Nethack

  • 2 835
  • 5

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Paljon on täällä keskusteltu peleistäkin, mutta nethackille ei ole vielä omistettu ketjua ainakaan searchin mukaan. Onkohan täällä paljon innokkaita nethackaajia?

Itselläni on projektina tällä hetkellä ascendata arkeologi, kesällä sain ensimmäisen ascendini, velho meni niin kivuttomasti, että pisti oikein ihmettelemään.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joskus 90-luvun alkupuolella pelasin Nethackkia paljonkin. Sen jälkeen en ole peliin koskenut. Sieniä ja muita piristeitä oli hupaisa napostella (pelissä siis, ei pelatessa). Myös kaupoista varastaminen oli erittäin hauskaa.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Onhan tuota tullut pelattua. Yii niminen samurai on ainakin kulkenut pelin loppuun asti.

En tykkää siitä perusversiosta, vaan sen pitää olla se graafinen versio, jossa örkit näyttää örkeiltä eikä mltään ¤ merkiltä. (vai mikä se nyt olikaan)
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
o:t olivat luonnollisesti örkkejä ;)
Täällä on myös nethackailtu, mutta lähelle loppua en koskaan ole
päässyt. Vähään aikaan ei ole tullut pelailtua, mutta tämän ketjun jälkeen voisi käydä katsomassa josko nethackistä ja slash'emistä olisi tulleet uudet versiot.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Oi, kyllä, toki. Heti alkuun on todettava, että Nethackiin ei kuulu mikään fancy ass -grafiikkahifistely, vaan pelin tunnelma lähtee nimenomaan siitä "karusta" meiningistä, sillä mielikuvistusta kirjainten ja symboleiden keskellä huseeratessa joutuu todella käyttämään.

Ascendanneiden kerhoon liityin minäkin keväällä, ja kyllä tuntui hyvältä. Jotkut sanovat, että ascendaamisesta peli vasta oikeastaan alkaa, ja näinhän se tavallaan onkin. Barbaariin, valkyyriaan ja samuraihin en tosin ole kajonnutkaan läpipeluun jälkeen - haastetta ja mielenkiintoa näissä luokissa on perin rajallisesti, mutta itse pelistä se ei pelaamalla lopu. Muut hahmoluokat ja esim. erilaiset conduct challenget (atheist, illiterate, vegetarist...) pitävät huolen siitä, että mielenkiinto pysyy yllä. Nethack on parhaimpia koskaan pelaamiani pelejä - ellei paras.

No Points Name Hp [max]
1 7255340 Derka-Bar-Hum-Mal-Neu ascended to demigod-hood. 212 [230]
2 1101139 Nekkeri-Bar-Orc-Fem-Cha died in Gehennom on level 37 [max 39]. Killed by invisible Yeenoghu. - [156]
3 1039136 Karthago-Sam-Hum-Mal-Law turned to stone in Vlad's Tower on level 36 [max 37]. Petrified by a chickatrice. 131 [131]

Derkan nimeksi piti alunperin tulla "Dorka", mutta kirjoitusvirheen ansiosta hahmo saikin (onneksi) lähestulkoon järkevän fantsunimen. No, kämppikseni on sentään ascendannut roguella nimeltä "Hinttibläkkäri"... Siinä voisikin kai olla jonkinlainen ohje: "älä koskaan aloita uutta peliä heti typerän kuoleman jälkeen, sillä todennäköisyys hahmon typerälle nimelle lisääntyy, mikä on hieman kiusallista loppua kohden."
 

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Ketjua ylös, joka on saanut aivan liian vähän viestejä. Itse aloitin nethackin pelaamisen jo 90-luvun alkupuolella. Pari vuotta aina taukoa väliin ja sitten parin kk setti. Hieman säälittävästi ensimmäinen ascendaus vasta viime vuonna, tosin velholla. Joskin, kun tuolla velholla oppii pelaamaan, niin lienee yksi helpommista roduista ascendata, jos vain selviää vaikeahkon alkupelin lävitse.

Seuraavaa ascendausta olen tässä jo pohtinut ja voisi tietty vetää jollain ihan perus mättöluokalla läpi, mutta toisaalta kiinnostaisi tuollainen munkin vegetarian + weaponless conduct. Saattaa tosin olla liikaa meikäläiselle tässä vaiheessa, mutta riittäisi varmaan pariksi vuodeksi haastetta eteenpäin.

Nykyäänhän porukka pelaa myös paljon noilla publicservereillä tätä, mutta koska itse kuulun tähän grafiikka-kermaperse-osastoon, niin en oikein niillä voi pelata ;).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös