Ford Viescar-turnaus, Oulu 18.-20.8.2005

  • 22 470
  • 102

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Shayne kirjoitti:
Seurailin tätä Schnabelia, yhtä jäykkä kuin Helenius, selkä suorana tasajalkaliukua.
Tästä olemme kyllä eri mieltä. Kyllä Schnabel ehtii tilanteisiin ihan kohtuullisesti, ainakin Heleniuksen Jokeri-kauden peleihin verrattuna, joita tuli aika paljon seurattua.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Johannes kirjoitti:
Tästä olemme kyllä eri mieltä. Kyllä Schnabel ehtii tilanteisiin ihan kohtuullisesti, ainakin Heleniuksen Jokeri-kauden peleihin verrattuna, joita tuli aika paljon seurattua.
Ehkäpä isolla kaverilla sitten alkoivat peräkkäiset pelit painamaan jaloissa, sillä aika aneeminen esitys oli lauantaina.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Pientä yhteenvetoa. White Wolf tuossa pisti aika paljon omien tuntemuksien mukaan Dynamon ja Kärppien eroista.

HIFK:lla on ensi kaudeksi todella kädetön porukka. Ei mitään, valmentaja ajaa sisään todellista äijäkiekkoa, jossa pelataan yksinkertaisesti ja suhteellisen kovaa, mutta... Esim. ylivoimaa ainakin turnauksessa tuli, mutta yv:lle ei löytynyt pelintekijää. Vihko ja Häppölä yrittivät olla pelinpyörittäjinä, mutta todella laihoin tuloksin. Ei vain ole käsiä! Hirso pelasi ainakin kahdessa pelissä toisena viivamiehenä 2-yv:ssä, miksi? Fagersted pystyi haastamaan jopa Dinamoa nopeudellaan. Keinot vain loppuivat aina kesken hyökkäysalueelle päästessä. Silmiin pisti joku pienikokoinen junnu ensimmäisessä pelissä (Dinamo). Kaverilla oli käsiäkin ihan kiitettävästi. Koko vain oli kääpiösarjaa. Jos HIFK ei tuohon porukkaan saa vähintään ykkössenteriä tulee play offseihin pääseminenkin olemaan kiven alla.

Kärppien paketti oli tuttu. Ei mitään kummempaa tai silmiä hivelevää. Pesonen yritti kovasti, mutta kaveri on niin helposti pelattavissa irti kiekosta. Esim. Datsyukkiin verraten, joka on saman kaliberin kaveri ja myös taitopelaaja, on Pessin tasapaino käsittämättömän huono. Niin kuin todettua, ainoat näkyvät pelaajat olivat Tsekit ja Tommi Leinonen. Todella hyvää liikkumista isoksi pelaajaksi! Bros on ok-vahvistus varmaan, mutta liike on aika hidasta. Jos ketju pysyy samana kuin nyt, niin eipä haittaa.

Dinamo osoitti oikeasti 60 minuutin painetta neljällä ketjulla. Joukkueessa ei ollut oikeastaan heikkoa lenkkiä ollenkaan. Dinamo on toki Venäjälläkin huippujoukkue ja voidaan verrata heikkoon NHL-joukkueeseen. Silmiin pistävää oli sama mikä ero näkyy jo 18 vuotiaiden MM-kisoissa Suomea vastaan. Kaikkien venäläispelaajien liike, koosta riippumatta, oli erinomaista. Esimerkiksi Shakraitshuk, numero 20, jota täällä jotkut morkkasivat liikkui mielestäni hyvin isoksi pelaajaksi. Numero 10 (kai se oli 10) jäi myös mieleen isona hyvin liikkuvana kaverina. Hienointa oli hyökkäyksen ja puolustuksen tasapaino. Kärppien kääntäessä peliä hyökkäyssuuntaan oli Dinamolla jo 5 miestä kiekon alla. Silti Dinamo karvasi parhaillaan kahdellakin pelaajalla, mutta oikea-aikaisesti. Kärppiä vastaan taisi tulla vain yksi kömmähdys, josta Saarenheimo pääsi yksin läpi, laihoin tuloksi. Dinamo oli muita turnauksen joukkueita edelle joukkuepelissä, syöttöpelissä ja luistelussa. Varsinkin syöttöjen napsahtaminen suoraan lapaan oli ero, jossa Kärpät jäi kakkoseksi selvin luvuin. Kovuuttakaan porukalta ei puuttunut vaikka HIFK:lle siinä hävisikin. Kärppien voittaminen taklauspelissä nyt ei ole mikään meriitti.

Pelaajista:
Micke Renberg on lähtevään kauteen ilmeisen kovassa kunnossa. Takuuvarmaa Renbergiä nähtiin viimeistelytaidon muodossa. Kaveri pystyy pistämään yhdellä kosketuksella kiekon todella tarkasti pömpeliin. Viime kauden loukkaantumiset ovat ilmeisesti taakse jäänyttä. Kova kuntoisen oloinen kaveri.

Jere Karalahti pelasi isolla munalla, ehkä vähän liiankin isolla. HIFKin ainoa tähtipelaaja ja kapteenin natsat, onko yhtälö liian kova muutenkin "isosti" pelaavalle Jerelle? Hyvää peliä jokatapauksessa, kun ei yrittänyt liikoja. Perusvarmaa puolustamista ja muutama hyvä niitti mm. Dinamo-pelissä sekä komea yv-maali. Nykyisellä rosterilla joutuu kantamaan liian suurta taakkaa joukkueessa.

Pavel Datsyuk väläytti muutamaan otteeseen taitoarsenaaliaan, mutta pelasi suhteellisen pienellä peliajalla. Näytti mitä on kiekonhallinta ahtaassa tilassa - pystyi hassuttamaan milloin vain kaksi pelaajaa nippuun, eikä mennyt katolleen pikku tönimisestä. Karvasi tehokkaasti kiekon pois vastustajalta. Ei mennyt vain häseltämään vaan otti namun pois ja pystyi omalla panoksellaan kääntämään tilanteita joukkueelleen. Näytti Viuhkolalle ja oululaisille mikä ero on NHL-huippusentterin ja SM-Liigan huippusentterin välillä.

Kärpistä ei jaksa ketään erityisesti nostaa esille, kun ei siellä oikein mitään tavallisuudesta poikkeavaa nähnyt. Edelleen ihmettelen mitä Haataja tekee Liigajoukkueessa. Ainoa avu on ok-liike. Mustoselle ei ole mitään käyttöä SM-Liigassa. Laiskaa peliä ja puolustushaluttomuus paistoi permannolle saakka. Aaltoselta mukiin menevää peliä, mutta kääpiö tämäkin kaveri on eikä kiekko irtoa ajoissa lavasta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös