SaiPan juniorijoukkueet kaudella 2008-2009

  • 13 555
  • 23

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Avataanpa yhteinen ketju SaiPan kaikille juniorijoukkueille, ja aloitetaan ketju parilla uutisella.

Tommi Nekkula on SaiPan a-juniorien ensi kauden päävalmentaja. Nekkula valmenti viime kaudella JYPin a-junioreita, apuvalmentajan roolissa. Nekkulalta löytyy nuorten valmentajan tutkinto, jonka lisäksi hänen suunnitelmissaan on käydä jääkiekkovalmentajan tutkinto mahdollisimman pian.

Nekkulan apuvalmentajaksi tulee Kimmo Koivisto. Toissa kaudella Koivisto näemmä toimi Tapparan A-junioreiden apuvalmentajana. Sopimuksethan ovat mallia 1+1.

Lisäksi B-juniorit saa uuden päävalmentajan. Tuomo Ropo on SaiPan omia poikia, opiskellut viime vuodet Vierumäellä huippuvalmennuksen AMK-tutkintoa.

Linkki uutiseen

EDIT : Myös toinen linkki jossa on enemmän kommentteja ; http://www.saipa.fi/artikkelit/index.php?id=1363
 
Viimeksi muokattu:

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Lisäksi B-juniorit saa uuden päävalmentajan. Tuomas Ropo on SaiPan omia poikia, opiskellut viime vuodet Vierumäellä huippuvalmennuksen AMK-tutkintoa.

Ihmettelin, että kukas Ropo tämä nyt sitten on ja mikä on mennyt ohi. Uutisesta selvisi, että kyseessä siis tietenkin Tuomo.

Hyviltä kuulostavat valmentajanimet ja selkeästi näkee, että tosissaan halutaan junioreiden ilmettä kirkastaa ja saada junnut myös pelillisesti takaisin raiteilleen.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juniorivalmennus

Ihan hyvä, että junioritoimintaan saadaan uutta verta vähän jostain muualta päin. Eiköhän Kupiainen ja kump. ole tehnyt jo päivätyön.

Lisäksi on mukava nähdä, että SaiPa on tajunnut, että SaiPan kaltaisella pikkuseuralla tulevaisuus on junioreissa, kun kaikkia pelaajia ei ole varaa hankkia ulkopuolelta. B-junioreihinkin saatiin kokopäivänen valmentaja.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ihmettelin, että kukas Ropo tämä nyt sitten on ja mikä on mennyt ohi. Uutisesta selvisi, että kyseessä siis tietenkin Tuomo.
Samaa ihmettelin minäkin. Tuomon oma ura lienee sitten taputeltu. Viimekaudellahan mies oli vielä ilmeisesti opiskelujensa ohessa vääntänyt Mestistä Heinolassa.

Kuten Jose tuossa yllä toteaakin, on uuden ja ulkopuolisen veren mukaantulo positiivinen asia. Viimeaikoina nähdyt konttaukset saisivat loppua.
 

haltija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Kuulemma Nekkula on ollut hyvä ja pidetty valmentaja tähän asti. Treenit ovat olleet erityisesti fyysisesti vaativia, mutta myös palkitsevia. Kuulostaa hyvin lappeenrantalaiselle toiminnalle.
Kaverilla on kuulemma myös vahva auktoriteetti jengin sisällä nuoresta iästä huolimatta. Mielenkiinnolla odotellaan kauden alkua...
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Yhden A-junnujen harjoituspelin olen nähnyt, tämän viimeisimmän Pelicansia vastaan. SaiPa voitti maalirikkaan ottelun 8-4.

Yksittäisistä pelaajista mieleen jäi parhaiten -92 syntynyt Roope Hämäläinen, joka pelasi sentterinä ykkös(?)ketjussa. Kiekollisesti erittäin taitavanoloinen kaveri, mm. 2vs1-hyökkäyksestä viskasi kiekon komeasti itse yläpesään. Puolustus ei ollut päivän teema kummallakaan joukkueella, sen verran paljon tuli ylivoimahyökkäyksiä. Muutenkin positiivista että toinenkin häkkipää, Kalle Maalahti pelasi pirteästi ja tekaisi lopussa maalinkin erittäin komealla rannevedolla.

Väittäisin myös yhden ottelun perusteella Jesse Ryhäsen ja Otto Blomqvistin olevan kova sana ensi kaudella A-junnuissa.
 
Viimeksi muokattu:

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPalla on kyllä todella hyvä tilanne, kun ajatellaan n. 3-4 vuoden päähän tulevaisuuteen. On tulossa hyviä maalivahteja, kiekollista puolustajaa, kiekollista liideriä ja työmyyriä. Maalahden Kalle on todella taitava kaveri, taidot Mankisen kanssa samalla tasolla, mutta kaveri on myös kuulemma hyvin laiska, eikä kehitys ole vielä kulkenut käsi kädessä taitojen kanssa. Kaveri kun saadaan harjoittelemaan kunnolla, kuten on tainnut jo tapahtua on käsissä todellinen timantti.

Puolustuksesta nostan vielä esille nimen Iiro Mäntylä. Kaverilla on pituutta ja ilkeyttä, mitä maalinsiivous pelaajalta vaaditaan. Kova kutikin kaverilla tuntuu olevan. Ongelmana on ollut ns. kilahtaminen pelin lopussa jollain typerällä tavalla. On tappeluita, tahallisia vihellyksen jälkeisiä laukauksia yms. ilkeää. Tästä on hyvä lähteä kauteen, ja toivottavasti valmennusjohto antaa kavereille roolia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Uutena kaverina A:n rinkiin näyttää liittyneen jenkkipakki Kenny McAdams. Mielenkiintoinen kaveri. Pelasi siis viime kaudella kakkosdivaria Varkaus Eaglesissa, jota faijansa valmensi. Jossain vaiheessa sai kutsun SaPKoonkin, mutta ei tainnut koskaan sinne asti päästä.

Google löysi vielä Jatkoajan pelaajakortinkin.
 

ahal

Jäsen
Pikkusputnikit avasivat pistetilin

Iltapäivällä näkyi olleen tiukka vääntö Kisapuistossa A-junnareiden kesken, vastassa aina rakas JYP. Tiukille näytti voitto menneen nuorukaistenkin kesken, mutta lopulta 5-4-numerot jäivät tauluun. Virtasen Jonnelle maali. Mites mahtoi muuten porukka hurrikaaneja vastaan pärjätä? Sattuiko joku palstalaisista näkemään?
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Iltapäivällä näkyi olleen tiukka vääntö Kisapuistossa A-junnareiden kesken, vastassa aina rakas JYP. Tiukille näytti voitto menneen nuorukaistenkin kesken, mutta lopulta 5-4-numerot jäivät tauluun.

Voittotili aukesi mutta kausi ei ole ollut kovinkaan ruusuinen mikäli sarjataulukkoon on uskominen. Kuudesta pelistä yksi voitto ja 40 maalia omaan verkkoon. Eilen Ässät kävi hakemassa 2-11 vierasvoiton. Pelaajista Tomi Leivo on tällä hetkellä pistepörssissä yhdeksäntenä (6 4+4=8). Onko lupaavakin pelaaja?
 

theref

Jäsen
Eilen Ässät kävi hakemassa 2-11 vierasvoiton.

Tuossa yllä mielenkiintoisena pelaajana mainittu Iiro Mäntylä ei kauheasti tuossa pelissä kunnostautunut. Tehotilaston lukema -7 yhdessä ottelussa kertonee kaiken oleellisen?

Pelaajista Tomi Leivo on tällä hetkellä pistepörssissä yhdeksäntenä (6 4+4=8). Onko lupaavakin pelaaja?

Leivo on viime kaudesta kehittynyt varsin pitkin harppauksin. On saanut vauhtia luistimiinsa, röyhkeyttä otteisiinsa ja noussut varsin suureen rooliin joukkueen hyökkäyksessä. Sanoisin, että on melkein kaikessa (kenties ei tilannekovuudessa) tällä hetkellä edellä esim. Jesse Ryhästä ja Otto Bomqvistia. Seurailen mielenkiinnolla kauden aikana Leivon kehitystä.

On siellä joukkueessa toki muitakin varsin potentiaalisia pelaajia (mm. Kaijomaa, Rissanen, Mankinen jne), joilla on kuitenkin iso työ edessä vielä liigapaikan avaamiseksi.
 

ahal

Jäsen
Voittotili aukesi mutta kausi ei ole ollut kovinkaan ruusuinen mikäli sarjataulukkoon on uskominen. Kuudesta pelistä yksi voitto ja 40 maalia omaan verkkoon. Eilen Ässät kävi hakemassa 2-11 vierasvoiton. Pelaajista Tomi Leivo on tällä hetkellä pistepörssissä yhdeksäntenä (6 4+4=8). Onko lupaavakin pelaaja?
Joo, ei hurraamista liioin. Mutta ei noista vastustajista muut kuin HPK ja Ässät ole kunnolla rökittäneet. Muutoin siedettäviä lukemia. Liigaympyröitä kokeilleista näyttävät ainakin Mankinen, Ryhänen ja Blomqvist keskittyvän enimmäkseen A:han, Virtanen paikkaa ehtiessään. JV paikkasi tänään kaiketi eka kertaa rosteria ja heti voitto... Liekö sattumaa vai tulisiko Jonnesta lopulta A:n johtohahmo? Ikää ja kokemustakin löytyy. Toinen mielenkiintoinen tuttavuus on tämä Kenny-boy. Ainesta pelimieheksi?

Kovin ruusuisesti ei ole taannoisella mestarillakaan alkanut, hurrikaanit viivan alla, mutta erot ovat pieniä ja kausi vasta alussa.
 

ahal

Jäsen
Jotain positiivista sentään näinä ankeina aikoina. Nimittäin A kellisti Ilveksen 5-3 Kisapuistossa - tämä tiedoksi, elleivät numerot olleet enää taululla äijien matsia odotellessa :-) Ja siellä mitalit pokkasivat pelkästään keltamustat, eli lupaava Jokisen Olli, raamikas pakki Hietaniemen Janne ja "kokenut" Blomqvistin Otto. Samalla sputnikit jättivät peränpitäjän paikan illan vastustajalleen. Näinköhän A:nkin pelit alkaisivat kulkea paremmin.

Se mikä kiinnittää huomiota on, että tilastoissa paras sputnikpakki on K. McAdams (0+6 ja -2), ihan sarjan eliittiä. Ja että Hietaniemellä on maalit huomioiden SaiPan paras +/- eli 0. Luku on ihan ansiokas, kun joukkue on päästänyt 51 ja tehnyt 29 maalia. Hietaniemellä on mittaa yli 190 ja painoa 90 kg. Itse en ole vielä nähnyt JH:n peliä tällä kaudella, joten jos jollakulla on havaintoja kaverista, kiinnostaisi kuulla.

Taustalla, tulevaisuudessa väikkyy tietysti ajatus, että nuorta kaartia aletaan jossain vaiheessa kokeilla äijissäkin (vrt. esim. Ässät jo nyt). Ja kun sputnikkien pakkitilanne on mikä on, kaikki vaihtoehdot on syytä kartoittaa ja ottaa huomioon. Jos se rafalski tms. jää kuitenkin saapumatta.

Aiemmin on tullut kirjoitettua, ettei A:sta ole apuja liioin saatavissa, mutta tietysti kehitystä voi silläkin rintamalla tapahtua varsin nopeasti. Joten sarjaa on syytä pitää silmällä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Reippaat kolme kuukautta edellisestä viestistä.

SaiPan A kyntää tällä hetkellä sarjan kolmanneksi viimeisenä. B:ssä ollaan toisina, mutta tasohan onkin divari, eikä SM-sarja. C porskuttaa SM-sarjan jumbona.

Kyllähän sitä toivoisi, että nämä juniorijoukkueet olisivat ensinnäkin kaikki SM-tasolla ja toiseksi edes keskitason porukoita. Olisi hienoa, jos junnuista nousisi kavereita liigajoukkueeseen, jotka tietäisivät miltä voittaminen tuntuu ja mitä siihen tarvitaan... Nyt näillä kavereilla on kokemusta vain pelaamisesta sarjajumboissa. Opitaan häviämään.

Lähtökohdat PITÄÄ saada paremmiksi. Eikö pelaajamateriaali riitä tällä alueella? Mättääkö valmennus? Tukehdutetaanko taito junnuissa? Miksei puolustajia osata kehittää? Harri Tikkanen lähestulkoon ainut, josta on kehittynyt liigapuolustaja. Ja siitähän on jo ihan tolkuttomasti aikaa kun Haba nostettiin SaiPan liigarinkiin, eikä se Tikkasen nousukaan ihan vastoinkäymisittä mennyt...
 
Viimeksi muokattu:

PoNppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Näyttävät sulamiset
Käsittääkseni A-juniorit ovat SaiPan kohdalla melko nuoria, eli vuosi tai kaksi mennään vielä tuolla porukalla. Jos olen oikein ymmärtänyt niin viime ja tämän kauden piti olla sellainen taistelukausi, minkä avulla pysytään SM-sarjassa. Tulevilla kausilla olisi syytä odottaa tulosta A- junioreiltakin.
Onhan tuolla A:ssa kehittymässä jonkinasteisia pelimiehiä (Okko, Kaljunen, Mankinen näin etunenässä?Ja osaahan tuo pikku Virtanenkin pelata?). Mitä olen nähnyt muutaman A:n pelin, niin ei se meno aivan paskalta näytä.
En tiedä mitä tällä C-94 vai -95 porukalle on tapahtunut mitä Kuznetsov valmensi, eikö siellä pitänyt myös olla melko hyvä porukka (lue potentiaalinen).
 

Aksu

Jäsen
Lähtökohdat PITÄÄ saada paremmiksi. Eikö pelaajamateriaali riitä tällä alueella? Mättääkö valmennus? Tukehdutetaanko taito junnuissa? Miksei puolustajia osata kehittää? Harri Tikkanen lähestulkoon ainut, josta on kehittynyt liigapuolustaja. Ja siitähän on jo ihan tolkuttomasti aikaa kun Haba nostettiin SaiPan liigarinkiin, eikä se Tikkasen nousukaan ihan vastoinkäymisittä mennyt...

Ihan ensimmäiseksi voi sanoa, että monelle paikkakunnalle Saipa antaa jääaikatasoitusta kesäisin ja syksyisin niin paljon, ettei sitä ehditä kuromaan kiinni talven aikana. Kuivatreenit on oleellinen osa hommaa, mutta niiden pitää tapahtua riittävän jääharjoittelun lisäksi, ei tilalla.

Etenkin tärkeimmät herkkyyskaudet hukataan kun peruslajiosaamista ei jäällä ehditä opettamaan. Lisäksi tuolla katastrofijäätilanteella junnujen määrä on tapissa. Junnupuoli ei pysty jääpulan takia enempää taloon imemään, joten osa mahdollisista massoista jää hyödyntämättä.

Tämä asia on korostunut koko ajan sitä mukaa kun muualla on menty eteenpäin ja meillä on ihmetelty kahden jään tilannetta. Yksi Savitaipale ei juuri pelasta. Pienemmät junnut piipahtelevat siellä kauden aikanakin harjoittelemassa, mutta kulut jäävuokrasta ja bussivuokrasta pelkästään tekevät jatkuvan sinne matkaamisen mahdottomaksi.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Uusi harjoitusjäähalli onkin tulossa Lappeenrantaan. Tarkempi sijainti on Joutsenon kaupunginosa. Tässä kuntaliitossopimuksen investointiohjelman kohteissa harjoitusjäähalli on kirjattuna. Mikäs se on junnujen vanhempien ajellessa uutta moottoritietä pitkin Joutsenoon viemään lapsukaisia treenaamaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uusi harjoitusjäähalli onkin tulossa Lappeenrantaan. Tarkempi sijainti on Joutsenon kaupunginosa.
Erittäin positiivinen juttu. Hienoja uutisia vaihteeksi. Toivoa sopii, että kuntaliitoksesta olisi jotain hyötyä noin urheilullisessa mielessä ja jäälajien suhteen etenkin, tuossa nyt ensimmäinen selkeästi hyvä asia. Jääkiekon taso itsessään Joutsenossa ei taida päätähuimaava olla, joten mitään apuja tai ratkaisuja ei ole tiedossa sen enempää kuin tähänkään asti.

Imatran kanssa kannattaisi kyllä tehdä enemmän yhteistyötä, nyt etenkin kun Ketterällä taitaa mennä aika ketterästi.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Jääkiekon taso itsessään Joutsenossa ei taida päätähuimaava olla, joten mitään apuja tai ratkaisuja ei ole tiedossa sen enempää kuin tähänkään asti.
Joutsenolainen B-juniori Olli Jokinen taisi olla edustuksen mukana jollain pelimatkalla tällä kaudella. Kun olosuhteet saadaan kuntoon, niin tuskin on mitään estettä, ettei jatkoa tulisi joutsenon junnuista keltamustissa.
 

Aksu

Jäsen
Kisapuistoonhan on tulossa yksityisen halliyhtiön kautta "kaksiratainen" halli jos ja kun rahoitusasiat saadaan kuntoon. Rakentaminen alkaa aikaisintaan 2009 syksyllä.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten Aksu tuossa jo totesikin, jääaikatilanne on aivan kauhea Lappeenrannassa. Sanotaan, että kyllä SaiPan A-, B-, C-junnut ovat toistaiseksi saaneet tarpeeksi jääaikaa talvisaikaan. Jääaika onkin enemmän pois heitä vielä pienemmiltä. Vasta C-iässä SaiPan junnut pääsevät todenteolla reenamaan 4-5 kertaa viikkoon. Muualla kun ovat tottuneet tähän jo aiemmin.

Juuri tuo kesäaika on SaiPan junnujen kannalta ongelmallinen. Jäät sulavat Kisapuistossa maalis-huhtikuussa ja sen jälkeen ovat sulana aina heinäkuulle asti. Sinä aikana junnuilla on käytössä toukokuun loppuun asti Savitaipaleen Areena, jonne tosin päästään korkeintaan muutaman kerran viikossa. En tiedä ratkaiseeko uuden hallin rakentaminen kesäjääajan puutteen ongelmaa, sillä ongelmana taitaa tälläkin hetkellä olla enemmän se, ettei Kisapuisto raaskita pitää kesällä jäissä. Talveen nuo tuplajäät tuovat kyllä reilusti pikkujunnuille lisäaikaa.
 

Aksu

Jäsen
Kuten Aksu tuossa jo totesikin, jääaikatilanne on aivan kauhea Lappeenrannassa. Sanotaan, että kyllä SaiPan A-, B-, C-junnut ovat toistaiseksi saaneet tarpeeksi jääaikaa talvisaikaan. Jääaika onkin enemmän pois heitä vielä pienemmiltä. Vasta C-iässä SaiPan junnut pääsevät todenteolla reenamaan 4-5 kertaa viikkoon. Muualla kun ovat tottuneet tähän jo aiemmin.

Tässä se iso ongelma on. Tuossa iässä perustaitojen pitää olla hallussa. Tärkeimmät vuodet yksilökehittämisen kannalta ovat vanhemmissa junnuissa melkeinpä päättymässä ja siirrytään pelin taktiseen osaamiseen. Nuo C-junnuja pienemmät tenavat tarvitsevat järkevään kellonaikaan jäävuoroja, jotta perustaitojen osalta ollaan riittävällä tasolla kun aletaan pelata näitä valtakunnan sarjoja (A-C).
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Tuossa ajan kuluksi katselin NHL:n tämän vuoden varausten ennakointia ja huomasin että Jesse Mankinen on listoilla ja ranking-numero on 182 eurooppalaisista kenttäpelaajista. Kaikkiaan eurooppalaisia on rankattu 200 pelaajaa. Pohjois-amerikkalaisia kenttäpelaajia on rankattu 210, maalivahteja yhteensä 43.

En tiedä monta pelaajaa entry draftissa varataan, mutta taitaa Mankisen varaus olla aika kaukana. Toivotaan kuitenkin parasta. Jos halutaan vertailla Noksuun, niin hänet varattiin numerolla 16.

Linkki Mankkisen profiiliin.

EDIT: Varaustilaisuudessa on 7 kierrosta ja joukkueita on 30. Eli 210 vuoroa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös