Suomi-sarjan jatkokarsinnat 2009–2010

  • 15 398
  • 22

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Suomi-Sarjan alkusarjan viimeiset paikat ovat jaossa pääsiäisen jälkeen, kun 7.4. alkavat SS:n jatkokarsinnat. Karsintoihin osallistuu 12 joukkuetta, jotka on maanantaina jaettu neljään kolmen joukkueen lohkoon (lähde). Lohkojen voittajat pääsevät mukaan ensi syksyksi Suomi-Sarjan alkusarjaan, joskin SJL:n syysvaltuuston tekemien sääntömuutosten myötä paikkaa on ilmeisesti vielä erikseen anottava toukokuun puoleenväliin mennessä (vai koskeeko sääntö vasta ensi kevättä?).

Lohkojako ja linkit lohkojen osioihin Jääkiekkoliiton sivuille:

Lohko 1
Ahmat, Haukipudas
EtPo, Ylitornio
Kiekko-Karhut, Liminka

Lohko 2
IPK, Iisalmi
Jeppis, Pietarsaari
VT-HT, Vermuntila

Lohko 3
HC Eagles, Kangasala
HC Kuusankoski
KeuPa HT, Keuruu

Lohko 4
FPS, Forssa
Karhu HT, Pori
NuPS, Nummela

II-divisioonasta nousua porrasta ylemmäksi yrittävät NuPS (Etelän voittaja), KeuPa HT (Häme), Karhu HT (Länsirannikko), IPK (Savo-Karjala) ja Kiekko-Karhut (Pohjoinen). NuPS, KeuPa HT ja Karhu HT pääsivät jatkokarsintaan mukaan ilman keskinäisiä karsintoja Titaanien luovuttua mahdollisesta jatkokarsintapaikastaan. IPK ja K-Karhut kohtasivat näin ollen ainoassa ristiinkarsintalohkossa Keskimaan alueen ykkösen KuRyn ja veivät jatkokarsintapaikat.

Keski-Suomen jääkiekon kannalta toivon, että kolmoslohkon voittaisi KeuPa, joka samalla saisi täytettyä Suomi-sarjan kokoisen aukon keskisuomalaisella kiekkokartalla. Toivottavasti karsinnoista syntyy myös keskustelua, sillä ainakin minulle monet mukana olevat joukkueet ovat tuttuja vain nimen osalta ja lisätiedot niistä olisivat varsin tervetulleita.
 

Westwind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Luleå
Toivottavasti karsinnoista syntyy myös keskustelua, sillä ainakin minulle monet mukana olevat joukkueet ovat tuttuja vain nimen osalta ja lisätiedot niistä olisivat varsin tervetulleita.

Enempää tietämättä etelän porukoista, mutta lohko 1 on selkeästi EtPo:n heiniä. Porukkaa on saatu kasaan sen verran, että loistavan rutiinin omaava joukkue klaaraa (=selvittää) karsinnan ilman suurempia ponnistuksia. Ylitornion matalassa majassa tulee suurinumeroisia voittoja. Vieraissa porukka ottaa muutaman maalin voittoja silmän lumeeksi.
 

Dragan

Jäsen
Toivottavasti karsinnoista syntyy myös keskustelua, sillä ainakin minulle monet mukana olevat joukkueet ovat tuttuja vain nimen osalta ja lisätiedot niistä olisivat varsin tervetulleita.

Täältä sekä täältä (linkit vievät Eliteprospects.com sivustolle) löytyy mukavasti tietoa joukkueiden pelaajamateriaaleista ja tämän kauden statistiikkaa.

Vahvimmilla omissa lohkoissaan uskon näissä karsinnoissa olevan IPK:n sekä KeuPa HT:n. Varsinkin jälkimmäisen nousua toivoisin hartaudella, IPK:lla sen sijaan tuntuu olevan oikein mainiota materiaalia myöskin. KeuPalla pelkästään tehokaksikko Lyytinen & Rautakorpi olisi varmasti kova luu S-S puolellekin, molemmat kun takoivat II Divisioonassa sen yli 100 pojoa. FPS:llä ei kyllä pitäisi olla ongelmia tuossa omassa lohkossaan, Karhu HT:sta ei ole mitään hajua ja NuPS:sta ei ole näihin peleihin.
 

Näsinneula

Jäsen
Suosikkijoukkue
HuPs ja RoPs
jatkokarsinnoista

Etunenässä KOOVEEn pelejä seuranneena tuli nähtyä myös muutama HC Eaglesin peli. Joukkue aiheutti KOOVEEn ainoan alkusarjan tappion Kangasalla.
Linkki Finhockeyn sivuilta:
http://79.125.21.213/statistics/hockey/rt_event_frame.php?GAMEID=4007&LANG=FI&TYPE=8&SEASON=2010

Molemmilla joukkueilla oli ilmeisesti parhaimmisto jäällä.
Muissa keskinäisissä kohtaamisissa tulikin KOOVEElta pataan.

HC Eagles pelaa kuitenkin ennakkoluulottomasti vastustajiansa turhaan kunnioittamatta.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
FPS:llä ei kyllä pitäisi olla ongelmia tuossa omassa lohkossaan, Karhu HT:sta ei ole mitään hajua ja NuPS:sta ei ole näihin peleihin.

Ei Forssalla olisi pitänyt olla Suomi-Sarjassakaan ongelmia mutta nyt he aloittavat karsimisen, eli kyllä heidän pitää vakavasti suhtautua näihin peleihin.

Itse näen NuPS Hockeyn ja Karhut HT :n tasavahvoina. Ja kuten sanoit FPS :lla ei pitäisi olla ongelmia...
 

M.Hana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Islanders
Karhu HT:sta ei ole mitään hajua ja NuPS:sta ei ole näihin peleihin.

Varmasti NuPs ja Karhu HT ovat ennakolta altavastaajia tulevissä peleissä. Sen pitäisi käydä selväksi jo pelkästään FPS:n pelaajalistaa selaillessa. Pelit pitää kuitenki voittaa siellä kaukalon sisäpuolella ja se antaa aina mahdollisuuden myös altavastaajalle.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Lohko 4:ssa voidaan hyvinkin nähdä yllätyksiä, sillä FPS:n iskukyky on jälleen täysi arvoitus. Paperilla joukkuueen piti olla jo alkulohkon selvää kärkeä, mutta kaudesta tuli täysi pannukakku. Pelaamisen taso on vaihdellut hirveästi pelien ja jopa erien sisällä. Ainoastaan maalivahti- peli on ollut viime kautta tasokkaampaa. Ja mitä olen muutamalta pelaajalta kysellyt jatkokarsintojen mielekkyyttä, niin ovat he todenneet että eipä paljoa voisi kiinnostaa.
 

Zigismund

Jäsen
Kyllähän tässä pelko perseessä on FPS:n kannattajana. Materiaalin puolestahan pitäisi olla jossain ihan muualla, kuin näissä kekkereissä. Saas nähdä päättyykö FPS:n lähes 80-vuotinen vaellus tähän kauteen.
 
Ja mitä olen muutamalta pelaajalta kysellyt jatkokarsintojen mielekkyyttä, niin ovat he todenneet että eipä paljoa voisi kiinnostaa.

Minä luulen kanssa, että melkein kaikkien jatkokarsintoihin osallistuvien pelaajien harras toive olisi, että loppuis tämä kausi jo. Koskaan aiemmin, ei tämän tason jääkiekkoa harrastuksena pelaavia, ole piinattu näin pitkällä pelikaudella. Voi hyvinkin olla, että etenkin työssäkäyvät perheelliset miettivät jatkossa kahdesti, että kannattaako tämmösessä olla mukana. Sen kaverin persus, joka systeemin on keksinyt, ei ole tainnut pelibussissa viime aikoina kulua?
 

Pönni

Jäsen
Täältä löytyy syyllinen...

Oheisesta linkistä löytyy syyllinen, joka tekee noita sarjaohjelmia jne.

Linkki auki ja toinen mies ylhäältä laskettuna tekee noita "viisaita" päätöksiä!!!!

http://www.finhockey.fi/info/yhteystiedot/henkilokunta/

Sivusta seuranneena ei voi kun ihmetellä kyseistä touhua! Harrastesarjasta yritetään väkisin kilpasarjaa...mikäli nämä "viisaat" herrat jatkavat jatkossakin samaa linjaa niin lähes kaikki lyövät hanskat naulaan! Eihän tämän vuoden Suomi-sarjan systeemeissä ole ollut mitään järkeä! Työssä käyviä ihmisiä ja pelejä aivan älytön määrä!
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Kyllähän tässä pelko perseessä on FPS:n kannattajana. Materiaalin puolestahan pitäisi olla jossain ihan muualla, kuin näissä kekkereissä. Saas nähdä päättyykö FPS:n lähes 80-vuotinen vaellus tähän kauteen.
Totta, materiaalinhan puolesta FPS:n olisi odottanut karsintalohkonsa hoitavan kunnialla.

Toivottavasti FPS kuitenkin nähdään ensi kaudellakin Suomi-sarjan alkulohkoja pelaamassa, olisi todella sääli jos tuollainen seura putoaisi - tai jopa häviäisi kiekkokartalta kokonaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Totta, materiaalinhan puolesta FPS:n olisi odottanut karsintalohkonsa hoitavan kunnialla.

Toivottavasti FPS kuitenkin nähdään ensi kaudellakin Suomi-sarjan alkulohkoja pelaamassa, olisi todella sääli jos tuollainen seura putoaisi - tai jopa häviäisi kiekkokartalta kokonaan.

Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä Miken kanssa. Lisäksi ulkopelilliset puitteet paikkakunnalla on kuitenkin ihan hyvät eli mukava, tilava ja lämmin halli. Toivotaan parasta "rakkaalle viholliselle", hyviä ja jänniä koitoksia on ollut viime kausina.
 

odari75

Jäsen
IPK

IPK aloittti karsinnat eilen vierasvoitolla Jeppiksestä. Tilastojen valossa peli on ollut tasainen aina kolmannen erän puoleenväliin saakka jonka jälkeen IPK karkasi 6-10 (3-3,1-2,2-5)voittoon.
 

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
Jatkokarsintalohko 4 on ratkennut. FPS haki tänään 1-6 vierasvoiton Porista. Näin Forssa varmisti suomisarja paikan ensi kaudeksi, vaikka karsintalohkossa on vielä kaksi peliä jäljellä. Forssan Palloseuralla on nyt 9 pistettä. Nups voi päästä maksimissaan 8 pisteeseen voittamalla molemmat ottelunsa.
 

laiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lohko 1:ssäkin tilanne vaikuttaa vahvasti sille, että Et-Po uusii sarjapaikkansa. Ahmat ja Kiekko-Karhut ovat molemmat hävinneet kertaalleen Et-Polle ja keskinäiset ottelut ovat 1-1, joten Et-Po:lle riittää piste kahdesta jäljellä olevasta ottelusta. Jatkokarsintalohko 1:n sarjataulukkoon tästä.
JOS RoKi konkurssiuhaltaan uhaltaan pelaamaan Suomi-Sarjaa ensi kaudella niin nähdään mielenkiintoisia paikallispelejä akselilla Et-Po-TIHC-RoKi.
 
Viimeksi muokattu:

Fast Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Jatkokarsintalohko 3 on vihdoinkin paketissa. HC Kuusankoski voitti uusintaottelussa KeuPa HT:n Kuusaalla 6-4. HC Eagles oli lohkossa pelkkä statisti...
 
HC Kuusankosken voitto oli tärkeä Kouvolan ja Kymenlaakson kiekkoilulle. Nyt mahtuu ne pelaajat pelaamaan suomi-sarjaa mitkä eivät mahdu KooKoon edustukseen. Varsinkin vielä kun Titaanitkin meni konkurssiin on hyvä yksi joukkue laaksostakin olla mukana.
 
Suomi-Sarjasta on yksi seura luopumassa ensikauden osalta ja paikkaa on tarjottu ainakin Keupa-HT:lle.. Mikä seura kyseessä on, siitä ei tietoa ole, mutta arvailuja voisi kohdistaa Rovaniemen suuntaan ainakin..
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Etpo säilytti hienosti paikkansa Suomi-sarjassa mutta takapakkia kovasti kun Seppo meinaa pistää hanskat naulaan kiekon osalta. Jää vain jonkinlaiseksi taustapiruksi lähinnä taloudesta vastaamaan.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Surullinen uutinen!

Toivottavasti tällaisia tapauksia ei tule paljoa lisää.

SM-liiga on nykyisin "valitettavan" tasainen, kiinnostava ja lähes koko mediahuomion keräävä sarja ja kun keskittymisideologia ja suurten yksiköiden ihannointi ovat muutenkin vallitsevia trendejä, niin ei ole helppoa aladivari-ihmisillä.

Siis, pliis, muistakaa arvon kiekkoihmiset joskus tsekkailla näitä talkoohenkisiä pikkuseurojakin... Siinä voi laajeta maailmankuva ja urheiluhenki aivan eri tavalla kun pelkän valtavirtatarjonnan tsekkailussa.

Ja toivottavasti Kangasallakin joskus taas vielä on paikallinen vaihtoehto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös