Ylivoima

  • 1 741
  • 6

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Bluesilla menee tällä hetkellä ihan mukavasti ja kaikki muut osa-alueet tuntuvat toimivat vallan hyvin paitsi ylivoima. Alkukaudesta Bluesin ylivoima oli liigan tehokkainta ja silloin maalin tekemiseen tarvittiin 4-6 ylivoimaa. Niistä ajoista ei ole kuin muutama kuukausi ja nyt näyttää siltä ettei kiekkoa enää osata toimittaa ylivoimalla maaliin.

Kävin läpi kolmentoista viime ottelun tilastoja ja huomasin, että Blues on tehnyt niissä peräti 5 ylivoimamaalia. Otteluissa vastustaja joukkueelle on tuomittu 56 kappaletta 2 minuutin jäähyä. Eli tällä hetkellä joukkue tarvitsee 22 minuuttia ylivoima saadakseen maalin.

Mistä mahtaa olla kyse? tuntevatko vastustajat niin hyvin Bluesin kuviot? Johtuuko siitä että Bluesilla ei ole kuin yksi hyvä ylivoimaketju? Ainakin SM-liigan nettisivut väittävät, ettei esim.Peter Sarno olisi saanut yhtään tehopistettä ylivoimalla.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Ainakin yksi syy on se, että meidän kakkosylivoima (ennen Stapleton-Sarno-Tuomainen, nykyään Tuomaisen paikalla on joku) ei saa kiekkoa tuotua edes alueelle. Kaverit tulevat vaan niin pirun hitaasti yli keskialueen, eikä mistään blokkipelistä ole edes puhetta. Sitten kun kiekollinen pelaaja ajautuu umpikujaan niin kiekko lämätään päätyyn, jossa vastustajalla on juuri hitaan liikkeen takia 5 sekuntia aikaa purkaa. Toivotonta.

Ykkösylivoimassa Jiri otetaan todella tarkasti, kaverilla ei laukaisutilaa ole juuri ollenkaan. Caloun pyörittää, mutta ylipäänsä vetoja tulee tosi vähän ja nekin usein aika huonoja, ilman maskia. Alanko pelasi ainakin Lappeenrannassa maskimiehenä, tässä voisi olla yksi lääke. Koska TElomon pyssy on ihan käyttökelpoinen siniviivalla.
 

pinky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viimeksi, kun näin Bluesilta hyvää ylivoimaa, ykkösylivoimassa oli maalin edessä hakattavana Gusse. Nythän Gusse on ollut jo monessa pelissä poissa mystisen "flunssan" takia. Tämä ei selitä kaikkea, mutta on yksi osatekijä. Sopivaa toista hakattavaa ei tilalle ole löytynyt.

Toinen pakan sekoittaja on edelleen mielestäni Mike, joka ei peliään ole kunnolla saanut toimimaan. Sarno pelasi mielestäni ylivoimaa aika vähän ennen Miken tuloa, koska oli itse kolmos/nelosketjussa. Miken tulon jälkeen on päässyt taas ylivoimaan, mutta Miken sekaisin olo edelleen vähentään tehoja.

Pieniä asioita, mutta selittävät osittain. Luokatonta ylivoima kuitenkin viime aikoina on ollut.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin siis, jos minä olisin Hannes, pistäisin Sarnon ja Calounin samaan YV-ketjuun ja siihen vaikka Make Hurme maalineteen hakattavaksi. Viivaan Jirsi ja TElomo/Sulku. Siinä ykkösYV.

Toiseen sitten Stapletonia, Ylöstä ja Tuomaista/Niemistä.
Viivaan Alanko ja Laatikainen.

Eli erikoiskenttiä hakisin, mutta eihän Hannes nyt sellasia. Voisivat vähän vaikka elvyyttää tätä meidän ylivoimaa.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Tämä "kaikki munat yhteen koriin" ajattelutapa jyllää. Kuvaavaa oli eilen että joka kerta kun tämä ns kakkosylivoima tuli kentälle niin kukaan ei oikein tiennyt omaa paikkaansa. Lisäksi tämän kakkosyv:n käyttö on aika vaikeaa kuun herrat Caloun ja Vykoukal jäävät sinne surffaamaan kun muut ovat jo menneet vaihtoon. Lähdetään nyt siitä että sotketaan mahdollisimman vähän ketjuja koska niinhän valmennusjohtokin tekee. Eli näinhän se pitäisi mennä.

Ykköseen viivalle TElomo ja Vyko. Ja niin että kätisyydet sopivat eli Vyko vasen pakki, TElomo oikea. Caloun "omalle" paikalleen vasemmalle pointille, Sarno oikealle ja Hurme maalin eteen. Ihan hyvin voi pelata 4 hyökkääjällä, pakit pelaavat muutenkin tarpeeksi.

Kakkoseen viivalle Sulku/Lada ja Murphy/Alanko. Jälleen kerran niin että kätisyydet sopivat. Calounin paikalle Stapleton rightin pelaajana, hakattavaksi Tuomainen ja toiselle pointille leftiltä ampuva Ylönen. Vaihtoehtoisesti voidaan vaihtaa Mike/Veke päittäin tai vaikka MElomo hakattavaksi.

Mutta ennenkaikkea jotta tämä toimisi: kaikki viisi vaihtoon yhdellä kertaa, selvä jako kuka tuo kiekon ja miten. Katsokaapa seuraavassa kerho-pelissä miten SMS-ketju lähtee omasta päädystä yv:llä. Joka kerta sama juttu. Ja aina toimi, ainakin eilen.
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti Nikke
Ja niin että kätisyydet sopivat eli Vyko vasen pakki, TElomo oikea.

Tuota olen itsekkin jo piiiiitkään ihmettelyt mutta oletan että Vyko on niin vakiintunut tuolle oikealle puolelle että hän näkee että puolenvaihdosta olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.
En kyllä millään ilveellä jaksa muistaa nähneeni Jiriä vasemmalla.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti Jaari
En kyllä millään ilveellä jaksa muistaa nähneeni Jiriä vasemmalla.

En minäkään mutta käytännössähän Vyko pelaa yksin viivalla eli Blues pelaa "umbrella" ylivoimaa. Tällöin tuo esittämäni ykkösyv voi liikkua niin että viivalla Vyko, pointeilla Caloun ja TElomo ja Sarno ns vapaana pelaajana on vastustajan maalin takana/maalin kulmalla/maskissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös