Äidinkielen yo #1

  • 1 385
  • 7

Oliko/olisiko ollut helppo kirjoittaa yo-aine tänä keväänä?

  • Kyllä, kynä sauhu(ai)si ja paperia kului(si)...

    Ääniä: 12 34,3%
  • Kest(äis)ihän se aikansa, mutta lopulta oli(si) ihan helppoa

    Ääniä: 8 22,9%
  • Ei, aloitin/aloittaisin kolmesta eri aiheesta mutta vaihdoin/vaihtaisin aihetta vielä kerran

    Ääniä: 2 5,7%
  • Ei, jät(täis)in tyhjän paperin.

    Ääniä: 0 0,0%
  • Häh, mistä te oikein puhutte?

    Ääniä: 12 34,3%
  • Joku muu, mikä?

    Ääniä: 1 2,9%

  • Äänestäjiä
    35

Chip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Elikkäs mitä mieltä olet.

Mulla ei ainakaan natsannut mikään aiheista niin, että olisin voinut suoralta kädeltä alkaa kirjoittamaan. Ähelsin sitten konseptin mittaisen aineen otsikolla "Suomalaiset - keksijäkansa?". ERITTÄIN mielenkiintoista...
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Tämän kevään aiheethan ovat olleet unelma kahden vuoden takaiseen ensimmäiseen osaan verrattuna, jossa kantavana teemana oli vesi. Sen session jälkeen oli kyllä itku tulla, sillä niin surkeita aiheita oli tarjolla. Lopulta tuli laudatur, mutta silti tuo maanantai jätti ikuiset traumat.

Onneksi meikäläisestä kuitenkin saattaa kasvaa vastuuntuntoinen ja tasapainoinen ihminen ja jos ei kasva niinmmäätapatanteijätkaikki
 

Chip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun sisko kirjoitti silloin kun pääteemana oli vesi. Tänä vuonna me yritettiin miettiä, mikä ihmeen teema niissä aiheissa olis voinut olla. Siellä oli myös aineistona 1800-luvun kirjoitusten aineiden aiheita. En olis osannut kirjottaa yhdestäkään mitään. Vai mitä mieltä olette, kun kaikki liittyivät jotenkin Kalevalaan tai antiikin Kreikkaan. 1900-luvun alussa oltais kaikki selvitty kunnialla kun aiheet olivat tyyliä "Eräs lomamatkani".
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Mielipideaiheet ovat yleensä varsin helppoja, kun tavaraa voi keksiä niin paljon, mutta toisin tuntui olevan tänä vuonna. Väänsin sitten n. tunnin syötyäni pikaisesti niistä aktivistien mielenosoituksista sellaista paskaa että ihan hirvittää. Ja todellakin, pahoja tuntuivat olevan, kun ei ollut oikeastaan yhtään sellaista selvää valintaa, vaan ensimmäistä kertaa lukiourani aikana jouduin lukemaan useamman kuin kaksi aihetta läpi. Veikkaisin että tulee jotain C tai M, joka tapauksessa armoton romahtaminen preliin verrattuna. Huomenna kahta kauheampi tapaus..

Nimim. Otetaan syksyllä uusiks:D
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Eipä ihan hirveän helpoilta näyttäneet aiheet. Toisaalta mulla on jo sen verran aikaa omista kirjoituksista, että enpä juuri muista mimmoisia aiheet silloin olivat.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ällää lähdettiin hakeen, mutta

Siittä Mikael Niemen tekstin pohjalta pusersin 5h50min, saas nähdä miten käy. Viimeksi kun oli samanlainen tunne ainetta kirjoittaessa, ei opettaja ollut tyytyväinen lopputulokseen. Onneksi ens maanantaina on se helpompi osa.
 

Vopat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Philadelphia Flyers
Mää kirjoitin siitä keksijäkansasta ja aiheen ohi mentiin että hurahti. On varmaan sensoreilla hauskaa lukee mun ainetta kun siinä ei ole mitään järjeä, johdonmukaisuutta ja varmaankin kasapäin virheitä. No ajattelin kyllä alun alkaenkin panostaa otsikkoaineeseen kun ei toi aineistosetti oikein koskaan ole napannut.
Oli kyllä hauska fiilis kokeen jälkeen, 4,5 tuntia ahertamista ja tuloksena kaikkien aikojen paskin aine. No ens maanantaina uusiksi.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Jepjep... Mäkin tein keksijäkansasta! Jotain kirjottelin, että ollaan synnynnäisiä keksijöitä ja sen sellaista ympäri pyöreetä paskaa... Ens maanantaina on se onneksi se helpompi osuus!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös