Kupittaan muistoja

  • 4 618
  • 18

Rocco

Jäsen
Hieno juttu, vaikkei Turku sinänsä kiinnostakaan.

Kupittaa oli viimeinen ns. old school jäähalli. Käytävät täynnä purkkaa, puupenkit... pelkästään se tuoksu mikä sellaisessa hallissa leijuu on aivan erilainen kuin nykyisissä steriileissä monitoimilaitoksissa.
 

Makke

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Viestin lähetti Rocco
Hieno juttu, vaikkei Turku sinänsä kiinnostakaan.

Kupittaa oli viimeinen ns. old school jäähalli. Käytävät täynnä purkkaa, puupenkit... pelkästään se tuoksu mikä sellaisessa hallissa leijuu on aivan erilainen kuin nykyisissä steriileissä monitoimilaitoksissa.

Juttu oli erittäin hyvin toimitettu ja kirjoitettu. Roccolle tiedoksi, että ne "puupenkit" on itse asiassa seisomakatsomoa. Istumakatsomoissa on muovi-istuimet.

Kupittaata tulee kyllä ikävä ja kun tietää Turun päätöksenteon, niin hyvä on jos uusi halli tulee 10 vuoden sisällä (vrt. kirjastohanke). Onneksi meillä on niinkin fiksuja päättäjiä täällä, jotka (eräs naispoliitikko) ehdottivat, että ei uuteen halliin tarvitse laittaa mitään sauna- ym. tiloja, koska ne löytyvät naapurissa olevalta Veritas-jalkapallostadionilta. Erittäin fiksu idea ja varsinkin säästömielessä täysin oikein suunnattu.... Mutta täytyy varmaan yrittää ymmärtää tällaisia "asiantuntijoita", jollaisia on Turku täynnä eli kun on teelusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. Voitaisiin säästää silläkin tavalla, että ei laiteta sinne uuteen halliin jäätä lainkaan.....ei tarvitsisi näin ollen Zamboniakaan!
 
Viimeksi muokattu:

Vesku

Jäsen
Kupittaan viimeinen SM-tason maali jäi kylläkin Ilveksen A-nuorten Pirkka Katajalan nimiin. Perttu Lindgren syötti maalin, kts. http://www.sm-liiga.fi/finhockey2/sjl_tulospalvelu_popup.asp?ottelu_id=33372&TID=1451&ilman=true.

Mutta kuka teki viimeisen miesten SM-liiga -maalin Kupittaalla...? Viimeinen miesten SM-liiga -kausihan pelattiin Kupittaalla 1994-95, koska TuTo pelasi 90-luvun jälkimmäisen liigakautensa kokonaan Turku-hallissa. Pleijareista tippuneen TuTon vika runkosarjan peli oli KalPaa vastaan (4-3), mutta täällä ei nyt sattumoisin ole pelin tilastoja: http://groups.google.fi/groups?q=sm...ng=d&selm=1995Mar6.002840.3325@tac.fi&rnum=66.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kupittaa-juttu oli ihan ansiokas. Piti puuttua myös tuohon TuTon liigakaudet kohtaan, mutta Vesku ehti näköjään ensin. Kaudella 94-95 TuTo pelasi paikallispelien lisäksi myös muutaman ison ottelun (NHL:n työsulun aikaiset matsit Jokereita ja HIFK:ta vastaan) Turkuhallissa.

Itse en ollut Kupittaalla kokemassa TuTon SM-sarjaotteluita 60- ja 70-luvuilla. Ensimmäiset omat muistot hallista ovat 80-luvun alusta. Parhaita muistoja ovat esimerkiksi TPS-Ilves finaalit keväällä 90. Täysi Kupittaa mylvi ja Auran Aaltojen Hunajata-tiimi käynnisti Lehtisen Ramin johdolla Suomen ensimmäisen(?) yleisöaallon. Tunnelma oli huikea. Kuten jutussakin mainittiin Ilveshän johti viidettä finaalia 3-0. Siltasen Rike loukkaantui ja TPS sai otteen. Kolmanteen erään lähdettiin muistaakseni 1-3 tai 2-3 lukemissa. Sitten Jortikka päästi viltissä istuneen Lätty Hirsimäen irti ja ottelun jälkeen taululla oli 5-3 lukemat. Lätty teki kolmannessa erässä tehot 2+1 .

Mukavia matseja olivat myös 90-luvun alun TuTon ja Kiekko-67:n paikallispelit. Siis ne vanhojen vääräleukojen väännöt ennen kuin Kiekosta tuli Tepsin farmiseura.

Olihan TuTon nousun ratkaissut Reipas-pelikin kiva kokemus, mutta muistaakseni yleisöä oli alle 4000. Tosin suunnilleen kolmannes katsojista taputti ottelun viimeiset 2 minuuttia seisaaltaan, joten tunnelma oli sinänsä ihan hieno.

Myöhemmiltä ajoilta ovat Kupittaalta mieleen jääneet TuTon ensimmäinen liiga-ottelu syksyllä 94. Timo Lehkonen oli loukkaantuneena, eikä Jukka Mäkitalolle osunut ihan paras päivä maalin suulla. Sama kausi tarjosi hyviäkin hetkiä TuTon ykkösketjun ja NHL-apujen ansiosta. Kärppä-ottelut -99 ovat muistissa varmasti kaikilla paikalla olleilla, ja kevään 2001 viimeinen Mestis-finaalikin muistetaan, tosin paljolti mikkeläiskannattajien ansiosta. Jostain syystä viime kausiltakin ovat parhaiten mieleen jääneet juuri TuTon ja Jukureiden väliset ottelut. TuTo on yleensä pelannut Jukureita vastaan hyvin ja usein perjantaille tai lauantaille osuneissa otteluissa on ollut ihan kohtuullisesti tunnelmaa. Osa syynsä ns. tunnelmaan on ainakin henkilökohtaisesti ollut se, että kyseisissä otteluissa on muutaman kerran tullut hyödynnettyä Kupittaan olutkatsomon palveluita.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Makke
Juttu oli erittäin hyvin toimitettu ja kirjoitettu. Roccolle tiedoksi, että ne "puupenkit" on itse asiassa seisomakatsomoa. Istumakatsomoissa on muovi-istuimet.

Joo, tiedän. Tarkoitin tällä sitä että itse katsomorakennelmat ovat tehty puusta, poislukien tietysti metalliset tukirakenteet.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Viestin lähetti Devon
Kärppä-ottelut -99 ovat muistissa varmasti kaikilla paikalla olleilla, ja kevään 2001 viimeinen Mestis-finaalikin muistetaan, tosin paljolti mikkeläiskannattajien ansiosta. Jostain syystä viime kausiltakin ovat parhaiten mieleen jääneet juuri TuTon ja Jukureiden väliset ottelut. TuTo on yleensä pelannut Jukureita vastaan hyvin ja usein perjantaille tai lauantaille osuneissa otteluissa on ollut ihan kohtuullisesti tunnelmaa..

Jeps! Tähän osaan ei ole sitten mitään lisättävää! Ja tosiaan jos haluaa fiilistellä niin.. tuo viides finaali 2001.. Se oli oikein positiivinen kokemus Kupittaalla kaikinpuolin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vaikken itse olekaan koskaan kyennyt ymmärtämään, miksi viina ja urheilu pitäisi yhdistää toisiinsa, niin vanhalla Kupittaalla oli kuitenkin jotain sellaista, mitä harvassa (ainoassakaan?) muussa hallissa on - nimittäin oluttarjoilu suoraan katsomoon.

Tarkoitan tietysti "Koffin punaista olutnurkkaa" (sic), joka oli oma lohkonsa seisomakatsomossa. Alatasanteella oli oluthana sekä "baaritiski", josta sai myös grillituotteita ja muuta purtavaa. Varsinaista yleisömäärää oli joskus vaikea arvioida kausikorttien yms. takia, mutta olutnurkan asiakastiheys antoi hyvän näppituntuman.

Mielestäni tämänkaltainen ratkaisu sopisi muihinkin jäähalleihin - olutmiehille löytyisi oma sopuisa nurkkansa, ja pelin ja erätaukojen aikana jatkuva ravaus muista katsomonosista vähentyisi. Ainakaan Kupittaan olutnurkassa ei ollut tietoakaan niistä järjestyshäiriöistä, joita muissa halleissa on ilmennyt!

-Musta Nuoli-

P.S.: Viime kaudella Kupittaasta otettiin 360-asteinen erikoisvalokuva, joka on nähtävissä osoitteessa http://www.turku360.fi/360/turku/jaahalli.htm. Vanhat muistot elävät, ja niin tekee myös Kupittaa sydämissämme!
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Parhaat muistot Kupittaasta tulevat tammikuulta 1995, kun Kiekko-Espoossa pelannut Mariusz Czerkawski upotti 4 maalia TuTon maaliin Hockey Night-ottelussa. Ottelu päättyi K-Espoon 2-10 (0-0,1-7,1-3) voittoon, joka on edelleen suurin espoolaisen liigaseuran vierasvoitto.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Viestin lähetti Rocco
Kupittaa oli viimeinen ns. old school jäähalli. Käytävät täynnä purkkaa, puupenkit... pelkästään se tuoksu mikä sellaisessa hallissa leijuu on aivan erilainen kuin nykyisissä steriileissä monitoimilaitoksissa.

Kupittaa oli tosiaan viimeinen oikeasti vanha ja klassinen jäähalli. Se tuttu ammoniakin haju ja hallin tunnelma parhaimmillaan oli kyllä jotain korvaamatonta. Kupittaan ulkoasun ja sisätilojenkin tietynlainen rähjäisyys nosti sen nostalgista arvoa ainakin minun silmissä. Olen Roccon kanssa samaa mieltä siitä, että uusista monitoimihalleista saa kaikista palveluista huolimatta aina steriilin ja sairaalamaisen fiiliksen. Kupittaa oli lajinsa viimeinen, mutta vanhojen hallien henki elää edelleen Oulussa, Tampereella, Helsingissä, Raumalla, Porissa jne. Kyseiset hallit eivät kuitenkaan tule ikinä tuntumaan kupittaan tapaisesti autenttisilta. Tämä johtuu siitä, että lukuisat välttämättömät korjaukset/parannukset ovat vieneet alkuperäisestä tunnelmasta jotain pois.

Henkilökohtaisesti hienoin muistoni kupittaalta on vuoden 1992 A-nuorten viides finaali, joka päättyi jatkoajalla TPS:n voitonjuhliin. Silloin sain pikkupoikana olla ihmettelemässä TPS:n numeroa 11. En ole koskaan sen jälkeen nähnyt niin ylivoimaista ja dominoivaa pelaajaa junioriotteluissa.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti upnorth24
Kupittaa oli lajinsa viimeinen, mutta vanhojen hallien henki elää edelleen Oulussa, Tampereella, Helsingissä, Raumalla, Porissa jne.
Tämä taas menee hieman otsikon aiheen ulkopuolelle, mutta tähän listaan olisin ainakin itse valmis jopa ennen jne:tä lisäämään Forssan hallin, joka ehdottomasti on yksi kiistattomista suosikkihalleistani koko Suomessa. Varsin pitkään on tuo ollut olemassakin, vaikka joitain korjauksia toki sielläkin on tehty.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Musta Nuoli
...niin vanhalla Kupittaalla oli kuitenkin jotain sellaista, mitä harvassa (ainoassakaan?) muussa hallissa on - nimittäin oluttarjoilu suoraan katsomoon.
Porin jäähallissapa on.
Kaupungin puoleisessa päädyssä yksi nurkka on kokonaan olutkatsomo (seisomakatsomo) jossa myydään oluen lisäksi tosin myös siideriä. Suomen paras olutkatsomo. Kannattaa tutustua kun Porissa otteluissa käytte.

Kupittaalta on hyviä muistoja. Onpa siellä tullut nähtyä Liigaa, Divaria ja maaotteluja. Sekä junnumatseissa on tullut oltua ihan tositoimissa.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Kolmas Johannes
Forssan hallin, joka ehdottomasti on yksi kiistattomista suosikkihalleistani koko Suomessa. Varsin pitkään on tuo ollut olemassakin, vaikka joitain korjauksia toki sielläkin on tehty.

Kuinka vanha Forssan nykyinen halli sitten on?
Eikös siellä ollut aikaisemmin kuplahalli, se muistetaan varmaan
nykyistä paremmin.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti mjarkko
Kuinka vanha Forssan nykyinen halli sitten on?
Eikös siellä ollut aikaisemmin kuplahalli, se muistetaan varmaan
nykyistä paremmin.

No juu, se kuplahalli toki muistetaan varmastikin parhaiten - sehän taisi olla Suomen neljänneksi tai kolmanneksi vanhin jäähalli ja olemassa jo rutkasti ennen Kupittaata. Jossain Urheilukanavan lähetyksessä Anssi Ritari ja Turkka Talonen horisivat Forssan jäähallin perinteikkyydestä, vaikkakaan tuossa nykyversiossa siitä ei ainakaan autenttisesti liene suuriakaan osia säilytetty. Yhtä kaikki Forssan halli on nykmuodossaankin mielestäni todella oiva. Kupittaasta en ikinä oppinut pitämään yhtä paljon, vaikka hallin henki oli kieltämättä mielekäs.
 

hmm

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Antti Laaksonen
No jatketaan tuota off topic keskustelua...
Forssasta kupla sai kyytiä 80-luvun lopulla, oliskohan ollut 1988 tai 1989. Tarkkaan en muista. Kyllä vanha kupla oli jäähalli, kirjaimellisesti. Siellä oli peleissä tunnelmaa ja itse kun pelasi kuplassa junnuja oli fiilis mahtava. Jokainen laukaus kaikui tyhjässä hallissa (ei paljoa f-junnujen pelejä ollut jengiä katsomassa), jokainen huuto kaikui hallissa useita minuutteja.
(FPS kannattajat ovat omalla foormillaan joitain muistoja seurasta ja kuplasta keränneet: http://koti.mbnet.fi/fopsi/viewtopic.php?id=4&t_id=153 )

Forssan nykyisen hallin osista on käsitykseni mukaan yllättävän paljon vanhan kuplan aikaisia. Periaate muinoin kun kupla purettiin oli se että alimmat katsomorivit säilytetään ja päälle rakennetaan kiinteä kate. Ja jotenkin siihen malliin se pienin muokkauksin tehtiin. Esim päätyjen katsomot ovat kuplan ajoilta ja sivukatsomojen kuppipenkit on mielestäni kiinnitetty kuplan vanhoihin lankku penkkeihin. Eli paljon vanhaa käytettiin ja jätettiin paikoilleen.
(Toivottavasti joku korjaa jos olen väärässä.)
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Jotta päästäisiin irti tuosta off topic-jutusta, niin Forssan nykyisestä jäähallista ja Turun legendaarisesta kupittaasta ei voi puhua edes samana päivänä. Sen verran eri asemissa nämä kaksi hallia ovat. Hallien ikäerokin kertoo jo aika paljon. Forssan alkuperäinen kuplahalli kylläkin ansaitsee tunnustuksen vanhojen hallien joukkoon. Muistaakseni TPS pelasi siellä yhden liigakauden 70-luvun alussa ennen kupittaan kattamista??

Tämä on kupittaan muistolle omistettu ketju, joten pidetään se sellaisena.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kupittaa. Hirveästi ei ole Kupittaalla tullut pelejä katsottua mutta muutamia kuitenkin.

SaiPan divariaikana K-67:ää vastaan parit matsit tuli käytyä katsomassa. Sieltä on eräs hupaisahko muistokin.

Erään pelin pelikatkolla SaiPan pelaaja kiskaisi kiekon toiseen päätyyn suutuspäissään tms ja linjuri pisti pelaajan tuon kiekon noutamaan. Tästä riemastuneena itseäni muutaman vuoden vanhempi, ehkä n. 25v turkulaismies huusi murteellaan kovaan ääneen "Hae poika kiakkoo, hae poika kiakkoo!". Minäpä en malttanut olla ottamatta tuohon kantaa muutaman metrin päässä kun istuin ja kommentoin: "Mikä se kiakko on? Meillä päin sitä kutsutaan kiekoksi."

Ympärillä olevat turkulaiset ottivat heittoni huumorilla mutta tämä miekkonen ei. Lähti päälle tulemaan mutta järkkärit olivat sen verta hereillä, että ehtivät väliin..

Mukavin muisto on kaudelta 2001-2002, kun SaiPan A-nuoret voittivat Suomen mestaruuden. Fanimatka Kupittaalle finaaleissa ison katsomolipun kanssa oli miellyttävä, kun voittokin tuli saatua.

Turkulaisten isovanhempieni luona talvella kyläillessä tuli aina käytyä yksi TuTon tai K-67:n matsi katsomassa, mikäli sattui tuolloin Kupittaalla peli olemaan.
 

comrad

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, HPK
No ehkä hieman off-topic tämäkin mutta eikö Rauman Äijänsuollakin myydä toisessa päässä olutta ja muuta mukavaa??
Mutta kaiken kaikkiaan kyllä se Kupittaa on niin legendaarinen paikka että..
 

The G

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Calgary Flames
Parhaat muistot Kupittaalta ovat viimeisin Ilveksen edustusjoukkueen Suomenmestaruus sekä viimeisin Ilveksen A-nuorten Suomenmestaruus.

1985. The Green Miracle.

TPS voitti ensimmäisen osaottelun 3-2 Kupittaalla. Ottelun aikana halli tyhjennettiin, kun poliisille oltiin soitettu pommiuhka. Mitään ei löytynyt ja ottelu jatkui pienen happihyppelyn jälkeen. Ja toisen finaaliottelun TPS voitti toisessa legendaarisessa (suomen vanhimmassa, mutta edelleen huippukuntoisessa) jäähallissa; Hakametsässä 1-6.

Tuon ottelun jälkeen TPS:n Jyrki Latva totesi haastattelussa: "Uskon, että olemme jo vahvoilla. Ilves alkaa puutua. Mitä kauemmin pelataan, sitä selvemmin meidän rutiinimme tulee esille."

Kolmanteen otteluun Kupittaalla Ilveksen pelaajat näkivät TPS-miesten kävelevän koppiin pukupussit olkapäillä. He olivat valmistautuneet juhlimaan mestaruutta ja TPS:n valmentajalle, "Mölli" Keinoselle, teetetty kultainen takki oli viimeinen niitti raivolle. Tämä suututti Ilveksen - ehkä ratkaisevaan raivoon.

TV-kamerat olivat valmiina ja lehdistö oli kohottanut TPS:n jo varmaksi mestariksi. Huoltajat kantoivat shampanjapulloja TPS:n pukukopin viereiseen huoltotilaan.

Tuloksena oli täydellinen raivoa täynnä ollut teurastus, jonka isäntänä olikin nyt Ilves. Ottelu päättyi 1-8 ja taas matkattiin Tampereelle.

Oli sunnuntai 24.3.1985. TPS oli saapunut nyt nöyremmällä asenteella ja aloittikin ottelun rajusti. Ilveksen nuori kakkosmaalivahti Jarmo Myllys torjuikin ensimmäisessä erässä 20 kertaa!

TPS aloitti kuitenkin maalinteon toisessa erässä. Juha Nurmi ohjasi Jyrki Latvan lämärin Myllyksen taakse. Ilves pääsi kuitenkin kapteeninsa maalilla tasoihin ylivoimalla kun Matti Kaario suti tasoituksen ohi Rokaman. Tämän jälkeen jälleen halli tyhjennettiin pommiuhan vuoksi. Eikä taaskaan löytynyt mitään.

Tämän ylimääräisen "aikalisän" jälkeen TPS:n Jukka Porvari vei TPS:n jälleen johtoon 1-2. Tämän jälkeen Ilves sai myllyn aikaiseksi Rokaman vartioimalle maalille, mutta aina tuloksettomasti, kunnes ajassa 52:52 Hakametsä räjähti, ei pommin vaan, huutomyrkyn voimasta täyteen elämään. Hannu Kuronen ohjasi Kaarion laukauksen verkon perille ja peli oli tasan 2-2.

Ajassa 58:58 Risto Jalo räjäytti potin täydellisesti. Heikkilä katkaisi TPS syötön ja käänsi pelin välittömästi. Heikkilä heitti rystyltä selkänsä taakse kumilaatan Risto Jalolle joka pääsi tälläämään lähes tyhjään verkkoon voittomaalin joka muistetaan iäti Ilveksen historiassa. Peli päättyi 3-2 ja sarja oli tasoissa.

Tiistai 26.3.1985. TPS-Ilves - viimeinen finaaliottelu.

Ilves oli päättänyt, että kukaan ei ota pukuja mukaan vaan Turkuun matkataan farkuissa ja verkkareissa. Tuoreessa muistissa oli vieläkin TPS:n pukupussit ja kuohuviinit.

Ottelu alkoi tunnustellen ja tasaisissa merkeissä. Sitten tapahtui jotain. Kohtalo oli armoton Ilveksen kannalta. Jouko Narvanmaa laukoi tulisen laukauksen, joka ei mene maaliin vaan Risto Jalon polvilumpion yläpuolelle. Jalo talutetaan pukusuojaan.

TPS saa siitä lisää virtaa ja Jukka Porvari tekee luvuiksi 1-0 kolmisen minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä. Pian tämän jälkeen Jukka Virtanen 2-0, jotka jäivätkin erälukemiksi.

Risto Jalo makasi lääkärin pöydällä ja jalkaa yritettiin pistää kuntoon. TPS:n joukkueenjohtaja Severi Kuismanen sai tietoonsa iloisia uutisia ja marssi pukukoppiin: "-Jumalauta! Jalo ei pysty pelaamaan! Me ollaan mestareita!"

Hän oli kuitenkin väärässä. Jalo lääkärien puheista piittaamatta päätti palata jäälle.

29:38 Jyrki Latva ottaa kohtalokkaan kaksi minuuttisen ja Helmisen viisikko pääsee myllyttämään ylivoimaa. Se ei tuota tulosta, mutta sitten palaa Jalo jäälle ja tämä kentällinen tuo Ilveksen maalin päähän. Pullinen ohjaa Hirsimäen siniviivalaukauksen Rokaman selän taakse. 2-1.

Tammi torjuu kuin hurmiossa Ilveksen maalilla, niin Keskisen läpiajon kuin monet muut tilanteet. Viimeinen erä alkaa. Risto Jalo kiertää maalin taakse. Keskinen roikkuu perässä, muttei pysty estämään kun Jalo livauttaa vanhanaikaisen Rokaman patjojen välistä maaliin ja peli on tasan 2-2!

2-2 ja viimeinen erä. Kupittaa elää täysillä mukana. Samoin ottelua selostanut Juha Jokinen televisiossa.

TPS ei ehdi toipua tasoituksesta kun Jalo on taas pahanteossa. Jalo kahvittaa ensin Jyrki Latvan ja syöttää Mikko Mäkelälle. Miksa harhauttaa Rokaman, joka torjuu kuitenkin laukauksen. Narvanmaa ruhjoo Miksan jäähän ja kiekko on kateissa. Jossain Rokaman ja maalin välissä. Ja yksi mies näkee sen. Hän on Risto Jalo joka ryntää tilanteeseen takaa ja heittäytyen sutii yksinäisenä makailevan kiekon TPS:n verkkoon kauden viimeisen kerran!

Jalo aloittaa villin voitontanssin ja Ilves johtaa ottelua ensimmäisen kerran!

TPS painostaa loppuun asti kunnes Ilves puolustus nukahtaa kunnolla ja Keskinen sekä Vuori pääsevät kahdella nollaa vastaan. Essi syöttää poikittaissyötön maalin kulmalle ja TPS yleisö nousee seisaalleen maalinmerkiksi, mutta Tammi torjuu! Ilves voittaa 2-3.

Ilves on mestari.

Matti Kaario nosti kapteenina mestaruusmaljan ja kukaan ei osannut tuolloin aavistaa, että viimeisen kerran ennen pitkän pitkää kuivaa erämaata. Hopeaa on tullut pari kertaa ja pronssia, mutta ei enää tuota himoittua Kanada-Maljaa. Siksi Kupittaa on meille Ilvesläisille hieno muisto.

Vielä Poika palaa kotiin. Vielä joskus.

******

Viime kauden a-nuorten mestaruus oli vähemmän dramaattinen ja enemmän ylivoimainen. Ensin kaatui Tappara 3-0. Sitten Blues 3-0. Sitten TPS 3-1. Ja Rask pelasi kuusi nollapeliä playoffeissa.

A-nuorten joukkueenjohtajana oli tuttu mies: Matti Kaario, joka pääsi 20 vuoden jälkeen nostamaan kannua jälleen Kupittaan kattoa kohti!

Toivottavasti Kupittaan viimeinen peli viitoittaa menestystä myös edustusjoukkuuellemme.

Niin tai näin. Kupittaa elää ikuisesti muistoissamme. Ikuisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös