Kiekko-Vantaa 2008–2009

  • 55 168
  • 206

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Nimenomaan tunnetta ja voittamisen halua. Perjantain tv-ottelussa näki, että jengillä luistin kulkee, on halua, yritystä, taitoa, joskin pelikuviot eivät päätä huimanneet, mutta kun siihen saadaan korjausta, niin sitten palyoffseissa tulee olemaan tiukat väännöt.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Huomenna (6.3) taas huikea taisto kainuulaisia vastaan. Vieraat tuskin ujostelevat yhtään lohen kotirysässäkään, kun saivat turbohanan auki eilen kotipelissään. Vaikea peli veikata ennalta, pienet marginaalit ratkaisevat.

Muutaman koetun playoff-pelin perusteella ei olisi ollut haitaksi ollenkaan, jos alakerrassa olisi vielä ollut Ahosen Rony ja hyökkäyksessä Nyholmin Robert. Voimaa olisi ollut jaossa rutkasti enemmän. Ja sitä tarvitaan, sillä Kajaanin äijät vaikuttavat aavistuksen vahvemmilta noin fyysisestikin.

Ahonen sai tänään pistetilinsä auki TPS-pelissä, mutta Nyholm ei nyt mahdu edes rosteriin joukkueen terveystilanteen ollessa hyvä. Robertille olisi ollut enemmän käyttöä lohessa. Mutta minkäs teet.
 

ahal

Jäsen
Kaudelle piste

No niin, kausi on sitten paketissa. Tällä kertaa kunniakkaasti taistellen loppuun asti, eikä se kaukana ollut jatko neljän sakissakaan. Hokki oli lopulta aavistuksen kovempi ja rutinoituneempi joukkue ja ansaitsi välieräpaikkansa. Sillä oli myös rahtusen enempi tarvittavaa äijäenergiaa, joka käänsi kelkan kahden tappion jälkeen. Lohelle tuli oppia kantapään kautta.

KiVa palasi sydäntalven taperruksen jälkeen tasolleen ja haastoi kajaanilaiset tosissaan. Aiemmin ehdin jo harmittelemaan mm. Ahosen ja Nyholmin poistumista punapaitaan, mutta tosiasiassa joukkue olisi kaivannut lisää kokemusta niin pakistoon kuin hyökkäykseenkin. Pleijareissa Vuorisaari oli alakerran ylivoimainen liideri vailla vertaa, mutta muut hermoilivat kukin vuorollaan. Joku Tuominen ja Acres lisänä olisi ollut todella tarpeen.

Hyökkäys kaipasi myös kieltämättä Jaskon tapaista vahvaa viimeistelijää. Varsinkin kun monet hyökkääjät ovat pienikokoisia. Kopecky ei kyennyt ottamaan suurta vastuuta harteilleen, ei myöskään Jaros, vaikka hyviä otteita pleijareissa esittikin. Rantakin opittiin kauden mittaan merkkaamaan vastustajien leirissä, eikä alkukauden kikat enää purreet. Talaja teki alituiseen kovasti töitä, mutta välillä tuntui ideana olevan enemmän liike kuin päämäärä. Molemmat Roopet olivat toki kauden valopilkkuja.

Muut hyökkääjät tekivät parhaansa, mutta esim. Hokkia vastaan voimanpuute paistoi selvästi lukuisina hävittyinä kaksinkamppailuina. Ja jääkiekossa se on yksi pelin kulminaatioasioista. Veskarit olivat kuitenkin loppuun asti tehtäviensä tasalla, ja aina sitä jokunen hyvällekin lipsahtaa, mutta jos toiseen päähän ei saada kolmea enempää aikaan, kylmät voivat käydä. Rynnäs jatkanee patapaidassa ensi kaudella ehkä Kilpeläisen parina, mutta toivottavasti Kaisla jäisi. Wessman parina ei olisi hullumpi aloitus, mutta Kaltiaisen voinee unohtaa. Nähtäväksi jää, ketä Blues ja HIFK tarjoavat tilalle. Lisäspekulaatiot jääkööt uuteen kausiketjuun.

Plussana mainittakoon vielä Valtti-areenalle kotiutunut n. 1 000 hengen vakiokatsomo ja vahvasti läpi kauden kannustanut Ruutana-porukka. Nyt vedetään henkeä ja punotaan uusia juonia elokuussa alkavalle uudelle kaudelle.

Rivikatsoja kiittää lohipaitoja mielenkiintoisesta kaudesta!
 
Viimeksi muokattu:

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Kausi paketissa ja ei hirveesti vituta. Elo-Syyskuussa näytti tosi surkeelta, mutta Jani Niemisen myötä Lohi lähti nousukiitoon ja vähän sokaisi fanit uskomaan ihan mahdottomiin. Hieno kausi iloineen ja suruineen ja eikun uutta kautta kohti kovaa vauhtia.
Kiitos Sami Simolalle, joka keväällä 2008 loi pohjan upealle kaudelle.
Kiitos joukkueelle, joka taisteli ja ei kumarrellut nimekkäämpiä joukkueita.
Kiitos valmennustiimille.
Kiitos kaikille, jotka mahdollisti hienon kauden.
 

ahal

Jäsen
Hokki

Kainuulaiset pistävät lujasti hanttiin miljoonapoppoo Sportille. Tasaista on yhä vääntö joukkueiden kesken. Ja Hokin maalilla huhkii tuo ihmemies Seppänen. Väsymättä, illasta toiseen. Ei voi kuin ihailla. Mutta tasaisia ja kovia vääntöjä olivat myös Kiva-pelit, ja nyt kun on hieman lisää perspektiiviä, voi yhtä lailla nostaa hattua lohipaitojen uhrautuvalle taistelulle. Viides peli meni silloinkin Hokille 1-0, kuten 4. peli Kajaanissa Sportia vastaan. Pienet olivat ja ovat yhä marginaalit. Joten KiVan pelillinen loppuhuipennus vaan kohoaa arvoasteikossa ajan myötä. Jossiteltavaakin vielä jäi, mutta toivotaan, että ensi kaudella joukkue saa hyvityksen "tappiolleen".

Liigan tavoin Mestis on ollut erittäin mielenkiintoinen koko kauden. Ja saanee arvoisensa huipennuksen.
 

ahal

Jäsen
Jatkiksen arvio kaudesta

JA-toimitus oli kahteen mieheen runtannut Lohen aikaansaannokset pakettiin kuluneelta kaudelta. Perussävy oli positiivinen ja joukkuetta kunnioittava. Eipä siihen paljoa lisättävää ole, ellei sitten halua hiuksia ruveta halkomaan. Toivoa sopii, että mahdollisimman moni jatkaisi myös ensi kaudella, jolloin joukkueen rakentamisessa ei tarvitsisi lähtöruutuun asti palata.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös