Eri sarjojen lohkojaot 2002–2003

  • 1 572
  • 16

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Suomi-Sarjan lohkot

Olivat niin monen mutkan takana linkitettynä, että copypastesin ne tähän:
SUOMI-SARJA (2 x 10)

Länsilohko:

Ahmat
Et-Po –72
K-Oulu
Raahe-K
RoKi-79
---------------------
Diskos
Jeppis
KOO-VEE
SHT
VaPS

Itälohko:

AaKoo,
EPS,
HeKi,
PePo HC,
Titaanit
---------------------
IPK,
Jokipojat,
Ketterä,
SaPKo,
Warkis

EDIT: luettavuuden parantamiseksi turhien joukkuelistausten poisto, välisarjoissa pelaavat erotettu katkoviivalla.

Siinäpä se Diskos nyt pelailee ex S-Kiekon kanssa (SHT).... Ja mitä suoraan nousuun tulee, niin tuskin menee Koo-Veen ja Kiekko-Oulun edelle, joten jo karsinta jäänee haaveeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Voittaja

Jäsen
Kylläpä näyttää nyt nerokkaalta tuo liiton kuningasidea nostaa joukkuemääriä!! Etelään se ei tuonut juurikaan merkittäviä muutoksia, mutta miettikääpä esimerkiksi Et-Pon tai Ro-Kin lyhyehköjä reissuja Tampereelle, Jyväskylään, Seinäjoelle...tai toisinpäin:mad: Ensi vuonna S-sarja pelataan varmaankin yhdessä lohkossa, 30 joukkuetta mukana, tai jotakin muuta yhtä nerokasta:confused:
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Järkyttävää. . .

On todella järkyttävää huomata Suomi-sarjan pelimatkojen kasvaneen vuosi vuodelta, kun tarkoitus nimenomaan aikanaan sarjaa perustettaessa oli lyhyet matkat ja pienet kustannukset.
Nyt tosiaan pohjoisen joukkueet niin Etpo kuin Roki käyvät pitkillä matkoilla aina Tampereella, Jyväskylässä, ja Seinäjoella asti. Enkä usko Tampereen miestenkään olevan mielissään Lapin reissuista.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ei sitten näemmä ollut liitolla munaa vetää pohjois- ja etelälohkoa maantieteellisesti ja Jokipoikia pohjoislohkoon, vaan tehtiin tämänkaltainen nahkapäätös. Mitä siniviivan kommentteihin tulee, pelataanpa ne pelit ensin, ennen kuin aloitat tuon provoilusi, jooko? Dise on sillä sarjatasolla, millä pitääkin, ja SHT:lle onnea sarjanoususta. K-Oulu heikentynee reippaasti Hokki-kuvion myötä, joten odotellaan..
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Järjestelmä

Ja pelijärjestelmä, jolla voi sitten suurista haaveista huolimatta pudota II divisioonaan tai yrittää mestisnousua on esitetty Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla http://www.finhockey.fi/485. Lyhyesti sanottuna neljä parasta ja kaksi huonoita jatkaa pelejä...
 

kohottaja

Jäsen
A-nuoriinkin merkittävä uudistus

Aika mielenkiintoinen, mutta onnistuessaan hyväkin uudistus nykyiseen on tuo A-nuorten "alkusarja" ja myöhempi varsinainen A-nuorten SM-liiga.

Tähän asti kummassakin lohkossa on ollut 1-2 "heittopussia". Nyt puuduttavien runkosarjapelien määrä pienenee ja play-off matsien ja toisaalta todellisten karsintapelien määrä kasvaa. Hyvä!

Eli lohkojen sisällä pelataan kaksinkertainen alkusarja (8 joukkuetta ja 14 ottelua). Sen jälkeen kummankin lohkon kuusi parasta pelaa varsinaista A-nuorten SM-liigaa (22 ottelua). Runkosarjan (=osittain turhien pelien määrä) vähenee nykyisestä 44:sta kolmeenkymmeneenkuuteen. Varsinaisesta A-nuorten SM-liigasta 8 parasta pelaa perinteiset pleijarit kuitenkin NYT PARAS VIIDESTÄ systeemillä aiemman paras kolmesta (poislukien loppuottelut) eli näiden joukkueiden pleijaripelien määrä kasvaa.

SM-alkusarjan molempien lohkojen kaksi heikointa pelaa molempien A-nuorten I-divarilohkojen kolmen parhaan kanssa kaksinkertaisen sarjan (10 joukkuetta, 18 ottelua), jonka neljä parasta seuraa aloittaa seuraavan kauden A-nuorten SM-liigan alkusarjassa. Neljän parhaan kesken pelataan vielä pleijarit A-nuorten divarimestaruudesta paras kolmesta järjestelmällä.

Hyvänä pidän sekä SM-tasolla, että I divaritasolla MERKITYKSELLISTEN ottelujen lisääntymistä. Puuduttava runkosarja on ollut vielä tuskallisempaa I divaritasolla kuin SM-tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Katsoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, PiTa
Nuorten malli voitaisiin ottaa käyttöön myös aikuisten tasolla. Empä ryhdy toistamaan kohottajan argumentteja
 

Voittaja

Jäsen
Näyttää liiton miesten nerokas suunnitelma tuottavan tulosta. Teksti tv:n mukaan IPK luopuu sarja paikastaan:mad: Oli kyllä fiksu veto laittaa IPK etelä-lohkoon....mitkähän muut seurat joutuvat luopumaan paikastaan joko nyt tai sitten kauden aikana/jälkeen???:rolleyes:
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Lohkoista

Viestin lähetti Voittaja
Oli kyllä fiksu veto laittaa IPK etelä-lohkoon....

Suomi-sarja on jaettu itä- ja länsilohkoon. IPK oli sijoitettu itälohkoon ja olisi siellä pohjoisin joukkue. Länsilohkossa olisi reissua riittänyt vielä Rovaniemellekin ja sielläkin eteläisimmät porukat ovat Hyvinkäällä ja Vammalassa.

Resurssejahan tuo reissaaminen vaatii mentiin sitten lähelle tai vähän kauemmaksi. Voi olla, että taustat eivät muutoinkaan olleet kunnossa ja jos jollakin muullakaan seuralla ei ole taustat kunnossa, niin ei se kyllä sarjajärjestelmästä johdu. Silloin on tosiaan parempi pelata alueensa järjestämää 2-div sarjaa. Tässähän on kyseessä Suomi-sarja, siis valtakunnallinen sarja.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nyt meneekin mielenkiintoiseksi, jos tilalle nostetaan joku jengi. Junkkarit ja K-Kissat ovat tyrkyllä, mutta olisivat kyllä maantieteellisesti lännempänä esim. Diskosta. Toisaalta, EPS pelaa maantieteelisesta sijainnistaan huolimatta itälohkossa..
 

Voittaja

Jäsen
DAF- hyvä pointti. EPS tosiaankin on itäisessä lohkossa, vaikka onkin lännempänä kuin K-Oulu, Ro-Ki, Diskos, Ahmat..:rolleyes: Sillähän ei varmaan ollut mitään tekemistä tässä tapauksessa, että joukkue on pääkaupunkiseudulta...perseestä koko uusi systeemi, sanon minä:mad:
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Todellakin

Täysin JÄRJETÖN lohkojako päättäjiltä. Nyt Iisalmen pelikarhut ovat päättäneet luopua paikastaan vetoamalla tulevan sarjan kalleuteen. Aikanaan Suomi-sarja perustettiin nimenomaan säästämään matkakustannuksissa ja nyt ollaan tässä tilanteessa.

Hei haloo ja herätys....
 

rystylämäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä taida K-Kissoilla olla kovasti hinkua Suomi-Sarjaan kun ei ole joukkuetta. Edustusjoukkue lopetti toiminnan joten se siitä toistaiseksi. Länsilohkossa pelaava Ahmat EI ole Hyvinkäältä.

Aika koviksi matkat Suomi-Sarjassa venyy ja näyttää siltä että monelle joukkueelle kymmenet tuhannet matkakuluihin ovat liikaa...
Joten miten olisi kuitenkin se kolme lohkoa Suomi-Sarjaan!!??
Itä, länsi ja pohjoinen!!!! Taitaa olla myöhäistä mutta ensi vuodeksi jotain muuta

Siniviiva kirjoitti: Länsilohkossa olisi reissua riittänyt vielä Rovaniemellekin ja sielläkin eteläisimmät porukat ovat Hyvinkäällä ja Vammalassa.

Tähän viittasin!
 
Viimeksi muokattu:

Voittaja

Jäsen
Rystylämäri, tietenkään se ei ole Hyvinkään Ahmat. Haukiputaan Ahmat ovat idempää kuin EPS, joten onkohan tässä nyt tapahtunut "vahinko"*?

*=etelän seura sanonut, että jos ei päästä ns. "itä-lohkoon", me ei lähdetä koko sarjaan. Ja siinä vaiheessa liiton kädettömillä päättäjillä on mennyt lusikallinen housuun, ja on tehty niin kuin tässä tapauksessa EPS on halunnut. Tämä purkaus ei ole kohdistettu EPSä kohtaan, vaan liiton idiootteja, jotka eivät varmasti ole ajatelleet seuroja näissä päätöksissä.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Ahmat ja Ahmat

Joo, meni sekaisin Ahmat Haukiputaalta ja Hyvinkäältä. Mutta any way, itä- eikä länsilohkoa täydennetä eikä muutoinkaan rustata. Lähde http://www.finhockey.fi/485. Sieltä voi todeta, että itälohkossa pelataan yhdeksän joukkueen sarja ilman välisarjoja ja länsilohkossa kymmenellä joukkuella välisarjan kera eikä Suomen poikki tarvitse alvariinsa reissata. Suomi-sarjan joukkueita tasaillaan sitten seuraavalla kaudella sikäli kun halullisia/kyvykkäitä nousijoita ilmenee.
 

Voittaja

Jäsen
Huomasin tuon saman jutun, eli ei uusia joukkueita. Tämäkö sitten ratkaisi koko asian, ja teki nämä "nerokkaat" päätökset hyväksyttäviksi?:confused: Ensi kaudesta sen verran, että näyttäisi vähän siltä, että sekä Kiekko-Oululla että Ahmoilla(H-pudas) on hieman ongelmia saada porukat kasaan, tässä vaiheessa. Varmaa on se, että molemmat lähtevät sarjaan, mutta oletettavastikin varsin matalalla profiililla. Vielä kun Dise ja Koo-Vee pelaisivat hieman heikomman kauden(mitä en suinkaan toivo), niin voisivat liiton hemmot röyhistellä taas rintaansa: "Etelä(nyk. Itä)-lohko on taas kovempi, niinkuin pitääkin." Näinhän se viime kauden karsinta sarjakin oli suunniteltu, päin persettä. No, onneksi Hokki pilasi liiton "nerojen" suunnitelmat. No katellaan sitten runkosarjojen jälkeen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös