Tappara jatkoajalla ja rankkareissa 07-08

  • 5 050
  • 14
Tappara avasi kautensa jatkaen totuttua huonouttaan jatkoajalla ja rankkareissa. Viime kaudellahan Tappara oli huonoin joukkue tällä saralla (menetti eniten pisteitä ja voitti vähiten), eikä ekan ottelun perusteella nytkään merkkejä paremmasta ole. Nämä vaan ovat kirpeitä pistemenetyksiä varsinkin, jos runkosarjan lopussa taistellaan sijoista 4&5 tai 6&7 (sitä yhtä "vaihtoehtoa" ei kai viitsi edes kirjoittaa). Luulisi vaan, että kun vapaasti saa valita niin kolmesta ammatikseen pelaavasta kaverista edes yksi laittaisi rankkarista limpun verkkoon ja joskus se ratkaisijatyyppi löytyisi jo jatkoajan puolella. Tänä kesänä pidettiin Risto Rosendahlin luistelukoulua tuloksekkaasti. Mikäli tämä ja-/rl-painajainen jatkuu tämänkin kauden, toivottavasti löytyy ensi kesäksi koutsi yhdistetylle jatkoaika-rankkarikoululle.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sinänsä paljon kertoo eilisestä rankkarikisasta fakta, että parhaan yrityksen sai aikaan puolustaja. Ihemettelen myös miksi koko ottelun yössä ollut Nurmi laitetaan ampumaan rankkaria? Vaikka siellä harjoituksissa olisi onnistuttu hyvin niin pitäisi hieman katsoa ollaanko pelissä oltu pelipäällä ja saatu edes yksi laukaus kohti vastustajan maalia.
 
Rankkarikouluahan voisi pestata pitämään vaikka Valeri Karpovin (?). Ei oo eläessään tainnut missata yhtään rankkaria. Joku vuosi takaperinhän sen tiesi, että Venäjä ottelun voittaa mikäli rankkareihin menee.

Oli tosiaan aika ponnettomia yrityksiä Koskelalla ja Nurmella. Nurmella oli muutenkin aika sysimusta ilta.. Itse olisin laittanut vetämään Enlundin, Piispasen ja Hankin. Häkkinen peitti vedon aika hyvin, mutta harhautukselle jäi tilaa.
 

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös viime kaudella valittu kesken kauden joukko pelaajia ja heidät laitettu tällaiseen "rankkarikoulutukseen" johtuen juurikin Tapparan heikosta menestyksestä rankkareissa?

Muistikuvani mukaan ainakin Venu oli tässä porukassa. Muistelenko omiani?
 

axe

Jäsen
Tilastoidaas, vaikken mää varmaan ihan oikeaoppisella tilastomatikalla osaakaan enkä tunnista mediaaneja ja muita pölöpölöodotusarvoja.

Rankkarikisoja on vedelty kaudesta 2004-05 lähtien, joten otetaan siitä eteenpäin. Ja jätetään playoffit pois, kun niissä jatkoajallakin pelataan kuitenkin jääkiekkoa ja jännitetään häviäjää.

Viimeisellä kolmella kaudella (plus eilinen) Tappara on jatkanut pelaamista 60 peliminuutin jälkeen 39 kertaa.

Jatkoajalla on saatu ratkaisu aikaan 16 kertaa. Tässä tilasto meneekin yllättäen tasan, sillä Tappara on ratkaissut pelin 8 kertaa ja vastustajat samoin 8 kertaa. (Jos nyt kuitenkin taas luetaan tilastoja tukemaan omaa perstuntumaa, niin Tapparan ja-voitoista peräti viisi tuli sillä 04-05 kaudella. Näiden kahden viime kauden voitto/tappio-saldo on jo selvästi murheellisempi 3-6.)

Rankkarikisoihin on menty eilinen lukien siis 23 kertaa. Niistä Tappara on voittanut 8 ja hävinnyt 15. Vastustajat on rokottaneet rankkareista 38,3 prosentin teholla, kun taas Tappara on onnistunut vain 26,3 prosentin teholla. (Nyt jos liigan sivut toimisivat niin kuin niiden pitäisi, niin voisi kaivella/laskeskella koko liigan onnistumisprosentin vertailukohdaksi, mutta sehän ei nyt tällä haavaa käy.)

Yhteensä siis sen jälkeen, kun pakkoratkaisu on varsinaisen peliajan päälle haettu, Tappara on saanut lisäpisteen 16 kertaa ja hävinnyt sen 23 kertaa. Jos siis peli on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, Tapparalla on tämän vähän yli kolmen kauden otannan perusteella 41% mahdollisuus ottaa lisäaikavoitto. Jos taas peli on tasan vielä 65 minuutin jälkeenkin, Tapparan voittotodennäköisyys on 35 prosentin eli noin joka kolmannen rl-kisan luokkaa.

Mainostetaas senkin verran, että kaikki Tapparan rankkarikisat ja jatkoaikaratkaisutkin läpi historian aina tämän kauden alkuun saakka löytyvät from www.tappara.fi.
Rankkarit
Jatkoajat
 
Viimeksi muokattu:

nyybi

Jäsen
Väsyneet Kädet raapusti: Rankkarikouluahan voisi pestata pitämään vaikka Valeri Karpovin (?). Ei oo eläessään tainnut missata yhtään rankkaria. Joku vuosi takaperinhän sen tiesi, että Venäjä ottelun voittaa mikäli rankkareihin menee.



Ei se Rosendahlkaan jääkiekon parista ollut, joten minä ottaisin kouluttajaksi Jari Litmasen. Se ampui kerran pilkulta tolppaan, ja silloin selostaja kertoi sen olleen ensimmäinen moka noin neljäänkymmeneen rankkariin, tai jotain.

Salmelaltakin näytti ainakin livenä kiekko karkaavan, joten ei hän kovin paljon gloriaa suorituksestaan saa. En tosin ole nähnyt hidastuksia, ehkä se oli vaan foppamaista taituruutta...
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tätä asiaa varjostaa ihan sekin tosiseikka, ettei tämän hetken Tapparassa ole rankkarispesialisteja, eikä oikein edes sellaista 75 % varmuudella sisään kaveria. Koko porukan edesottamuksista toimivin kikka on varmaan se Ojasen siirto sivulle ja maalivahdin liikkuessa längistä sisään. Vastustajaa voi tässäkin onnitella jo tyhmyydestä, jos aina tähän haksahtaa, joten jos tällä saralla halutaan parannusta, on joko harjoiteltava näitä huomattavin satsauksin tai hankittava jätkiä, jotka näistä pistää sisään. Ja kun tiedetään tämä hankkimispolitiikka, niin eiköhän siihen jää vain se ensimmäinen vaihtoehto. Tai sitten lähdetään hakemaan isolla riskillä sitä voittoa jo jatkoajalla.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisesta ketjusta lainattua:

Hakkuri kirjoitti:
Lukko-ottelun loppuhetket ainakin ruokkivat positiivista itseluottamusta. On se todella hyvä, että noin kävi!

Tosiaankin, mitenkähän rankkareissa olisi käynyt? Rankkaritkin ovat toisaalta myös itseluottamuskysymys ja jos peli muuten kulkee, niin tämäkin osa-alue tulee paranemaan. Koskela nosti osakkeitaan omissa silmissäni eilisellä ratkaisumaalillaan. Siinä olisi mielestäni yksi pelaaja, joka voisi yrittää spesialisoitua myös rankkareissa.
 
Eilinen tosiaan kirkasti tätä osa-aluetta. Eipä ole muutenkaan vielä koskaan Lukon kaataminen tuntunut näin hyvältä. Mutta kyllä Kerho näytti viime kaudella mikä merkitys rankkareiden ja jatkoaikojen osaamisella on. Taisi olla voittosuhde suunnilleen kolme neljästä ja se jo tuntui maaliskuussa sarjataulukossakin. Voi kun tämä nyt lähtisi rullaamaan meilläkin.
 
Nythän tämä alkaa näyttää jo vallan valoisalta. Lukko-pelin jälkeen Jokerit kaadettu rankuilla ja Kalpa jatkoajalla. Tässä on kunnon asenteen ja voittavan porukan elkeet, kun näitä käännetään. Iso harppaus on menty eteenpäin sitten avausmatsin. Kyllä tästä hyvä tulee...
 

mukava valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuukka Mäntylä
Muistaakseni Tappara ei tällä kaudella ole hävinnyt kuin kerran varsinaisen peliajan jälkeen. On kyllä huikea muutos tapahtunut. Harjoittelun ansiota? Varmaan tällä kaudella on saalistettu noita bonuspisteitä enemmän kuin parilla viime kaudella yhteensä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tästä kun on ollut puhetta, kaivelin Tapparan sivuilta tilastoja ja kartoitin viime kausien jatkoaika- ja rankkarimenestystä. Tilastossa kausi, varsinaisen peliajan jälkeen tasan olleiden pelien määrä, voittojen määrä ja voittoprosentti.

Koodi:
2004-2005  14  8  57,1%
2005-2006  13  5  38,5%
2006-2007  11  3  27,3%
2007-2008   6  5  83,3%

Ainakin tähän asti näyttää aika paljon paremmalta kuin parilla viime kaudella.
 

Eepi

Jäsen
Benoitti tehny aika monta ratkasevaa rankkipesää.
Muista onnistujista ei sit tietoa kun tilastoista ei nää ketä on vetäny.

Oikeastaan muita onnistujia ei ole kuin yksi. Salmela on osoittanut jäätävyytensä osumalla kerran kolmella yrityksellä. Kahdessa muussa yrityksessä ei ole ollut onni myötä, ensimmäinen oli tolppa ja toinen ylärima.

Benoitilla siis vastaava saldo on kolme yritystä ja kolme upeaa maalia.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Salmela on osoittanut jäätävyytensä osumalla kerran kolmella yrityksellä.

Benoitilla siis vastaava saldo on kolme yritystä ja kolme upeaa maalia.

Tässä se oikeastaan nähdään, että homma menee 65 minuutin jälkeen yksilölajiksi ja nyt on riveissä ainakin yksi mies, joka pystyy näistä tekemään.

Nykysäännöt suosivat tätä, että melkein riittää kun on jengissä yksi osaava ampuja, koska 3:n ensimmäisen ampujan jälkeen voidaan käyttää sitten tätä samaa kaveria (oikaiskaa jos ei muisti pelaa) hamaan loppuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös