Kuka onnistui, kuka floppasi?

  • 3 534
  • 5

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Apinoidaan nyt hiukan KooKoo:n keskusteluosiota ja arvioidaan ketkä ovat syyskaudella Jukureista onnistuneet ja ketkä ovat olleet pimennossa. Kautta on kuitenkin jo yli puolet pelattu niin arviointia on helppo tehdä. Itse näkisin asian näin:

Maalivahdit:

Joni Myllykoski 8½

- Ennakko-odotukset Jonia kohtaan olivat huikeat ja suurelta osin Myllykoski on ne myös lunastanut. Petrattavaa kuitenkin kevättä kohden on, sillä muutamissa peleistä haparointia on ollut havaittavissa (johtunee ehkä myös väsymyksestä?). Myllykosken voi kuitenkin huoletta laskea yhdeksi Jukuri-onnistujista syyskaudella.

Pekka Lahikainen -

- Ei ole jostain käsittämättömästä syystä päässyt pelaamaan vielä kertaakaan. Luukku auennut kuitenkin mallikkaasti.

Puolustajat

Teemu Metso 7-

- Ei kovinkaan suuria odotuksia ennen kautta. Väläytellyt välillä osaamistaan mukavilla suorituksillaan, mutta välillä näyttää kuin kaveri pelaisi ihan väärässä sarjassa. Kiekollisena ollut OK Mestis-tasoa. Välillä vaikeuksia mahtua kokoonpanoon.

Olli-Pekka Komulainen 7+

- Pelaa fyysisintä peliä Jukureissa, siitä ehdottomasti plussa. Taklannut pari kertaa tosi kovaa ja puhtaasti. Kiekollisena välillä hätäilee turhia ja sortuu virheisiin.

Lauri Kinos 8

- Perus varmaa peliä ykköskentän takana. Pari komeaa YV-maalia. Jotain silti puuttuu? Kevättä kohden otteet paranevat?

Eero Hyvärinen 8-

- Jukureiden puolustuksen kulmakiviä. Ottanut selkeästi roolia viime kaudesta ja otteet ovat tasaisempia. Hyvä plus/miinuslukema +5. Peruspakki.

Tuomo Kortelainen 7½

- Hyviä nousuja maalin eteen, yksi parhaista maskipelaajista Jukureissa. Voisi käyttää kokoaan ehkä enemmän hyödyksi nimenomaan fyysisessä pelissä. Hätäilee joskus liikaa kiekollisena.

Esa Hämäläinen 6+

- Alku kausi piloille loukkaantumisen takia. Viime otteluissa saanut vastuuta, mutta otteissa näkyy silti pitkä pelaamattomuus. Nopeus ei ihan vielä riitä. Fyysisyyttä kuitenkin löytyy. Keväällä tärkeä pelaaja?

Ilkka Kallioinen 9

- Noussut Jukureiden alakerran liideriksi. Erittäin hyvä kiekollisena, eikä kaihda fyysistäkään peliä pienestä koostaan huolimatta. Tämä on nyt se Ilkan kausi!

Hyökkääjät:

Kalle Mäkinen 7½

- Esittää pirteää peliä aina kentälle päästyään. Vauhtia näyttää olevan välillä enemmän kuin muulla joukkueella yhteensä. Tsemppari. Saanut liian vähän vastuuta alkukaudesta. Välillä tekemisessä ei ole kuitenkaan riittävästi järkeä.

Timo Kuuluvainen 9+

- Jukureiden kapteeni ja luottomies. Illasta toiseen kovimpia uurastajia. Napsinut myös hyvät tehot. Ehkä hivenen voisi hommata otteisiinsa lisää röyhkeyttä. Yksi Jukureiden alkukauden parhaista pelaajista.

Jesse Kiukas 7½

- Samat teesit kuin Mäkiselle. Vauhtia ja taitoa riittää, välillä ei pää pysy mukana. Pelasi hyvin ja sai vastuuta kunnes maajoukkuekolmikko saapui Jukureihin. Saanee lisää vastuuta keväällä?

Antti Laakso 8+

- Tarjonnut sitä samaa mihin Mikkelissä ollaan totuttu. Loistokasta yhteispeliä Lehtosen kanssa. Parannettavaa löytyy kuitenkin kevättä kohden.

Jussi-Mikko Makkonen 6½

- Alkukauden suurimpia pettymyksiä. Hankittiin maalitykiksi, mutta osoittautui pelkäksi rivipelaajaksi. Pelivire kadoksissa. Aikaa kuitenkin löytää se, kun lähdetään menemään kevättä kohti.

Jesse Uronen 8-

- Kohtuu tehot alkukaudesta. Välillä häikäisevän hyvä, mutta silloin tällöin väritön. Kykenee nopeisiin ratkaisuihin maalinteko tilanteissa. Otteet ailahtevia. Joukkueen paras +/- saldo +11.

Janne Jaakkola 8-

- Hyvä alkukausi Jannelta. Lunastanut paikan joukkueen kakkossentterinä. Tasaisia otteita illasta toiseen. Välillä jopa liian tasaisia. Huippupelit puuttuvat. Näkymättömän työn mestari.

Tuomo Jormakka 7-

- Selkeä pettymys alkukaudesta niin tehollisesti kuin peliesityksiltään. Rutkasti parannettavaa kevääseen.

Tomi Lindfors 7-

- Samat sanat kuin Jormakalle. Pettymys.

Turo Asplund 7

- Ei ole missään tapauksessa lunastanut niitä odotuksia joita häneen on asetettu. Tästä on tulossa Asplundille heikompi kuin viime kaudesta. Juuttunut 4-kenttään. Tehoja odotellessa, potentiaalia kuitenkin on rutkasti.

Tero Kettunen 8+

- Viimeisimmissä otteluissa joukkueen paras pelaaja. Repii, raastaa ja tekee maaleja. Kauden alussa kuitenkin heikkoja esityksiä. Odotukset korkealla kevättä kohden...

Petri Lehtonen 9

- Joukkueen paras pistemies ja monessa ottelussa ratkaisijan asemassa. Silloin tällöin lepsuilee maalintekotilanteissa. Joukkueen tärkein pelaaja.

Muut Jukureissa pelanneet (lainat ym.):

Maajoukkue-kolmikko 8+

- Hyviä otteita hyökkäyspäässä. Peli näyttävää ja tuloksekastakin. Jokaisesta kaverista huomaa, että on hyvä tulevaisuus edessä. Puolustus ei kuitenkaan kiinnosta, josta osoituksena +/- saldot rutkasti pakkasen puolella.

Markku Erholtz 8

- Rauhoittanut Jukureiden puolustuspeliä. Ainekset kiekolliseksi liideriksi, mikäli saisi jatkaa Mikkelissä koko kauden.

Ilkka Vaarasuo 8½

- Jukureiden alkukauden parhaita pakkeja. Sen huomasi myös JYP ja vaikuttaa nykyään Jyväskylässä.

Erkka Leppänen 7

- Melko mitäänsanomattoman kuvan antoi itsestään. Ei ollut mukana hyvässä muttei myöskään tehnyt isoja virheitä. Rivimies.

Jani Tossavainen 7+

- Pelaamaan päästyään ihan OK. Ei kuitenkaan muuta. Loppu kausi Titaaneissa?

Samuli Piiroinen 8-

- Kävi pelaamassa pari peliä Jukureissa lainalla. Teki mukavat tehot ja monet olisivat mielellään nähneet Piiroisen Mikkelissä pidempäänkin.

Matti Koistinen 8½

- Rauhallista peliä. Hyvä kiekollisena. Kutsu kävi kuitenkin takaisin Tampereelle.

Arvosana päävalmentaja Kari Makkoselle 7+

- Ei ole saanut joukkuetta toivotunlaiseen lentoon. Liikaa tappioita, taktinen osaaminen ehkä vielä heikoissa kantimissa. Treenannut joukkuetta kuitenkin kovaa ja mahdollisuudet keväällä ovat hyvät.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Voisihan sitä koettaa arvioida itsekin jotain. Aika samoilla linjoilla kyllä Jugorovin kanssa.

Koko syyskausi on ollut jotenkin omituinen. Jukurit ei ole saanut itsestään parasta irti, mutta silti asemat sarjataulukossa ovat kohtalaisen hyvät. Potentiaalia on paljon, joten kaiken natsatessa keväällä voidaan mennä vaikka loppuun asti. Sitä vartenhan joukkue tosin onkin olemassa?

Maalivahdit:

Joni Myllykoski 9

Kovat ennakko-odotukset tosiaan. Pelasi alkusyksyn suorastaan huikeasti ja pelasti virhealttiin puolustuksen parilta nöyryytykseltä. Helppoja maaleja mennyt jonkin verran, mutta oli Joensuussa jälleen itse varmuus. Mikäli taso pysyy, jatkaa Myllykoski kunniakkaasti hyvien jukurivahtien perinteitä.

Pekka Lahikainen 10

Ei ole tehnyt yhtään virhettä, joten arvosanakin sen mukaan! Toivomus joulupukille: peliminuutteja lahjakkaalle junnulle.

Puolustajat

Teemu Metso

Näyttää välillä siltä, että miehellä olisi koko ajan hätä kaukalossa. Liike on hyvää tasoa, mutta pelaamiseen pitäisi saada järki mukaan. Sohlaamalla ei menesty.

Olli-Pekka Komulainen

Laidat paukkuvat Komulaisen pelatessa, mikä jo yksistäänkin on hatunnoston arvoinen asia. Jukureihin on kauan kaivannut kunnon fyysisen pelin osaajia, sillä kovat näyttävät niitit sytyttävät yleisönkin. Komulaiselta on turha odottaa kiekollista peliä, mutta kovaotteisena peruspuolustajana hän on hyvä.

Lauri Kinos 8-

Pelannut jotenkin virkamiesmäisesti, joten arvosana sen mukaisesti. On jokaisessa pelissä hoitanut isot minuutit moitteetta ja ollut myös siniviivapelote. Viime kauteen verrattuna on tosin hieman flegmaattisempi. Liikkumisen kanssa oltava tarkkana, etteivät nopeammat pelaajat pääse ohi.

Eero Hyvärinen 8+

Eteenpäin on menty. Viime kaudella vaivanneet junnumaisuudet jäämässä pois pelistä. Hyvä all round-pelaaja, jollaisia jokainen joukkue tarvitsee.

Tuomo Kortelainen 8

Parantanut peliään viime kaudesta. Iso ja vahva, nyt oppinut pelaamaan ehkä paremmin kokonaisvaltaisesti. Ylivoimalla käyttöä maalinedustan lisäksi viivamiehenä yllättävän hyvän lämärin ansiosta. Ei tosin mikään taitopelaaja, joka tulisi ottaa huomioon.

Esa Hämäläinen 5+

Essin kausi on ollut kovin vaisu. Virheitä virheiden perään. Ei ole myöskään päässyt käyttämään fyysisyyttään viime kausien malliin, sillä liikkeessä näkyvät loukkaantumiset. Onko keväällä kenties edessä siirtyminen liike-elämän haasteiden pariin?

Ilkka Kallioinen 8-

Vastuu on kehittänyt Kallioista. Kiekollinen peli ailahtelee: parhaimmillaan loistava, mutta toisinaan ei taas mikään onnistu. Huonompanakin päivänä hyödyksi joukkueelle, sillä puolustuspeli on toiminut aina. Millä tasolla olisikaan, jos luottoa olisi tullut jo aikaisemmilla kausilla?

Hyökkääjät:

Kalle Mäkinen 8+

Ihmistykinkuulamainen pelityyli tuo sympatioita katsomosta. Ruutitynnyri sytyttää katsojat ja joukkueen joka kerta, kun jäälle pääsee. U20-pelaajiston palatessa kotiin kasvanee myös Mäkisen vastuu. Koohottaa ja sekoilee toisinaan kaukalossa, mikä kuulunee vaan asiaan. Roolissaan hyvä.

Timo Kuuluvainen 10

Syksyn paras pelaaja Jukureissa. Taistelee aina sata lasissa ja tekee tilaa taitavammille ketjukavereilleen. Yllättänyt myös nousemalla esiin maalintekijänä: 11 häkkiä 24 pelissä on hyvä saldo. Oikea mies kapteeniksi.

Jesse Kiukas 6+

Niin juu. Onhan meillä Jesse Kiukaskin. Oli harjoituspeleissä vaisu ja päätyi ansaitusti katsomoon. Sai kuitenkin tilaisuutensa ja pelasi energisesti sen vähän ajan, minkä ehti pelipaidassa edustaa ennen uutta katsomokomennusta. Ongelmallisessa tilanteessa, sillä pelaajatyyppinä enemmän kahden ensimmäisen ketjun pelaaja, eikä jämäketjujen raataja. Vastuun pitäisi joka tapauksessa kasvaa keväämmällä.

Antti Laakso

Laaksossa tietää täsmälleen, mitä saa. Kokenut Mestis-konkari saattaa vaellella varjojen mailla vielä syksyn pelit, kuten nyt on käynytkin, mutta keväällä peli on aivan erilaista. Tärkeä ratkaisija jo nyt sille päälle sattuessaan.

Jussi-Mikko Makkonen 6

Harjoituspelien pistekunkku, mutta jokin meni vikaan runkosarjan alettua. Pelaaminen näytti flegmaattiselta ja turhautuneelta. Talven lähestyessä on kuitenkin peliin löytynyt uusi vaihde ja maalihanatkin ovat auenneet. Keväällä joukkueen tärkeimpiä miehiä.

Jesse Uronen 8

Todellinen maalintekijätyyppi. Voi olla täysin kadoksissa koko ottelun, mutta niin vaan kuulutus kertoo jossain vaiheessa Jukureiden maalintekijäksi Jesse Urosen. Lahjakas pelaaja, jolla on pelin monipuolistuessa aineksia liigaankin.

Janne Jaakkola

Jääkiekkoilun sanakirjasta löytyy kohta "kolmossentteri". Selitykseksi voisi laittaa Janne Jaakkolan. Jälleen ahkeraa työtä joukkueen eteen. Taitoja löytyy myös, mutta tehoja pitäisi saada enemmän irti.

Tuomo Jormakka 6+

Jotenkin tukossa. Pelitaidot tuskin ovat Tumella mihinkään kadonneet, mutta nyt ei vaan natsaa. Natsaako keväällä?

Tomi Lindfors 6

Copypastea tähän edellinen. Jormakkaa huonompi arvosana vahvahkosta pakkaslukemasta: -7 on Jukureissa kehno suoritus.

Turo Asplund

Mielestäni Asplund on edelleen kehittynyt, joskin odotettua verkkaisemmin. Viime kaudesta eniten on parantunut liike. Pitäisi nousta selkeämmin esiin, kun taito ja pelisilmä riittäisivät vaikka mihin. Aineksia täyttää kakkossentterin paikka.

Tero Kettunen 8

Viime kauden jälkeen odotuksia varmasti oli paljon miehellä itselläänkin. On ollut edelleen arvokas pelaaja alivoimalla ja puolustustehtävissä, mutta pisteitä ei ole tullut viime kauden tahtiin.

Petri Lehtonen 9

Sarjan parhaita pelaajia ja viimeisiä todellisia divarijyriä. Laita Lehi kentälle, niin tiedät että vastustajan päässä tapahtuu.

Lainat, vuokralaiset ja muut turistit:

Maajoukkue-kolmikko

Syystalven piristysruiske. Muuten jonkinlaiseen henkiseen lamaan ajautuneen jukurijoukkueen todelliset ruutitynnyrit, jotka ovat tarjonneet viihdettä katsojille. Junnumaisuudet pois pelistä, niin tulevaisuus liigajäillä on valoisa.

Markku Erholtz -

Salamat-matsi jäi näkemättä, eikä KooKoo-pelin perusteella pysty antamaan arvosanaa. Mikäli on sama vanha Erholtz ja jatkaisi Jukureissa kevään, niin puolustukselle löytyisi kaivattu johtohahmo ja kiekollisen pelin erikoismies.

Ilkka Vaarasuo 9-

Toivottavasti JYPiltä saatiin edes rahaa vastineeksi syksyn ykköspakin varastamisesta. Ihan eri luokan mies, kuin kaudella 2003-04 Jukureissa pelatessaan.

Erkka Leppänen 6

On kulkenut Jyväskylässä jonkinlaisena huippulupauksena, mutta Jukurit-pestin aikana en kyllä nähnyt yhtään merkkejä tällaisesta. Peruspakiksi ihan ok.

Jani Tossavainen 6+

Miksi tämmöinen mies edes hommattiin? Asenne pelaamiseen on ollut kyllä hyvä aina silloin, kun joku on muistanut nimetä Tossavaisen kokoonpanoon. Titaanit voisi olla parempi paikka pelata.

Samuli Piiroinen 7

Piiroisen kahden ottelun laina oli kaksijakoinen. Ratkaisi vahvalla panoksellaan vierasvoiton Kirkkonummella. Ensiesiintyminen Kalevankankaalla oli lähes täydellinen katastrofi: halutonta surffailua ja typeriä jäähyjä. Ratkaisi kuitenkin senkin pelin rankkarista.

Matti Koistinen

Tämä mies olisi ollut mukava pitää Jukureissa. Koko kauden pelaaminen Jukureiden kaltaisessa hyvin hoidetussa organisaatiossa olisi ollut paras ratkaisu Koistisenkin kannalta, mutta Tapparassa tätä ei taidettu ymmärtää. Sääli, sillä hyvin liikkuvalle ja taidokkaalle pakille olisi käyttöä muuallakin kuin liigan jämäminuuteilla.

Päävalmentaja Kari Makkonen 8-

Paras Jukurit on vielä näkemättä. Syksyn ailahtelevat peliesitykset ovat heittäneet kysymysmerkin myös Makkosen ylle, mutta Joensuun hyvä peliesitys rauhoitti hieman fiiliksiä. Virheitä pelännyt ja sen vuoksi niitä myös tehnyt joukkue pystyi ehjään peliin, mistä langennee kiitos valmentajalle.

Joukkueen fysiikka on hyvässä kunnossa, joten Makkosen suurimmaksi haasteeksi jää joukkueen henkisen vireen ylläpito. Pelitavassa ei mielestäni ole mitään ongelmia.

Syksyn suurin floppi tulee puolestaan tässä:

Mikkeliläinen kiekkoyleisö.

Hallilla on hiljaista ja tyhjää. Joukkuetta uskollisesti seuraavia kannattajia ei voi syyttää tästä, koska he ovat paikalla kotipeleissä ja vieraskentilläkin. Jukureista puhutaan paljon kaupungilla, mutta silti jäähallilla ei paljon ylimääräistä väkeä käy. Ilmeisesti teksti-tv, Länsi-Savo ja Jatkoaika ovat tarpeeksi. Paitsi ehkä finaaleissa kaivetaan se pölyttynyt kaulaliina ja tullaan hallille huutamaan?

Kaiken huippu oli ilmaisottelu Jokipoikia vastaan. Oikean JUKURILEGENDAN Lasse Kanervan paidan jäädytysseremonia, mielenkiintoinen Itä-Suomen herruuskamppailu ja perjantai-ilta vetivät vain reilut 2000 katsojaa Kalevankankaalle. Ei näin!

Tämä kaikki siitäkin syystä, että jalkeilla on joukkue josta löytyy värikkäitä persoonia ja hyviä pelaajia. Jukurit on myös ollut hyvin esillä mediassa ja myös markkinoinut itseään viime kausia rohkeammin ja näkyvämmin. Tarjolla olisi kohtuuhintaista urheiluviihdettä, mutta ei näytä kelpaavan.
 
Viimeksi muokattu:

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Matti Koistinen

Tämä mies olisi ollut mukava pitää Jukureissa. Koko kauden pelaaminen Jukureiden kaltaisessa hyvin hoidetussa organisaatiossa olisi ollut paras ratkaisu Koistisenkin kannalta, mutta Tapparassa tätä ei taidettu ymmärtää. Sääli, sillä hyvin liikkuvalle ja taidokkaalle pakille olisi käyttöä muuallakin kuin liigan jämäminuuteilla.
Tähän sen verran, että Tapparan kannalta oli paljon järkevämpää ottaa mies mieluummin omiin riveihin, ja peluuttaa tarvittaessa LeKissä. Tapparan ja LeKin farmisopimus mahdollistaa nopeammat muutokset, sekä Lempäälä on sijainniltaan huomattavasti Tamperetta lähempänä kuin Mikkeli. Jos peliaikaa Tapparasta ei löydy, niin LeKissä saa saletisti pelata juuri paljon, kuin jaksaa. Valmennuskaan ei ole takuulla huonoimmasta päästä, pelitapa hyvin lähellä Tapparan vastaavaa. Tämä vain välihuomiona, sillä Tappara on varmasti miettinyt mikä on pelaajan ja oikeudet omistavan seuran kannalta paras vaihtoehto.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs

Ymmärrän näkemyksesi. En epäile yhtään, etteikö Tapparassa oltaisi mietitty asiaa. Itse uskon kuitenkin, että pelaamalla koko kauden yhdessä seurassa ja isossa roolissa pelaaja kehittyy parhaiten. Minuutteja varmasti tulee LeKissäkin, mutta Tapparassa ne jäävät ilman loukkaantumissumaa vähiin.

Yhteistyösopimukset ovat varmasti tekijöilleen hyvä juttu, mutta Mestiksestä sarjana ne eivät luo kovinkaan kummoista kuvaa. Tämä siis, jos Mestiksen on tarkoitus olla jotain muutakin kuin pelkkä liigan varjoon unohtunun kakkossarja.

Tämä tästä. Toivottavasti Koistinen pääsee urallaan eteenpäin.
 
Sen verran tuosta toiveesta että vaarasuosta olisi jukurit rahaa saanut,niin mieshän oli yksi jypin sopimuspelaajista joka oli lainalla jukureissa kun ei mahtunut jypissä pelaavaan kokoonpanoon.
Onnistujista sen verran että kuuluvainen on ylivoimaisesti parhaiten onnistunut,jaksaa painaa illasta toiseen..
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Sen verran tuosta toiveesta että vaarasuosta olisi jukurit rahaa saanut,niin mieshän oli yksi jypin sopimuspelaajista joka oli lainalla jukureissa kun ei mahtunut jypissä pelaavaan kokoonpanoon.

Täytyypä tosiaan todeta, että elin siinä uskossa että Vaarasuo olisi ollut Jukureiden miehiä. Näemmä tiedotukseen ei pidä aina uskoa...

Syyskausi päättyi neljän ottelun voittoputkessa ja maalihanatkin näyttävät vähän auenneen niin Makkosella kuin koko joukkueellakin. Tästä on hyvä jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös