Ylivoimapeli

  • 2 684
  • 4

redpecka

Jäsen
Viime kaudella 04-05 SaiPan ylivoima oli sangen tehokasta, viidestä ylivoimasta neljä sössittiin ja viidennessä sitten onnistui, mikä oikeutti toiseksi kovimpaan YV-prosenttiin liigassa, kuten allaolevista SM-liigan virallisista statseista voi todeta. Takuumiehinä hääräsi erikoiskentällinen Kokko ja nyt maisemaa vaihtaneet Hirvonen, Sachl ja Banham. Viidentenä pyöri eri pelaajia, ainakin Pekkala joskus.

Joukkue O YV YVM YVT%
1. Kärpät 56 300 64 21,33
2. SaiPa 56 336 64 19,05

En muista että SaiPa olisi ollut mikään kova ylivoimapelien ekspertti aikaemmin lähihistoriassa, mutta viime kaudella ainakin napsahti jotain oleellisesti paikoilleen. Sama homma näyttäisi nytkin jatkuvan. Onko Mälkiä löytänyt jonkin salaisen reseptin? Osaako kukaan sanoa mihin tämä tehokkuus perustuu? Mitä Mälkiä tekee eritavalla kuin kolleegansa liigassa tai SaiPan edelliset valmentajat? Materiaalin hyvyydestähän tämä ei voi/ole voinut johtua.

Nyt on tietenkin vähän ennenaikaista hehkuttaa tämän kauden ylivoiman onnistumista, mitä noita maaleja urheiluruuduista näin, niin eivät olleet mitään tyypillisiä YV-maaleja (TPS-SaiPa), toinen tuli vastahyökkäyksestä ja toinen kauhean sähellyksen (tsempin ja loppuunasti yrittämisen) seurauksena.

Faktana kumminkin: 2 peliä, 7 maalia joista viisi ylivoimalla! Tuossa tämänhetkiset statsit.

Joukkue O YV YVM YVT%
1. HIFK 2 8 3 37,5
2. SaiPa 2 16 5 31,25

Suuria johtopäätöksiä eikä munanpidennyksiä kannata vielä tehdä, ja mitä kuunnellut ja lukenut, niin ylivoimapeli on ollut aika onnetonta toistaiseksi vaikka tehokasta kylläkin. Toivotaan että tehokkaana jatkuu vaikka ei olisikaan pikkunättiä siirtelyä.

Niin, osaako joku valaista millaisilla koostumuksilla kyseisiä tapahtumia on pelattu?
 

Ferris

Jäsen
Yxsarvinen kirjoitti:
Niin, osaako joku valaista millaisilla koostumuksilla kyseisiä tapahtumia on pelattu?

Jos en väärin muista niin Pelsu-pelissä ylivoimassa oli pääasiassa hyökkääjinä joko Kossu-Viitis-Nylis tai sitten Pillu-Immonen-Vänä. Pakkeina Kokko+Malmi tai Kudroc+Palomäki. Toki Kohotkin taisivat jonkin verran yv-aikaa saada.
 

redpecka

Jäsen
Ferris kirjoitti:
Jos en väärin muista niin Pelsu-pelissä ylivoimassa oli pääasiassa hyökkääjinä joko Kossu-Viitis-Nylis tai sitten Pillu-Immonen-Vänä. Pakkeina Kokko+Malmi tai Kudroc+Palomäki. Toki Kohotkin taisivat jonkin verran yv-aikaa saada.
Eli ehjillä kentällisillä siis muuten pelattu, paitsi Palomäki ottanut Timosen paikan. Ja onhan se Kohokin tosiaan jonkun verran yv-aikaa saanut kun on pari häkkiäkin tehnyt.

Tulipa vielä tuosta sommittelusta mieleen, että ainakin viime vuonna Malmivaara pelasi "Chara-roolia" maskimiehenä. Mitenkäs nyt, onko Malmi ja Kudroc laitettu tökittäväksi sinne, vai pelaavatko viivalla?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Pakko heittää ilmoille kysymys, että onko variaatiota, missä Kudroc pelaisi maskimiehenä ja Kokko olisi viivalla ampumassa, kokeiltu? Kokko on ainakin ollut todella hyvä viivalta laukoja, tosin en tiedä onko loukkaantuminen vielä vaikuttamassa tähän, mutta pitäisi kokeilla kyseisten miesten kombinaatiota jos ei vielä ole kokeiltu..?
 

ElBimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eilisessä IFK pelissä ihmetytti tilanne, jossa SaiPa pääsi jauhamaan pitkään 5 vs 3. Pakkeina pelasivat Palomäki ja Kudroc eli toinen leftin ja toinen rightin pelaaja. Pakkiparilla oli siis erikätisyydet, niinkuin yv:ssä on hyväkin olla, mutta miehet pelasivat koko pitkän vaihdon niin, että suoria vetoja poikittaissyötöstä ei pystynyt laukomaan. Kiekko liikkui pakilta toiselle, mutta poikittaissyöttö piti aina ottaa haltuun ennen vetoa, tämä vei aikaa ja vastustajan kärkimies ehti usein peittämään laukausta. En tiedä miksi Palomäki ja Kudroc pelasivat juuri näinpäin 5vs3 yv:lla. Olisin luullut miesten vaihtavan puolia, sillä yv-kuvio saatiin rauhoitettua vastustajan alueelle ja aikaa oli vaikka kuinka.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös