Kauden eteneminen

  • 273 267
  • 1 046

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Inhottavaa olla oikeassa.
Kannattaisi varmaan joskus lukea, mitä paskaa sitä on matkan varrella tullut kirjoiteltua, huomaisit varmaan, ettet ole pelkästään ollut oikeassa. Sitä olet kyllä jaksanut toitottaa, että kaikki on seurassa päin persettä ja jos viimeisen pelin totaaliepäonnistuminen kuvaa sitä niin, oikeassahan sinä olet. Minun silmin kaudella tapahtui paljon hyviäkin asioita, vaikka tulos romuttuikin tähän yhteen otteluun. Mutta tämä on jääkiekkoa ja 'vain' jääkiekkoä.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taas puhutaan että SaiPa pelasi ihan surkean pelin. Miksi? Ehkä siksi että vastassa oli Ilves joka pelasi hyvin, fiksusti ja järkevästi. Ilves pakotti SaiPan tekemään virheitä ja rankaisi niistä kovalla prosentilla. SaiPa pelasi kyllä hyvin, mutta Ilves paremmin!
SaiPalla oli ottelussa ainakin kolme pahaa vastustajaa, Ilves, kotiyleisön luomat hirvittävät paineet ja ennakkoasetelmat jotka eivät antaneet karsimaan joutuville varamiehisille vieraille "mitään mahdollisuuksia"! Jääkiekkokin on henkimaailman peli!
Vielä pitää "kääntää puukkoa" sen verran että minua ei SaiPan häviö harmittanut yhtään.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Kannattaisi varmaan joskus lukea, mitä paskaa sitä on matkan varrella tullut kirjoiteltua, huomaisit varmaan, ettet ole pelkästään ollut oikeassa.

Kirjoitukseni oli vain sarkasmia teille jotka pidätte minua runkkarina ja pessimistinä. Ei pidä kaikkea ottaa tosissaan. Mutta nyt hiljenen koska niin lupasin.
 
Kyllähän tämä vituttaa selkeästi. Viimeisetkin kiinnostuksen rippeet hävisivät tämän kauden osalta sm-liigassa. Niin Saipan kelkassa oltiin. No porukka on kasassa hyvin ensi kaudeksi ja luulen että kurasarjan tasolle valahtaneessa liigassa se vie pitkälle.
 

PoNppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Näyttävät sulamiset
Ei se mitään, ei minuakaan harmita yhtään, että olette karsinnoissa.

Hyvä kuitti!

Mutta itse asiaan. Nyt kun eilisen järkyttävä vitutus ja puutuminen on alkanut hiljalleen laskea, kunnes nousee uudestaan tiistain säälikierroksia katsoessa, niin lopputuloksellisestihan SaiPa pelasi yli odotusten. Alkukauden veikkailuissa jokainen media ja moni jatkoaikalainen listasi SaiPan sijalle 14. ja olisi ollut todellinen ihme, jos oltaisiin taistelu säälipaikasta. Tietenkin eilinen vituttaa, kun kaikki oli omissa käsissä. Kyseessä kuitenkin oli vain yksi surkea ottelu, mikä nyt sattui tulemaan kauden viimeiseen peliin. Tämä tappiohan olisi voitu kärsiä jo aikaisemmin ja lopputulos olisi ollut sama. Kauden mittaa tapahtui tosiaan paljon hyviä asioita, ja joukkue kyllä taisteli äärirajoillaan kauden mittaa.

+ Tappioputken kääntyminen ilman uutta notkahdusta
+ Tuominen, Redenbach, Myllyniemi ja J. Koskiranta olivat suurimmat onnistujat joukkueessa
+ Muutama tärkeä peli kyettiin kääntämään voitoksi
+ Ensimmäinen peli Jyväskylässä (59:59 ;) ) (tämä peli henk.koht syistä)
+ Joukkue pysyy kasassa, kiitos jatkosopimusten
+ Mälkiän kusipääkiekko alkaa olla poissa? Kiekkoa uskallettiin kuljettaa ja pitää

- Hostikka, Pohl, Pukka
- Liian jännäksi pistettiin nämä 'pakkovoittaa pelit' (Tappara,Pelicans, Ilves)
- Topon surffailut

No eipä tule nyt mieleen muuta tästä kaudesta, sulattelun jälkeen varmasti enemmän...
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pitää vielä yhden kerran muistuttaa omasta kannastani eli me on kyllä täällä päässä ihasteltu ja ihmetelty moneen otteeseen SaiPan loistavia otteita. Eli olkaa ylpeitä vaan, kausi oisi voinut mennä niin paljon huonomminkin! Ei se ole mitenkään helppoa tai itsestäänselvää että pienimmällä budjetilla toimiva joukkues pystyy haastamaan minkä tahansa liigajoukkueen. Pitää myös muistaa että Ilveksessä on paljon pelimiehiä ja viime aikoina joukkue on väläytellyt myös hyviä otteita. Varmasti Ilveksen leirissä oli myös halua näyttää runkkiksen viimeisessä pelissä ja kun paineet olivat SaiPa-leirissä huomattavasti kovemmat oli lopputulos tämä. Lähtökohdat ensi kauteen ovat varsin hyvät joten tsemppiä vaan!!
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No eipä tule nyt mieleen muuta tästä kaudesta, sulattelun jälkeen varmasti enemmän...

Nämä voitaisiin mielestäni ainankin lisätä:

+ Daniel Sondell (erityisesti koska sopimus kattaa ensi kaudenkin)
+ Liigan paras ylivoimaprosentti
+ Selinille ei annettu potkuja vaikka tappioputki oli pitkä


- Tero Koskiranta (+/- = -20)
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Olipahan melkoinen lopetus tällä kertaa!

Ei ainakaan väittää, että olisi jäänyt kaudesta jotenkin hmv-fiilis. Ennakkoveikkailuissa SaiPalle selvä peränpitäjän rooli ja kohtuullisen avauksen jälkeen 8 pelin tappioputki. Jep jep näinhän se pitikin mennä. Selinin jatkosoppari tukalassa tilanteessa ja joukkueen loistava itsensäkokoominen.

Tämän vuoden puolella roikuttiin tiukasti pleiariviivalla, mutta aina kun vähänkin tilanne taulukossa näytti keltamustilla laseilla ookoolta niin välittömästi tuli pieniä notkahduksia. Mutta mutta.. viimeisten kierroksien Pelicans- ja Ässä-voitot avasivat mahdolisuuden nousta kaikesta huolimatta taistelemaan paikasta auringossa.

Astelemat loistavat viimeiseen kierrokseen huolimatta käteen menneestä Tappara-pelistä - kiitos Jokerien konttailun. Ja mitä sitten oikein tapahtuikaan ensimmäisen erätauon jälkeen? Jotain kaameaa, joka valitettavasti ei lähde kovalevyltä pois vaikka sinne kuinka kaataisi viileää viinaa. Menee vähän samaan osastoon kuin nämä 5-1:stä 5-6:een- jutut. Hyvä ettei tullut jo soiteltua toimistolle playoff-peleistä..

Hieno kausi epäilemättä SaiPalaisittain, mutta kylläpä jäi oikein helvettillinen paskan maku suuhun! Niin lähellä, mutta ah, niin kaukana!

Jälleen kerran ensi kautta odotelessa..
 

Haske

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaikkien veikkausten keskiarvo (nimimerkit + ns. asiantuntijat):
Koodi:
# Joukkue Ka.
1 Jokerit 1,92
2 Kärpät 2,61
3 KalPa 3,78
4 JYP 4,20
5 HIFK 4,46
6 Blues 6,36
7 HPK 7,79
8 Lukko 9,18
9 TPS 9,28
10 Tappara 9,43
11 Ilves 9,48
12 Pelicans10,59
13 Ässät 12,39
14 SaiPa 13,52


49 % veikanneista uskoo Jokerien vievän runkosarjan, ja 72 % pitää SaiPaa varmana peränpitäjänä tällä kaudella. Aika selviä lukuja ääripäissä, mutta keskellä hajonta oli suurempaa ja erot pieniä, erityisesti sijoilla 8-11.

Tässä on lainaus ketjusta SM-Liigan ennustusketju 2010:stä. 72% ketjuun vastanneista + asiantuntioista veikkasi SaiPaa runkosarjan viimeiseksi. Kyllähän kauteen voi jokatapauksessa olla pääosin tyytyväinen, paljon asioita tehtiin hyvin. Viimeinen peli meni miten meni, ei vain paukut enää riittäneet.
 
Yli odotustenkin menneen kauden päätteeksi tällainen pettymys! Ilveksen siirryttyä johtoon hiipi persuksiin välittömästi pelko, joka sitten osoittautuikin aiheelliseksi ja vaihtui illan edetessä vertaistaan hakevaan vitutukseen. Vielä ei ainakaan ole alkanut hellittää, mutta ehkä se taas tästä. Onneksi muisti sentään pätkii, ei tainnut loppujen lopuksi olla eilen se kaikkein mukavin baari- ilta. Sen verran muistaa, että kovasti tuli kuittia ja ihmettelyä. Kuulema vitutuksen ymmärtäisi jos kyseessä olisi maajopukkue, mutta että SaiPa.

Ensimmäisellä erätauolla ei käynyt edes mielessä, että homma voitaisiin sössiä. Tauolta tuli kuitenkin jäälle hermoileva ja kovasti aseeton SaiPa. Ensimmäistä (?) kertaa kauden aikana piti poistua pubin puolelle pelin vielä ollessa täydessä käynnissä. Ilveksen 1-4 maali oli tällä kertaa se vihoviimeinen niitti. Pubin puolella näkyi möljöttävän myös Joni tuominen, jonka kasvoilta oli myös melkoinen vitutus luettavissa.

Yli- Torkko sai herättely- yrityksestään nuhteita useammaltakin katsojalta, mitä en ihan tahtonut ymmärtää. Kuulema typerää toimintaa tärkeässä paikassa. Ehkä odottivat SaiPan joutuvan alivoimalle tästä, tiedä häntä. Omasta puolestani kuitenkin Torelle peukku!

Noh, paljon hyvääkin mahtui kuluvaan kauteen ja lukuisia hienoja hetkiä SaiPan matkassa. Välillä kynnettiin syvällä, kun taas toisinaan näytti siltä, ettei Idän ihmeelle löydy laisinkaan voittajaa. Lopullinen palkinto jäi kuitenkin tälläkin kertaa saamatta, mutta kenties aikanaan, vitutuksen laannuttua, osaa tätäkin kautta pitää onnistuneena.

Uudet tulokkaat tekivät vaikutuksen. Redenbach, Myllyniemi, nuorempi Koskiranta, Sondell, Barney...Hienoa, että useimmat näistä nähdään SaiPa- nutussa myös seuraavalla kaudella. Barneylle nyt sitä jatkoa ja olisihan siellä vielä pari muutakin peluria, joille kenties voisi sopparin sorvata.

Miinusmerkin nimensä eteen ansaitsevat meikäläisen mielestä vanhempi Koskiranta, joka ei täyttänyt odotuksia, itseluottamuksensa menettänyt Hostikka ja SaiPa- uransa varsin ikävissä merkeissä pakettiin pistänyt Toporowski. Jaskolta odotin myöskin parempaa, vaikka tilastoissa ei olekaan suuremmin valittamista. Toki myös Topolta hyvä pistemäärä.

Se on sitten kausi tälllä erää taputeltu. Karsinnat pitänee vielä tihniä läpi, mutta muuten ei liigan seuraaminen enää innosta. Ensi kaudella uudet kujeet ja toivotaan, että McTavishin myötä kansa löytää tiensä Kisapuiston lehtereille ja saamme useammin nauttia Ilves- ottelussa vallinneesta ensiluokkaisesta kannatuksesta ja tunnelmasta.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Yksi huonosti nukuttu yö voi kaiken muuttaa...

Kun tuota eilistä peliä sulatteli yön yli ja ajatteli aamulla muutakin kuin juuri tuota peliä, niin kyllähän tuo kausi kokonaisuudessaan oli kyllä helvetin hieno. Paljon tuskaa ja hienoja otteluita. Materiaali oli joitakin joukkueita vastaan paljon huonompi, mutta sieltä vain kaivettiin voitto kotiin.

Ensi kauteen on omasta mielestä hienoa lähteä näillä miehillä ja, jos siihen päälle saataisiin niitä jo kovia taisteluja käyneitä sotilaita, niin samanlaisella tasaisella kaudella ollaan siellä sijoilla 4-8. Käyn sitten joskus paremmalla ajalla nuo omat pelaajien arvostelut. Onneksi niitä onnistujia oli paljon enemmän kuin epäonnistujia.

Ja ne legendaariset sanat tähän päälle: Leuka pystyssä kohti uusia pettymyksiä. :)
 
Nyt, kun on pari yötä toivuttu katkerasta Ilves-tappiosta niin yritetään löytää jotain hyvää tästä kaudesta. Yksi asia sentään tuli mieleen. Onneksi tänä vuonna ei pelata play-outteja. Ajatelkaa, jos esim. nyt tiistaina olisi vuorossa ensimmäinen play-out ottelu Ilvestä vastaan ja tietenkin paras viidestä systeemillä!!!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Johan tätä tuli ounasteltua, SaiPa ja kuolemanottelu ei ole juuri koskaan toiminut ja näin ne fysiikan lait tälläkin kertaa hommat järjesti. Typerä mottoni "SaiPa ja Suomi ei petä" sai taas lisäpontta tästä urpoilusta.

Vituttihan tuo pleijareista pois valuminen näin ärsyttävällä tavalla. Kisapuisto oli loppuunmyyty, SaiPa-fanit oli tehny hienon tifon, liigan surkein jengi vastassa ja totta kai 5-1 turpaan ja kesälomille. Siellä varmaan erätauoilla irrotettiin mailoja äijien käsistä rautakangilla kun puristusrefleksi oli hirttänyt kiinni.

Kauden alkuasetelmiin taas kun peilaa lopputuloksia niin hyvinhän tämä kausi meni. Se yksi kahdeksan pelin tappioputki oli, muuten oltiin ihan tasapäinen ryhmä kenen tahansa muun liigajengin kanssa, eikä mikään pisteautomaatti-heittopussi joka ei voita yli kymmentä kertaa ja joka tippuu Mestis-karsinnoissa suoraan divariin eikä tule kellään ikävä.

Peli-ilme oli lähes läpi kauden taisteleva, niinku aina SaiPalla, mutta ärsyttävien maalin tappioiden sijaan tuli hienoja venymisiä tappioasemista voittoon ja yhden maalin voittoja jotka saatiin kun osattiin fiksusti jäädyttää peliä loppuhetkillä kuin ruotsalaiset ikään.

Toimiston touhut oli todella positiivisia läpi kauden. Hyvät ulkkarihankinnat Redenbachin, Barneyn ja Sondellin muodossa, J. Koskiranta oli loistava löytö, ja Kisapuiston rukkaamisella saatiin uskottavuutta. Ensi kauden sopimustilanne on myös SaiPan historiaa katsellessa käsittämättömän hyvä, paljon tällä kaudella breikanneita pelaajia mm. Tuominen ja Rede saatiin sitoutumaan ensi kaudeksikin SaiPaan. Nyt jos vielä McTavish tuodaan jengiin ei voi kuin kiittää ja kumartaa toimistoa kohti, nyt on hyvä meininki siellä. Pitäkää tämä!

Pelaajista moni yllätti positiivisesti. Itselleni suurimmat yllätykset odotuksiin nähden järjesti Myllyniemi, Tuominen, Levokari ja J.Koskiranta. Flopanneita ei juuri ollut, Topo oli kuulemma aneeminen toisinaan mutta pisteiden valossa oli silti hyvä kausi. Pohlilta odotin ehkä enemmän, ja T.Koskiranta ei ollut loukkaantumistenkin takia niin hyvä kun viime kauden esiintymiset antoi odottaa. Hostikka aloitti kauden maagisesti, mutta loppua kohden haparoi liikaa ja lopulta availi luukkua Myllyniemen loistaessa maalilla.

Kyllä tää tästä. Tosiaan SaiPalle varattu jumbosija ei loppujen lopuksi ollut lähelläkään, viimeiseen asti taisteltiin pleijaripaikasta isojen Jokereiden ja Kärppien kanssa (vika peli toki sössittiin urakalla), ja onneksi ei ole play-outeja, vähän kylmäisi meinaan miten poikien pää kestäisi lähteä viimeisen kierroksen pettymyksen jälkeen niitä tahkoamaan. Vois käydä Lukot, tai pahemminkin. Uskottavaa tekemistä niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, ja ensi kautta ajatellen lähtökohdat on todella hyvät.

Kyllä tästä kaudesta voisi arvosanaksi semmosen seiska puolen antaa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Runkosarjan tavoitteena on päästä pudotuspeleihin. Mikäli runkosarjan lopussa joukkueella alkaa rantapallohommat, kausi ei ole mennyt hyvin vaan se on pettymys.

Ei minusta tuota loppujen lopuksi tuon ihmeemmistä kuvakulmista tarvitse katsella. Pudotuspelit on ainoa tavoite runkosarjaan, mitään "karsintojen välttämis"-bullshittiä on turha tarjota.

Kaudessa oli toki paljon hyvääkin; tiettyjen nuorten pelaajien kehitysharppaukset, kevään jatkosopimukset, pelaajahankinnat kokonaisuudessaan.

Ensi kaudelle on joka tapauksessa paljon parannettavaa, kaikilla osa-alueilla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei minusta tuota loppujen lopuksi tuon ihmeemmistä kuvakulmista tarvitse katsella. Pudotuspelit on ainoa tavoite runkosarjaan, mitään "karsintojen välttämis"-bullshittiä on turha tarjota.
Täysin samaa mieltä. Itse lähdin siitä olettamuksesta, tai ehkä uskosta, että SaiPa voi viimeisistä pudotuspelisijoista taistella. Jossain kohtaa kautta uskalsi toivoa jo hiukan enemmän (eli suora pudotuspelipaikka), mutta totuus tuli eteen, että se oli liikaa. No, siitä taisteltiin kuitenkin mitä se toive ja olettamus olikin. Hyvä niin. Tulos on totta kai silkka pettymys. Muuksi ei muutu, eikä pidä muuttumaankaan.

Ensi kaudella lähden jälleen siitä, että SaiPa taistelee tasapäin muutamien muiden kanssa pudotuspelipaikoista. Mihinkään lähtökohtaan, että kunhan ei olla viimeisiä, niin hyvin menee ei ole syytä. Totta kai se on minimivaatimus, ettei ole jumbo, mutta ei sen tule olla mikään saavutus, jos on vaikka kolmanneksi tai neljänneksi viimeinen.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ensi kaudelle on joka tapauksessa paljon parannettavaa, kaikilla osa-alueilla.
Kyllähän se oli kauden ensimmäinen kolmannes, mihin sitä parannettavaa jäi paljon, sen jälkeen SaiPa keräsi kyllä pisteitä aikalailla hyvällä tasolla. Joukkue vahvistui kauden mittaan huomattavasti Barneyn, Sondellin ja Grünnin tulon myötä ja pelasi kaksi kolmannesta kaudesta likimain top6 tahdissa, jota pitäisin SaiPan resursseilla todella hyvänä suorituksena. Alkukauden tasoitus vain oli liikaa ja ratkaisu jäi sitten tuohon viimeiseen peliin, jossa flopattiin. Ehkä ensi kaudella ei tarvitse alussa antaa tasoitusta, kun kauden loppupuoliskon runko säilyy ja toivottavasti saadaan vielä jokunen vahvistuskin.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko missään mainittu menneen kauden taloudellista tulosta? Viime vuosinahan tulos julkistettiin heti kauden päätyttyä, joten olenko missanut pahastikin tämän asian?
 

Aksu

Jäsen
Unchained;Onko missään mainittu menneen kauden taloudellista tulosta? Viime vuosinahan tulos julkistettiin heti kauden päätyttyä, joten olenko missanut pahastikin tämän asian?

Kausi päättyy joskus, mutta tilikausi huhti-toukokuun vaihteessa. Heti kauden jälkeen annetun tiedot ovat valistuneita arvauksia. Muistaakseni paikallisessa lehdessä mainittiin kauden jälkeen, että nollatuloksen nurkille painunee päättynyt tilikausi.

Oli miten oli, infoa tulee kesäkuussa kun tilinpäätös on puitu hallinnossa läpi. Sitä ennen virallisia lukuja ei ole olemassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös