Suomi-sarjan Etelä-lohkon pudotuspelit 2002

  • 1 965
  • 12

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
Noniin on ehkä aika arvioida ketkä suomisarjan etelä lohkosta ovat ;
a:play off kamaa
b:pettymyksiä
c:säälittäviä

Aloittakaamme niin sanotusti parhaimmasta huonoimpaan.

1.SAPKO! YÄK. mutta on pakko tunnustaa ovat tällä hetkellä etelän tehokkain seura, kannattajatkin voisivat jättää sen menneisyyden haaveilun (kaikki sapko sivujen keskustelupalstojen viestit sisältävät huokailun "oi miustatkos
kun mestis peleissä") sillä vain riitävällä kannustuksella tämä potentiaalinen ryhmä taistelee noususta.
2.KOOVEE. kova ryhmä ilman sukeltaja jokiharjuakin.
3.EPS. Todellinen paska sakki. Tappio tilanteessa idiootti ryhmä jääkiekkoväkivaltaan sugeroituneine valmentaja kaksikoineen,
varsinkin vanhat liigajyrät esiintyvät kuin vasta puusta alas tulleina.
4.TITAANIT. Uusine vahvistuksineen play off kamaa, huomatkaa leveä omista kasvateista koostuva materiaali joka ei vielä ole kuin nippa nappa yli a-junnuja.
5.HEKI. Haastaa titaanit mutta jää tahdottumuuttaan uloss plejareista.
6.JOKIPOJAT. hiipunut loppukautta kohden,piti olla play off kamaa.
7.AAKOO. Jaa-a. Sällisen porukan tavoite oli saavuttaa pleijarit eka kertaa. Ootte pelanneet pari viime matsia 13-14 pelaajalla ja pelityyli on ollut pelkkää siili asemaa.todella paha pettymys. onko tuollaisessa enään järkeä. Pahiten epäluottamus lauseen joukkueelle osoitti itse Sällinen kun ei uskaltanut tulla edes paikalle Globeniin 19.01.2002.
8.K-KISSAT. sääliksi käy Pertti Packlenia, seura-fuusio toi riesaksi toistaitoisten tolvanoiden lauman. Viime aikainen vanhojen Pita pelureiden mukaan saaminen on tuonut pientä ryhtiä ryhmään mutta matka karsintoihin alkaa olla varma.
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Lusikkaa soppaan, lusikkaa soppaan.

Jaettu ykköstila: KOO-VEE ja SaPKo. Ensinmainitun pelejä en tällä kaudella ole nähnyt mutta kuntopuntareiden yms. valossa saattaisi tällä hetkellä olla niukasti savonlinnalaisia huonompi. SaPKo on ollut viime aikoina hyvässä vedossa, tosin tilastoja koristaa liikaakin se 20-0 voitto Kissoista. On myöskin totta että SaPKon sivuilla märehditään menneitä (liikaakin), mutta mitäs siitä. Savonlinna on kuitenkin kiekkokaupunki ja tekee edelleen erinomaista juniorityötä lajin hyväksi.

3. ja 4. Titaanit ja EPS. Titaanit on ollut (SaPKo peliä lukuunottamatta) hienoisessa nousukunnossa. Joukkueella on vauhtia ja yritystä, toivottavasti se palkitaan paikalla pudotuspeleissä. EPS on etäinen joukkue ja tietoni vain taulukoista ja kuulopuheista. Saattaa päästä pleijareihin, mutta vain pudotakseen. Ehkäpä Teemu vie joukkueen Kirkkonummen sijasta jonnekin pohjoislohkon alueelle?

Kärkkyjät: HeKi ja Jokipojat. Molemmat väläyttelivät jo hieman joulun tietämissä vaan nyt on palattu normaaliin. Vaikka toivoisinkin Jokipojille menestystä jo perinteiden vuoksi niin eipä tällä hetkellä hyvältä näytä.

AaKoo ja Kissat pelaavat tällä hetkellä selaisella tasolla jossa voivat parhaimmilaan kiusata kärkijoukkueita ja viedä niiltä tärkeitä pisteitä.

Koska sarjakärki on jokseenkin tiivis niin pleijareista tullee mielenkiintoiset. Ai niin, keskiviikosta tulee SaPKolle murheellinen, ajattelin mennä katsomaan matsia Anjalankoskelle.
 

laatokka

Jäsen
Aikanaan kävin katsomassa SaPKon divaripelejä, siis ei mitään surkeaa nykymestistä ja voi sanoa, että tunnelma oli ihan toinen kuin nykymestiksessä, silloin oli meininkiä kentällä ja johdossa. Vaikka en savonlinnalainen olekaan, olen huomannut nyky-sapkon menneen huimasti viime vuodesta eteenpäin valmennuksen ansiosta. Tottakai kannattajat muistavat hyvät ajat, koska ei niistä niin kauan ole. Vielä ei yleisö ole löytänyt takaisin Savonlinnaan, mikä on ymmärrettävää ja ansaitsee muutakin kuin asiattoman "yäk"-kommentin keskikatsomo-nimimerkiltä.
 

Werner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joma, Jokp
Jokipojat-->Playoff

Itse elin joulun alla toiveikasta aikaa, että Jokipojat selviäisi playoffeihin, mut huonolta näyttää...

Tähän on monia syitä. Joulun jälkeen on loukkaantumiset olleet joukkueen kiusana ja kapea ratkaisijoiden kaarti on kaventunut entisestään. Jo alunperin joukue oli nopeasti kasattu ja valmentajana on "kokematon" Markku Kyllönen... (Viime kausi III-divarissa pelaavan joukkueen valmentaja). Näin ollen joukkue on pelannut loppujen lopuksi ihan odotusten mukaisesti.

Toivottavasti rahoitus ensi kaudeksi saadaan ajoissa kuntoon ja samoin joukkue... Ei muuta kuin Sapko tänä vuonna mestikseen niin me tullaan ensi vuonna perässä!
 

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
Keskikatsomo myöntää tuon Sapkon perässä olleen lisäyksen olleen täysin asiaton joten siitä huomauttaminen oli mitä asiallisin teko.Kiitos tästä Laatokka.:(
Tuosta vielä että eihän se Jokipojat aivan ulkona ole mutta suunnan muutoksella alkaa olla kiirus. Onhan kaikilla etelän lohkon joukkueilla ollut taantumansa. Esim Sapko:han oli syksyllä hieman unessa mutta kun jengat löyty ei nousukierteelle vielä näkynyt loppua. Ollaan vain niillä kriitisillä vaiheilla että se joka talvinen sirkus alkaa. Tarkoitan tätä kilpa varustelua. Seurojen toimistojen liepeillä liikkuu kaikenlaista kalastajaa. On näitä palkkasotureita jotka kauppaavat itseään "pelastajiksi" ahdingossa oleville ja "menestyksen varmistajiksi" muille joilla ei välttämättä ole sellaisen tarvetta. Kaikille on yhteistä se että ne käyvät seuroille usein kalliiksi. Joku saattaa saadakkin avun mutta usein saadaan plus/miinus hirviö joka kurvailee omia pisteitä metsästäen. Ja kun kaveri oli kallis sitä pitää peluuttaa.
Ja usein joukkue jolla asiat olivat jo hyvin huomaa että paketti hajoaa. Koko aikaisemman kauden pelanneet eivät sulata peliajan vähenemistä, tulee sisäisiä skismoja ja kyräilyä jne.
Toinen ilmiö on joukko pako, on joukkueita joilla optimistiset budjetit eivät toteutuneetkaa ja pelurit alkavat katsella aidan taakse missä ruoho vihertäisi paremmin. Eikä nämä ole mitään suomi sarjan ongelmia vaan samat merkit näkyy myös liigassa, mestiksessä jne. Odotan vain sitä kertaa kun suljetun liigan play offien ulkopuolelle jäävät joukkueet todella alkavat realisoida omaisuuttaan myyden kaikki pelaajat jotka kelpaavat ja hurskastelevat sitten "valmistautuvansa seuraavaan kauteen antaen jo nyt omille lupaaville junioreille runsaasti laatu peliaikaa Liigassa".
:mad:
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
AaKoo-SaPKo

1. erä oli SaPKon totaalista hallintaa, blokkipeli toimi hyökkäyspäädyssä ja välillä näytti siltä että SaPKon kaveri tuli kulmista pari AaKoon äijää reppuselässä. Katsomossa oli hauskaa. Silmiinpistävää oli kuitenkin että välillä tuntui kuin kiekkoa olisi yritetty kuljettaa maaliin. Lähelle mentiin tai sitten vedettiin liian pienestä kulmasta jolloin riparit kimposi kulmiin, ei maalin edustalle. Kiitettävästi kuitenkin pantiin kroppaa likoon maalinkin edessä. Erän loppusekunneilla AaKoo sai erän ainoa merkittävän hässäkkänsä SaPKon maalille, jonka lopputilanteissa AaKoon tehtaanhajussa ylimittaiseksi lapseksi kasvanut numero 33 (pelaa muuten verkkarit jalassa ja KUPSin väreissä) alkoi hakkaamaan kaikkea liikkuvaa. ASO piti hyvin puolensa, edellinen mylly jonka ko. 33:selta näin lennätti Jokipoikaa noin kolme metriä.

2. erä oli ensimmäiset 13 minuuttia sekavaa. Tuomari oli päättänyt antaa näyttöjä ties kelle, ehkä oli hakemassa paperitehtaalle töihin? Hyvin rikkonaisessa erässä jossa Kouvolan oma poika "Timo" Hokkanen näyttöä antaessa todella suosi kotijoukkuetta ei SaPKo tuntunut pääsevän vauhtiin ollenkaan. AaKookin tosi nosti karvaustaan ja meidän poikien luistelu tuntui loppuvan. Vaikuttiko todella ylivoimainen eka erä? Toka erän kummallisuuksiin kuuluu käsittämätön ajanottosotku. Kellotaululta katsottuna ajassa 10.31 SaPKon en muista kuka sai 2+2 koukkiessaan läpiajoon päässeen AaKoolaisen nurin (toinen 2 tuli koukkaamisesta, toinen 2 tuli korkeasta mailasta; ja molemmat samasta kahvasta!!!). Noo, mitä tekee ajanotto? Ekan jäähyn loppuhetkillä on meille tulossa vaihtohässäkkä ja ajanottaja unohtuu seuraamaan tilannetta. Jäähy loppuu 12.31, toinen kakkonen jatkuu mutta v***u se ajanottaja ei malta laittaa jäähykelloa uudelleen päälle. Ajassa 12.34 tulee siis AaKoolle maali, ja SaPKon ukko jää istumaan boxiin. Selvä virhe sekä toimitsijoilta että tuomari "Timo" Hokkaselta. Toisen erän lopussa SaPKon luistelutempo lisääntyi selvästi ja peli kääntyi jälleen oikeaan suuntaan.

3. erässä peli näytti taas hyvältä. Paikkoja luotiin ja tuhlattiin hirveällä prosentilla, tarvittava maalit saatiin tehyä huolimatta yhdestä hylätystä joka olisi tuonut allekirjoittaneelle 10 pojoa tulosveikkauksessa. Kolmannessa erässä olikin tyypillistä AaKoon hirveä kahvaaminen ja tökkiminen ja todella törkeät poikittaiseyt mailat. Toki meidän ukot antoivat lähes samalla mitalla takaisin, enemmänkin kuitenkin kopsuttelemalla mailalla. Molemmin puolin taklattiin railakkaasti.

Yhteenvetona voi sanoa että SaPKolaisin silmälasein ottelun eka ja kolmas erä olivat hyvää viihdettä ja varmasti sen 7 euron arvoisia (lippu 5, kärtsärit 1/kpl). Arvosanat ovat seuraavat (4-10):

SaPKo: 8,5
AaKoo: 5,5
Tuomarit: 6
Viihteellisyys: 9
Vauhti: 8
taklaukset: 8
Toimitsijat:4
Järjestysmiehet:10
Jäähalli: 9
Kärtsärit: 9,5
Lihatsut: (olen diettillä, älkää kertoko kellenkään).


Käyn vielä tsekkaamassa tulossa olevan AaKoo - KOO-VEE matsin, ja toivon mukaan se antaa mukavaa pohjaa spekulaatioille pleijareihin.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
HeKi - Titaanit

Lisää raporttia Suomi-sarjan etelälohkosta:

Eilisen kierroksen huippuottelu oli Heinolan urheilupuistossa pelattu HeKi-Titaanit, jossa kohtasivat pudotuspeliviivan molemmin puolin olevat joukkueet. Eroa heinolalaisten ja kotkalaisten välillä oli ennen tätä kierrosta neljä pistettä.

1. erä: Vauhdikasta ja hyvätasoista kiekkoa. HeKi liikkuu paremmin ja luo vaarallisia tilanteita. Ensimmäinen maali tulee niin pian, etten ole ehtinyt vielä halliin sisäänkään (miten voi olla 50 metrin lippujono, kun pelissä on 387 katsojaa!?). Kymmenen minuutin kohdalla HeKi alkaa töpeksiä. Harhasyöttöjen määrä nousee tähtitieteellisiin lukemiin. Titaanit saa otteen pelistä ja tekee pian tasoitusmaalin pyörityksen päätteeksi maalinedusruuhkasta.

Titaanit jatkaa painostustaan, mutta HeKi menee silti johtoon. Katavisto saa onnekkaasti kiekon ja polkee maalille. Tarkka nosto pienestä kulmasta ylänurkkaan vie kotijoukkueen johtoon. Titaanit tasoittaa kuitenkin melkein heti ylivoimahyökkäyksen jälkeisestä maalinedusruuhkasta (taas). Erän viimeiset minuutit pelataan lähinnä HeKin puolustusalueella.

2. erä: Titaanit saa heti erän alkuun kaksi perättäistä jäähyä, mutta HeKin ylivoima ei kulje. Vasta jälkimmäisen kakkosen aikana saadaan kuvio hetkeksi kuntoon. Suuronen pyörittää hyvin yv:tä, mutta viimeistely ei onnistu. Titaanitkin pääsee yv:lle ja pyörittää paljon HeKiä paremmin, mutta tuloksetta.

Erän puolivälissä HeKi lisää vauhtia (tai Titaanit hyytyy) ja pääsee niskan päälle. Heinonen ja Ahonen tuhlaavat pari täysin avointa maalipaikkaa, mutta sitten alkaa tapahtua. Heinonen tekee ensin vanhanaikaisella 3-2 ja pian ylivoimahyökkäyksestä 4-2. HeKin tilanne näyttää hyvältä, kunnes puolustus mokaa ja Titaanien Louhivaara pääsee läpi kaventaen kotijoukkueen johdon yhteen maaliin.

3. erä: Aika huonoa peliä. HeKi on hermostunut ja yrittää suojella johtoaan. Vastahyökkäyksistä saadaan pari hyvää maalipaikkaa, mutta ne onnistutaan taas tuhlaamaan. Titaanit hallitsee, mutta ei saa luoduksi kunnon maalipaikkoja, paitsi yhden 2-0-hyökkäyksen, jonka päätteeksi Vuorinen sutii ohi tyhjän maalin. Kotkalaiset käyvät yllättävän kuumina.

Titaanit tasoittaa, kun Paakki ampuu b-pistealoituksen jälkeen kiekon maaliin. HeKi on vielä lopussa tehdä voittomaalin samanlaisesta tilanteesta, mutta Nurmisen lämäri osuu tolppaan.

Jatkoaika: HeKi hallitsee ensimmäiset kolme minuuttia selvästi. Sen jälkeen Titaanitkin saa pari hyökkäystä aikaiseksi. Peli päättyy kuitenkin tasan, mikä ei ole hirvittävä vääryys pelitapahtumiin nähden. Jos jompi kumpi voiton olisi jatkoajalla ansainnut, olisi se ollut HeKi. Vaikka joka kolmas HeKin tämän kauden peleistä on mennyt jatkoajalle, oli neljällä neljää vastaan -sääntö osalle yleisöstä vieras. Edessä istuneen miehen tuohtunut ja ihmettelevä "viides mies jäälle, perkele" -huuto hymyilytti.

HeKin ja Titaanien ero siis säilyi neljässä pisteessä. Voittamisen vaikeus saattaa pudottaa HeKin pudotuspeleistä: kaksi tärkeää kotipeliä (EPS ja Titaanit) ovat tuoneet vain yhden pisteen. Pirteästi HeKi silti pelasi, joten kaikki mahdollisuudet ovat edelleen olemassa.
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Viimeistään tämän Viikatteen raportin myötä alan uskoa - Suomi-sarjassa ON henkeä!
Varsinkin kun vertaa tämän hetken mestikseen, jossa tuntuvat olevan käynnissä "velttoilukierrokset", kärkipään joukkueet lahjoittelivat eilenkin pisteitä peräpäälle. Ja mikäs heille nyt hillitöntä motivaatiota loisikaan?

Niin kyyninen en ole, että sentään osaisin toivoa Jää-Kotkien putoamista, mutta VG on edelleen suvereeni kakkosen etelälohkon jatkosarjassa! Keväällä katsellaan, tuleeko lounaaseen Suomi-sarja-joukkue tahi useampia.

50 metrin jono ja 387 katsojaa, hehheh...
 

Ferris

Jäsen
Vieläkö "Otto" pelaa?

Nimittäin HEKI:ssä jokunen vuosi sitten pelannut Marko Nyman? Nymanhan taisi olla pitkään HEKI:n parhaita pelureita vai olenko ihan omissa maalimoissani?

Olin katsomassa HEKI:n peliä jokunen vuosi sitten ihan mielenkiinnosta, koska kyseisellä pelurilla on sukukytköksiä allekirjoittaneeseen. Pelin aikana seurailin lähinnä Markon otteita ja mietin, että kuka piru tulee mieleen pelityylistä. Sitten se välähti: Otakar Janecky!

Miesten pelityylit olivat mielestäni suoraan toistensa näköiset tai pitäisi kai sanoa, että Markon tyyli oli Ottomainen. Hieman verkkaista liikettä, kiekko tuntuu pysyvän lavassa välillä liiankin kauan eikä mitään tunnu tapahtuvan. Mutta sitten aivan yhtäkkiä pari terävää luistimen potkua ja vastustaja jää hetkessä taakse tai vaihtoehtoisesti heitetään maalintekotilanteen avaava maukas syöttö. Lisäksi välistä tuntui, että sitä syöttöpaikkaa tarvii etsiä loppuun asti laukomisen sijasta.

Allekirjottaako kukaan ylläolevaa vai olenko yksin mielikuvieni kanssa?

Ferris

PS. Pelasiko muuten Peliitoissa aikoinaan kanukki nimeltä Steve McDonald? Muistelen joskus pentuna saaneeni hänen pelimailansa, Torspo 555 oli merkiltään! :)
 

TTTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Muistaakseni Steve siirtyi aikanaan Pleiittoihin ja nimenomaan SaPKosta, missä mies teki pitkän päivätyön savonlinnalaisen kiekon parissa. Ainakin Savonlinnassa muistellaan vieläkin kaiholla ko. pelimiestä, oli se sen verran legendaarinen ja värikäs ukko. Joku dementian vähemmän runtelema muistanee paremmin.

Aika kultaa muistot!
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1.Sapko
2.KooVee
3.EPS
4.Titaanit

Siinä neljä jatkoon meniää järjestyksessä.
Sapko ollut pelottavan kovassa kunnossa ja EPS taas hyytynyt paljon alkukaudesta.. Lieneekö turhautuminen iskenyt poikii? Gloobenissa ei EPS sulattanut tappiota millään ja pelaajilta paloi pinna!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Ferris,

Marko Nyman on nykyään HeKin kakkosvalmentaja ja joukkueenjohtaja. Hän oli tosiaan yksi HeKissä vuosikaudet pelanneista legendoista, joka oli pistepörssin kärkisijoilla kaudesta toiseen. Viimeisen kautensa mies pelasi muistaakseni 1999-2000, jolloin taisi olla jo ikämiesikäinen.

Nymanin pelityylistä en osaa kyllä sanoa mitään, koska HeKin otteita olen pääasiassa seurannut vain lehtien välityksellä. En ole tainnut nähdä Nymanin pelaavan kuin yhdessä ottelussa.

Joo, Steve McDonald pelasi Peliitoissa silloin, kun se oli vielä elävien kirjoissa (siis Peliitat). Jos en ihan omiani muista, niin Peliitoissa pelasi samaan aikaan toinenkin kanukki nimeltään Donald Frazer. Ja McDonald taisi pelata Peliittojen ja SaPKon lisäksi jossain vaiheessa Ketterässäkin...?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös