TuTo Hockey 2007–2008

  • 85 627
  • 344

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mielenkiintoista nähdä miten runkosarjan voiton varmistuminen vaikuttaa peliin. Nähdäänkö joukkue joka ilman paineita pelaa hienosti ja voittaa mennen tullen. Edellytyksiä ainakin olisi tuohon. Voi olla myös, että löysäillään ja odotellaan tosi pelien alkamista. Jännityksellä odotellaan tota huomista Jukurit peliä. Uskon joukkueen syttyvän heitä vastaan vaikka kysessä olisi pelkkä harjoituspeli. Huhujen mukaan Kupittaalle olisi tulossa myös Sarvisjengiä katsomoon ihan mukavasti. Jospa vaikka Iirokin pääsee huomenna maistelemaan kovaa peliä kaukaloon:)
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Pakko ihan tännekin kirjoittaa erään pelaajan tason noususta viimeisissä otteluissa: Ville Peltosuo. Kaveri on petrannut ihan tuntuvasti, aloitukset hoituvat aiempaa paremmin, taklauksia on löytynyt ja hyvää asennetta hyökkäyspäässä.

Tämä on loistava asia, Peltosuolla on valtava potentiaali. Hän on valtavan kokoinen, ja pelihuumoria riittää illasta toiseen.

Olisikohan kehittymisen kannalta hyvä pelata toinenkin kausi TuTossa...?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kaukalon laidalla kirjoitti:
Olisikohan kehittymisen kannalta hyvä pelata toinenkin kausi TuTossa...?

Peltosuolla on pikkaisen oma rooli ja paikka vielä hakusessa, joten TuTo on varmasti vielä hyvä vaihtoehto. Ehkäpä kaveri on parhaimmillaan juuri isona voimasentterinä, joka pystyy tekemään tilaa muille ketjukavereille. Pikkaisen vain lisää nopeutta maalineduspeliin, laukaukseen tarkkuutta, nopean syöttöpelin harjoittelua, terävyyttä aloituksiin ja lähtönopeuden parantamista. Monesta pienestä asiasta voi tulla isompi kun ne lasketaan yhteen. Eväitä kehittymiseen Peltosuolla varmasti vielä löytyy.

Muhosella myös se aivan terävin ote vielä puuttuu, vaikka otteet ovat kyllä olleet jo nyt todella hyviä. Muhonen on todella hyvä 1-1 tilanteissa, liike on hyvää ja sihti on kohdallaan, mutta fysiikkaa ja oivaltavia syöttöjä saisi olla pikkaisen enemmän. Ensi kaudella Muhoselle on varmasti tarjolla myös suurempaa roolia TuTossa, joten vuosi lisää hänellekin kehittymistä ennen siirtymistä isompiin kehiin voisi olla vielä hyvä.
 

Jarte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey,VG-62,Liverpool, Inter Tku
Iiro Junnila sopii loistavasti nyky Tutoon. Hän on vahvistus myös pelillisesti. Perustan väitteeni siihen, että vaikka kyseessä ei olekaan kokenut pelaaja eikä todellakaan mikään kiekkovirtuoosi, niin kohtuullisen vahvalle, YKSINKERTAISEN pelitavan omaavalle ja SUORAVIIVAISELLE pelaajalla on tilausta joukkueessa joka muuten on pullollaan taitoa ja teknisyyttä.

Silloin kun taitavan porukan hienot kuviot ei pure, on aika päästää Iiro irti. Vähintäänkin hän aiheuttaa sekaannusta kilpikonnan tavoin puolustavassa vastustajassa ja parhaimmilla saa näiltä pasmat sekoamaan.

Olen kaikkina vuosina arvostellut Ikan Tutoa siitä, että hienoja kuvioita tahkotaan kyllästymiseen asti silloinkin kun isketään päätä lujaan puolustusmuuriin. Organisoiduinkin puolustus sekoaa kun joku menee aina suoraviivaisesti maalille hakattavaksi kun sen paikka on.

Kentällä meillä on potentiaalinen mestarisakki ja Iiro sopii minun silmissäni siihen ihan täysillä. Kärsivällisellä harjoittelulla ja kokemuksen tuomalla maltilla tulee tästä jannusta vielä kelpo pelimies. Kelpo junnu hän on jo nyt.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän Virpiö huimasti on TuTossa kehittynyt. Hyvä hän oli jo viime kaudellakin, mutta tämä kausi on ainakin runkosarjan osalta ollut suorastaan Virpiön näytöstä. Pisteitä tulee joinakin iltoina enemmän ja joinakin vähemmän, mutta Virpiön peli itsessään ei enää ailahtele, niin kuin vielä viime kaudella välillä kävi.

Itse kirjoitin kauden alussa, että kyllähän pelkästään taitureista koostuva TuTon ykkösketju jotain LeKiä pyörittää, mutta miten käy kovempia joukkueita vastaan. No, LeKi oli hemmetin paljon parempi ja ennen kaikkea vaikeampi vastus TuTolle, mitä kauden alla uskoinkaan, mutta myös TuTon ykkösketju on ollut parempi ja pelannut eri lailla, mitä ennakoin. Virpiö on varmaan sarjan monipuolisin hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan niin snaipperina kuin duunarina ja kaikkena siltä väliltäkin. Myös Marre on muuttanut peliään niistä ajoista, kun Saunamäki oli ketjun kolmas lenkki.

Todennäköisesti vastustajat lähtevät taas murtamaan TuToa fyysisellä pelillä, mutta uskoisin, että TuTon ykkönenkin on tällä kertaa siihen valmiimpi kuin vuosi sitten.
 

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Illan mestaruusjuhlista juuri kotiutuneena (sekavana ja kaiken puolin humalaisena), pakko ynnätä muutama ajatus yhteen. TuTon pojille mestaruus selvästi maistui. Oli helvetin hienoa nähdä että jätkät nauttivat saavutuksestaan ja juhlivat täysin rinnoin. Yhtä hienoa oli se, että pojat lainasivat mestaruusmaljaa sen verran tavalliselle fanillekin, että hän sai nostaa sen suorille käsivarsilleen ja tuntea hetken olevansa mestari. Loistava ilta kaiken kaikkiaan.

Illan päälliköt omasta mielestäni olivat Arttu Virtanen, Pablo Järvinen, Ville Peltosuo ja Mikko Jortikka. Hemmetin mukavan oloisia joka ikinen.

Yhtään muita väheksymättä ja Arttua enempiä kehumatta, pakko sanoa, että jos Virtanen TuTossa ensi kaudella pelaa, meikäläisen uutta fanipaitaa koristaa silloin numero 42, niin hieno heppu Arttu oli ja on.

Pablo puolestaan oli kuin isännän itsensä kuuluukin olla. Mukava, ystävällinen ja kaikin puolin täydellinen jääkiekkojoukkueen kapteeni. Loistava herrasmies.

Ville Peltosuo ja Mikko Jortikka olivat Virtasen ja Järvisen tapaan ystävällisiä ja fiksun oloisia. Jutustelivat mukavia ja huomioivat hienosti fanit. Mainion oloisia heppuja kumpainenkin.

Kunniaa myös kaikille muille pelaajille jotka juhlissa olivat ja mestaruuden eteen töitä tekivät. Hieno ilta ja hieno tilaisuus.

Ja jos nimim. bozik tätä luet, niin Peltosuon Villeltä terveisiä.

edit. heppu-sanojen vähennystä
 
Viimeksi muokattu:

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Nyt kun pikku hiljaa alkaa perjantain juhlinnasta selviämään ja ajatuskin hiukan kirkastumaan, niin kommentoidaan vielä hiukan kekkereitä. Vaikka tuossa yläpuolella olenkin muutaman nimen erikseen ”päällikkö” –listalle lauantaina aamuyöstä nostanut, niin pakko vielä todeta, että (nyt kun taas jotain muistaa) tulihan siellä juteltua aika monen muunkin mestarin kanssa ja kaikista on pelkkää positiivista sanottavaa. Mainitsemani nimet nyt vain tulivat ensimmäisenä mieleen.

Tietysti viime kauden TuTo oli hemmetin lahjakas ja taitava joukkue, mutta kun se oli vielä täynnä hyviä tyyppejä. Yhteenkuuluvuuden tunne pelaajilla näytti ainakin olevan kuosissa, eikä fanejakaan mitenkään vieroksuttu. Kaverin kanssa viimeksi tänään pohdittiin, voisiko tässäkin olla yksi pieni syy lisää, miksi se ratkaiseva askel tänä vuonna otettiin. Sivustakatsojan silmin todella mahtava porukka, jossa ei varmaan kenelläkään ollut vaikeuksia ottaa osumaa kaverin puolesta kaukalossa.

edittiä. krijotusvihreitä pois
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Tietysti viime kauden TuTo oli hemmetin lahjakas ja taitava joukkue, mutta kun se oli vielä täynnä hyviä tyyppejä. Yhteenkuuluvuuden tunne pelaajilla näytti ainakin olevan kuosissa, eikä fanejakaan mitenkään vieroksuttu. Kaverin kanssa viimeksi tänään pohdittiin, voisiko tässäkin olla yksi pieni syy lisää, miksi se ratkaiseva askel tänä vuonna otettiin. Sivustakatsojan silmin todella mahtava porukka, jossa ei varmaan kenelläkään ollut vaikeuksissa ottaa osumaa kaverin puolesta kaukalossa.

Kyllä koko kauden näytti joukkuehenki aivan helvetin kovalta ja se varmasti osaltaan oli tärkeä tekijä. Tiedä sitten mistä tuo on lähtenyt, Lehkosen vai jonkun tärkeän pukukoppipelaajan myötä, mutta se sama henki pitää ajaa myös uusiin tuleviin kavereihin ensi kaudeksi Nissen johdolla..
 
Viimeksi muokattu:

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä koko kauden näytti joukkuehenki aivan helvetin kovalta ja se varmasti osaltaan oli tärkeä tekijä. Tiedä sitten mistä tuo on lähtenyt, Lehkosen vai jonkun tärkeän pukukoppipelaajan myötä, mutta se sama henki pitää ajaa myös uusiin tuleviin kavereihin ensi kaudeksi Nissen johdolla..

Joukkueessa on jatkamassa sellaisia veijareita, että jos uudet pelaajat otetaan porukkaan läheskään yhtä mutkattomasti kuin perusfanit perjantaina, niin joukkuehenki ei ole ongelma ensi kaudellakaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Kyllä koko kauden näytti joukkuehenki aivan helvetin kovalta ja se varmasti osaltaan oli tärkeä tekijä. Tiedä sitten mistä tuo on lähtenyt, Lehkosen vai jonkun tärkeän pukukoppipelaajan myötä, mutta se sama henki pitää ajaa myös uusiin tuleviin kavereihin ensi kaudeksi Nissen johdolla..

Kahden viime kauden TuTot ovat olleet parashenkisimpiä hokijengejä Turussa sitten TPS:n kultavuosien. Näkyy myös tuloksissa, joskin olihan jengi tänä aikana myös todella osuvasti koutsattu ja materiaaliltaan/taitotasoltaan/roolituksiltaan huima. Pelkkä puutarhajuttujen heittely pukukopissa ei tuota yhtään maalia, kyllä jonkun täytyy ne pesät käydä oikeasti kentällä rykäisemässä. Mielummin liideri kentällä kuin pukukopissa -prinsiippi...
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Kyllä koko kauden näytti joukkuehenki aivan helvetin kovalta ja se varmasti osaltaan oli tärkeä tekijä.

Tuon joukkueen henki oli niin järjettömän hyvä, että saman veroista saa hakea joko pitkän matkan tai vielä pidemmän ajan takaa. Kupittaalla puhalsi loistava fiilis niin pelien kuin treenienkin aikana, eikä sellainen suinkaan ole kovinkaan tavallista tässä tuloshakuisessa palloilumaailmassa. Ja kun fiilis on hyvä, niin pelikin kulkee kun siitä nauttii. Kauden aikana tuli usein niin pelaajien kuin pelaajien emäntienkin suusta toteamus, että pelaamisesta ei ole nautittu koskaan kuten nyt. Eikä nuo jutut olleet tällä kertaa vain ISO-sertifioitua kliseistä sananhelinää, vaan täyttä totta.

Noin hyvään tiimihenkeen on tietenkin monia syitä; Ei yhtään "mätää omenaa" joukkueessa vaan kaikki ns. hyviä jätkiä, jengin hyvin tuntevat ja sen käsittelyn hallitsevat liiderit, pelaajien upea motivoituneisuus jne. Myös Ikan tapa käsitellä joukkuetta ansaitsee maininnan, keppiä ja porkkanaa irtosi juuri sopivalla suhteella. Kuri ei suinkaan ollut missään vaiheessa liian löysää, Ika vaati paljon mutta myös antoi itsestään kaiken. Ja vaatimisen vastapainoksi antoi myös siimaakin, esimerkiksi jääkiekkoilijan näkökulmasta hulppean yhdeksän päivän joululoman. Se oli palkinto Ikalta pelaajille, pelaajat taas maksoivat potut pottuina tekemällä duunia entistä kovemmin.

Pienet positiiviset jutut kai vain alkoivat pyörimään, jatkuen pysäyttämättömän lumipalloilmiön tavoin. Itse näkisin niin että tällainen onnistuu nykyään niin harvoin mm. siksi, että niin kovin harvoin, tuskin koskaan, joukkueen valmentaja on niin omistautuneesti ottanut osaa jo joukkueen kasaamiseen. Ika teki sen Heinosten kanssa omistautuneesti, innokkaasti ja perusteellisesti. Loputulos oli tämä.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Arvioita kaudesta, osa I

Ajattelin tässä naputella hieman arvioita menneeltä kaudelta ja jopa hieman perustellakin näkemyksiäni. Ihan kouluarvosana-asteikoilla on lähdetty liikkeelle. Otin arvioitavaksi ne pelaajat (+Lehkosen), jotka pelasivat vähintäänkin kohtuullisessa roolissa. En kehdannut mestari-joukkueen pelaajille kauhean huonoja arvosanoja edes antaa, mutta yleisesti ottaen yritin olla jopa hieman kriittinen. Runkosarjan suoritus vaikutti pisteytykseen eniten, mutta pyrin arvoissani huomioimaan myös pudotuspelien suorituksen. Saapi kommentoida.

Ismo Lehkonen 9+
45 33 1 4 7 214-93 105
11 9 0 1 1 54-18 -
Mediaseksikäs kuulapää oli TuTon mestaruuskauden ruumiillistuma ja varmasti ihan syystäkin. Lehkonen vaimensi viimeistään nyt arvostelijansa ottamalla rakentamallaan joukkueella vihdoin mestaruuden, joka kaiken lisäksi pelasi omanlaistaan kiekkoa viimeiseen asti. On panoksellaan luonut TuTon urheilullisen identiteetin seuran (viimeisten) vaikeiden aikojen jälkeen ja on kiistatta pystynyt kehittämään sekä pelaajia, että organisaatiota eteenpäin junioritoimintaa myöden. Aivan saletisti on yksi valtakunnan parhaista junnukiekkoilijoiden kehittäjistä. Ikalla oli varmasti myös melkoiset paineet onnistua, sillä miehellä on, ehkä osin ansaitustikin, ollut ajattelemattoman suunpaukuttajan ja muutenkin melkoisen "värikkään" persoonan maine. Ja nähtiinhän sitäkin puolta taas tälläkin kaudella. Joka tapauksessa Ika pystyi luomaan joukkueelle tehokkaan modernin pelitavan ja pystyi hankkimaan oikeat pelaajat sitä toteuttamaan, vaikka aivan varmasti resurssit ovat olleet rajalliset. Muuten todennäköisesti sai toteuttaa itseään hyvinkin vapaasti. Sanokaa Ikan dissaajat mitä sanotte, mutta aika korkeat arvosanat menee Lehkoselle tästä kaudesta kokonaisuudessaan. Ainoa, mikä sitä hieman laskee, on talven mittaan nähty julkinen spekulointi omasta ja seuran tulevaisuudesta kesken sopimuskauden.

Petri Koivisto 9+
44 33 9 1.97GA 93.09%
11 9 2 1.54GA 94.97%
Tuli Hokista joukkueen selkeäksi ykköseksi ja vakuutti kyvyistään sekä joukkueen, että kannattajat heti ensimmäisissä harjoitusotteluissa. Joutui myös kantamaan vastuun käytännössä kaikissa otteluissa, joka varmasti loi myös paineita. Selvisi kuitenkin enemmän kuin hyvin kovasta urakastaan, vaikka joukkoon osui myös muutamia lipsahduksia kauden mittaan. On Mestis-tasolle loistava lähitorjuja hyvien reaktioidensa ansiosta ja otti kauden mittaan lukuisia ns. varmoja kiinni. Taistelijatyyppi. Toki pääsi ajoittain verkkonsa edessä kohtuullisen helpolla, mutta pystyi myös pitämään joukkuetta pystyssä huonoilla hetkillä. Nosti vielä tasoaan playoffeissa ja mm. voitti joukkueelle pelin numero kaksi finaaleissa Kajaanissa. Kokonaisuudessaan oli yksi joukkueen tärkeimpiä yksilöitä koko kaudella.

Kim Törnström 5½
28 1 0 3.64GA 89.47%
10 0 0 - -
Oli jo lähtökohtaisesti tuomittu availemaan luukkua koko kauden, sillä Koiviston loukkaantuessa pahasti TuTo olisi ollut pakotettu hankkimaan uuden maalivahdin. Fakta. Pelasi kaudella yhden kokonaisen pelin ja jokusen minuutin päälle selviytyen niistä kuitenkin voittajana. Silti otteet tosipaikassa eivät vakuuttaneet. Yleisesti ottaen kyvyt eivät taida millään riittää tällä tasolla juurikaan kummempaan, vaikka on roikkunut mukana jo vuosikausia. Rehellisesti sanottuna ei pitäisi pelillisten ansioidensa ansiosta olla Mestiksen ykkösjoukkueen kakkosveskari. Ilmeisesti on kaikesta huolimatta mukana hyvällä asenteella ja tyytyväinen rooliinsa.

Pasi Järvinen 9½
44 10+35=45 +46 38
11 1+12=13 +4 8
Joukkueen kapteeni ja henkinen liideri. Alkaa olemaan Mestiksessä jo melkoinen kulttihahmo. Järkyttävät tehot kertovat omaa kieltään Järvisen kyvyistä. Toki on otettava huomioon, että vieressä pelasi yksi sarjan parhaista pakeista, edessä sarjan parhaita ketjuja ja peliminuutit olivat, varsinkin ylivoimalla, valtavia. Yli piste per peli pakilta ja lukema +46 ovat siltikin vakuuttavia lukemia ja aivan varmaa on, että muut kentällisen jäsenet saavat kiittää pisteistään osaltaan Järvisistä. Pasin parhaita avuja on ehdottomasti pelinluku ja avaukset, eikä pää tunnu palelevan missään tilanteessa. Heikkoudet löytyvät liikkeestä ja yksi-yhtä-vastaan tilanteista. Välillä myös näyttää, että Järvinen menee tilanteisiin puolivaloilla (ylimielisesti?) ja luottaa hieman liikaakin itseensä, joka välillä aiheuttaa hankalia paikkoja omassa päässä. Joka tapauksessa yksi koko sarjan parhaita pelaajia ja väriläiskiä. Hyvä kausi. Taas.

Kai Syväsalmi 9+
43 18+24=42 +38 42
11 3+10=13 +4 18
Se ykköskentän toinen "puolustaja", joka on viimeiset 100 peliä vetänyt Mestistä pisteen keskiarvolla ja pistänyt puolustajien maaliennätyksiä uusiksi. Kovalla työllä noussut sinne, missä tällä hetkellä on ja nyt ovat Mestis-kaukalot tulleet liian pieniksi. Elää kiekollisesta roolista ja omaa tarkan kovan laukauksen, joka on varsinkin ylivoimalla tuhoisa. Loppujen lopuksi hyvinkin paljon pakkiparinsa tyyppinen pelaaja. On kuitenkin aavistuksen fyysisempi, mutta samalla tuntuu olevan hieman loukkaantumisherkempi, sillä menee välillä tilanteisiin jopa holtittoman oloisesti. Omassa päässä ajoittain hieman vaikeuksissa, mutta se sallittakoon, jos tehot ovat tuota luokkaa. Ensimmäinen todella hyvä TuTon omasta myllystä läpi tullut puolustaja, jolla on hyvä tulevaisuus edessään, jos saa oikeanlaisen roolin liigassa.

Henri Palmroth 7
45 1+5=6 +11 36
11 1+2=3 +5 0
Palmrothilta on odoteltu kiekollista tasonnostoa jo useampikin vuosi, mutta toistaiseksi sellainen on jäänyt näkemättä. On kuitenkin ehdottomasti pystynyt kehittämään pelaamistaan viimeisinä vuosina. Pystyy suhteellisen tasaiseen aktiiviseen peliin puolustuspäässä, eikä tee samanlaisia virheitä, kuin esimerkiksi vielä viime kaudella. Kehittämistä löytyy silti vielä monellakin osa-alueella. Ominaisuuksiltaan suhteellisen tasapaksu puolustaja, jonka kokonsa takia pitäisi jatkossa pystyä kehittämään varsinkin kiekollista peliään, sillä fyysiseen peliin ei edellytyksiä oikein ole. Luistelu kuitenkin luonnistaa ihan kelvollisesti. Kauden ainoa maali taisi tulla melkoisella pompulla, mutta sekin lasketaan.

Mikko Heiskanen 8-
16 4+8=12 +11 20
11 3+3=6 +6 16
Tuli kesken kauden joukkueeseen ja pääsi heti mukaan ykköskenttään. 16 peliä TuTossa toi 12 pistettä, mutta ehkä se on aavistuksen mairitteleva lukema. Täytti silti paikkansa mainiosti ja toi joukkueeseen lisäarvoa omalla panoksellaan. Ajoittain liike on hieman rajallista, eikä kiekkokaan kulje aina ihan niin kuin pitäisi, mutta on fyysisesti tähän sarjaan kohtuullisen kova luu. Ei siltikään mikään puukäsi, mutta edellytyksiä paljonkin parempaan varmaan olisi. Iso hetki oli KooKoon verkkoon tuskaisessa playoffin kotipelissä lämätty ratkaisumaali.

Matti-Pekka Pelkonen 9
45 3+10=13 +21 28
11 2+3=5 +10 0
Puurtaja Pelkosesta kasvoi viimeistään tämän kauden aikana yksi joukkueen tärkeimpiä pelaajia. +21 on joukkueen paras +/- -saldo ykköskentän ulkopuolelta ja se jo yksinään kertoo Pelkosen vahvuuksista. Puolustuspäässä ei Pelkosta montaa kertaa ohiteta kaksinkamppailussa ja pystyy hyvällä liikkeellään ja älykkäällä sijoittumisellaan pysymään hyvin mukana tilanteessa kuin tilanteessa. Alivoimalla myös korvaamaton pelaaja. Vaikea keksiä mitään varsinaisia heikkouksia, jollei sellaiseksi lasketa jonkun todellisen huippuominaisuuden puutetta. Huomattavaa myös on, että loppukaudesta Pelkonen pystyi nostamaan tasoaan myös hyökkäyspäässä. Yksi kauden todellisista onnistujista. Siitä on hyvä jatkaa. Toivottavasti TuTossa...

Mikko Jortikka 7+
36 1+6=7 +19 26
11 0+1=1 +7 27
Jortikka muodosti yhdessä Pelkosen kanssa joukkueen puolustuksellista tukijalkaa ja +19 on siitä ihan kelvollinen näyttö. Oli kymmenkunta peliä pois loukkaantumisen takia ja se varmasti näkyi otteissa myös jonkin verran. Jortikan suurimmat ongelmat ovat edelleen liikkeessä ja kiekollisessa pelissä. Välillä näyttää, että varsinkin käännöksissä maila ja/tai kiekko lavassa painaa vähintään 10 kiloa. Sen verran on verkkaista. No, ei iso mies voi mikään pantteri olla. Isoksi plussaksi on laskettava, että Jortikka ei yritäkään olla yhtään enempää kuin mihin pystyy. Rooli oli hyvin puolustava ja sen mies hoiti ihan kelvollisesti.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Arvioita kaudesta, osa II

Tero Forsell 9+
43 15+50=65 +38 14
11 5+11=16 +2 2
Joukkueen pelillinen sielu ja Mestis-ikoni pelasi taas kerran loistavan kauden ja tällä kertaa sai myös palkinnon pitkälle puurtamiselleen johdattamalla joukkueensa mestaruuteen isossa roolissa. Eipä kai tarvitse kauheasti kerrata niitä samoja asioita, jotka vuodesta toiseen saisi Terosta kirjoitella tänne. Pelaa tällä tasolla peliä sekuntikaupalla edellä muita ja saa homman näyttämään todella helpolta. Luistimella Forsell ei ole koskaan ollut mikään taikuri, mutta eipä ole ollut tarvekaan. Toki loistavat ketjukaverit auttavat asiaa, mutta eipä tuollaisia pisteitä paukuteta vahingossa vuodesta toiseen. Ennemminkin se menee niin päin, että sahapukkikin tekisi 30 pistettä Forsellin laidalla. Vieläkö mahtaa virtaa riittää tulevaisuudessakin? Silloin tällöin oli nimittäin nähtävissä, että ihan kaikkiin runkosarjan peleihin Forsell ei enää jaksanut täysillä innostua. Ymmärrettävää sekin.

Jouni Virpiö 9½
45 29+34=63 +36 20
11 6+6=12 0 0
Virpiö kehittyi muutamassa kaudessa lupaavasta vauhtikoneesta todelliseksi pisterohmuksi Mestis-tasolla ja taisteli loppuun asti pistepörssin voitosta. Virpiön pelissä oli toki vauhtia riittävästi jo pari kautta sitten TuToon tullessakin, mutta ajatus ei oikein pysynyt aina mukana. Lisäksi Jounilla oli hieman huono tapa hukata melkoinen määrä maalipaikkoja. Kehitys on joka tapauksessa ollut huimaa. Junnumainen höntyily on jäänyt pois ja tällä kaudella alkoi sarjataso muutenkin olla jo väärä. Tinkimätön asenne, hyvä viimeistely ja fysiikka vievät pitkälle. Kun vielä suoritustaso pysyi käytännössä koko kauden suhteellisen tasaisena, niin tässä sitten tulos. Joku tuossa veistelikin talvella, että Forsell alkoi jo tarvitsemaan Virpiötä enemmän kuin päin vastoin. Hyvinkin mahdollista. Matka jatkuu kirkkaammissa valoissa ensi kaudella. Pitkään mietin, että 9½ vai 10-… 9½, koska oli playoffeissa kaikista kovimmissa peleissä ruuhkassa ajoittain hieman pinteessä.

Markku Vuorisalo 9
41 26+25=51 +26 32
11 4+7=11 -3 8
Marre palasi Norjan visiitiltään takaisin kotiin täksi kaudeksi ja alkukaudesta vaikuttikin, että päälle oli jäänyt vuonomaan vaihde. Eihän Marre koskaan ole ollut mikään luunmurskaaja, mutta syys-lokakuussa otteissa oli pehmeyttä vähän liikaakin. Syksyn edetessä peli kuitenkin parani silmissä ja verkko heilui melkein kuin vanhasta muistista. Joulun alla joku katsomoasiantuntuja totesi lehtereillä suurin piirtein näin: "Toi Vuorisalo on ollut sieltä Norjasta tulon jälkeen kuin varjo entisestään, ei ole saanut mitään aikaan". No, en nyt ihan samoilla linjoilla ollut, sillä siinä vaiheessa Markku johti jo koko Mestiksen maalipörssiä. Tällä sarjatasolla vauhdikas sulava luistelu, nopeat kädet ja tappava viimeistely ovat aika kovia aseita ja niillä avuilla saa pienen pehmeydenkin anteeksi. Lisäksi puolustusasenne on Markulla ihan kohdallaan, vaikka kuinka snaipperi-tyyppiä onkin. Ehkä siinä auttaa se, että tietää pystyvänsä luistelemaan vastustajan kiinni pieneltä takamatkaltakin. Eikä sekään ihan vahinko ole, että Vuorisalo paukuttaa myös niitä tärkeitä maaleja vuodesta toiseen. Alkukaudessa aavistuksen toivomista, mutta tässä vaiheessa se on aivan sama. Pieni tahra tulee playoffien +/- -saldosta, joka oli joukkueen huonoin. Se tosin ei kerro ihan kaikkea tässä(kään) tapauksessa.

Aki Keinänen 8-
43 20+23=43 +15 34
11 4+3=7 +6 6
Piste per peli ja 20 maalia ovat "ihan kivoja" lukuja. Keinäsen peli kuitenkin ailahteli jonkin verran kauden mittaan. Alkukaudesta pientä tahmausta, keskivaiheilla aivan liekeissä ja lopussa sitten taas pientä toivomisen varaa. Mahtoikohan kovissa peleissä hieman hermoilla vai jäikö vastustajien tason noustessa hieman jalkoihin? En osaa sanoa. Kokonaisuutena silti ihan kelvollinen suoritus. Akin peli on mennyt TuTossa eteenpäin tasaisesti vuosi vuodelta, vaikkakin samat vahvuudet ja heikkoudet sieltä edelleen löytyvät. Veto on liigatasoa, asenne ja peliälykin ihan jees, mutta luistelu ei ole ihan mitä pitäisi. Pieni koko rajoittaa myös mahdollisuuksia. Vaipui ajoittain näkymättömiin, eikä päässyt silloin kunnolla edes paikoille, mutta välillä taas oli tappava vetonsa kanssa. Mielenkiintoista olisikin nähdä tilastoa, että mitä joukkueita vastaan Aki pisteensä teki. Noilla tehoilla pitäisi periaatteessa päästä jo liigaan kokeilemaan, mutta miten mahtaa olla "tosielämässä"?

Joni Lindlöf 8½
45 17+15=32 +15 48
11 6+4=10 +8 2
Kauan odotettu todellinen power-forward TuTossa, jolle todennäköisesti saadaan etsiä korvaajaa ensi kaudeksi. Lindlöf nosti tasoaan käytännössä koko kauden. Alkukaudesta luistelu ei ihan ollut sillä tasolla kuin olisi pitänyt, eikä tuloskaan tullut, kuten olisi periaatteessa pitänyt. Joulun kieppeillä peli alkoikin sitten loksahtaa kohdalleen ja Joni esitteli ajoittain täysin pitelemättömiä otteita kaukalossa. Loistavalla asenteella kenttää ympäri painanut Lindlöf oli keväällä jo yksi tärkeimpiä pelaajia joukkueessa. Taklauksia, karvausta, rouhimista, maaleja tärkeisiin paikkoihin... Pistetahti plaoffeissa jo melkein 1p./peli. Eipä siinä hirveästi jäänyt enää toivomisen varaa. Kokonaisuutena hyvä kausi.

Jari Kesti 8+
45 12+30=42 +21 24
11 1+7=8 +6 4
Kestillä kesti vuoden verran päästä Mestis-vauhtiin tosissaan mukaan pitkän Norjan reissunsa jälkeen, mutta näin "vanhoilla päivillä" sekin on jo aika vakuuttava suoritus. Mestiksen nestori paukutti melkein pisteen peliä kohti ja oli +/- -tilastossa Pelkosen kanssa TuTon paras ykköskentän jälkeen. Koko Mestis menettää melkoisesti, jos Kesti päättää lyödä hokkarit naulaan. Älykäs pelaaja, jonka peliotteista huokui pelihalu. Jokaisessa nuoressa joukkueessa tarvitaan kokeneempia pelaajia näyttämään esimerkkiä ja epäilemättä Jari oli yksi juuri niistä oikeista roolimalleista tähän joukkueeseen.

Tuomas Muhonen 8
43 12+19=31 +12 22
11 3+3=6 +2 2
Yksi sarjan parhaista tulokkaista. Vaikea oikeastaan näin jälkikäteen uskoa, että poika pelasi ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa. Pistesaldo on tulokkaalle loistava, varsinkin, kun Muhonen vielä pelasi suhteellisen pienessä roolissa. Siitä huolimatta esitys oli jonkin verran epätasainen. Alkukaudesta pistetahti oli jäätävä ja ehkä sen jatkumista loppuun asti olisi ollut epärealistista odottaa. Loppua kohti pistetahti tosiaan hiipui, mutta huonoksi ei otteita voi mitenkään sanoa missään vaiheessa. Omasi ehkä joukkueen parhaat kädet ja hyvän yleisen koordinaation ja siksi olikin ajoittain ehdottomasti joukkueen viihdyttävin pelaaja. Veti parhaimmillaan pienessäkin tilassa sellaisia kikkoja, että niitä ihmeteltiin vastustajan pakkien lisäksi katsomossakin. Fysiikassa silti vielä parannettavaa ja saakin nähdä, miten liigataival alkaa.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Arvioita kaudesta, osa III

Ville Peltosuo 6½
44 5+12=17 +3 69
11 1+3=4 0 10
Jättiläinen, jolla olisi avuja olla paljon häijympikin. Peltosuo on ulottuva ja omaa kohtuullisen pelikäsityksen, mutta vaikuttaa välillä hieman verkkaiselta. Tästä johtuen siirrettiin puolustajan tontilta hyökkääjäksi kesken kauden, jotta pakotettaisiin ottamaan kenttä haltuun luistelemalla. Ajoittain Peltosuo oli osana loistavasti pelaavaa ketjua, mutta tosiasiassa kauden otteisiin jäi kokonaisuudessaan hieman toivomisen varaa. Mahdollisuuksia olisi ollut ottaa isompaakin roolia, mutta viimeistään pudotuspeleissä tullut lievä(?) polvivamma löi jarrua. +/- -lukema +3 ei ehkä aivan mairittele, mutta tehoja tuli joka tapauksessa ihan kelvollisesti tälle puolustajahyökkääjälle, jonka parhaita avuja on fyysisyys.

Tommi Vilppu 7½
45 5+8=13 +7 20
11 2+2=4 +2 4
Vilppu pelasi elämänsä kauden ja tehtaili samalla piste-ennätyksensä. Omassa roolissaan hyvä pelaaja, joka hoitaa hommansa aina sata lasissa rutisematta ja on samalla upgreidannut statustaan kolmoskentän laituriksi. Ihan omilla ansioillaan kaiken lisäksi. Pelikäsitykseltään ja taidoiltaan rajoittunut laituri, joka paikkaa puutteitaan raivokkaalla yrittämisellä ja mahtavalla fyysisellä kunnolla. Muulle joukkueelle osuu joskus huono ilta, Vilpulle ei koskaan. Respektiä siitä!

Aleksi Sillanpää 8+
44 6+12=18 +16 30
11 4+3=7 +10 10
Pudotuspelien MVP mestarijoukkueessa, joten silloinhan kauden arvosanan pitäisi olla 10. Sillanpään kausi ei kuitenkaan lähtenyt liikkeelle parhaalla mahdollisella tavalla ja ainakin katsomoon näytti syksyllä, että mies ei ollut ihan parhaassa mahdollisessa fyysisessä kunnossa. Aleksi paransi kuitenkin peliään loppua kohti kuin sika juoksuaan ja tuloshan on kaikkien tiedossa. Tämä antaisi samalla odottaa, että sitä todellista potentiaalia olisi rutkasti enemmän. Playoffeissa pystyi henkilökohtaisella panoksellaan runnomaan peliä vastustajan päätyyn ja ennen kaikkea oli todellinen puolustuspelispesialisti aina omanpään aloituksia myöten. Kokonaisarvosanaa tosiaan verottaa alkukauden tahmeahkot otteet.

Arttu Virtanen 8
15 3+3=6 +9 22
11 4+5=9 +8 4
Toista vuotta pelaamatta ollut Virtanen saapui joukkueeseen tammikuussa ja vaikka yritystä oli alusta alkaen kiitettävästi, niin tulos taululla jäi ymmärrettävästikin laihemmaksi, kuin potentiaalia olisi. Arttu pelasi silti heti alusta alkaen kaikin puolin hyvin ja energisesti ja olikin kauden ratkaisuvaiheissa jo joukkueen tukijalkoja. Vastustajalle ikävä pelaaja, joka osaa kaikki sallitut ja kielletyt temput vastustajan pelin tylsyttämiseen. Todellinen playoff-hahmo, jollaisia joukkueen sisällä arvostetaan satavarmasti.

Antti Pusa 7½
40 7+9=16 +15 38
11 3+5=8 +8 37
Mestiksessä saatiin tällä kaudella huomata kuinka pirullisen ketterä tirriäinen Pusa on. Alunperin Antin piti pelata junioreissa koko kausi, mutta otti syksyllä omilla vahvoilla esityksillään paikan edustuksessa ja oli yllättävänkin isossa roolissa loppukaudella. Peliaikaan nähden 16 pistettä on 19-vuotiaalta nelosketjun kaverilta melkoinen suoritus. Samoin 15 plussaa sarakkeessa kertoo paljon. Oli aina heti kentälle päästessään hyvin pelissä kiinni, vaikka olisi istuskellut penkillä minuuttitolkulla. Jos nyt jotain voisi toivoa, niin suoraviivaisuutta ja ratkaisuhalukkuutta lisää. Välillä pannu myös keitti yli, mutta ainakin se osoittaa, mikä voitontahto pojalla on. Saa nähdä, mihin tämä kaveri vielä ehtii. Oli tulokaskaudellaan selkeästi parempi, kuin Tero Forsell aikoinaan ykkösdivarissa saman ikäisenä samassa roolissa.

Andreas Pietilä 6
33 5+5=10 +8 8
11 1+2=3 +2 0
Frölundan "suuri" poika, joka sai sopimukseen joukkueeseen try-outin kautta pelaamatta sitä ennen edes treenipeliä. No, kovaluinen ja ennakkoluuloton taistelija, joka valitettavasti pelasi parhaat pelinsä TuTossa jo alkusyksystä. Harjoituskausi antoi odottaa hieman enemmän, mutta ei kai siltikään voi sanoa, että mikään totaalinen epäonnistuminen olisi kyseessä. Mielestäni ihan potentiaalisen oloinen peluri, jonka parhaat esitykset ovat ainakin toistaiseksi vielä näkemättä. Miten jatkossa? Eväitä olisi.

Iiro Junnila 6½
29 2+0=2 +1 47
11 0+0=0 0 2
Moottorisaha on sitä pelaajatyyppiä, joka jakaa mielipiteitä varmasti eniten. Toisten mielestä kulttihahmo, toisten mielestä täysi turisti. Jos ajatellaan puhtaasti pelillisiä ansioita, niin alkukaudesta Junnilan ei olisi pitänyt Mestiksen tasoisessa sarjassa edes olla. Oli käytännössä joka toisessa vaihdossa pihalla kuin lumiukko ja sai siitä kritiikkiäkin varmasti aivan tarpeeksi. Jos olisi ollut ihan perus-virtanen, niin todennäköisesti olisi saanut lähteä läiskimään. Osoitti kuitenkin loistavaa asennetta ja selvästi alkoi tehdä hommia pelinsä eteen. Loppusyksystä/alkutalvesta pelissä oli vielä enemmän yritystä ja päätöntä ryntäilyä kuin järkeä ja tuntui, että Iirolla oli myös vähän liikaa todistettavaa. Keväällä alkoi vihdoin sitten näyttää jo siltä, että kentälle menoa ei enää tarvinnut hävetä, vaikka kiekon kanssa Iirolla oli edelleen liian kiire. Junnilan todellista merkitystä joukkueelle on silti hirveän vaikea arvioida. Elämäntapaintiaani, joka kaikesta päätellen oli pidetty joukkueen ja kannattajien keskuudessa ja aivan varmasti hyvä pukukoppipelaaja. Tämä kausi oli myös ensimmäisiä ties kuinka pitkään aikaan, kun TuTon taitoon ja liikkeeseen pelinsä perustava joukkue selvisi kaudesta ilman suurempia loukkaantumisia. Kuinka paljon siinä oli Junnilan "ansiota"? Vaikea sanoa. Arvosana joka tapauksessa jonkinlaisesta edellisten yhdistelmästä. Moottorisahan fanittajat saavat olla eri mieltä, mutta tulevaisuudessa pelinkin on kyllä kuljettava hieman paremmin.

Anton Kokkonen 7-
30 7+5=12 +7 2
0 0+0=0 0 0
Kokkosen suorituksia on tässä vaiheessa hieman hankala arvioida, sillä Antonin pelit Mestiksessä ajoittuivat pääosin syyskaudelle. Yksi asia on silti varma: Joskus on vaikea muistaa, että poika täyttää tänä vuonna vasta 19 vuotta. 30 peliä, 12 pistettä. Ei se nyt ihan huonosti ole. Nyt kävi vaan niin, että sarjan parhaassa joukkueessa oli samasta pelipaikasta ja roolista kilpailemassa parempia pelaajia, eikä se ole mikään häpeä. Todennäköisesti ensi kaudella vastuuta onkin sitten tulossa ihan riittävästi. Kokkosen parhaita avuja on luistelu ja muutekin Anton on ikäisekseen ihan tasokas pelaaja. Yksi juttu on silti jäänyt häiritsemään tässä muutaman kauden aikana. Jotenkin on sellainen kuva, että Kokkosen ns. awareness ei ole ihan paras mahdollinen. Ts. Anton ei aina ihan täysin hahmota, mitä ympärillä tapahtuu. Saattaa hyvinkin kulmapelissä pyöräyttää vastustajan pakin ulos nopealla käännöksellä, tai sarjalla niitä, mutta ei kuitenkaan pysty hyödyntämään hankkimaansa tilaa kovinkaan tehokkaasti. Ihan kuin se syntynyt ylimääräinen, ja ratkaiseva, metri jäisi kokonaan huomaamatta. Ehkäpä tulevaisuudessa sitten.
 

Oadie

Jäsen
Forsell pokkasi kultaisen kiekon jälleen kerran pelaajien äänestämänä. Kyllä minun arvosanani tälle kaverille tästäkin kaudesta on täysi kymppi!!
 

TIKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mitähän mahtaa pärpär muuten ensikaudella tehdä..jos tutoon jää niin peliaika voisi varovaisestikkin arvioiden noin "satakertaistua", kun ei noita uusia vahvistuksia ihan jonoksi asti oo päässy kertymään. Itse näkisin Iiron mielellään tulevallakin kaudella tutossa mut en perkele 1-2 kentässä :) pär pär! :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös