten nimen vaihtaminen on vähän kuin laittaisi maalia ruosteen päälle. Jos ja kun yleisön kiinnostusta pitäisi saada lisättyä, niin kylmälle ja ankealle hallille pitäisi tehdä jotain, ja toisekseen tänne Lahen suuntaan HeKi on seurana aika näkymätön puurtaja ja kiinnostavuus lähinnä juurikin niiden Pelicansin lainapelaajien varassa. Tyhjästä on tietysti paha nyhjäistä eikä sinne mitään sirkusta voi laittaa pystyyn, mutta oli tuossa futiksen puolellakin FC Lahella yksi puuhamies joka sai aikamoisen buumin päälle aika lailla euron budjetillakin kun intoa oli tarpeeksi. Mediayhteistyö ESS:n ja paikallisen oppilaitoksen kanssa on HeKille hyvä päänavaus. Ja niitä opiskelijoitahan nyt ainakin seudulta löytyy jos jonkinlaisilta aloilta, joilta on saatavissa ilmaiseksi vähintäänkin kohtuullista työpanosta ainakin seuran markkinointiin.
 
Viimeksi muokattu:

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Peliittojen nimen uudelleen tuominen on ihan mielenkiintoinen ajatus sinällään. Ymmärrän mitä sillä haetaan, mutta tehdäänkö päätös nyt sitten oikeista syistä on sitten eri asia. Näitä xxx:n Kiekko tyyppisiä joukkue nimiä on Suomi pullollaan ja tietynlainen differentioituminen voisi olla ihan paikallaan.Se mielletäänkö HeKi Lahden apulaksi tai mielletäänkö Peliitat Lahden apulaksi on aikalailla merkityksetön seikka. Oli Heinolassa joukkueen nimi mikä tahansa, mielletään se Lahden apulaksi joka tapauksessa.

Vaan historia on se määräävin tekijä. Aikanaan kun Peliitat katosi muinaisten kiekkoseurojen hautuumaalle tapahtui se aivan syystä. En näe oikein järkeä lähteä nostamaan tuon seuran nimeä juuri nyt parrasvaloihin. Kuten aikasemmin on mainittu alkaa Heinolan Kiekolla olla jo jonkin verran ikää takanaan, tätä faktaa ei pitäisi mielestäni myöskään olan kohautuksella ohittaa kun päätöksiä nimestä tehdään. Tilanne voisi olla eri jos seuralla olisi ikää vasta alle 10 vuotta.

Nykyinen nimi voisi ihan hyvin säilyä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Itse kyllä toivottaisin Peliitat takaisin kiekkokartalle. Peliitat on hieno nimi ja perinteitäkin on, lisäksi näitä LeKiä, KooKoota yms. kiekkonimimiä on aivan liikaa. Katsotaan mitä porukka päättää.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Tänään pidettiin tuo perustava yhtiökokous. Eipä ole vielä ainakaan osunut silmään uutista nimenvaihdosta. Mennäänkö myös jatkossa siis nykyisellä HeKillä?
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Mielenkiintoisia ajatellaan Heinolassa päin.

Täältä Savosta päin muistissa on kun kävin vieraspelissä Peliitat-SaPKo(olisko ollut joskus 80-luvun loppupuolella), se ratkaisi silloin putoamisen alemmaksi ja Peliitathan sen taisi 3-2 voittaa silloin ja me lähdettiin käymään suomisarjassa. En ole nyt varma mutta mulla on muistikuva että silloinolisi pudonnut myös Peliitatkin eli lähdettiin lopulta molemmat. :)

Aikojen saatossa HeKiin kuitenkin on nimenä jo tottunut ja on nimenomaan SaPKon yksi päävastustajista yleensä. Peliitat nimessä on taas jotain vanhojen hyvien aikojen legendaarista sähköä.

Vaikea sanoa mutta jotenkin tuo Peliitat kuulostaisi mukavalle vaikkakin SaPKoa koulutti silloin. Okey, äänestän Peliitat!
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Nimiasiastakaan ei ollut oikein mitään kommenttia paikallisaviisilla :(. Pitävät jännityksessä :/. Noh toisaalta osuu yksiin nykyisen tiedotuspolitiikan kanssa :D
 

fire^soul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings
HeKi on kuollut! Kauan eläköön Peliitat! :)

Nimenä ehdottomasti parannus, ja tuo jonkinnäköistä identiteettiä jo brändin osalta. Tämä siis henkilökohtainen mielipiteeni näin lyhykäisyydessään, enemmänkin voisi sanoa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Noh, täysin ulkopuolisena saanen kuitenkin sanoa, että mielestäni Peliitat on ehdottomasti parempi nimi Heinolan joukkueelle kuin HeKi.

Perustelut:
- Se on ensinnäkin suomalainen nimi - sitä ei ole väännetty väkisin englannista (mielessämme Pelicans tai Blues)
- Se on omaperäinen, kovin monella joukkueella tuota nimeä ei ole
- Se on ilmeisesti myös "perinteikäs", eli sitä ei ole yhtäkkiä vedetty jonkun hatusta vaan sillä on jo menestysvuosia takanaan
- Se ei ole lyhenne, jotka ovat mielestäni aina vähän tylsiä (sanoo JYPin ja D Teamin kannattaja, jes - alkuperäinen Diskoksen kannattaja tosin)
- HeKi on aina ollut mielestäni harvinaisen karsea nimi, ja kuulosta nimenomaan sellaiselta joukkueelta, joka pelaa siellä ännännissä divisioonissa

Mielestäni erittäin toimiva uudistuminen nimen puolesta. Yllättävää kyllä, hyvä Heinola.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hieno homma! Hienoa, että vanhat 70- ja 80-lukujen perinteet nousevat Peliittojen myötä taas kunniaan. HeKiä en nimenä jää kaipaamaan yhtään, kun tilalle tulee paluu vanhaan ja klassiseen nimeen.

Näinhän se on, että vanhoissa perinteissä ja nimissä on voimaa, monen seuran ja paikkakunnan kiekkojuuret kaipaavat asianmukaista kunnioitusta. Toivottavasti tämä olisi lopullisesti tajuttu myös TuTossa ja TuTon uusien omistajien keskuudessa. Sattuneesta syystä edelleen orastava pelko, että siinä missä muut seurat palaavat perinteisiin seuran nimiin ja klassisiin logoihin niin Turussa yritetään vimmatusti päästä perinteistä tykkänään eroon ja korvata ne muovisilla nimillä ja logoilla.

Peliitat - tervetuloa takaisin!
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Peliitat on kova ja hieno veto joukkueelta. Toivottavasti Kiekkoreipas vielä palaa Isku Areenalla!
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Tervehdin kyllä ilolla Peliittojen comebackia, tämä on paluuta juurille hienolla tavalla! =) Onhan tuossa nimessäkin 100+ kertaa enemmän munaa, kuin jossain vaisussa Hekissä.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, kehä-III:n ulkopuolinen Suomi
Eikös tuo olisi samantien voinut sitten olla Pelitans tai Pelikans ? Todella turha nimenvaihdos tilanteessa, jossa nimenomaan HeKi ! on pikkuhiljaa vakiinnuttanut paikkansa Mestis-tasollla. Peliitoista tulee toki mieleen sentään konkurssi.

Jos HeKi olisi pudonnut Suomisarjaan/siitäkin tai kaatunut taloudellisesti, olisi muutos ollut ihan ymmärrettävääkin. Nyt menestyvän seuran nimi vaihdettiin nuoruuttaan kaihoilevien eläkeikää lähestyvien mieliksi takaisin konkurssiseuran muotoon. Mutta raha se on joka ratkaisee, ehkä tästä muutoksesta innostuneena HeKin/Peliittojen seuraava nimi voisi ollakin vaikkapa Heinolan Kumpelit.

Pelicans, Pelitans, Tinatuopitkans
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nämä höpötykset ja vertaukset Pelikaaneihin ovat mielestäni täysin turhia. Peliitat oli ennen Pelikaaneja, toki niille jotka eivät tätä tiedä voi nimi aiheuttaa vastaavanlaisia oireita.

Täysin puolueettomasti katsottuna näkisin nimenvaihdon hyvänä asiana. LeKi, HeKi, KooKoo, TuTo, KooVee - onhan noita nerokkaan brainstrominning jälkeen keksittyjä seuranimiä vaikka muille jakaa. Peliitat taas erottuu massasta ja nimessä on silti myös perinteitä mukana. En usko millään, että tämä toisi negatiivisia vaikutuksia, eli esim. vierottaisi Heinolan 12-17½ vuotiaat nuoret jääkiekon parista.

Tervetuloa takaisin Peliitat!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös