Kumpi mieluisampi vastustaja, Pelicans vai JYP?

  • 5 074
  • 13

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun vaihtoehtoja on kaksi, niin voi tätäkin kysymystä pohtia, kumpi olisi Tapparalle parempi vastustaja pudotuspelien avauskierroksella.

Itsellä nousee mieleen, että JYP saattaa olla hyvinkin kovemmassa pelillisessä vireessä kuin Pelicans. Lahdesta saatiin hiljattain melkeinpä veretseisauttava vierasvoitto, jolla taas voi lamauttava tai sisuunnuttava vaikutus lahtelaisryhmään. JYPin kohtaamisesta taas on hyvä muistikuva päällimmäisenä, koska Tappara onnistui 2005 sääleissä kukistamaan jyväskyläläisjoukkueen, mikä taitaa olla valitettavasti edellinen voitettu playoff-sarja ylipäätään.

Toinen puoli on aina sitten se perinteinen mediakuona, jota alkaa pudotuspeleissä lennellä. Voisi kuvitella näin etukäteen, että JYPin kanssa saatettaisiin pysyä pelillisissä tapahtumissa paremmin ja antaa urheilun ratkaista paremmuuden. Ainakin Urama-Dufva-kaksikkoa rauhallisempaa ei tule heti mieleen.

Sen sijaan lahtelaisryhmän kanssa loanheitto on äärimmäisen todennäköistä ja rajua. Tietyllä tapaa tulee mieleen, että Jokereiden "Some fucking class" ja Pelicansin "kasa kaksivuotiaita" ansaitsisivat toisensa.

JYPiä vastaan saattaisi olla sekin etu, että parempi on lähteä pelaamaan sellaista ryhmää vastaan, jonka kaikki ottavat vastaan ilman harhakäsityksiä. Pelicansin epätasaiset otteet viime aikoina (mukaan lukien 2-7) saattaisivat tuudittaa väärään uskoon.

Eli kaiken tämän jälkeen voin sanoa, että taidan hienoisesti toivoa JYPiä vastustajaksi, vaikka siinäkin tietysti riskinsä on, niin kuin kaikissa toiveissa.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Jyppi ois mieluisa vastustaja siinä mielessä että saattas jopa raahautua katsomaan peliä kun Tappara kerrankin playoffs kiekkoa täällä päin pelaisi.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Minä haluaisin Pelsut vastaan. Niillä on kuulemma niin ystävälliset valmentajat, että jopa hymyilevät kohti vastustajan aitiota... No joo, molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa, mutta jos lähdetään perkaamaan niistä perusasioista joilla jääkiekko-ottelut voitetaan eli 1.maalivahtipeli, 2. yv-peli, 3. av-peli.

Pelicanseilla on mielestäni parempi maalivahti -ja yv-peli kuin JYPillä, joten JYP olisi allekirjoittaneen mielestä se "mieluisampi" vastus. Keskinäiset pelitkin näitä kumpaakin vastaan ovat sujuneet lähes identtisesti 3-1 voitoin Tapparalle. Vaikea sanoa, se tulee kumpi on tullakseen ja parempi voittakoon. Tärkeämpi asia on ottaa se kolmas sija ja välttää Kärpät ennen mahdollista finaalia.
 
Viimeksi muokattu:

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Oikeastaan aivan sama kumpi tulee vastaan. Molemmat ovat täysin voitettavissa oman pelin ollessa kunnossa.

Pelicans on joukkueista vähemmän pudotuspeleihin sopiva. Jypistä löytyy enemmän röyhijöitä ja tällä hetkellä liigan ykkösylivoima. Toisaalta lahtelaisten maalivahtipeli on ennakkoon parempaa, joka merkitsee pudotuspeleissä todella paljon. Jyväskylässä pelaa Tapparalle tuttu vahti, jonka paineet pudotuspeleissä ovat valtavat. Lisäksi joukkueen puolustuksen riittävyys pudotuspeleissä on täysi arvoitus....
 

TML

Jäsen
Pelsut on mielenkiintoinen pleijarijoukkue. Laaja rintama ja joka kentästä voi nousta ratkaisijoita. Suht fyysinen joukkue, jonka kanssa Tapparalla voi olla vaikeuksia.
Jyp-Tappara sarja puolestaan voisi jääkiekkoilullisesti olla hienoa katseltavaa kun vastakkain ovat kaksi taitavaa joukkuetta. Toivoisin Jypiä vastaan mutta melkolailla sama se loppupeleissä on kumpi tulee.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Oikeastaan juuri sen sama kumpi tuli, kun pelkästään seuraavan kierroksen voitolla ei vielä rahakkaaseen eurosarjaan pääse. Aika turhaa myös spekuloida mitä seuraavaksi tulee vastaan, jos JyP kaatuisi. Pelicans saattaa pudottaa Jormat ja Blues voikellistyä IFK:lle, ei näistä mitään tiedä.
Henkkoht halusin ennemmin JyPin, koska itse pelkään niin saatanasti liigan parasta valmentajaa.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Pelicanseilla on mielestäni parempi maalivahti -ja yv-peli kuin JYPillä, joten JYP olisi allekirjoittaneen mielestä se "mieluisampi" vastus.

JYP oli YV-tilaston ykkönen runkosarjassa, joten siinä mielessä tuo Pelicansin parempi yv on aikamoista mutua.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP oli YV-tilaston ykkönen runkosarjassa, joten siinä mielessä tuo Pelicansin parempi yv on aikamoista mutua.

Ja Pekillä parempi torjuntaprossa kun Niemellä. Eli: Vapise Tappara!

Hieno sarja tulossa, jossa maksetaan toivottavasti ne edellisen säälikohtaamisen kalavelat :)
 

Kaivanto

Jäsen
JYP oli YV-tilaston ykkönen runkosarjassa, joten siinä mielessä tuo Pelicansin parempi yv on aikamoista mutua.

SM-liigan vanhoilla sivuilla ykkönen on Pelicans ja mediasivuilla Jyp. Kummassakaan tilastossa ei näy olevan sisäisiä ristiriitoja ja niissä on samat yv-maalimäärät, mutta eri yv-määrät. Mediasivuilla on enemmän läpinäkyvyyttä eli ajat sekunnilleen. Tiedä sitten, kumpi tietää. Uudet sivut eivät tietenkään tiedä asiasta mitään.

<edit>Mediasivuilla on suuruusluokkaa 10-20 jäähyä enemmän per joukkue, joten mieleen tulee, josko sinne olisi laskettu yv-aikaan myös henkilökohtaiset rangaistukset. Nehän eivät kentällä näy ja tällöin vanhat sivut olisivat oikeassa.</edit>

Harmi, ettei Tappara ottanut tänään vähintään pistettä tai Kärpät kolmea. Pelicans (laskeva tendenssi, huonompi materiaali) olisi ollut huomattavasti helpompi kuin Jyp (nouseva tendenssi, parempi materiaali). Lisäksi mahdollisesti jatkoon mentäessä olisi vältetty varmasti Kärpät.
 
Viimeksi muokattu:

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Mites tuohon eka kohtaamiseen tulee liput myyntiin? Lippupalvelun sivuilla ei näy kuin että ei oo vielä myynnissä. Jos kaverin kans tulis kattoon eka kohtaamisen..
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Että, kumpiko mieluisampi vastustaja. No, kyllä se Jyp nimenomaan minulle on.
Datshani sijaitsee Jämsän ja Kuhmoisten välisessä korpimaastossa sellaisissa koordinaateissa jonne 957:n ja Jyväskylän paikalliset peliselostukset kuuluvat erinomaisesti. Olenkin joskus kuunnellut näiden joukkueiden pelatessa vastakkain,- molempia yht'aikaa,- se on mielenkiintoista objektiivia se.
Ehkä Pelicansin selostuksetkin kuuluisivat. Sijoittuuhan Jämsä näiden paikkakuntien kolmiomittauksen keskustaan. Pelicansin (historiallinen) värittömyys on ehkä syy, että on jäänyt testaamatta. Kova joukkue tänä vuonna silti,- ei epäilystä.

Tapparalla on jälleen mielenkiintoinen (mustan hevosen) tilanne tulevissa loppuväännöissä. Kun lueskelin tuossa muiden playoff-fanien ennakko-odotuksia tulevasta,- saa Tappara vain vähän huomiota,- ja sekin tiettyä aliarviointia sen kykyyn menestyä.
Jyppiläiset jotka nyt sattuneesta syystä edes mainitsevat Tapparan nimeltä,- ovat omiensa puolesta erittäin optimistisia, eivätkä anna Tapparalle mahdollisuuksia. Tosin keskustelusta huokuu selvästi jännityksellä ja pelolla ryyditetty optimismi.

Minä en ennustele mitään, mutta luulen että mitä useammasta voitosta joudutaan pelaamaan, sitä enemmän se palvelee juuri Tapparaa,- ja nyt pelataan useasta (4) voitosta.

Jyp on minulle (jos giljotiinin uhalla pakko valita) ns. kakkos-suosikki, joten keljumaista jos se voittaisi,- mutta ei niin keljumaista kuin joku toinen voittaisi.

Eivät ole huomanneet että ylitettiin sadan pisteen raja, jäniksiä luulevat meidän olevan.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hei,

Ohessa faktoja kuntopuntarin (Blues Fan Club) muodossa joukkueiden viimeisistä jaksoista. Näkeehän tästä selvästi, että Jypin loppurutistus oli huikea, mutta kun jaksoa hiukan venyttää niin Tappara nousee ohi mentäessä tuonne jonnekin 15-20 vikan pelatun matsin tasolle.

Uskoisin, että Tapparan kotietu ja Jypin huikean loppurutistuksen tuoma itseluottamus syövät vaikutukseltaan toisensa, joten jopa "kiekon pomppiminen" ja esim. pienet erot esim. maalivahtipelissä ratkaisevat tämän sarjan kohtalon. Molemmilla on "paketti kasassa" ja pelikuri hyvä, joten mitään ihmeempiä repsahduksia en kummaltakaan tässä kohtaa odota.

Ohessa siis tilastoja ;)

5 viimeistä ottelua (pisteet per ottelu, ka.)

Jyp 2,80
Tap 1,80

8 viimeistä ottelua


Jyp 2,62
Tap 2,00

11 viimeistä ottelua

Jyp 2,45
Tap 2,00

14 vimeistä ottelua

Jyp 2,14
Tap 2,14

17 viimeistä ottelua

Tap 2,18
Jyp 2,00

20 viimeistä ottelua

Tap 2,15
Jyp 1,85

t. Jupa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös