Harkkapelit kesällä 2009

  • 28 433
  • 122

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Krylja Sovetov-KooKoo 3-2 VL (0-0)(1-0)(0-1)

* Varsinainen peliaika 60 minuutin jälkeen päättyi numeroihin 1-1. Venäjällä näköjään kaikki voittomaalikisan maalit lisätään lopputulokseen ja kun voittomaalikisassa Krylja Sovetovilta onnistuivat Chagodaev ja Polushin ja KooKoolta ainoastaan Vilen päättyi ottelu lopulta Krylja Sovetovin voittoon 3-2.

Ottelun maalit:
1-0 (39:45) Shurupov (Mironov)
1-1 (51:20) Liukkonen (Kultanen)

Voittomaalikilpailu:
Vainiola (ei maalia)
Chagodaev (maali)
Vilen (maali)
Shalamay (ei maalia)
Koponen (ei maalia)
Polushin (maali)

Jäähyt:
10:15 Alekseev 2 min.
11:30 Mattila 2 min.
17:22 Mattila 2 min.
20:00 Krasotkin 2 min.
22:27 Hana 2 min.
24:41 Bernikov 2 min.
31:37 Veistola 2 min.
42:40 Lavonen 2 min.
59:28 Demidov 2 min.
59:52 Paakkarinen 10 min.

Maalivahdit:
Antti Härmä, torjuntaprosentti 91,7 %
Alexei Zhigarev, torjuntaprosentti 94,1 %
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Jep. Käsittääkseni suurin osa turnaukseen osallistuvista joukkueista on Venäjän toiseksi korkeimman sarjatason Vysšaja Liigan joukkueita. Himik Voskresensk lienee mukana KHL-joukkueellaan, mutta itselläni ei ole kyllä mitään käsitystä missä sarjassa turnaukseen osallistuva TsSKA Moskova pelaa.
No kutakuinkin oikein.
-Kryljalta on ilmeisesti mukana siis sekä junnujoukkue, että edustusjoukkue.
-TsSKAlta on mukana vain junnujoukkue, joka pelaa venäjän junioriliigassa, MHL:ssä. Pelaajien ikähaitari on siis 17v-2x v.
-Himik Voskresensk ei pelaa nykyään KHL:ssä, vaan Vyshaja Liigassa. Viime kaudella pelasi kyllä, mutta oli täysi pisteautomaatti ja selkeästi väärässä sarjassa.
-Sokol on käytännössä Ukrainan paras seurajoukkue tällä hetkellä.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
-Himik Voskresensk ei pelaa nykyään KHL:ssä, vaan Vyshaja Liigassa. Viime kaudella pelasi kyllä, mutta oli täysi pisteautomaatti ja selkeästi väärässä sarjassa.

Kiitoksia tiedosta. Ei näistä oikein tahdo ottaa selvää vaikka kuinka kahlailee noilla venäjänkielisillä sivustoilla.

Huomenna kuitenkin KooKoo kohtaa klo 18:30 HK Himik Voskresenskin.

HK Himik Voskresenskin kokoonpano lienee kutakuinkin seuraavanlainen:

Maalivahdit:
Alexander Pasechnik
Alexander Bitkin

Puolustajat:
Ildar Valeev
Eugene A. Sibelius (mahtaakohan olla sukua Jean Sibeliukselle?)
Sergei Šadrin
Anton Popov
Dmitry Samarin
Nikolai Zimin
Vitali Dryndin
Maksim Galkin
Alexander Grišin
Anton A. Kadeykin

Hyökkääjät:
Pavel Vinogradov
Victor Gordiyuk
Vladislav Namestnikov
Maxim Kvitchenko
Vladimir Zavarzin
Denis Koroteev
Vladimir Pozdnyakov
Vladimir Stulov
Stanislav Aleksejevitš Timakov
Alexander Karpov
Ruslan Talipov
Nikita Kudrin
Ivan Petrovitš Novosel
Alexander I. Neznamov

Aika moni yllä mainituista pelasi siis viime kaudella KHL:ssä Himik Voskresenskissä, mutta nyt siis Himik ilmeisesti pudonnut Vysšaja Liigaan.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
"Krylja Sovjetov" -nimestä on Moskovassa ollut kova vääntö jo muutaman vuoden, ja kaupungissa onkin kaksi täysin eri seuraorganisaatiota, joilla molemmilla on edustusjoukkue ja uuteen MHL-junioriliigaan osallistuvat tai pyrkivät junnujoukkueensa. Samoin jatkuvasti on kinasteltu siitä, kumpi saa pelata Setunin hallissa, alkuperäisessä Kryljan hallissa.

Tähän turnaukseen osallistuu xk-kc.ru-sivujen mukaan siis PHK Krylja Sovjetov edustusjoukkueellaan ja junnujoukkueellaan Krylja Stolitsy. ZSKA on vasta hiljattain perustanut oman junnujoukkueensa Krasnaja Armija eli Puna-armeijan uuteen MHL-juniorisarjaan. Tässäkin joukkueessa pelaa kuitenkin ainakin 29-vuotias Maksim Osipov, joka on nyt try outilla ZSKA:n edustukseen, sekä 19-v. Maksim Noskov, joka viime kaudella pelasi muutaman matsin KHL:ssä. Muut Krasnaja Armijan pelaajat ovat rosterin mukaan alle 21-vuotiaita.

( Jotta sekaannus olisi täydellinen, toisen organisaation, MHK Krylja Sovjetovin junnujoukkue on nimetty vain Krylja Sovjetoviksi, mistä nimitysoikeudesta myös tietty kiistellään. )
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Khimik Voskresenskin ja KooKoon välinen harjoitusottelu on hetki sitten alkanut Voskresenskissa noin 150 kilometrin päässä Moskovasta. Khimik johtaa ensimmäisen erän jälkeen 1-0, maalintekijä ajassa 13:40 Pavel Vinogradov. KooKoon maalilla tänään Mika Korhonen.

Kahden erän jälkeen tilanne Voskresenskissa edelleen 1-0. KooKoolla tuntuu puolustus olevan hyvässä kuosissa sarja-avauksen lähestyessä, mutta jonkun pitäisi tehdä niitä maalejakin. Eilen peli päättyi varsinaisella peliajalla 1-1 ja tänäänkin on nähty siis vain yksi maali.

Lopulta tuo Vinogradovin ensimmäisen erän maali jäi ottelun ainaksi ja näin ollen "Kemistit" voitti KooKoon 1-0 (1-0)(0-0)(0-0).
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Maalinteko on kyllä helvetin vaikeaa ja saapa nähdä onko Kolekilla sen korjaamiseen aseita..

Ehkä me ei vaan kiekoteltu tänään tarpeeksi? Mutta joo, eipä noista venäläisjoukkueista osaa sano ilmeisesti kukaan varmaan tietoa, mutta itselläni odotusarvo on, että kohtuullisen hyvätasoisia kuitenkin Mestis-joukkueelle ovat. Silti, kuv.. tai siis voitto olisi kiva ennen sarjan alkua, kuten mainitsit.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Mutta joo, eipä noista venäläisjoukkueista osaa sano ilmeisesti kukaan varmaan tietoa, mutta itselläni odotusarvo on, että kohtuullisen hyvätasoisia kuitenkin Mestis-joukkueelle ovat.

No ainakin Himikin joukkueen pelaajista suurin osa pelasi viime kaudella KHL:ssä ja vaikka Himik siellä olikin heittopussi niin eiköhän tuo porukka nyt tasoltaan kuitenkin vähintään SM-liigan heikompien joukkueiden tai mestiksen kärjen tasoinen ole. KooKoon puolustus on ollut kyllä harkkapeleissä odotetun hyvä, Venäjälläkin kahdessa pelissä varsinaisella peliajalla vain kaksi päästettyä maalia, mutta vastaavasti maalinteko on kyllä huolestuttavan tuskaista. Kuka tekee KooKoolle maaleja ensi kaudella? Jos kassassa vielä on ropoja niin kannattaisi alkaa pikaisesti etsimään jostain yhtä maaliseppoa joukkueeseen, muuten ei kunnian kukko laula Kouvolassa sarjapeleissäkään.

Kouvolan Sanomien juttu illan pelistä.

Kuvia pelistä löytyy täältä. KooKoo näköjään pelaa Venäjän turneellakin harjoituspelipaidoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Troshev Cupin eiliset tulokset:.

Sokol Kiev-MHK Krylja Sovetov 8-0
HK Himik Voskresensk -KooKoo 1-0
HK Krylja Sovetov-TsSKA 3-2 VL

Sarjataulukot:

Lohko A:
HK Krylja Sovetov (5-3) 4
TsSKA Moskova (9-8) 4
KooKoo (1-3) 1

Lohko B:
Sokol Kiev (12-3) 6
HK Himik Voskresensk (4-4) 3
MHK Krylja Sovetov (5-15) 0

Tänään pelataan:
28.8.2009 klo 15:00 KooKoo-TsSKA
28.8.2009 klo 18:30 HK Himik Voskresensk -MHK Krylja Sovetov
28.8.2009 klo 19:00 HK Krylja Sovetov-Sokol Kiev

Voittamalla TsSKA Moskovan KooKoo nousisi lohkokakkoseksi ja pelaisi päätöspäivänä sijoitusottelun sijoista 3-4 Sokol Kieviä tai Himikiä vastaan.

Kokonaan toinen juttu on pelataanko noita sijoitusotteluita lainkaan? Vähän nimittäin vaikuttaa, että KooKoo lähtee kotimatkalle tämän päiväisen pelin jälkeen, sillä huomenna on Tykkimäen huvipuiston kauden päättäjäiset ja ilmoituksessa mainitaan, että "Tule tapaamaan KooKoon edustusjoukkueen pelaajia klo 14-17!" Voihan tietysti olla, että Tykkimäessä on ainoastaan Moskovan reissulta pois olevat pelaat kuten Kory Baker, Aapo Lampinen ja Iikka Törnvall.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo on pelannut tähän mennessä seitsemän harjoituspeliä, joista kaksi päättynyt tasan ja viisi tappioon. Voittotili on edelleen avaamatta. Maaliero on lohduton varsinkin tehtyjen maalien osalta 9-17. KooKoo on siis tehnyt 1,3 maalia ottelua kohden ja päästänyt 1,9. Vertailuna viime kauden runkosarjassa KooKoo teki ottelua kohden keskimäärin 3,3 maalia ja päästi 2,7 maalia. Huolestuttaa kyllä tuo tehtyjen maalien vähyys, mutta varmaan tässä näkyy nyt konkreettisesti tuo KooKoon suuri pelaajavaihtuvuus. Toivottavasti ketsuppi-pullo aukeaa kunnolla viimeistään sarja-avauksessa Mikkelissä. Jos sama tahti nimittäin jatkuu sarjassa, niin Frimodig ja kumppanit joutuvat lähtemään aika pikaisesti ostoksille.

KooKoo-Jukurit 2-2
KooKoo-Amur 2-4
KooKoo-HeKi 1-1
KooKoo-Jukurit 3-4
KooKoo-Jokipojat 0-3
KooKoo-Krylja Sovetov 1-2 VL
KooKoo-Himik 0-1
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
No joo - eli jatketaan sillä takuuvarmalla Putinin linjalla. Turha odottaa yleisöystävällistä pelaamista, vaan taas mennään ylikontrollilla ja puolustuksen kautta räpeltämisellä. Entä se lausunto, että nyt muutetaan asioita? Kuitenkin tuolla on sellaisia nimiä listat täynnä, että verkkoja pitäisi saada tötterölle - siis jonkun muun kuin Kultasen.

Ok - nämä ovat vain harjoitusotteluita, mutta itseluottamukselle tekisi poikaa voittaakin pari peliä.

edit: Edelleenkin KS:ssä peliä kommentoi varakoutsi - onko Putin kuitenkin uudistanut jotain, eli mediaimagoaan mystisempään suuntaan?
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No joo - eli jatketaan sillä takuuvarmalla Putinin linjalla. Turha odottaa yleisöystävällistä pelaamista, vaan taas mennään ylikontrollilla ja puolustuksen kautta räpeltämisellä. Entä se lausunto, että nyt muutetaan asioita? Kuitenkin tuolla on sellaisia nimiä listat täynnä, että verkkoja pitäisi saada tötterölle - siis jonkun muun kuin Kultasen.

Lisäksi täytyy muistuttaa, että tällä kaudella joukkueen rakennustyö on ollut kokonaan Kolekin vastuulla. Kolek kertoi K-Vantaan turnauslehtisessä, että hän on itse neuvotellut kaikki sopimukset ja että joukkueeseen on haettu entistä tarkemmin erilaisiin rooleihin pelaajia (onkohan maalintekijät unohtuneet?). Tosin Kolek mainitsee, että uusiutunut joukkue tarvitsee aikaa hitsautua yhteen ja että joukkueen pelin valmistuminen on tähdätty kauden alkuun (katsotaan miten kunnon ajoitus osuu kohdilleen). Kyllähän tuosta rosterista tosiaan pitäisi löytyä pelaajia, ketkä kykenevät laittamaan verkot tötterölle hieman useammin kuin vain yhden kerran ottelussa.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo-TsSKA Moskova 7-2

KooKoolle harjoituskauden ensimmäinen voitto!

Ottelu pelattiin Palace of Sports "Vitjaz" -hallissa Podolskissa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo-TsSKA 7-2 (3-1)(3-0)(1-1)

1-0 Miettinen
1-1 Martšenko (Biryukov)
2-1 Sierman
3-1 Vilen (Mattila)
4-1 Liukkonen (Miettinen, Veistola)
5-1 Hokkanen
6-1 Lehtonen (Liukkonen, Kultanen)
6-2 Barbashov (Lyubimov, Maslov)
7-2 Paakkarinen (Vainiola, Kiren)

KooKoon maalilla pelasi Antti Härmä.
 

Smegoul

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jahas, se olisi Troshev Cupin viimeinen päivä käsillä ja KooKoon on ansainnut itselleen pronssiottelupaikan. Vastustajaksi asettuu jo karvaan 1-0 tappion tuottanut Himik Voskresensk. Edellisessä ottelussa KooKoon sai hyvin laajalla rintamalla maalihanat auki ja yhteenkään 7 tehdystä maalista ei saatu samaa maalintekijää. Toivotaan että sama vire jatkuu, vaikka nyt on jälleen eli kaliiperin joukkue vastassa.

Itselleni on tullut hyvin positiivisen yllätyksen Korhosen otteet maalilla. Paikan päältä en ole nähnyt vain kuin yhden ottelun, mutta nyt Korhonen komeileekin Troshevissa toisena maalivahtien tilastoissa, tosin yhdellä pelatulla pelillä. Tänään on taas ilmeisesti Korhonsen vuoro kokeilla ottaa koppeja, jos pelit mallilla 2 ja 2 pelataan. Onko tämä sittenkin Korhosen läpimurtokausi...?No ei nyt vielä aloiteta haihattelua.

Tänään toivotaan että meidän kärkihyökkäjät saisivat aikaa muutaman onnistumisen maalien muodossa ja ketsuppipullon korkki voitaisiin heittää Siperiaan asti.

Kenttiä kouvolalaiset ovat ainakin kokeilleet eri muodoissa, koska itse olin lukevinani jostain päin, että kenttä Vilen-Vainiola-Paakkarinen olisi tehnyt hyvää jälkeä?

Pronssiottelu alkaa paikallista aikaa klo. 13.00 ja viimeiseksi KooKoo ottaa legendaarisen 4-1 voiton.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässä vielä Troshev Cupin eiliset tulokset ja sarjataulukot:

KooKoo-TsSKA 7-2
HK Himik Voskresensk-MHK Krylja Sovetov 7-3
HK Krylja Sovetov-Sokol Kiev 3-2

Lohko A:
HK Krylja Sovetov (8-5) 7
KooKoo (8-5) 4
TsSKA Moskova (11-15) 4

Lohko B:
Sokol Kiev (14-6) 6
HK Himik Voskresensk (11-4) 6
MHK Krylja Sovetov (8-22) 0

Eilisestä pelistä muutama sananen. KooKoon parhaat eilen olivat kakkoskoutsi Kupiaisen raportin mukaan Antti Härmä, Tatu Miettinen ja Jaakko Lehtonen.
Taitaa Lehtonen näillä harjoituspelien näytöillä olla jo lähellä sopimusta. Turnauksessa KooKoon puolustuksessa pelanneesta venäläispakista ei ole lehdessä ollut mitään juttua. Saas nähdä saako sopimusta, jos ei niin vieläköhän KooKoolla on tarkoitus vahvistaa puolustusta? Onhan sieltä kuitenkin vielä Törnvall ilmeisesti kuntoutumassa vai onkohan hänen kuntoutumisensa mennyt suunnitelmien mukaan?
 

Smegoul

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No ennestään tuttu neljäs sija turnauksesta tuli tulijaisiksi... Enemmän lämmittää tuo absinttipullo tallinnasta. KooKoo sai taas maistella karvapalloa kun Himik vei pelin itselleen yhden maalin turvin 2-1.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lopputulos: KooKoo-Himik Voskresensk 1-2

KooKoo kohtaisi tänään jo toisen kerran Troshev Cupissa KHL-tähtiä vilisevän Himik Voskresenskin. Edellinen kohtaaminen päättyi Himikin 1-0 voittoon ja KooKoo laittoi tänäänkin venäläisjoukkueen todella ahtaalle. Tuloksena edellisen pelin tapaan KooKoolle yhden maalin tappio. Turnauksen pronssiottelu KooKoo-Himik Voskresensk päättyi isäntäjoukkueen 1-2 voittoon. Turnauksen perusteella KooKoon puolustus ja maalivahtipeli ovat ainakin kunnossa. Maalin teossa näyttäisi olevan hieman petrattavaa.

Edit: Smegoul ehtikin jo edellä raportoida ottelun lopputuloksen
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Täällä kun on eräät keskustelijat ovat arvostelleet kovin sanoin KooKoon treenipelien tuloksia niin vähän tässä haluiasin kummiskin joukkuetta puolustella.

KooKoo on treenannut koko alku syksyn todella kovaa! Nämä meidän "entiset" liiga pelaajatkin ovat sanoneet että koskaan aikaisemmin ei ole ollut noin kovaa treeniä heti alkuun. Ja tuo kova harjoittelu on aivan varmasti näkynyt KooKoon pelissä. Ja jos ajatellaan että KooKoo pelasi tuolla Venäjän reissulla neljä täysi mittaista peliä neljässä päivässä, niin kuinka moni joukkue tässä maassa niin on pelannut? Voin kertoa jo vastauksen, ei yksikään.

Joten toivotaan että tuo kova harjoittelu kantaa talvella sitten hedelmää.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joten toivotaan että tuo kova harjoittelu kantaa talvella sitten hedelmää.

Aivan varmasti kantaa hedelmää. Ei mestiksen sarjasijoituksia ole aikaisemminkaan jaettu harjoitusotteluiden perusteella vaikka erään mestisjoukkueen kotisivulla oli jopa laadittu sarjataulukko harjoitusotteluiden perusteella vaikka joukkueilla on eri määrä harjoituspelejä ja eritasoisia joukkueita vastaan. Olipa joku jaksanut laatia tilaston jopa sen perusteella kuinka paljon joukkueet ovat keskimäärin saaneet "pisteitä" harkkapeleistä.

Viime kaudella KooKoo sai mainion startin sarjaan heikohkojen harkkapelin jälkeen voittaen runkosarjassa kuusi ensimmäistä peliä. KooKoon sijoitus runkosarjassa oli lopulta neljäs.

Kaudella 2007-08 KooKoo aloitti sarjan tämän kauden tapaan Jukureiden vieraana. KooKoo hävisi Jukureille 3-1 ja sen jälkeen kotona K-Vantaalle 1-4 ja vieraissa Salamille 5-3 ja kolmesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta KooKoo oli runkosarjassa neljäs vain 2 pistettä sarjakakkosen takana.

KooKoo on siis ollut kahtena edelliskautena runkosarjan neljäs. Toinen näistä kausista aloitettiin kolmella tappiolla ja toinen kuudella voitolla, joten en nyt liikaa painoarvoa vielä laittaisi ihan ensimmäisiin runkosarjan peleihinkään.

Tärkeää tietysti olisi olla alusta alkaen ainakin kärjen tuntumassa jo senkin takia, että kriittinen kotiyleisömme saapuisi sankoin joukoin jäähallin lehtereille.

Asiasta toiseen, aika hyvää työtä KooKoon pelaajakoordinaattorit ovat tehneet aikaisempina vuosina kun mestiksessä ei kohta ole muita kuin KooKoon alunperin hankkimia ulkomaalaisia. Baker käväisi jo Jukureissa ja tällä kaudella Dickenson pelaa Sportissa, Nistas K-Vantaassa ja myös Clarke on siirtymässä mestikseen ilmeisesti Jokipoikiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös