Jääkiekkoilun asema Kouvolan seudulla

  • 24 028
  • 159

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Kaupunki on varannut suurhallin suunnitteluun 200 000 euron määrärahan vuodelle 2011 eli eiköhän tuommoinen suurhalli jossain vaiheessa Kouvolaan rakenneta ellei kaupungilla sitten ole ylimääräistä rahaa laittaa palamaan pelkäsään hallin suunnitteluun. Ihmetyttää kyllä miten hallin suunnittelu voi maksaa 200 000 euroa.

Pidän sijaintipaikkoina Koriaa tai Mäkikylää huonoina paikkoina. Paras paikka suurhallille olisi Tervaskankaan-Kasarmimäen-Tanttarin-Ruskeasuon alue minne kaupunki suunnittelee myös suurta yrityspuistoa pilvenpiirtäjineen.
Tämä Kasarminmäen alue on keskeisellä paikalla heti kuutostien välittömässä läheisyydessä.
 

Fordél

Jäsen
Surkea valaistus, pienet tilat. Suurhallissa pystyttäisiin järjestämään turnauksia ja kunnon matseja + saataisiin enemmän tilaa juuri markkinoita ym. varten.

Hyypiä-areenaa pitää arvioida sen mukaan mitä varten se on rakennettu ja kun kyse on harjoitushallista niin tuohon käyttöön sen edelleen varsin sopiva eikä mitenkään vanhaa kamaa. Ei siellä ole tarkoituskaan järjestää mitään isompia matseja tai turnauksia.
 
Hyypiä-areenaa pitää arvioida sen mukaan mitä varten se on rakennettu ja kun kyse on harjoitushallista niin tuohon käyttöön sen edelleen varsin sopiva eikä mitenkään vanhaa kamaa. Ei siellä ole tarkoituskaan järjestää mitään isompia matseja tai turnauksia.

No eikö juuri tämän takia tarvittaisiin sitä suurhallia? Mielestäni uutisessa ei ole kuitenkaan mitään lätkää liittyvää ja jos tuollainen päätetään rakentaa, niin harjotushallista voidaan haaveilla joskus vuonna. 2015. Toisaalta onhan Kouvolan seudulla ihan mukavasti jäähalleja, mutta totta tosiaan tarvittaisiin KooKoo-junnuilekkin tuohon keskustan lähelle yhtä harkkahallia.
 

Fordél

Jäsen
Pidän sijaintipaikkoina Koriaa tai Mäkikylää huonoina paikkoina. Paras paikka suurhallille olisi Tervaskankaan-Kasarmimäen-Tanttarin-Ruskeasuon alue minne kaupunki suunnittelee myös suurta yrityspuistoa pilvenpiirtäjineen. Tämä Kasarminmäen alue on keskeisellä paikalla heti kuutostien välittömässä läheisyydessä.

Samoilla linjoilla. Tosin nuo pilvenpiirtäjät naurattavat edelleen...Koitettaisiin nyt ymmärtää, että kuntaliitoksesta huolimatta nyt ollaan edelleen Kouvolassa. Mikään ei ole vetovoiman kannalta muuttunut, ei ainakaan vielä. Mutta tosiaan tuonne Puten ehdottamalla alueelle se halli kannattaisi rakentaa, jotta se yhtenäistäisi kaupunkirakennetta ja olisi lähellä muita palveluita sekä hyvien liikenneyhteyksien päässä. Siis jos se nyt ylipäänsä kannattaa rakentaa...
 

Fordél

Jäsen
No eikö juuri tämän takia tarvittaisiin sitä suurhallia? Mielestäni uutisessa ei ole kuitenkaan mitään lätkää liittyvää ja jos tuollainen päätetään rakentaa, niin harjotushallista voidaan haaveilla joskus vuonna. 2015.

Mielestäni ei vaan talveksi riittää Hyypiän harjoitusmahdollisuudet, joita säestävät Sarkolan ja Valkealan tekonurmet keväällä ja syksyllä. Itse en näe tarvetta järjestää talvisin jalkapalloturnauksia ja isoja pelejä.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Tosin nuo pilvenpiirtäjät naurattavat edelleen...


Tässä vähän matskua tuosta yrittäjäpuistosta. Sinnehän on suunnitteilla neljä tornitaloa, joista korkeimmassa olisi 30-kerrosta, ylimmässä kerroksessa olisi näköalabaari. Sinnehän on suunniteltu kaikenmaailman raidebusseja ym. soopaa. Nythän Ahti ja Laukkanen suunnittelee Shanghain maailmannäyttelystä Suomen osaltolta Kirnu-nimisen paviljongin tuomista Kouvolaan Repovedelle Hillosensalmen maastoon. Täytyy sanoa, että ei näiltä Kouvolan pojilta ainakaan ideat ihan heti lopu.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Mielestäni ei vaan talveksi riittää Hyypiän harjoitusmahdollisuudet, joita säestävät Sarkolan ja Valkealan tekonurmet keväällä ja syksyllä.

Eikö lisäksi Lehtomäessä avattu juuri uusi tekonurmi ja seuraava tekonurmi on ilmeisesti tulossa Saviniemeen?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Täytyy sanoa, että ei näiltä Kouvolan pojilta ainakaan ideat ihan heti lopu.

Juu ei, jos tässä Alueuutisten maaliskuussa 2008 tulleessa pätkässä kerrotaan suunnitteluun kuluneen tuolloin 50 000e ja pelkkään hallihankkeeseen varataan 200 000, niin voinee jokainen miettiä minkälaisilla summilla tätä konsulttipeliä pelataan.. Ainahan voi tietysti myydä kiinteistöjä kinkeille "hyvään" hintaan ja kattaa kuluja sillä.

Kuten lauluassakin sanotaan, niin kyllä kelpaa:

On aika muuttaa kohti,
tulevaisuutta.
En oo enää mikään maalaiskelmi,
nyt on suuntana Kymenlaakson helmi.

Kyllä Kouvolassa kelpaa,
ottaa vaikka asuntovelkaa,
muuttaa Eskolanmäkeen, Rekolaan,
eläkepäivinä Lepolaan

Olipas OT-viesti..
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvolan Urheilupuiston harjoitusjäähallin hankesuunnitelma.

Muutama vuosi sitten tehtiin ylläoleva hankesuunnitelma Urheilupuiston harjoitusjäähallista. Hankesuunnitelman mukaan harjoitusjäähalli tulisi nykyisen jäähallin ja kenkäkukkulan väliselle alueelle paikalle, jossa nykyään on tenniskenttiä. Kyseisessä hankeessa voitaisiin hyödyntää nykyisen jäähallin jääntekolaitteistoa. Jäähallin tuottama hukkalämpö soveltuisi esim. Urheilupuiston uimallin lämmitykseen.

Hankkeen kustannusarvioksi laskettiin muutama vuosi sitten 1.200.000 euroa.
Pääosa rahoituksesta oli tarkoitus hoitaa lainalla, jonka vakuutena olisi joko kaupungintakaus tai rakennettava jäähallikiinteistö. Laina-aika olisi 11 vuotta, josta ensimmäinen vuosi olisi lyhennysvapaa. Jos tuo halli olisi tehty 2005 niin lainaa olisi lyhennytty jo 3-4 vuotta. Tämä hanke taisi ainakin tuolloin jäädä vielä kaupungin pöytälaatikkoon.

Jos verrataan, että yrityspuiston suunnitteluun on käytetty 50.000 euroa ja suurhallin suunnitteluun on varattu 200.000 euroa niin siihen nähden en pidä kyllä yhtään korkeana hinta 1.200.000 euroa harjoitushallille. Kannattaisi taas nostaa takaisin pöydälle tuo harjoitushalliasia.
 

Rankkari

Jäsen
Kookoo kirjoittajat menevät välillä ns. syvällisiin keskusteluihin.. Ja toisinaan juttu on ns. "syvältä".

Jospa nyt pääsääntöisesti ollaan tyytyväisiä Kookoon kehitykseen, vaikka johtoportaassa ollaan välillä virheitä tehtykkin. Joukkue on alustavassa "katsojan silmissä", kuitenkin potenttiaalinen 3. parhaan joukkoon sijoittuva mestiksessä. Ja ainahan kauden aikana on mahdollisuus asioita parantaa.

Ja tohon kentälliskeskusteluun.. Nyt on aika kentällisten kokeiluihin, ja sama mahdollisuus jatkuu ainakin vuoden loppuun asti. En minä ainakaan osaa sanoa, kuka pitäisi pelata kenenkäkin kanssa tässävaiheessa. Ja tuleva pelitapakin on vielä arvoitus. Elikkä aika näyttää, miten pitää yrittää pelata, ja kuka on missäkin kunnossa. ja se tuleva "roolituskin" on täysin auki.

Tässäpä "Rankkari" päättää terassinsekaisen raporttinsa.. ottakoon vakavasti ken haluaa.

Jokatapauksessa Kouvolassa ollaan menty kiekkoiluasioissa tasaiseen tahtiin eteenpäin viime vuosina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös