Kussa kuljet HeKi – kausi 2009–2010

  • 105 187
  • 481

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
muutama kausi sitten Pelicansia vastaan pelatussa harkkamatsissa taisi olla sen 1100 katsojaa, mutta muuten ei Mestiksessä HeKi ole yltänyt nelinumeroisiin yleisömääriin. Itse elättelen toiveita 650-750 katsojasta!

Tuon Pelicans-ottelun yleisömäärä oli arviolta noin 1600. Virallinen luku taisi olla satasen pari pienempi. Viime kaudella LeKiä vastaan katsojamääräksi ilmoitettiin yli 1200, mutta silloinhan arpana toimineita euron hintaisia pilettejä sai jokainen haalia niin monta kuin halusi. Joka tapauksessa hallissa oli hyvin porukkaa.

Ihmeen pienet on HeKin yleisömäärät sinänsä. II-divarissa 90-luvun lopussa tonni paukkui pari kertaa rikki ja mm. heittopussi Porvoo HT:ta vastaan pelatussa ottelussa oli yli 800 katsojaa. Itse ottelu tuolloin päättyi jotain 18-5 numeroihin... Taitaa 2000-luvulta olla ainut yli tuhanteen katsojaan päässyt sarjapeli HeKi-Salamat Suomi-sarjassa. Tämäkin siitä syystä, koska kyrkslättiläisten joukkueessa pelasi nainen.

Mestiksessä olisi uskonut helposti pääsevän 800 määriin. Lippujen hinnat ovat kuitenkin nousseet siitä mitä ne olivat Suomi-sarjassa entisestä II-divarista nyt puhumattakaan.

Torstaina odotan itsekin paikalle +600 katsojaa.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Uljas se sitten muistaa kaiken paremmin kuin minä! :)

Huomisen ottelussa on otteluisäntänä Nordea, joten porukkaa jo sen johdosta on varmaan joitain kymmeniä enemmäin kuin viime pelissä + rokilaiset, joita on huhuiltu kymmenestä aina yli 50 kannattajaan asti. Rovaniemeläiset pitävät takuulla kovaa mekkalaa hallissa, joten siinäpä meille heinolalaisille haastetta! Pitäähän kotijoukkueen tuntea olonsa kodikkaaksi kotihallissaan.
 

Rave On

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Toronto Maple Leafs
Hieno juttu, Heki jatkaa mestiksessä, vilpittömät onnittelut "täält ganalim barttalt". Ensi kaudella sitten jo play- offeihin!
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Nyt kaivattas sitä raporttia sieltä paikanpäällä olijoilta!
Jestas, duunissa piti laittaa selain kiinne ettei ihan jännittäny itteään tärviölle!
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Olisihan se kiva jos Heinolassa pelattaisiin Mestistä ja toivon tosiaan että niin tapahtuisi. Tämän illan pelin nähneenä pidän sitä vain ERITTÄIN EPÄTODENNÄKÖISENÄ jos ryhtiliikettä ei tapahdu. Pessimisti ei pety, vaan on noin 85 % ajasta oikeassa, ja lopun 15 % pessimisti on iloisesti yllättynyt. 20.3. selviää viimeistään kumpaan prosentuaaliseen osuuteen allekirjoittanut kuuluu.

Ei tarvinnut odottaa 20.3. saakka. Ja nyt täytyy sanoa että perimmäinen pensiö ja pessimisti on Iloisesti Yllättynyt! Eipä olisi uskonut tuon Kiekko-Laserille hävityn ekan pelin jälkeen.

Etäkannattaja Oulusta kiittää, vaikeaa on ollut ja itsekin olen kritisoinut tilannetta missä Heinolassa on oltu, mutta kyllä silti se että oman kotikylän seura pelaa myös ensi kaudella Mestistä on hienoa.
 

Sepedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Peliitat
Kiitoksia HeKille kaudesta meikäläisenkin puolesta! Ikävästi jouduttiin karsintoihin mutta onneksi taso riitti Mestispaikkaan.

Ensi kaudesta ei kyllä uskalla odottaa yhtään mitään, katsellaan miten pelit lähtee syksyllä käyntiin. Pääasia kuitenkin, että Mestistaru jatkuu! Isompia kiusataan myös ensi syksynä.
 

jyly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Se on kausi nyt sitten pulkassa täällä Heinolassa. Loppujen lopuksi kaudesta jäi ihan positiivinen maku suuhun, vaikka runkosarjassa ei pisteitä pahemmin ansaittukaan. Peli-ilme oli läpi kauden taisteleva ja periksiantamton, mistä rapsahtaa valmentaja Sinkkoselle ISO "passed" leima otsaan. Karsintasarja oli todella jännittävä, minkä takia muutamana yönä ei tullut pahemmin nukuttua, mutta se kuuluu mielestäni tähän jaloon lajiin!

Joukkueeksi saatiin kasattua nimekäs ja nuori ryhmä. Keinänen, Makkonen, Pusa, Lysenstöen, Kuusela, Turunen. Paikoin Lindström. Siinä siis mielestäni tämän kauden positiiviset onnistujat. Keinänen oli ainoa, joka pystyi säilyttämään pelillisen tasonsa läpi kauden ja karsintasarjan. Hienosti sai tämä konkari motivoitua itsensä ratkaiseviin peleihin, enkä näkisi minään mahdottomuutena, että Jani jatkaisi Heinolassa ensi kaudella. Monelle pelaajalle olisin valmis antamaan jatkoa myös seuraavalle kaudelle, mutta HeKi on perinteisesti ollut niitä seuroja, joissa "vain" käydään pelaamassa sen yhden kauden verran. Ne harvat, kehittyneet omat juniorit ollaan hienosti saatu pidettyä omana, tärkeimpänä heistä pidän tietenkin Janne Ritamäkeä, joka tekaisi monien muiden tavoin uuden, yhden kauden piste-ennätyksensä. Karsintasarjassa meni jopa pykälää paremmin, melkein piste per peli tahdilla.

Ensi kauden valmentajasta ei ole kellään vielä mitään tietoa, mutta Sinkkosen jatkoa pitää ehdottomasti harkita. Palkkaa ei varmasti tarvi maksaa kummoisesti, ja uskon miehen valmennuksen kehittyneen näiden karsintapelien lomassa ainakin hieman. Keitäs muita mahdollisia valmentajia voitaisiin harkita ensi kaudelle? Elorantaa on huhuiltu Vaasaan, enkä ainakaan henkilökohtaisesti ottaisi miestä takaisin, ainakaan edustustasolle. Ahola, Kolek (ei ikinä), Surenkin, A-junioreista Ari Nieminen, Hudd. Arvuutella saa rauhassa.

Aiemmin mainitsin, että monen tämän kauden pelaajan kanssa jatkaisin sopimusta myös ensi kaudella, ja heitä ovat;

Andre Lysenstöen
Joonas Kuusela (vaikka olikin lainassa)
---------------
Antti Turunen (jos mahdollista edes enää pelata)
Atte Erkamo
NIKO TUHKANEN (ehdottomasti!)
---------------
Martin Ekstöm
Joni Isomäki
Henri Nuutinen
Jani Keinänen
Jussi-Mikko Makkonen
Antti Pusa
Janne Ritamäki
Petteri Laine
Anton Kokkonen (jos odotettavissa on samanlaista peliä kun karsintasarjassa)
Jesse Uronen
Mikko Kansikas (jos pidetään kasassa tämän kauden ketju Ritamäki-Kansikas-Isomäki)

Moniakaan en laskeisi potentiaalisiksi jatkajiksi, mutta ainakin jatkopahvia kannattaa tarjota, HeKillä kun ei ole yhtään pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Vahvistuksia ensi kaudelle kaivataan eritoten puolustukseen. Esimerkiksi Rokin hankkima Jimi Santala voisi olla kiinnostunut HeKiin siirtymisestä, jos Roki tippuu. Toinen mahdollisuus voisi olla muutama kausi sitten HeKissä pelannut Toni Kirén tai toisena paluumuuttajana Arto Miettinen.

Yleisöä tarvitaan kotipeleihin lisää, joten jonkinmoisia houkuttimia, kuten; Tuo yksi ystävä mukaan peliin, joka ei ole ikinä käynyt HeKin kotipelissä" kaivataan. Erätauoille myös esim. junnujen taitokisoja.

Olisi ehkä voinut avata ensi kautta koskevan ketjun ja kirjoittaa tämän viestin sinne, mutta tänne se nyt laitetaan.

Ps. Virheet korjaan myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös