Pelicansista kokonaisvaltaisen valmennuksen koekaniini

  • 4 905
  • 10

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Lappidoc tuo Pelicansiin kokonaisvaltaisen valmennuksen
29.04.2010

Pelicans ja Lappidoc ovat allekirjoittaneet kahden vuoden yhteistyösopimuksen huippu-urheilun yksilöllisistä tukipalveluista. Lappidoc on urheilulääkäri Aki Hintsan kehittämä kokonaisvaltainen inhimillisen suorituskyvyn kehittämisohjelma. Sveitsissä ja Suomessa toimivien Lappidoc–yhtiöiden asiakkaina on mm. F1-kuljettajia, NHL- ja KHL-pelaajia sekä kestävyyslajien urheilijoita.


Lappidoc vastaa Pelicansissa pelaajien terveydenhoidosta, fyysisestä harjoittelusta, ravintoon ja palautumiseen liittyvistä erityiskysymyksistä ja vammojen kuntoutuksesta. Lisäksi Lappidocin asiantuntijaverkosto edesauttaa pelaajien mentaalienergian ja urheilullisuuden kehittämistä.

Lappidocin lääketieteellisen johtajan Harri Hakkaraisen mukaan Pelicans on ensimmäinen ammattilaisjoukkue, joka sitoutuu joukkueena kokonaisvaltaiseen tukipalveluiden kehittämiseen.

- Jääkiekko on nykypäivänä vaativaa ammattilaisurheilua, jossa hyvin organisoitujen tukipalveluiden merkitys on suuri. Yksilöurheilussa urheilijan suorituskykyyn liittyvät osa-alueet on jo yhdistetty Lappidocin toiminnassa yhden sateenvarjon alle, mutta jääkiekossa Pelicans on ensimmäinen aidosti kokonaisvaltaiseen ohjelmaan sitoutunut joukkue, sanoo Hakkarainen.


Pelicansin fyysisen valmennuksen toteutuksesta ja testauksesta vastaa Juha Nakari ja fyysisen harjoittelun erityiskysymyksistä kestävyyslajien valmentaja Ismo Hämäläinen. Lääketieteellisenä asiantuntijana toimii Harri Hakkarainen ja mentaalienergian asiantuntijana toimii Tapani Sopanen.

Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna näkee yhteistyön uusia uria avaavana.

- Pelicans haluaa olla kehityksen kärjessä valmennusasioissa. Tämä on iso askel eteenpäin urheilullisella puolella, kertoo Kaarna.

Erittäin mielenkiintoinen uutinen. Otsikon lukiessa tuli mieleen, että taas on rahdattu joku Brian Lappidoc Kanadan maalta vetämään muutamat luisteluharjoitukset, mutta olikin jotain aivan muuta :)

Nämä tilaisuudet ovat juuri niitä joihin kannattaa tarttua seuraa kehitettäessä. Fysiikan puolella tuskin ihmeitä pystytään suoranaisesti tekemään, mutta jos jotain etua saadaan niin se tulee varmasti tuosta kokonaisvaltaisuudesta, että tehdään aivan kaikki viimeisen päälle ja tullaan Pelicansiin urheilemaan eikä nautiskelemaan palkkapussin antimista.

Toivottavasti tästä olisi myös vähän lääkettä siihen, että nämä edariin nousseet lahtelaiskasvatitkin kasvaisivat nopeammin ja paremmiksi urheilijoiksi. Viime aikoina on myös noussut keskusteluun psykologian merkitys urheilussa yleensäkin. Tuossa on nyt mainittu termi mentaalienergia, mutta hyvänä jatkumona voisi olla jopa "psykologinen harjoittelu", jonka kehityksen kärjessä olisi myös hyvä olla.

Way to go!
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuulostaa kyllä erinomaiselta järjestelyltä. Fysiikkapuolella ei enää anneta tippaakaan tasoitusta ja joillain sektoreille mennään ehkä toisten edellekin. Käytännön toimivuudenhan näkee tietysti vasta paljon myöhemmin, mutta ehdottomasti annan täyden tukeni tälle ratkaisulle. Päävalmentajasta voidaan olla montaa mieltä, mutta muu osasto on nyt kunnossa.

Nyt vielä niitä pelaajia jostain, kiitos. Hyvää kannattaa odottaa, mutta ei ne kaikki viime hetken ostokset onnistu kuten JMA.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
"Mentaalienergiat" kuulostaa joltain naistenlehtien tai Sarasvuon huuhaalta, mutta firman takana on sen verran kovat nimet, että varmasti tämä on hyvä juttu Pelicansille. Hienoa, että pystytään hyödyntämään tällaista pakkakunnalla toimivaa alansa huippuosaamista omaavaa firmaa.
 

BaronFIN

Jäsen
Noh eihän tässä mitään uutta ollut. Saatiinpahan vain virallinen vahvistus. Iso peukku seuralle siitä, että osataan vihdoin tunnustaa ettei itse osata. Saadaan lopputuloksena varmaankin samankaltainen kesätreeniohjelma kuin mitä on esim. Kärpillä ollut jo vuosia.

Ja jotta potkastaan taas perusvinkunalla jotain kulkusille, niin eikös Toivola ennen viime kautta leveillyt lehdistölle:

Sen verran kehun itseäni, että 12 vuotta olen vetänyt kesätreenejä ja aina olen onnistunut. Mun joukkueet on aina olleet hyvässä kunnossa sekä syksyllä että talven mittaan. Siitä se ei ole koskaan jäänyt kiinni

Mutta ilmeisesti nyt on otettu lusikka kauniiseen käteen... Kiitos.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tiedä vaikka olis ollut vireillä pitempäänkin tää juttu, mutta ei ole Lappidoc uskaltanut lähteä nolaamaan itseään, kun hyvin on tiedossa, ettei minkäänlainen asiantuntijaorganisatio saa Jantusta kuntoon syyskuun alkuun.
 

Mike Hyndman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat
Koekaniini on kuoleman kielissä. Eläinkokeet on linnuilla kiellettävä heti. Pelikaani on menetänyt suuntavaistonsa ja muutunut täysin lentokyvyttömäksi. Jep, leikki sikseen ja asiaan.

Mentaalipuolesta lähtien tsekattu ukkoja ja silti saadaan mennä monta vuotta taaksepäin,että ollaan yhtä surkeissa pistemäärissä.

Joukkueen fyysinen kunto ei tunnu riittävän kolmeen erään. Erittäin monessa pelissä tuntuu, että väsy iskee ja sehän näkyy sitten käsittämätöminä virheinä.

Jokin on tässä mennyt pahasti pieleen ja onneksi siellä on helvetin hyvät asiantuntijat nyt tutkimassa omia toimiaan.

Ei kaikkea soodaa voi Toivolan niskaan kaataa. Yhtäläisyytenä tähän Lappidoc kuvioon toki löytyy monien kehuma Toivolan hyvä koulutus urheilun saralla.

Voisiko nyt olla niin, että on luotettu näihin tutkijoihin ja ruokavalioihin ja unohdettu vanhat perinteiset metodit aivan täysin.

Urheilullisuudesta toitottaminen sai omat karvat pystyyn jo kesällä ja nyt näyttää siltä, että aiheesta. Joukkue on täynnä samanlaisia aivopestyjä ryntäilijöitä.

Huomaatteko,että Sopanen ja Immonen ovat pisteiden valossa parhaiten onnistuneita pelaajiamme. Syy voisi löytyä siitä, että liittyivät joukkoon vasta myöhemmin ja ovat treenanneet oikein edellisissä seuroissaan.

Mielestäni joukkuueen tulee koostua erilaisista persoonista, jotka täydentävät toisiaan. Ei kaikkien tarvitse olla mitään ihme atleetteja tai idun popsijoita.

Nyt meillä on se ns. urheilullinen, tieteellisen tutkimuksen alla oleva joukkue ja täytyy sanoa, että Pirin muumiokiekkojoukkue oli huomattavasti heikommasta pelaajamateriaalista huolimatta paljon paremmin treenattu ryhmä.

Jääkiekko on onneksi edelleen aika yksinkertainen, hauska peli jota ei mielestäni tulisi liikaa tieteellistää. Kyllä ne vanhat lainalaisuudet edelleen pätevät kaukalossa ja sen ulkopuolellakin. Eli pitäisi olla kiva pelata ilman mittareita ja antureita persiissä.

Ehkä vähän kärjistettyä tekstiä, mutta jotenkin tälläiset nyt ei oikein herätä luottamusta vanhan liiton miehessä.

Huomioikaa vielä se, että Pelicans on ensimmäinen joukkue jolle tämä ohjelma on luotu. Koekaniini siis ja heikoin tuloksin.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
On tämä tilanne kyllä surkuhupaisa. Ennen kautta mainostettiin kovaan ääneen, että nyt kootaan todella urheilullinen porukka. Pelaajia vaihdettiin tämän takia suuri määrä ja Toivola jo edellisellä kaudella Lahteen saapuessaan mainosti, että hänen joukkueensa ovat aina olleet hyvässä kunnossa. Sitten hankitaan tällaista huippuosaamista pelaajien kuntopuolen reenauttamiseen ja valmennukseen. Ja lopputulos on se, että meillä on ehkä liigan huonokuntoisin porukka jolta vastustajat luistelevat jalat alta illasta toiseen. Miten tämä on mahdollista, kysyn vaan?

Minulla on hyvin vähän tietoa ylipäätänsä jääkiekkojoukkueen harjoittelusta. Mutta kuvittelisin, että jokaisen liigajoukkueen valmennuksessa pitäisi olla tarkkaan tiedossa se, miten pitää esimerkiksi kesällä harjoitella, jotta ne jalat sitten kauden aikana saadaan liikkeelle ja jaksetaan pelata ottelut alusta loppuun. Vai onko tämä jotenkin vaikea asia tai salatiedettä? Näin maalaisjärjellä tuntuisi lähinnä aivan perusasioilta. Etenkin kun on kyse tällaisesta pelistä, missä on turha kuvitellakaan pärjäävänsä jos liike on huonompaa kuin vastustajilla. Pitäisikö tätä varten hommata joku oikein vanhanliiton venäläinen valmentaja laittamaan äijät kuntoon. Minulla on ainakin sellainen käsitys, että siellä on kyllä tiedossa miten ne pelaajat saadaan liikkeelle (tätä ei sitten tarvitse ottaa ihan tosissaan).
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tästä tulee mieleen se muutaman kauden takainen surkuhupaisa Ässä-joukkue, joka treenattiin "Hakkaraisen opeilla" huippukuntoon. Lopputuloksena oli 14. sija, 40 pistettä ja Alpo Suhosen ottaessa keväällä joukkueen komentoon oli Ape kauhuissaan joukkueen fyysisestä tilasta.

edit. näköjään mäkihyppymaajoukkue ja Kärpätkin nauttii tästä kokonaisvaltaisesta menetelmästä yhtä hyvin tuloksin. Jyppi tyytyy vain "ostamaan" pillereitä ko. firmalta ilman kunto-ohjelmia.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pahinta tässä on että Aran aikana mielestäni Pelicansille alkoi syntyä ainakin omissa silmissäni imago taitavaa kiekkoa sopivalla fyysisellä lisämaulla pelaavana joukkueena. Osittain juuri tämä Toivolan ja Lappidocin lanseeraama "urheilullisempi" Pelicans on tuhonnut sen.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pahinta tässä on että Aran aikana mielestäni Pelicansille alkoi syntyä ainakin omissa silmissäni imago taitavaa kiekkoa sopivalla fyysisellä lisämaulla pelaavana joukkueena. Osittain juuri tämä Toivolan ja Lappidocin lanseeraama "urheilullisempi" Pelicans on tuhonnut sen.

Tämähän tässä eniten syökin miestä. Juuri kun oltiin saatu vähän jonkinlaista pelillistä identiteettiä, niin valmentajaksi palkattiin täysin päinvastaista pelitapaa ihannoiva ihminen.

Nyt kaikki on rakennettava taas pas...tuhkasta. Toivottavasti se rakentaminen voidaan aloittaa keväällä Jalosen ja Raution johdolla, eikä Mestiksen puolelta. Sitten yhdellä suunnittelemattomalla valmentajanvaihdoksella on todella hirveät seuraukset.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti se rakentaminen voidaan aloittaa keväällä Jalosen ja Raution johdolla, eikä Mestiksen puolelta. Sitten yhdellä suunnittelemattomalla valmentajanvaihdoksella on todella hirveät seuraukset.

Sori nyt taas kun puutun asiaan, mutta käy peleissä sitten miten käy niin ei tiputa. Toki uskotaan siihen että se liigapaikka pidetään pelillisin perustein 100%.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös