SaiPan harjoitusottelut 2009

  • 55 997
  • 207

Ferris

Jäsen
Lahden turnauksen esityksillä Tore saa meikäläisen puolesta istua katsomossa niin kauan kun oppii pelaamaan ilman pelejä ratkaisevia ääliöjäähyjä.
 

theref

Jäsen
Lahden turnauksen esityksillä Tore saa meikäläisen puolesta istua katsomossa niin kauan kun oppii pelaamaan ilman pelejä ratkaisevia ääliöjäähyjä.

Olisikohan menneet liian innostuksen piikkiin? Viime kausi kuitenkin oli mitä oli loukkaantumisten takia ja tälläkin kaudella harjoituspelit ovat Torelta jääneet vähiin. Pari peliä lisää alle, turha höyryt pois ja ukkoa alkaa taas lennellä seinille entiseen malliin.
 

Ferris

Jäsen
Olisikohan menneet liian innostuksen piikkiin? Viime kausi kuitenkin oli mitä oli loukkaantumisten takia ja tälläkin kaudella harjoituspelit ovat Torelta jääneet vähiin. Pari peliä lisää alle, turha höyryt pois ja ukkoa alkaa taas lennellä seinille entiseen malliin.

Toivotaan näin, Torelle on SaiPassa kyllä tarvetta. Siis sille Torelle, joka ei tuomarin nenän alla anna kaverille naamapesuja hanskalla. Ikävästi jäi juuri moiset sankaruudet Lahdesta mieleen ja kun käytännössä kummassakin pelissä juuri näiden Toren jäähyjen aikaan vastustaja vei matsit nimiinsä niin moisilla otteilla ei kaipuuta kaveriin ole.

Mutta kuten sanoit, niin järki käteen rottailussa ja äijät laidalle -> varmasti hyötyä SaiPalle.
 

viivamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Greenbay Packers
Hieno esitys Saipalla eilen Jyväskylässä! Silmiin pisti Redenbach ja Pohl tietty, mutta erityisesti 2.ketju pelasi näyttävää peliä. Puolustuksessa silmiin pisti Pukka, jonka otteet oli varsin miehekkäitä. Myös Backman pelasi hyvin.
4.ketju Koskirannan johdolla oli hyvä. Ihmeen hyvin nuorempi Koskiranta viilettää liigakokemukseen nähden. Myös Kaksonen pisti silmään. Aikaista vielä sanoa, mutta tasapainoiset ketjut näyttäsi SaiPalla olevan.
Koko joukkueelta tyylikäs esitys!
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Myös Kaksonen pisti silmään. Aikaista vielä sanoa, mutta tasapainoiset ketjut näyttäsi SaiPalla olevan.
Koko joukkueelta tyylikäs esitys!
Pistikö Kaksonen silmään hyvässä vai pahassa? Taitaa se nelosketjun paikka ja puolustavampi rooli sopia kuitenkin Emelle paremmin kuin hyökkäävä ja vastuuva saava roolitus. Näkemissäni harkkapeleissä Kaksonen viiletti kakkosketjussa ja pelasi ylivoimaakin, eikä se oikein lähtenyt.

Valmennus antoi miehelle isoa vastuuta, mutta ihan vielä ei ole Elmerin aika. Ehkä joskus vastaisuudessa. Toki saattaahan siellä Koskiranta-nuoremman kanssa nelosessa alkaa tapahtua...
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Ei ollut JYP ihan terävimmillään tosiaan, etenkin puolustuksen kannalta asian tietysti ymmärtääkin (Malmivaara, Välivaara, Vatanen maajoukkuehommissa). Hyökkäyspäästä taisi olla sivussa vähemmän kavereita ja olihan siellä useissa tilanteissa epäonneakin, mutta eihän SaiPa nyt kovin montaa kertaa ongelmissa ollut. Jotenkin tolkku puuttui JYPin hyökkäyksistä, paria näyttävää kiekonsiirtelyä lukuunottamatta.

SaiPan puolustuksesta kyllä puuttuu todella paljon voimaa, sen kerran kun sinne saa vähän pidempää pyöritystä aikaiseksi niin pienet kaverit joutuvat vaikeuksiin ja väsyvät aika nopeasti. Levokarikin istutettiin kertaalleen komeasti Pihlmanin(?) toimesta. Ja yleisesti ottaen ratkaisujen tekeminen kestää edelleen liian kauan. Etenkin pelin alkupuolella JYP karvasi aktiivisesti ja liikkui hyvin ja tuolloin SaiPalta meni koko touhu hätäiseksi roiskimiseksi. Minusta ensimmäisessä erässä ykkösketju oli ainoa, joka sai luotua hallittuja hyökkäyksiä.

Itse en nähnyt kyllä kakkosketjua mitenkään erityisen toimivaksi kokoonpanoksi vielä. Asian tietysti ymmärtää, kun ketjun jokaisella jäsenellä oli kaksi uutta pelikaveria ja kyllähän ketjun peli parani selvästi ottelun loppua kohti. Ensimmäiset tekopaikat ja näistä toisesta tullut Jaskon maali olivat kyllä ihan laitureiden omia sooloja.

Uusista kavereista sen verran, että debyytti oli etenkin Redenbachilta erinomainen. Vaikea uskoa, että kaveri lensi juuri äskettäin Suomeen eikä alla ole kuin muutama harjoitus. Hyviä ideoita hyökkäyspäässä, syöttelee napakasti ja tarkasti ja puolustaa myös tunnokkaasti. Vaikuttaa todella hyvältä hankinnalta.
Pohl oli näkymättömämpi, mutta esitteli kyllä nopeuttaan ja myös syöttötaitoaan. Ylivoimalle päästyään erittäin aktiivinen ja halusi kiekkoa jatkuvasti. Maalin Pohl pääsi tuikkaamaan jo tilanteesta ulkona olleen Wallinheimon ohi suhteellisen helposti, mutta olipa kuitenkin löytänyt oikean paikan oikeaan aikaan. Lupaavalta vaikuttaa myös tämä sopimus. Peli paranee varmasti kunhan tuo kolmikko saa lisää harjoituksia ja pelejä alle.
 

Jarzki

Jäsen
Levokarikin istutettiin kertaalleen komeasti Pihlmanin(?) toimesta.

Taklaaja oli Harri Pesonen.

Kuten jo kirjoitin toisaalle, SaiPalla luistin kyllä liikkuu ihailtavalla tavalla ja peli oli ajoittain yllättävänkin valmiin näköistä. Tuon ottelun perusteella uskonkin SaiPan ottavan alkukaudesta yllättävän paljon pisteitä, mutta todennäköisesti pistetahti hiljenee, sillä ainakin eilisen perusteella yksilötaidossa joukkue antaa hieman liikaa tasoitusta.

Mutta siihen kuuluisaan kusipääkiekkoon tuo rosteri sopii hyvin siltä osin, että luistin liikkuu ja miestä on iholla melko ärhäkkäästi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuon ottelun perusteella uskonkin SaiPan ottavan alkukaudesta yllättävän paljon pisteitä, mutta todennäköisesti pistetahti hiljenee, sillä ainakin eilisen perusteella yksilötaidossa joukkue antaa hieman liikaa tasoitusta.
Tuohan on ollut SaiPalle hyvinkin tyypillistä monena kautena. Alussa tulee voittoputkia ja kaadetaan vaikka kenet. Se kaikki menee yllätyksen piikkiin ja sen, että SaiPalta ei odoteta oikein mitään, koska materiaali on nimetöntä.

Yhden täyden kierroksen jälkeen asiat on yleensä sitten tasoittuneet noilta osin uomiinsa ja SaiPan pelitapa on sisäistetty ja se osataan kuolettaa.

Näin voi todella käydä nyttenkin, mutta toivotaan SaiPan silti pystyvän välttelemään pahimpia tappioputkia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös