Maalivahtitilanne 2009-2010 - Aika jälkeen Tarkin?

  • 2 909
  • 19

Imone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Minnesota Wild, Tyler Redenbach
Täällä olisi siis tarkoitus keskustella SaiPan mv-tilanteesta ensi kautta silmälläpitäen, kun tuo toinen ketju alkoi pullistella kys.asiasta.
Tuolla Blegin puolella samanlainen ongelma, mistä revitään ykköskassari joukkueelle? Tai SaiPalla kakkosmaalivahti, jos rahat aiotaan säästää niihin kenttäpelaajiin.

Joten:

Hostikka - ?
? - Hostikka

Itse pitäisin ajatuksesta, että hankittaisiin mestiksestä joku uusi nuori molari, josta koulitaan "Uusi Tarkki", ehkä rahallisestikin paras vaihtoehto, mutta jännityksellä odotellaan mitä Koikkalainen feat. kumppanit keksivät, kun SaiPa starttaa 61.liigakautensa.
 

Aksu

Jäsen
Itse pitäisin ajatuksesta, että hankittaisiin mestiksestä joku uusi nuori molari, josta koulitaan "Uusi Tarkki", ehkä rahallisestikin paras vaihtoehto, mutta jännityksellä odotellaan mitä Koikkalainen feat. kumppanit keksivät, kun SaiPa starttaa 61.liigakautensa.

Minäkin haluaisin, että Mestiksestä löytyy uusi Tarkki, mutta sen todennäköisyys on erittäin pieni. Toista noin kovaa löytöä, hinnan ja tason puolesta, saadaan varmaan odottaa. Nyt kävi oikeasti hemmetinmoinen tuuri. Keskivertolupausta tai perushyvää kakkosveskaria varmaankin on saatavilla.

Kuten jokainen tietää, se ensimmäinen iso valinta liittyy Hostikkaan. Onko hän ensi kaudella ykkösheppa vai ei? Jos on, niin katsellaan Mestistä. Jos ei niin pitää tiirailla ihan muita markkinoita.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuten jossain toisessa ketjussa totesin, on ensikaudella sillä tapaa maalivahtienkin kanssa enemmän pelivaraa, että se voi ihan hyvin ja huoletta olla EU-pelaaja. Kun ei ole niiden suhteen ulkomaalaiskiintiötä, niin riskiä ei samalla tapaa ole. Molarin ei tarvitse olla silloin täysin valmis tapaus vielä, vaan yllättäjän roolissa. Tietysti kotimainen maalivahti olisi varmasti hyvä asia, koska pelitapa on tuttu, mutta ei tosiaan esim. ruotsalainen, tai vaikka tsekkiläinen maalivahti, joku nuori ja lupaava sellainen olisi välttämättä ihan huonokaan ratkaisu.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Enitenhän minä pitäisin ajatuksesta jossa Jussi Markkanen tekee paluun kotiin astetta edullisemmalla sopimuksella, jolloin Hostikalla olisi kokenut ja varma aisapari.

Kuten Ted Raikaskin mainitsi, kannattaa varmaan verkkoja viritellä myös ulkomaille. Mestismaalivahdeista tuli heti mieleen jo jossain ketjussa mainitut Jesse Kosonen ja Antti Härmä. No, jos ei "varmaa tapausta" löydy niin eiköhän Jamo&Koikkis jostain nuoren ja lupaavan löydä. :)
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Enitenhän minä pitäisin ajatuksesta jossa Jussi Markkanen tekee paluun kotiin astetta edullisemmalla sopimuksella, jolloin Hostikalla olisi kokenut ja varma aisapari.
Itse en näe tässä skenaariossa juurikaan järkeä. Tuo edullinen sopimus nimittäin tarkottaisi edullisuudestaan huolimatta sitä, että kallein pelaaja löytyisi lähes varmasti maalinsuulta. Siihen ei ole varaa, kun omasta takaa löytyy jo ykkösvahdin mitat täyttävä veskari.

Perusoletuksena voidaan mielestäni pitää sitä, että Hostikka on meidän ensi kauden ykkösvahti. Ainakin mies on näyttöpaikan ansainnut, sillä sen varran hyvin on mies liigassa esiintynyt aina jäälle päästyään. Tällä kaudellahan Hostikka on pelannut käytännössä vain ns. kovia pelejä, ja hyvin on pelannutkin, ainoastaan sen kymmenen ottelua liian vähän. Tarkin ylipeluuttamisella ennen joulua saatettiin hävitä playoff -paikka, mutta sitä on turha tässä ketjussa itkeä.

Tarkki on jopa aiheetta nostettu lähes puolijumalan asemaan, jota ilman SaiPalle ei mukamas olisi mahdollisuuksia mihinkään. Tarkki ei kuitenkaan ole korvaamaton pelaaja, ja melkein uskallan väittää, että Hostikka on jo nyt lähes Iiron tasolla maalivahtina. Toinen asia onkin sitten se, että miten hyvin ja tasaisesti Hostikka pystyisi pelaamaan pitkän kauden. Itse luotan siihen, että pystyy pelaamaan sillä tasolla mikä ykköskassarilta vaaditaan.

Siis:

1. Hostikka: 40-50 peliä
2. "Mestislöytö" (ei väliä onko vanha vai lupaava, kunhan on halpa): +10 matsia
3. Okko, Kaljunen ja Sihvonen: 0-5 ottelua. Lupaavia veskareita kaikki, joista kuka vain voidaan tarvittaessa heittää maalinsuulle.

Saatan olla näissä arvioissa jopa ylioptimistinen Hostikan suhteen, mutta näen kuitenkin, että meillä on tässä käsissä todellinen kultakimpale. Lahjakas kuin mikä ollut aina ja on vieläkin.

ps. jos sarjataso on Mestis, niin nämä arviot voidaan unohtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hostikalle ehdottomasti ykkösvahdin saappaat ja kirittämään nälkäinen haastaja tyyliin Härmä, Ahlqvist, hieman kokeneempi Myllyniemi taistelemaan ykkösvahdin paikasta tai kokeneempi kakkonen omista kasvateista Häkkinen/Ore. Kyllä Hostikka ansaitsee ainakin mahdollisuuden päästä tosissaan näyttämään kykynsä liigatasolla.
 

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Yksi mahdollisuus mestiksestä olisi Titaanien Kai Tillanen. Ei ehkä tällä hetkellä häikäise tilastoilla, mutta on ollut rökäletappioissakin Titaanien paras pelaaja. Rupeaa olemaan pikkuhiljaa moke parhaassa iässä (Syntynyt -81). Tottunut ottamaan vastuuta ja laukauksia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hostikka on etenkin nyt voittoisan Lukko-pelin jälkeen saanut suitsutusta ja vaaditaan ykkösmaalivahdiksi. Kaikki kunnia Hostikalle, mutta mielestäni turhan hätiköityä, kun miehen vireystasosta pidemmällä säteellä ja selkeästi ykkösmiehen viitassa ei ole oikein näyttöä. Olisikin tärkeää nyt loppukaudesta antaa miehelle enemmän peliaikaa, että se todellinen taso sieltä näkyy. Minulla ei ole siis mitään epäluottamuslausetta Hostikkaa kohtaan ja olisi todella hienoa, jos tulevalla kaudella hän sen ykköstorjujan paikan nappaisikin.

Kakkosmaalivahdiksi ei kuitenkaan mitään jäähdyttelijää tai silkkaa keskinkertaisuutta voida ottaa, vaikka kokemusta olisikin. Kyllä sinne joku kehittymishaluinen kilpailija tulee ottaa. Pikkuseuralla varsinkin pitäisi olla pari tasokasta maalivahtia, jos puolustus ei ole ihan huippuvahva ja laaja. Huomaahan sen nyt tälläkin kaudella, miten hyvässä vireessä oleva maalivahti/maalivahdit on vieneet eteenpäin.

Tulee vaan mieleen, että olisikohan Hostikkaa pitänyt alkaa peluuttaa jo aiemmin, vaikutelma on syntynyt, että Tarkki jotenkin väsyi loppuvuodesta.

Toivottavasti Hostikka pääsee pelaamaan tässä keväällä enemmän.
 

Fordél

Jäsen
Nostan edelleen esille kakkosmolkeksi Antti Oreen Jokipojista. Rauhallinen ja kokenut perustorjuja, jolla ei varmasti tule kakka housuun liigajäilläkään. KooKoo aikoina tuli tunnetuksi siitä, että ei tehnyt juuri virheitä, joten siitä olisi hyvä lähteä kehittämään kaveria eteenpäin kun perusasiat ovat kunnossa. Olisi kokeneena (vaikkakaan ei ole liigakokemusta) kaverina hyvä aisapari Hostikalle.

Antti Härmä kuuluu todennäköisesti Bluesin suunnitelmiin ja Matikainen on sen verran hullunrohkea (positiivisella tavalla), että lähtenee ensi kauteen kaksikolla Koskinen-Härmä.
 

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Enitenhän minä pitäisin ajatuksesta jossa Jussi Markkanen tekee paluun kotiin astetta edullisemmalla sopimuksella, jolloin Hostikalla olisi kokenut ja varma aisapari.
Tuskin toteutuu. Markkanen vetää Venäjällä sellaista palkkaa, että ilman Jussin hyväntekijäksi alkamista SaiPalla ei rahkeet riitä. Voi toki tehdä "Kapaset", mutta epäilen.

Perusoletuksena voidaan mielestäni pitää sitä, että Hostikka on meidän ensi kauden ykkösvahti. Ainakin mies on näyttöpaikan ansainnut, sillä sen varran hyvin on mies liigassa esiintynyt aina jäälle päästyään.
Tästä ajattelusta lähden itsekin liikenteeseen. Aikamoinen epäluottamuslause ja kiitos Hostikkaa kohtaan olisi tässä vaiheessa ulkopuolisen ykkösmaalivahdin hankkiminen. Hostikka on kärkkynyt paikkaa jo monta vuotta. Miestä on hyppyytetty Itävallassa, Tanskassa ja ties missä. Kuitenkin lähes poikkeuksetta Ville esiintyy edukseen aina maalinsuulle päästyään.

On muistettava sekin, että Hostikka on nhl-varattu pelaaja. Tästä lähtökohdasta olisi hulluutta antaa miehen lähteä omille teilleen ennenkuin todellista vastuuta on edes tarjottu. Ei niistä varatuista SaiPan juniorimyllyt läpikäyneistä pelaajista kovin pitkää listaa saa.

Toinen asia onkin sitten se, että miten hyvin ja tasaisesti Hostikka pystyisi pelaamaan pitkän kauden. Itse luotan siihen, että pystyy pelaamaan sillä tasolla mikä ykköskassarilta vaaditaan.
Jossakin vaiheessa se iso askel on otettava. Hostikka alkaa olla jo pelimiehen iässä ja treenannut ammattimaisesti monta vuotta. Pitäisi kestää ainakin fyysisesti.
 

ahal

Jäsen
Minusta tuo veskaritilanne ensi kauden suhteen näyttää pohjimmiltaan harvinaisen selvältä: Ville Hostikka kantaa lähtökohtaisesti ykköstorjujan viittaa ja sparrarina on joku nuori nouseva kyky, jolla on kuitenkin jo esim. mestiskokemusta. Kuten Iirollakin 2-3 kautta sitten. Kolmantena kärkkyy joku omista junioreista. Päteviä ehdokkaita on useitakin, kuten esim. Härmä, Ore ja Kosonen. Mutta ei kuitenkaan ylenmäärin, myönnetään. Liigassakin saattaa olla vuoroaan odottamaan kypsyneitä kasvoja, kuten Ahlqvist. Vaikka Allulla on pahvi kauteen 2010, saattaa se olla purettavissa. Parilla Nieminen-Ahlqvist IFK ei kuitenkaan ensi kauteen lähde, ja näistä JN on vahvemmilla. Ykkönen saattaa olla joku muu kuin Housu Pitkämäki.

Vanhempiin kavereihin, kuten Suomalainen, suhtautuisin varauksella. He ovat jo näyttöpaikkansa saaneet ja jos sarjataso on yhä Mestis, kertoo se taustoista jotain. Markkas-Jussin talkooapuun en usko millään muotoa ennen kuin jotain konkreettista tapahtuu. Jos se on sitä luokkaa, että torjutaan SaiPassa vielä kausi ennen lopullista eläkkeelle jäämistä, kun ei muuallekaan oikein pääse, niin ei kiitos. SaiPa tarvitsee aina vahvan maalivahdin, tai mieluummin kaksi, liigassa pärjätäkseen, eikä siinä kuviossa ole sijaa jäähdyttelijöille. Ellei sitten hoida kuntoaan ja virettään yhtä pitkäjänteisesti ja jäätävin tehoin kuin Sulander.

Jos nyt kotimaan markkinat ovat kuitenkin sopivista veskareista niin tyhjät, ettei kelvollista löydy, niin sitten Euroopasta. Dubaa en kuitenkaan enää huolisi.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Thoh, no toivottavasti ei Hostikkaa sentään Ruotsiin munita. Kohta joudutaan etsimään kaksi maalivahtia.

Edit: Juu, huono ruotsin kieli kostautui.
 
Viimeksi muokattu:

ahal

Jäsen
Juu, toivotaan että Jamo ja kumppanit ovat hereillä, eikä Ville pääse livahtamaan länteen. Selkeä 1-torjujan paikka ja reipas korotus palkkaan, niin saattaa vielä jäädä kotimaisemiin.

Edit. Jutusta tosin paljastui, että Tarvaisella ei ehkä ole ihan päivitetyt tiedot tämän hetken tilanteesta... Tai sitten uskovat, että rahalla saa ja hevosella pääsee, eli sopimukset auki.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Selkeä 1-torjujan paikka ja reipas korotus palkkaan, niin saattaa vielä jäädä kotimaisemiin.
Tota, eikös Hostikalla ole sopimus SaiPaan? Joten mitään palkankorotuksia ei ole tarvis antaa. Eriasia sitten kun se soppari loppuu. Tietysti jos joku ruotsalaisseura haluaa nyt ostaa sopimuksen ulos, mitä kyllä vähän epäilen. Veikkaan, että sitten pitäisi maksaa aika paljon. Ei kai SaiPa niin typerä ole, että halvalla ja helpolla päästää irti sopimuspelaajasta? Joka etenkin voi olla erittäin tärkeä palanen ensikaudella jo.

Pakko olla vaan joku perusteeton huhu.
 

theref

Jäsen
Juu, toivotaan että Jamo ja kumppanit ovat hereillä, eikä Ville pääse livahtamaan länteen. Selkeä 1-torjujan paikka ja reipas korotus palkkaan, niin saattaa vielä jäädä kotimaisemiin.

Edit. Jutusta tosin paljastui, että Tarvaisella ei ehkä ole ihan päivitetyt tiedot tämän hetken tilanteesta... Tai sitten uskovat, että rahalla saa ja hevosella pääsee, eli sopimukset auki.

Ellen nyt ihan väärin käsittänyt tuosta jutusta, niin eikös tuossa kirjoitella että siellä olisi molari loukkaantunut ja odottelee tuomiota polvivammastaan? Ja sen kautta tarvitsisivat molaria kevääksi ainakin.

Hostikan soppari jatkuu vielä kaksi kautta tämän kauden jälkeenkin ja olen siinä käsityksessä, että se soppari ei ole niin halpa kuin yleisesti kuvitellaan. Että kyllä SaiPa oikeasti tahtoi Hostikan jäävän tänne pidemmäksikin aikaa.

Voihan se olla että SaiPa haistaa saumansa ja vuokraa oman "wallinheimonsa" Ruotsiin kevääksi ja nappaa vuokrana sen puoli miljoonaa euroa.

Mutta jos SaiPan kevättä ja tämän hetken virettä ajattelee, niin SaiPan kannattaa unohtaa tämäkin homma.

Loppujen lopuksi, kaikki on SaiPan käsissä. Ei Timrån eikä Hostikan.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Juu, toivotaan että Jamo ja kumppanit ovat hereillä, eikä Ville pääse livahtamaan länteen. Selkeä 1-torjujan paikka ja reipas korotus palkkaan, niin saattaa vielä jäädä kotimaisemiin.
Hostikalla on SaiPan kanssa sopimus vuoteen 2011 asti, joten melkoisen varmasti ensi kaudella torjuu Lappeenrannassa. Tarkoitushan Timrålla on saada korvaaja loukkaantuneen Åkerlundin tilalle, joten eiköhän tuossa ole kyse enemmänkin tämän kevään peleistä, jos tilanne heidän kannaltaan näyttää pahalta.

E: Tuolla näyttikin olleen uusi uutinen, jonka mukaan Åkerlund on sivussa 4-6 viikkoa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaa, siinä oli tuollaisesta kyse. =)

Huomaa, kun ei osaa tuota ruottia, niin menee asiat vähän ohi.

Vuokrataan ennemmin Tarkki sinne, kuin Hostikka. Mieluiten tietysti mahd. isolla summalla, jos vaikka saataisiin se kovan luokan puolustaja tänne sillä rahalla.
 

ahal

Jäsen
Jep, kun lukee huolellisemmin (kuten yleensä kannattaa :-), niin asia kirkastuu, eli tuuraajaa haetaan. Ja siksi artikkelissa puhutaan mm. tästä päivästä. Eli pikakomennuksesta olisi kyse. Mutta kauanko kestänee, ehkä joitakin viikkoja.... Åkerlund menossa röntgeniin. Toimistolla mietitään kuumeisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös