JYP - Kärpät la 28.1.2006

  • 5 424
  • 33

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Molemmilta joukkueilta nykykuntonsa veroinen rutiinisuoritus. Eipä ollut Kärpät takki auki, vaan päin vastoin tavallista ärhäkämpi. Ehkäpä tuo Brosin tapaus haluttiin sittenkin kostaa pelillisellä tavalla, eikä millään raukkamaisilla mailaniskuilla. Onko tämä tosiaankin Brosin tokaisu, sillä en usko että ammattilaispelaaja menee sanomaan tuollaista medialle ääneen? Joka tapauksessa jääkiekon kannalta tämä oli ehdottomasti se parempi ratkaisu. Antaa pelin näyttää kumpi on parempi - ja tänään se oli ehdottomasti Kärpät.

JYPin liike ja keskittyminen peliin ei riitä. Johtuuko sitten loukkaantumisista vai mistä, mutta peli ei ole tasapainossa, ja tämä johtaa säntäilyyn ja poukkoiluun paikasta toiseen. Hyökkäyksiin lähdetään liian hitaasti, ja etenkin viivan ylitys tuottaa tuskaa. Ja kun puolustus ei pidä, niin on vaikeaa voittaa otteluita yhtäkään SM-liigajoukkuetta vastaan. Etenkään Kärppiä, joka suorittaa konemaisesti tasollaan pelistä toiseen. Maaleista en osaa paljoa sanoa, etenkin kun ne kolme ensimmäistä menivät aivan toiseen päähän omasta katsomopaikasta. 4-0 oli 5-3-ylivoiman hyvin pelattu rebound-maali. 4-1 oli Marttisen hyvä pommi yläkulmaan Piispasen fiksusta passista Kärppien merkkausvirheen seurauksena.

Eipä voe mittään: nyt rämmitään pirun syvällä, siinä ei auta Niinimäki, Mannerheim tai edes Juhan af Grann vihreine miehineen. Kai tämä lakoninen toteamus tarkoittaa, että on jo tottunut näihin tappioihin? Voittoja on tultava, seuraava KalPa-peli on pakkovoitto isolla peellä. Kärpät on tämänkin kevään mestari, oikeastaan pelit voitaisiin tältä kaudelta keskeyttää ja lähteä kesälomille.

Ja ne vedot - JYP-veto väärin, mutta onneksi Manchester City sentään hoiti pelinsä. Väittävät ettei raha tee onnelliseksi, mutta kyllä se rauhoittavasta lääkkeestä käy...
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Eihän siinä mitään jakoa taas ollut. Jos olisin alkkis, olisin lähtenyt ensimmäisen erän puolivälissä baariin. Kärppien avausmaalin jälkeen oli ihan selvää, ettei pisteitä tule, oikeastaan suurin yrityskin päättyi siihen. Puolustuksen heikon pelaamisen ilmentymä on tällä hetkellä kapteeni Tommi Kovanen, jonka pööpöilyissä ei ole mitään järkeä. Ansaitsisi potkun perseelle kapteeninmerkin sijaan.

Nikkilään ei kaaduttu, kahdelle ekalle maalille ei mahtanut mitään, kun kerta puolustusta näytti kiinnostavan. Kahdesta muusta voi ehkä vähän urputtaa, kolmannessa maalissa torjui Tenkratin pienen kulman vedon suoraan ykkössektorille useamman kärppäpelaajan ulottuviin. Neljännessä maalissa taisi kiekko hukkua ratkaisevaksi hetkeksi näkökentästä. Tuolla kenttäpelaajien esityksellä ihan sama, montako niiden ratkaisseiden maalien lisäksi menee.

Hannu Henrikssonille sellaisia terveisiä, että voisi joskus viheltää vaikkapa koko pelin samalla linjalla eikä lopettaa nollatoleranssia kuuden minuutin jälkeen. Hauska detalji on se, että kun Juha Salmu vetää maalivahdin puolesta hyökkääjää turpaan, hän saa siitä kaksiminuuttisen. Kun Ari Vallin vetää maalivahdin puolesta hyökkääjää turpaan, Arsi Piispanen saa siitä kaksiminuuttisen.

Marttinen, Grünn ja Salmu JYP:n parhaat. Muita ei kannata mainita.
 

Nypsi

Jäsen
Pakkipari kirjoitti:
Vittu mitä paskaa! Täydellinen perseily. Säälittävää toimintaa. No, ehkä siinä tarpeeksi kommentteja Hannu Henrikssonista. JYP oli kuin c-juniori joukkue. Harhasyöttöjä, liian pehmeitä maalin edessä ja yleistä haluttomuutta. Maali sentään saatiin jos jotain positiivista haluaa hakea. Minua suuresti ihmetyttää miten JYPin peli voi hajota täysin vastustajan yhteen maaliin? Ehkä jotkut viisammat sen minulle kertovat. Nyt on kuitenkin aika unohtaa tämä ja purkaa agressiota johonkin muuhun. Huomenna sählyssä pelataankin sitten fyysisesti.

Edit: Sen verran on kuitenkin vielä lisättävä että minun mielestäni Hannu oli tasaisesti paska. Kärpillekin vihellettiin jäähyjä aika kummallisin perustein.


Ei ole mikään yllätys että itseluottamus kaikkoaa kun sarjan huippuporukka menee johtoon. Siihenkun vielä lisätään se että maalissa on kakkosveskari niin ei ole kovin vaikea arvata mitä pelaajat miettivät kun tilanne meni 0-1:hteen..Peliä en ollut näkemässä mut voin kuvitella että johtomaalin jälkeen Kärpät pelasi erittäin varmasti oman alueen eikä Jypillä ollut asiaa maalille. Ei tämä tulos kuitenkaan uusi ole, Kärpät tuppaa voittamaan Jypin jopa neljä kertaa viidestä, jopa Hippoksella.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siniviiva kirjoitti:
Tämähän meni niinkuin avausviestiini kirjoitin. Rutiinisuoritus Kärpiltä. JYP sai sen ainokaisen ja Nikkilän taakse ne jo perinteiset neljä. Pisteet kuitenkin sarjajohtajalle ilman turbovaihdetta.

Totta, hyvin odotetunlaisesti tuo peli meni. Ehkä kuitenkin hieman yllätti, ja tietysti vihastutti, JYPin todella paskat otteet. Ok, Kärpät oli hyvä, mutta JYP oli kyllä täysin munaton lauma tänään. Suurimman osan ajan ottelusta tuntui, ettei touhussa ollut enää edes yritystä.

-Kärpiltä todella kypsä esitys, etenkin puolustuspeli todella vakuuttavaa.

-JYP:ltä jatkuvasti totaalisia merkkausvirheitä omalla alueella, mihin onkaan kadonnut se alkukauden jäätävän tehokas puolustaminen? Tänään pakeista aivan pihalla olivat ainakin Vaarasuo ja Niskavaara, etenkin Jaakolta loistavia avauksia suoraan kärppälapaan yksi sun toinenkin...

-Joukkueiden ylivoimapelaaminen on kuin toisilta planeetoilta. JYP:llä yv pyöri kerran hyvin: heti ottelut alussa ensimmäiseen yv-saumaan. Tällöin tarjoutui myös 5-3 yv, joka sössittiin aivan totaalisesti. Vaikka JYP onkin (tai ainakin oli?) liigan paras alivoimajoukkue, teki Kärpät tänään yv:llä kaksi JYPin verkkoon. Sekin kertoo "pienestä" ylivoiman tasoerosta...

-Henriksson oli kyllä aika huono, mutta siitä on ihan turha lähteä tappiota syyttämään vaan joukkuetta itseään.

Kyseisestä pelistä voi sanoa, että vituttaa kun tuli 8 euroa maksettua moisesta. Kärpätkään ei tehnyt edes yhtään kovin hienoa maalia, jota toivoin kolmannessa erässä. :-) Marttinen tais tehdä illan komeimman...

Kyllä nyt rämmitään syvällä.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Raportit Jyväskylästä ovat selviä. Eilen Kärpät vei siis, eikä perinteistä löysäpaskaa ollut nähtävissä, hjuva niin. Lakanaa pukkas kivasti faro...eiku timeoutissa. Keskimäärin kivempi voittaa kuin ottaa nokkaan. Samaan aikaan Oulussa A-Kärpät kurmootti Tepsiä, oujeee. Loput kalsariosatoon....
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakkipari kirjoitti:
Vittu mitä paskaa! Täydellinen perseily. Säälittävää toimintaa. No, ehkä siinä tarpeeksi kommentteja Hannu Henrikssonista. JYP oli kuin c-juniori joukkue. Harhasyöttöjä, liian pehmeitä maalin edessä ja yleistä haluttomuutta.
No, tuota noin.... Jos Pakkipari lataa tälläistä tekstiä, niin kyllä silloin aletaan olla pahassa paikassa, nimittäin väittäisin ettei tuosta osoitteesta ihan ensimmäisenä tuollaista tekstiä tule.. Ja sehän tässä huolestuttaa, ettei mikään näytä juuri nyt toimivan. Ei millään tasolla. Tahdottomuus on ehkä se pahin asia. Ihan kuin hanskat olisi jo joukkueessa lyöty tiskiin.

Täytyy antaa kunniamaininta 'poroille'. Oli fantastista fanijoukkoa pelissä ja pelin jälkeen kaapunnilla. Kerrassaan humalaista mutta mukavaa väkeä. Kuulemma ennen peliäkin oli ollut reilu meininki 'cityssä'.
 
Viimeksi muokattu:

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kaikista eniten saa puolustus katsoo peiliin ja Nikkilä myös. Toisaalta ei onnistunut mikään muukaan.

No tiistaina pitäs olla sitten vastustajan tason kohdillaan.
 

vsop

Jäsen
JYPiltä puuttui fyysisyys. Loukkaantuneita palautui kokoonpanoon useita ja he eivät oikein uskaltaneet loukkaantumisen pelosta tehdä kunnon taklauksia. Itse taas ihmettelin Juha Jääskeläisen istuttamista tupenpureksijana. Nopeana luistelijana ja myös fyysiseen peliin pyrkivänä olisin nähnyt hänelle käyttöä varsinkin Kärppiä vastaan. Taklauksilla Kärppien peli olisi mennyt sekaisin.

Piispasen jäähyä kolmannen erän lopussa en ihmettele, mutta tuomari Henrikssonin silmien edessä päähän annetusta iskusta samassa tilanteessa ei Kärpille tullut jäähyä ja lisäksi peli oli vihelletty poikki. Kärppäläiselle olisi kuulunut ainakin käytöskymppi ellei vielä lisäksi 2 minuuttia. No ottelu nyt ei tuohon ratkennut ja sitä en murehtisi vaan pikemminkin Henrikssonille annettuja kukkia, olisin antanut ne vaikka katsomon kauneimmalle naiselle. Henriksson kukitettiin, koska hän sai täyteen 200 epäonnistunutta tuomarointia otteluissa.

edit: kiroitusvirkkeittä korattu
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Paljon ja tärkeimmät onkin pelistä jo sanottu, mutta sekalaisia huomioita vielä itseltä lisää.

*Henriksson. Paska mikä paska. Ekan kuuden minuutin linja näytti tosiaan hyvältä, mihin se katosi. Grünn kaadetaan läpiajossa ja ennen Kärppien kolmatta maalia Kärpät estää Marttisen(?) purun rajulla virvelöinnillä. Nämä vain esimerkkinä Hihan perseilystä eilen. Louhivaaran sukelluskymppi oli kaikkein paras kuvaus Henrikssonin epäonnistuneesta illasta. Ei peli Hannuun ratkennut, mutta toivottavasti otteluvalvoja antaa palautteen epäonnistuneesta illasta. SM-liigan tuntien tätä ei kuitenkaan tule tapahtumaan.

*Aloitukset. Mikä siinä on niin vaikeata? Kärpät kyykytti JYPiä ihan täysin aloituspisteellä, ainut joka niitä vei mustapaidoille oli Hytönen, muut hävisivät lähes järjestään ja yleensä vielä puhtaasti 100-0.

JYPin koko peliesitys oli kyllä pelottavan huono viimeiset 50 minuuttia. Ei Kärppiä voida voittaa sillä, että pelataan kananmunat taskussa ja pyydellään anteeksi kun yritetään riistää kiekkoa pois. Paljolti pelistä kertoo se, että Nikkilä todellakin oli JYPin parhaita eilen, vaikka neljä taakseen päästikin. Ihmettelen kyllä suuresti myös, että miksi Riska pelasi A:ssa ja Juha Jääskeläinen istui penkillä, sensijaan esimerkiksi Tuomas Mikkonen saa nysvätä kentällä aina.

Kuten joku jo mainitsikin, Kovasen flegmaattinen velttoilu (mitä on jatkunut jo hyvin pitkään), kertoo paljon JYPin nykytasosta. On se kumma, että tuollainen velttoperse saa kantaa kapteenin C-kirjainta rinnassaan. Toisaalta, pääseepähän mussuttamaan tuomareille, kun muuta ei tällä hetkellä viitsi tehdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös