KooKoon ja Lukon yhteistyö

  • 29 313
  • 132

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Todella hyviä pointteja viestissä ja olen kaikesta samaa mieltä.

Ehdottoman hyvä uutinen tämä, yksi parhaita SM-liigajoukkueita ja isolla ringillä liikenteessä, joten tervetuloa pahimmillaan Elon tasoiset pelurit Kouvolaan.

Lopputulos ja lähtökohta. Näinpä siinä sitten kävi "lähes syksyn harjoituskauden" kestäneessä yhteistyössä. Ei siinä mitään, odotukset eivät kohdanneet ei seurajohdoilla eikä ilmeisesti valmennuspuolellakaan. ("KooKoo osoitti halua kehittää nuoria pelaajia" vs. "Nabbi saattaisi mahtua, jos on koko kauden). Puhumattakaan kouvolalaisista palstaveljistä... Mielipiteet muuttuvat yllättävän äkkiä, ja Ikan uho tarttuu. Ja mikäs on tarttuessa, KooKoon jengi on selkeä Mestiksen ykkönen. Nousun julistamista vielä vähän toppuuttelen, vaikka voisinkin olla tässä mielelläni väärässä. Onnittelut hyvästä kauden avauksesta - LeKin päivän kokoonpano oli kuitenkin ihan yhtä vahva kuin mitä tamperelaiset saavat liiga-avaukseen paikallispeliin kasaan.

Lukon faneistakin osa ymmärtää KooKoon puolen asiaan, mutta muutamalla on vielä tekemistä, sai eilen naureskella vanhoille viesteille.. Lukko oli isäntä, KooKoo vain huono renki, Ika tyhmä valmentaja joka ei osaa puhua eikä ymmärrä ihmisiä ja Liukkonen ei mahdu Lukon kahteen ensimmäiseen ketjuun, siinä pääpointit heidän keskustelusta.

Huomaan, että vanha viisaus: "Jälkiviisaus ei ole viisautta ollenkaan" pitää täysin paikkansa. Kiintoisalla tavalla saa vanhaa tulkita ja jokaiseen provokoukkuun tarttua, että pystyy pääpointit näin esittämään - no, miksei. Etenkin Lukon puolella keskustelu "kouvolalaisten" kanssa oli varsin hedelmällistä. Kyllä tuon mainitsemasi "KooKoon puolen" kaikki jääkiekkoa seuraavat (myös Raumalla) ymmärtävät. Niitä, joilla "on vielä tekemistä", ei puhtaasti kiinnosta KooKoon junioreilta tai keltä hyvänsä viety pelipaikka - vaan oma mies. Ymmärrän tämän, niin kuin myös isäntä-renkiasetelmankin, mitä tuo "yksisuuntainen pelaajaliikenne" vähän onkin. Kyllä se Kouvolassakin ymmärretään/-tiin. Se vaan otti liian koville. Ihmettelisin, jos seura ei vaatisi peliaikaa lainaamalleen pelaajalle, jonka palkan maksaa.
Mutta... Koska topicin mukaista yhteistyötä ei enää ole, voikin palata omien puolelle lukemaan ja naureskelemaan vanhaa ja hieromaan yhteistyötä muiden Mestisseurojen kanssa.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Niin, intressit ei vaan kohdanneet. Odotuksia varmasti oli molemmin puolin, niin kuin itsellä ja monella muullakin. Diehard-fanit eivät alunperinkään olleet yhteistyön puolella.

P.S. Kiikartorni sulla on provo sigussa :) Ei oikein osu tuollainen uho Kouvolaan, täällä on oltu aina liiankin vaatimattomia.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
sai eilen naureskella vanhoille viesteille.. Liukkonen ei mahdu Lukon kahteen ensimmäiseen ketjuun.

Kerropa nyt tyhmalle etta mita naureskelemista tuossa on? En tajua. Oletko siis sita mielta etta Liukkonen mahtuisi lukon kahteen ensimmaiseen ketjuun?
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Kerropa nyt tyhmalle etta mita naureskelemista tuossa on? En tajua. Oletko siis sita mielta etta Liukkonen mahtuisi lukon kahteen ensimmaiseen ketjuun?

En, vaan kun tämä eräs otti asian edes esille, ettei kukaan KooKoosta mahtuisi Lukon joukkueeseen. Se nyt tuskin oli kummallakaan joukkueella edes mielessä kun sopparia rustattiin. Se lähinnä nauratti, piti oikein tylyttää "renkiä" vailla minkäänlaista ylimielisyyttä.

Asian vierestä, hypoteettisesti, jos Elo pelaa ykkösessä, niin en näkisi Luiginkaan mahdollisuuksia liigassa huonoina, vaikka kokoa onkin vähemmän. Onneksi ei ole täkyihin tarttunut, ulkomailla kyllä kävi ja mätti maaleja NHL-stara Marc Savardin syötöistä lakkovuonna. Ja onhan liigassa Virpiö ja Keräläkin. Ja kaikki kolme ovat lähtökohdiltaan hyökkääviä hyökkääjiä.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
http://www.raumanlukko.fi/index_2.php?s=uutiset&u=1273&b=u

"Lukon pelaajia Mestikseen", linkki Lukon sivuille. Onneksi irtauduttiin yhteistyöstä, tuollaiset yhden pelin lainat ei ole mistään kotoisin. Olisiko Vainiola mennyt ohi suun jos lukkolaisia olisi nyt Kouvolassa, kenties..Enpä olisi häntä halunnut kohdata playoffeissa toisen joukkueen riveissä.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
http://www.raumanlukko.fi/index_2.php?s=uutiset&u=1273&b=u

"Lukon pelaajia Mestikseen", linkki Lukon sivuille. Onneksi irtauduttiin yhteistyöstä, tuollaiset yhden pelin lainat ei ole mistään kotoisin.

Yhden pelin lainapestit eivät todella ole mistään kotoisin. Sen takiahan KooKoon ja Lukon yhteistyösopimus purettiinkin, koska KooKoo ei suostunut näin lyhyisiin lainajaksoihin vaan olisi halunnut sitouttaa pelaajat KooKoon kokoonpanoon pitemmäksi ajaksi. Voi olla, että VVV olisi jäänyt hankkimatta, jos yhteistyökuvio olisi edelleen ollut voimissaan. No onneksi tällä kertaa kävi näin. Mieluummin näen VVV:n KooKoossa koko kauden, kun näitä Kivimäkiä yhden kahden pelin vierailuilla.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhden pelin lainapestit eivät todella ole mistään kotoisin. Sen takiahan KooKoon ja Lukon yhteistyösopimus purettiinkin, koska KooKoo ei suostunut näin lyhyisiin lainajaksoihin vaan olisi halunnut sitouttaa pelaajat KooKoon kokoonpanoon pitemmäksi ajaksi.

Yleensä tuollaiset asiat selvitetään jo neuvotteluvaiheessa, joten outo kuvahan tästä kaiken kaikkiaan jäi. KooKoo ilmeisesti kuvitteli saavansa kirsikat kakun päältä, mutta eihän yhteistyö pelkkää plussaa voi olla.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
(Lainaukset kausiketjusta, viesti taitaa sopia paremmin tänne)

Niin, koko kauden soppareissa ei näille kotimaan kavereille makseta kuin ns. palkka. Ns sen tähden, että Mestisksessä ei tilinauha varmaan kovin pitkä ole. Lainakavereille pitää järkätä asunnot, sapuskat ja samalla maksaa osa niiden palkoista. Muista kuluista puhumattakaan. Ja kun nämä lainajannut eivät varmaan kuitenkaan mitään maailmanpelastajia olisi olleet.

Hetkinen, sopimuspelaajatko asuvat ilmaiseksi, eivät syö mitään ja pelaavat omilla varusteilla? Eiköhän seura "osallistu" noihin jääkiekon pelaamiseen liittyviin kustannuksiin. Ihmettelen kovasti muuten miksi "ylikalliita" lainapelaajia käytettäisiin monessa seurassa. Viimeisestä virkkeestä samaa mieltä.

Jos minulla olisi firma, ja minulla olisi muutama ylimääräinen työntekijä, niin antaisinkohan ne toiseen duunipaikkaan ilmaiseksi töihin ja maksaisin niiden palkat ja muut lisäkulut. No, ihan varmasti!

Jos tälle linjalle lähdetään niin ensinnäkään sulla tuskin kovin kauaa olisi firmaa, jos pitäisit ylimääräisiä työntekijöitä. Toiseksi aika moni firma laittaa työntekijöitään ulkopuoliseen koulutukseen, ja jopa maksaa siitä. Toisaalta, en tiedä montaakaan kouluttajaa, joka maksaisi asiakkaalle ja tekisi työtään ihan kouluttamisen ilosta.

Kun mietitään kumpi tästä olisi enemmän hyötynyt, niin ehdottomasti Lukko. Tuntumaa pelaajille ja KooKoo olisi joutunut maksamaan ylläpidot ym. (huom. ylimääräisiä kuluja koska rinki muutenkin täysi). Tai käännetään niin päin, että KooKoolle olisi tullut kuluista luonnollisesti miinusta, ja Lukolle plussaa, palkka juoksee tietääkseni vaikka pelaaja söisi poppareita katsomossa, mutta kulut ja luistelukoulun maksaisi KooKoo.

Korostetaan sen verran että nyt en tarkoittanut koko kauden lainoja jotka mahtuisivat kolmeen ensimmäiseen ketjuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös