HIFK - Ilves pe 28.10.2005

  • 15 072
  • 86

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Eipä tässä voi muuta kuin toivoa, että klaarattaisiin edes jotenkin nämä 3 matsia ennen taukoa. Väsymyksen piikkiin voidaan laittaa aika paljon, samat jätkät ovat raataneet niska limassa alivoimaa, ylivoimaa ja ratkaisuhetkiä normaalin pelaamisen ohessa. Voiko se olla näkymättä?

Voitaisiin tietenkin syyttää valmennusta, että miksi ei pelata laajemmin. Se nyt vaan ei onnistunut ennen Murphyn ja Laakkosen hankintaa. Whitehan ei kakkosketjun tasoinen pelaaja ole ainakaan vielä yhdessäkään pelissä ollut. Toivottavasti äijät saavat nyt vähän lepoa ja taistelumieltä ensi viikolle, jolloin väännetään väkisin muutama piste himaan ja hyvillä mielin tauolle.

No, paikkoja oli myös IFK:lla. Ei nyt vain onnistunut. Petrellin taklaus ei ollut mielestäni mitenkään erityisen törkeä. Tällä Ilveksen pelaajalla(#20?) ei vain ollut pää ylhäällä. Lennu ajeli kädet alhalla kovaa, mutta kyllähän se hieman päätä kohti kohdistui, kun Ilves-peluri oli pää alhaalla. No, pää sitten kolahti laitaan ja seuraamukset olivat tekoa paljon rumemmat. Enkä usko, että tästä objektiivisesti katsoen voi mitään tahallista vahingoittamista tai sikailua saada.

Tiistaina sitten jatkuu Oulussa ja satun itse olemaan paikalla. Tuskin kovin moni IFK-fani löytää tiensä tiistaina Ouluun?
 

conti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Metukka kirjoitti:
Ilves pelasi sen mitä tarvitsi voittaakseen. En yhtään ihmettele HPK:n murskavoittoa eilen. Vähän liikkuvampi joukkue olisi vienyt meitä tänään 1-10.
Puolustuspelaaminen erittäin epävarmaa. Omasta päästä pois pelaaminen hidasta ja pakit sortuvat helposti virheisiin. HIFK:lle kun antaa sen omaa lääkettä eli karvaa ylhäältä ja laittaa painetta puolustukseen, ei sieltä päästä kiekon kanssa kontrolloidusti pois. Jäädään maalin taakse nyhjäämään. Huutaa yhtä kiekollista pakkia Jeren paluun lisäksi.

Syöttöpeli myös luokatonta, kahta syöttöä lähes mahdoton saada perille. Peli hidasta, pelaajat törmäilee toisiinsa ja ainoa keino lähteä hyökkäykseen oli yrittää pitkällä syötöllä tavoitella Salmelaista joka hukkasi tänään kiekkoja. Kiekot eivät pomppineet meille ja nekin vähäiset paikat mitä saatiin lauottiin ohi. Kaiken kaikkiaan Hifkin peli oli väsynyttä.
White pilaa hitaudellaan kakkosketjun pelin. Varsinkin omassa päässä hukassa eikä pysty tekemään peliä niinkuin sentterin pitäisi. Myös syötöt onnettomia. Kiitos ja näkemiin, uusi ukko tilalle. Huonompaa ei voi saada. Guerriero lienee 5 kertaa halvempi ja yhtä monta kertaa parempi.

Viiltävän ytimekästä analyysia. Pakko lainata koko teksti. Itse en kylläkään matsia nähnyt, mutta tämän lukiessani tuli kaiken kirjoitetun jälkeen fiilis että olisin nähnyt kaiken oleellisimman, etenkin kotijoukkueen osalta. Hieman lisää analyysiä vastustajan otteista olisi kruunannut kaiken objektiivisuuden. Näitä lisää. Kiitos. Näiden takia täällä kannattaa roikkua.
 

Kerouac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tässä vaiheessa pakko lausua kiitos HIFK:n faneille, hienosti kommentoitu ottelua ja jopa analysoitu sitä, ilman että tarvitsisi lähteä esittämään mitään väsyneitä provoja.

Ne juntimmat fanit ovat se suola, miksi IFK:n voittaminen tuntuu aina nin ihanalle (ja tähän hymiö)

Mutta, koko organisaatio voi olla onnellinen: Teillä on kaikkien debiilien lisäksi myös helvetin fiksuja faneja! Kiitos rakas vihollinen pisteistä! (hymiö)
 

hylsy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Bayern München, Lennart Petrell
Petrellin taklauksessa oli ehkä vähän ryntäämisen makua, muuten Petrellin osalta puhdas. Ilveksen pelaaja käänsi valitettavasti selkänsä, kun ei Petrelliä huomannut. Kakkosen paikka, ei kuitenkaan mielestäni mitenkään erityisen törkeä. Enkä näe tuossa Ilveksen kostossakaan mitään pahaa, vähän kuin Wilsonin taklaus Jereen viime kaudella. Silloin taklaus oli kyllä puhdas, mutta vauhtia oli aika tuhdisti. Osaako kukaan sanoa kävikö Korhoselle tilanteessa pahastikin? Toivottavasti ei.

Ilves oli tänään selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa. Ilveskään ei maalipaikoilla juhlinut, mutta viimeistely oli erittäin hyvää. HIFK:n Ilves piti lähes täysin vailla mahdollisuuksia. Tätä varmasti auttoi IFK:n erittäin heikko syöttöpeli. Pesonen ja Lumme jäivät Ilveksestä parhaiten mieleen. Varsinkin Lumme on varmasti Ilvekselle korvaamaton. Fanikatsomo näytti rakastuneen Sonjaan välittömästi. En tiennyt, että Sonja on noinkin "vittumainen" pelaaja vastustajan kannalta. Plussat siitä Sonjalle. Andersson jäi myös mieleen, pelimiehen otteita esitti. Ilveksellä myös paljon hyviä nuoria pelaajia, uusi nousu alkanee pian. Rask oli myös varma, mitään huikeaa ei kuitenkaan tarvinnut esittää.

Guerriero on kyllä pelimies, mutta valitettavan heiveröinen. Hyvin naputtaa tehoja, mutta vähän pelkään että pelihalut otetaan pleijareissa pois kovilla otteilla, tiedä sitten.

Kuten jo sanoin, IFK:n syöttöpeli oli todella onnetonta. Kiekko ei myöskään viihtynyt lavassa kovinkaan pitkään vaan pomppi kovin herkästi Ilves-pelaajan lapaan. Pikkarainen pelasi uskomattoman paljon ja varsin hyvin. Kerran jäi pahasti jyrän alle hyökkäysalueella. IFK liikkui tänään hyvin ja Ilveksellä oli ajoittain vaikeuksia pysyä perässä, mutta kun syötöt eivät kovin suurella prosentilla omille menneet, jäi maalit tekemättä. Odottelin kovasti tappelua, kun toisen erän lopulla kaukalossa tapahtumaa riitti. Ikävä kyllä tappelu jäi näkemättä.

Ilveksen miehiä paikalle oli tullut tuhti lasti. Ääntäkin lähti ajoittain hyvin. Liput olivat myös komeita. Rummun olisi voinut kotiinkin jättää. Erien alut taisi mennä kaljaa kitatessa?

edit: Luettuani tuon otteluseurantaketjun täytyy laittaa, että uskoisin yleisön viheltäneen Rantalalle, joka ei antanut rangaistusta Ilvekselle tuosta Järviseen kohdituneesta taklauksesta. Tampereellakin varmasti vihelletään päätuomarille, ainakin välillä. En näe mitään syytä viheltää loukkaantuneelle pelaajalle, enkä usko kenenkään muunkaan näkevän.
 
Viimeksi muokattu:

mummi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Samarkand AF, Ghizjablah Amur-dvaktay Sport
Siis...

Pärde kirjoitti:
Mummi vois vaikka kasvaa aikuiseksi, ja painua potemaan huonoa itsetuntoaan johonkin muualle, jooko? Kummallinen tarve tulla itkemään ja vittuilemaan täysin ulkopuolisena.

...tostai-illan pelin kannattajienne (?) värittyneen jälkikirjoitteluun huumassa vaan aukaisin laukkuni, kun menitte taas häviämään maalaisille.

Ei sen kummempaa, mutta toisaalta kun konttaamaan tottuu niin kivaahan se on kai.

Eikä ollut täällä peltojen keskellä ylläri Laguunin Hirviön tööttikään - no, perästä kuuluu...
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Sanoinpahan vaan oman mielipiteeni asiasta vaikka näköjään minulla ei ole siihen oikeutta, anteeksi vaan jos astuin jonkun varpaille.

Tietysti taklaajallakin on jonkinnäköinen vastuu kaukalossa kun ajaa kaveria, jos huomaa ettei kaveri ole valmiina niin tarviiko aina vetää niin kovaa kuin kropasta lähtee ja maksimoida vahingot?

Tässä yhdellä kaudella liigaan tuli joku vahvistus jonka nimeä en sitten millään saa päähäni. Hänellä taisi olla tapana huutaa varoitus taklattavalle jos "uhri" ei ollut hänen tulevan. Hieno mies.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Brunberg kirjoitti:
Tietysti taklaajallakin on jonkinnäköinen vastuu kaukalossa kun ajaa kaveria, jos huomaa ettei kaveri ole valmiina niin tarviiko aina vetää niin kovaa kuin kropasta lähtee ja maksimoida vahingot?
Mielestäni ei tarvitse, taklauksellahan ei pyritä sentään vammauttamaan pelaajaa, tai siis ei ainakaan pitäisi pyrkiä. Sinänsä vaativa homma, että jopa tunteiden kiehahtaessa pitäisi pitää mielessä tämä asia. Itse en ainakaan tahallani taklaisi (kovaa ainakaan) pelaajaa, joka on pää alhaalla kyyryssä selkä kentälle päin, voi nimittäin olla melko kamalat seuraukset. Eri asia on tietysti se, ettei taklaaja välttämättä ehdi reagoimaan taklattavan mahdolliseen selän kääntämiseen tms.
 

BlackJack#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Tampere,TamU,ManU,Alaska Aces
hylsy kirjoitti:
Osaako kukaan sanoa kävikö Korhoselle tilanteessa pahastikin?

Guerriero on kyllä pelimies, mutta valitettavan heiveröinen. Hyvin naputtaa tehoja, mutta vähän pelkään että pelihalut otetaan pleijareissa pois kovilla otteilla, tiedä sitten.


Kiitokset Hylsylle asiapitoisesta kommentoinnista. Otan nyt lainaamiini kohtiin kantaa.

Eli Korhos-Ville sai taklauksesta aivotärähdyksen ja muutama hammas irtosi, eli suoraan hamputohtorille Ilveksen lääkäri Korhosen autoili muun joukkueen matkatessa Tampereelle. Arviotu sairaslistalla oloaika on nopean arvion mukaan 1-2 viikkoa, mutta kuten huomattu, ei näistä päätärskyistä ikinä tiedä..

Guerrierosta tulee tosiaan mieleen eräs herra Peter Larsson, joka aikanaan dominoi liigaa Ilves-puserossa. Runkkiksessa mies teki suurinpiirtein mitä tahtoi (mm. runkosarjan pistepörssin voitto..), mutta pleijareissa tämä piskuinen ruåtsin mies pelattiin lähes säännöllisesti hämärän rajamaille. Tässä tapauksessa täytyy vain luottaa siihen, että Guerrilla p-Amerikkalaisena kiekkoilijana jaksaa vääntää ja tsempata, ja tietenkin pitää toivoa, että miehen ketjukaverit jaksavat myös jeesata pikku-ukkoa.

ps. hieno homma, jos buuaukset ja vihellykset Korhosen loukkantumistilanteessa suuntautuivat "herrajahidalgo" Rantalalle.. Silloin osoite oli taatusti oikea.

Pikaista paranemista siis Villelle ja tiätty zemppiä IFKlle ja Suomen parhaille faneille! =)
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Juuri edellispäivänä Ilves-JYP-pelissä muuten tamperelaisyleisö antoi raikuvat aplodit jäältä talutetulle Tommi Kovaselle, vaikka kotijoukkueen oma 5-3-ylivoima keskeytyi miehen loukkaannuttua.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Mane kirjoitti:
Juuri edellispäivänä Ilves-JYP-pelissä muuten tamperelaisyleisö antoi raikuvat aplodit jäältä talutetulle Tommi Kovaselle, vaikka kotijoukkueen oma 5-3-ylivoima keskeytyi miehen loukkaannuttua.

Tuota, peli vihellettiin poikki Wallinheimon siirrettyä maalin pois paikoiltaan.

Ja jottei tämä olisi one-liner, pahoittelen off-topiccia näin toisella rivillä.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
BlackJack#21 kirjoitti:
ps. Oli myös kovin viehättävää jopa radion välityksellä "aistia", kuinka (mitä ilmeisimmin pääasiassa helsinkiläiset "kiekkofanit") "palkitsivat" meidän nuoren&lupaavan(synt. -87) Ville Korhosemme, kun hänet hämärän rajamailla taluteltiin pukukoppiin paikkailtavaksi..

Tässä kyllä kieltämättä syntyi pieni tyylirikko. Koska Petrellin (kysy vaikka Lukkofaneilta onko se kova jätkä) taklaus ei näyttänyt mitenkään kovalta, uskoisin että moni oletti Korhosen filmaavan ja kalastavan selästätaklausjäähyä. Uskon ja toivon, että jos Järvisen päähän kohdistunut kuittitaklaus (kts. yllä) olisi jäänyt tulematta, olisi koppiin talutettu Korhonen saanut taputukset tsemppaamisestaan. Nyt kotijoukkueen fanien huomio taisi kiinnittyä tuohon Järvisen tapahtumaan. Minä ainakin toimin niin. Korhoselle kaikkea hyvää.
 

masu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
#12 kirjoitti:
Tässä kyllä kieltämättä syntyi pieni tyylirikko. Koska Petrellin (kysy vaikka Lukkofaneilta onko se kova jätkä) taklaus ei näyttänyt mitenkään kovalta, uskoisin että moni oletti Korhosen filmaavan ja kalastavan selästätaklausjäähyä. Uskon ja toivon, että jos Järvisen päähän kohdistunut kuittitaklaus (kts. yllä) olisi jäänyt tulematta, olisi koppiin talutettu Korhonen saanut taputukset tsemppaamisestaan. Nyt kotijoukkueen fanien huomio taisi kiinnittyä tuohon Järvisen tapahtumaan. Minä ainakin toimin niin. Korhoselle kaikkea hyvää.

Paikanpäältä nähtynä tilanne kyllä näytti siltä, että IFK-fanit nimenomaan vihelsivät sille, että kaveri ei jäänyt jäänpintaan. Ei sitä toimintaa voinut mitenkään muuten tulkita. Vieressäni istuvalle vaimolleni (joka siis on henkeen ja vereen IFK-fani) kommentoin, että ihme porukkaa, kun haluavat toisen loukkaantuvan niin pahasti, että ei pääse omin voimin pois kentältä.

Mutta kokonaisuutena luulen, että muutama typerämpi fani leimasi vaan muuta porukkaa. No, jokainen kannattaa tyylillään.

Tasapuolisuuden vuoksi sanottakoon, että muutaman kännäävän Ilves-fanin ördäily oli säälittävää.

Koittakaa ihmiset käyttätyä.

masu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös