Yleisömäärät laskussa

  • 3 722
  • 8

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viime aikoina on paljon puhuttu siitä kuinka jääkiekko on jäämässä yhä pahemmin katsojamäärissä koripallon, baseballin ja futiksen jalkoihin. Ongelmat näkyvät esimerkiksi New Jerseyssa, missä pelaavat sekä Giants (futis, Giants Stadium), Jets (futis, Giants Stadium), Nets (koris, CAA) ja Devils (lätkä, CAA). Nets kerää Continental Airlines Arenalle yli 16'000 katsojaa illasta toiseen ja pärjää. Devilsin peleissä taas hädin tuskin käy 13'000 katsojaa, vaikka vastassa olisi liigaa johtava Stars ja Devilskin pärjäisi hyvin. Rangers- ja Isles-pelit ovat sitten luku erikseen, mutta niissäkin - etenkin Rangers peleissä - puolet katsojista ovat vierasjoukkueen kannattajia. Mikä huvittavinta, suosituin kannustushuuto Continental Airlines Arenalla - pelasi siellä sitten Nets tai Devils - tuntuu olevan "Rangers suck!" tai "Let's Go Big Blue! (Giants)"

Ongelmaa ei esiinny vain New Yorkissa, vaan muuallakin ympäri liigaa. Phoenix Coyotesin pelejä käy katsomassa keskimäärin 12'000 katsojaa, vaikka halliin mahtuisi hieman yli 19'000. Esimerkiksi Blue Jackets pelissä muutama viikko sitten katsojia oli vain hieman yli 9'500....siis vähemmän kuin joissain Jokereiden peleissä (?).

Nashvillen yleisökeskiarvo on 12'431, Atlantan 12'625, Buffalon 12'759, Chicagon 12'854, Anaheimin 13'192, Bostonin 13'510 ja New Jerseyn 13'873. Ducks @ Bruins pelissä oli lokakuun lopulla Bruisin pienin yleisömäärä kuuteen vuoteen: 9'491.

Ottawa kerää juuri ja juuri hieman yli 16'000 katsojaa per peli. 9-3-murskajaiset Sharkseja vastaan näki paikan päällä alle 15'000 kannattajaa.

Blue Jackets, Minnesota Wild, Dallas, Toronto, Detroit, Montreal, Rangers ja Flygurls on ainoat joukkueet, jotka myy pelejään loppuun. Tosin Madison Square Gardenissa ei oltu ennen maanantaista Sharks-peliä ja Gravesin paluuta nähty täysiä katsomoita kuin kolme kertaa sitä ennen: opening night vs. Habs, Oct 15th vs. Leafs ja Nov 23rd vs. Isles. Esimerkiksi edellisillan Habs-pelissä katsojia oli noin 17'000, vaikka viralliseksi yleisömääräksi ilmoitettiinkin 18'200 eli täysi halli. Myöskään muissa perinteisissä kiekkokaupungeissa, kuten Montrealissa tai Torontossa loppuunmyydyt ottelut eivät ole enää itsestäänselvyyksiä.

Mistä tämä sitten johtuu?

Liikaa joukkueita? Kyllä, mikä on johtanut pelitason putoamiseen. Koska ns. heikoimmilla joukkueilla ei ole varaa suuriin tähtiin, eivät ihmiset jaksa heitä myöskään käydä katsomassa.

John Davidson sanoi:

"It's the fact there are too many teams now and marginal talent in the NHL. When you have less skilled professional athletes in any sport it will eventually be the downfall of it.

Not only is the skill level diluted from the original 6 teams or 15 teamss, but the price to see less talent has doubled, tripled and on and on."
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Sama mielenkiintoinen ilmiö tuntuu olevan vallalla muuallakin maailmassa muissakin lajeissa, joskaan ei nyt suoranaisesti maksavien katsojien muodossa vaan esim. tv-katsojien määrissä jne.

Ehkäpä tuo ylitarjonta on syynä siihen että ihmiset löytävät helpommin "oman" lajinsa joka saattaa sitten olla vaikkapa ihan marginaalilaji. NHL:ssä ehkä lippujenkin todella kovat hinnat estävät nuoria ym. jotka maksavat liput omasta pussistaan menemästä matseihin.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
jep, totta puhut....lippujen hinnat voivat olla jossain esteenä, mutta luulisi tästä New Yorkin multimiljoonaisesta kansasta löytyvän 18'200 ihmistä Gardeniinkin joka ilta.

Kuvaavaa jääkiekon kiinnostuksen laskulle on esimerkiksi se, että kun viime vuonna Adam Graves palasi ensimmäistä kertaa Sharks-paidassa Gardeniin, oli hallissa "vain" 17'500 katsojaa, sillä samaan aikaan Yankees pelasi World Seriesin loppuotteluissa ja tämä lähetys keräsi aivan huikeat katsojamäärät. Puhumattakaan siitä, että Yankee Stadiumin liput tuohon otteluun myytiin loppuun 35 minuutissa.

Devils-Stars pelissä oli tänään katsojia 16'009. Nets pelaa illalla Detroit Pistonsia vastaan ja voin lyödä vetoa, että katsojia ilmestyy enemmän paikalle. Tämä siitäkin huolimatta, että Pistons ei ole samanlainen kärkiseura mitä Stars on.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Nykin kohdalla on kyllä vaikea löytää syitä, toisaalta onhan Isles kärvistellyt samojen ongelmien kanssa jo pitkään...

Ehkei Lätkä ole kovinkaan Pop-laji ja toisaalta ajanvietteenä se oletettavasti häviää baseballille(uuh mieluummin katsoisin maalin kuivumista) ja jenkkifutikselle.
Koris on kyllä sitten jo oma lukunsa, tapahtumien määrä on niin suuri/peli ja muutenkin peli on huomattavasti viihdyttävämpää kuin tylsä lätkäpeli...tämä siis ainakin Suomessa jossa koripalloilijoiden henkkoht taitotaso on selkeästi kuitenkin ammattimaisia SM-liigajääkiekkoilijoita heikompi.

Ehkä kyse on tosiaan imagosta, jääkiekko on vanhempien laji jotka ovat seuranneet lajia ikuisuuden...nuoret eivät välttämättä innostu lajin huonon imagon takia... jos nyt ihan tavallisia tv-sarjoja tarkastelee niiden mukaan jääkiekkoa pelaavat hampaattomat kanadalaiset jne.

Toisaalta mikäpä minä olen asiaa puimaan kun en itsekään edes harkitsisi lätkämatsiin menemistä ellei kyse olisi jostain erikoistapauksesta...Ehkä jos asuisin Montrealissa...
 
Joukkuemäärän lisääntyminen on varmasti osasyy, mutta näkisin myös, että yhtä suuri (tai jopa suurempi) merkitys on Bettmanin nollatoleranssilla ja sen vaikutuksella itse peliin. Intensitetti on laskenut, taklaukset ja tappelut vähentyneet. Pelaajat kurvailevat keskialueella ilman tunnetta. Jäähyjen pelko ja uusi tuomarilinja(ttomuus) aiheuttavat sen, että pelaajat menevät laitakahinoihin äärivarovasti vältellen kontaktia. Peli on kuin curlingia luistimet jalassa, ei jääkiekoksi tunnistaisi. Bettman on yrittänyt myydä jääkiekkoa suurelle yleisölle, mutta näyttää siltä, että suuri ylesiö ei sitä ikinä tule ostamaan ja steriloimalla pelin Bettman menettää yhteyden vanhoihin "Old Time Hockeyn" kannattajiin.

Eräs toinen syy on varmasti nousseet pelaajapalkat. Kuinka kukaan katsoja voi samastua pelaajaan, joka menee lakkoon, koska ei ole tyytyväinen 5 miljoonan taalan vuosipalkkaansa. Tilanne on täysin kieroutunut, kuka nyt haluaisi maksaa itsensä kipeäksi siitä, että saa nähdä 36 miljonääri-diivan rusettiluistelua?
 

Rocco

Jäsen
"I am not interested to pay $75 for ticket and watch the game from the rafters"- mun kaveri Detroitissa.

On myös hieman tullut pelien katsominen kalliimmaksi viime vuosista.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Mitenkäs muiden pohjois-amerikkalaisten lätkäsarjojen katsojamäärien kehitys on muuten mennyt? Eli jossain vaiheessa luin, että monet perheet menevät katsomaan ennemmin jotain yliopistosarjoja yms. sillä lippujen hinnat ovat niin korkeat, ettei perheellä ole varaa yksinkertaisesti käydä peleissä.

Mitenkäs lätkälippujen hinta on suhteessa esim. baseball tai korispilettien hintoihin?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
NHL-pelejen lippujen hinnat ovat aika samaa tasoa NBA-lippujen kanssa. Itse asiassa kun kävin Mavericksin pelin katsomassa, niin halvimmat liput olivat muistaakseni 30 taalaa, kun Starsin halvimmat liput samassa hallissa maksoivat 40 taalaa. Kalleimmat liput olivat muistaakseni puolestaan vähän kalliimmat kuin NHL:ssä (suuruusluokka oli 300 taalaa per lippu, joten näitä ei tarvinnut pitkään pohtia...). Se mitä Suomessa ei ymmärretä on se, ettei NHL-seurat myy lippuja siksi, että peli olisi parempaa tai että kaupungit olisivat isompia, vaan siksi että ihmisten ostovoima on ihan eri luokkaa (ja myös siksi, että siellä peleissä käyminen kuuluu kulttuuriin ihan eri tavalla, vaikkei intohimoinen lätkä-fani olisikaan).
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lippujen hinnoista

Dallas Starsin halvimmat liput ovat 25 USD, joten ei se niin kovin kallista ole. Sinällään näihin ilmoitettuihin yleisömääriin kannattaa suhtautua tietyllä varauksella, koska esim. Dallasissa yleisömäärä on lähes aina 18 000, eli halli täysi, mutta katsomossa ehkä 25-30% paikoista on tyhjiä ja lippuja on vielä myynnissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös