Kaikkien aikojen TOP3-ottelut, joissa olet ollut paikalla

  • 48 947
  • 163

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Pistetään tälläinen tänne SM-liiga ketjun alle, saa toki olla muutkin ottelut kuin SM-liigan ottelut. Eli heittäkää top3 matsit, joissa olette olleet hallissa paikan päällä ja miksi juuri ne jäivät mieliinne ikuisiksi ajoiksi : ) tässä oma top3-listani

1998 SM-Liigan 3.semifinaali HIFK-K'Espoo
Petolauma raateli läntisen naapurinsa puhtaasti 6-0 ja eteni SM-liigan finaaleihin. Halli tietysti täynnä ja viimeiset 4 minuuttia (lähes) koko halli seisoi, taputti ja huusi ifk'ta. Meteli oli aivan käsittämätön! Seuraavan päivän Iltalehdessä Espoon päävalmentaja sanoi: "en ole ikinä kokenut missään tällaista fanien hurmosta ja fiilistä mitä Helsingin jäähallissa tänään..."

1999 SM-Liigan 2.finaali HIFK-TPS
HIFK oli hävinnyt ensimmäisen finaalin ja toisessa ottelussa oli kovat paineet. Elämäni ensimmäinen kerta liigafinaalissa paikan päällä ja jälleen kerran uskomaton fiilis & meteli! Vaikka huusi miten kovaa, ei omaa ääntä kuulunut. Popcornit lenteli ympäri hallia, tuntui ettei kukaan malttanut pysyä tuolillaan. HIFK murskasi 7-3...

2003 Mestiksen 4.finaali Kiekko-Vantaa-Jukurit
Otteluvoitot ennen 4.finaalia oli Vantaalle 2-1 eli mestaruus oli katkolla. Lippuja myytiin ennakkoon tuttuun tyyliin urheilupuiston retkeilymajalla ja jo ennen puoltapäivää majan edessä oli noin 100 metrin jono. Jopa Tikkurilan keskustaan oli raahattu jättikokoinen banderolli mainostamaan suurta ottelua. Halli olikin ääriään myöten täynnä, jopa porraskäytäviä käytettiin istumapaikkoina. Perjantai-ilta ja yli puoli hallia kännissä... DJ'kin oli hommassa mukana, kaikki musiikki mitä illan aikana soitettiin, tuli volumet täysillä. Ensimmäisen jatkoajan jälkeen neljännellä erätauolla kalja loppui hanoista, mutta onneksi oli taskumatit mukana. Vieläkin mietin, että jos Jukurit ei olisi tasoittanut 31 sekuntia ennen kuuskymppisen täyttymistä, millaiset mestaruusjuhlat sillä porukalla olisi Tikkurilassa vietetty...
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Kaikkien aikojen top3 ottelut joissa olet ollut paikan päällä

Viestin lähetti HCM
HIFK murskasi 7-3...

Tsaijaijai, HIFKin kannattaja, pitää hieman ojentaa. Kyseinen otteluhan päättyi HIFK:n 7-2 -voittoon, joten turhaan niitä lisämaaleja meillä näin jälkikäteen ojentelemaan. Tuossa(kin) ko. pelissä Jan Caloun taisi olla elementissään. Meitin poijaathan toki vei mestaruuden Mika Alatalon huikealla puolestakentästä ammutulla lämärillä...

Ihan mukavantuntuinen ketjuhan tämä on, joten pistetään hiukan omia muistoja. Hienoja hetkiä on vuosien varrella koettu lätkän kanssa monia, mutta tarkasti muistelemalla muutama hyppää kärkeen. Kevään '99 HIFK - TPS -finaalien viimeistä ottelua ei valitettavasti voida laskea, vaikka melkein paikalla olinkin. Turkuhallissa screeniltä seurattuna tuon ottelun tunnelma välittyi upeasti Turkka Talosen selostuksen kera: "Alatalo vetäÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!" Ai että, ihan tässä herkistyy.

1. Finaaliottelu, jossa TPS ratkaisee mestaruuden kotona Turkuhallissa.

2. TPS - Moskovan Dynamo, EHL-finaali 1997. Sami Mettovaaran kypärätemppu jne. Uskomaton fiilis.

3. TPS - HIFK -finaalit Turussa '99. Mahtaako tuollaista kiehuvaa meininkiä tullakaan enää ikinä?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Re: Re: Kaikkien aikojen top3 ottelut joissa olet ollut paikan päällä

Viestin lähetti Sparrow
Meitin poijaathan toki vei mestaruuden Mika Alatalon huikealla puolestakentästä ammutulla lämärillä...

Kukahan siellä oli imuroimassa sen vedon?
Tämä on selvä merkki, ei se sittenkään taida olla pleijarimolari.

Onhan noita pelejä tullut jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan tullut nähtyä ja aika vaikea niitä on alkaa erittelemään. Sittenhän olisi helppo laittaa järjestykseen, jos sitä kultaa olisi joskus tullut, mutta sehän korjataan tällä kaudella. Enemmänkin noista peleistä muistuu mieleen yksittäisiä tapahtumia, mutta koitetaan nyt tehdä jonkinlainen listaus.

1. Ratkaiseva viides välieräottelu rinkelinmäellä Jypiä vastaan ja Marko Palo vie kerhon jatkoajalla finaaliin. Hetkeä aikaisemmin Jypillä oli tolppalaukaus.

2. Liiganousuun johtanut peli Lukkoa vastaan (silloin ekalla kerralla). Silloin Rinkelinmäellä oli tunnelmaa.

3. Rinkelinmäen jäähallin peruskivi muurattiin.
Juhlallisuuksien jälkeen kävelin tekojääradan katsomoon muovimattoa pitkin jota pelaajat käyttivät kentälle menoon. Joku huoltomies oli sitä juuri suihkun kanssa putsaamassa, joten sain myös osakseni suihkun ja kamalat huudot, että mitä helvettiä sä kersa olet sotkemassa tätä mattoa. Peli tuli luonnollisesti katsottua pakkasessa loppuun asti vaikka suihkun olin saanutkin.
Okei, tää ei ehkä ollut ikimuistoinen peli, mutta pelitapahtuma kuitenkin.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
KEVÄT 91

Kausi oli urheilullisesti KalPan liigahistorian paras. Savolaisjoukkue johti pitkään runkosarjaa. Kevätpuolella ote herpaantui hieman ja runkosarjan lopulla TPS kiilasi savolaisten ohi ykköseksi. KalPa oli loppujen lopuksi runkosarjan toinen ja JyP HT kolmas. Kuopiolaiset voittivat paljon otteluita maalin, parin marginaalilla.

Pudotuspeleissä KalPa kaatoi rakkaan kiistakumppaninsa Jyp HT:n suoraan kolmessa ottelussa (2-1, 3-4, 3-2). Kolmas ottelu ratkesi Jari Pulliaisen jatkoaikamaaliin.
Tämän ottelun muistan ikuisesti kuin eilisen. Silloin montussa oli tunnelmaa ja porukkaa niin , että hengittäminenkin oli vaikeaa. Mutta se kannatti !!

Marko Tuomainen pelasi KalPan nuorisoketjussa yhdessä Sami Kapasen ja Kimmo Hattusen kanssa. Pasi Kuivalainen. Tulevaisuuden lupaus pelasi loppukaudesta tukun kylmäpäisiä pelejä. Ikäluokkansa ainoa liigaveskari. Erinomainen torjuntatekniikka.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Että tämmöstä pukkaa tällä kertaa, no tässä omani:

Kevät 93: Marko Palo upottaa välierien viidennessä ottelussa ratkaisevan maalin jatkoajalla JYP HT:n maalivahti Leinosen taakse ajassa 64:29. HPK loppuotteluihin, tunnelma hallissa mahtava.

Kevät 93: Ensimmäinen finaalisarjan ottelu Rinkelinmäellä TPS:ää vastaan. HPK voittaa ottelun 6-5 ja tasoittaa otteluvoitot numeroihin 1-1. Ratkaisumaaliksi jäi maali, joka ei ollutkaan maali.

Kevät 93 jälleen: 4. finaaliottelu, toinen ottelu Rinkelinmäellä. HPK kuittaa tappiolla SM-liiga -historiansa toistaiseksi parhaimman saavutuksen, hopeaa. Häviää ottelun 3-1 TPS:lle.

Niin, edellämainituissa peleissä oli sellainen tunnelma hallissa, että vastaavaa ei ole vieläkään Hämeenlinnassa koettu.ottelussa
 

Jore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Top 3

1. Suomi-Ruotsi 4.9.2004
Kertakaikkisen huikea kiekkonäytelmä, jossa saatiin lopulta torjuntavoitoksi luokiteltava tasuri, vaikka kaikki katastrofin ainekset olivat jälleen kerran ilmassa. Summasen käsittämättömien potkujen osasyy. Varmasti tunnelmaltaan yksi parhaista Hjaffalassa koskaan pelatuista otteluista.

2. HIFK-TPS, 2. finaali 1999
Saa ihon edelleen kananlihalle. Kaikkien aikojen hurmos Nordiksella minun kokemusteni osalta (98 olin intissä).

3. Suomi-Ruotsi 7.5.2003
ei perusteluja
 

Morgoth

Jäsen
Re: Kaikkien aikojen top3 ottelut joissa olet ollut paikan päällä

Viestin lähetti HCM
1999 SM-Liigan 2.finaali HIFK-TPS

Ehdottomasti 1999 SM-liigan 3. finaali TPS-HIFK, johon tuon vuoden finaalisarja käytännössä ratkesi.

Perjantai ilta, peli on kaukalossa ja katsomossa lähes "sotaa". TPS saanut todella pahasti turpaan edellisessä pelissä jne. Mm. Berg taklaa Mäkiahon toisessa erässä ja lentää suihkuun, HIFKlle 5 minuutin ylivoima, josta ei tule mitään ja lopuksi peli kääntyy TPSlle. HIFK polttaa päreensä kolmannessa erässä. Jäälle lentää myös HIFK-fanien toimesta kaljapulloja ja jossakin päin katsomoa tapelleen ja poliisejakin tulee halille ihan kiitettävästi. Peli taitaa loppua vasta joskus klo 22 aikoihin, vaikka mitään jatkoaikaa ei edes ollut. Pelin loputtua vielä Caloun lyö lasin paskaksi pikkutytön edessä jne.

Huh, siinä oli ylilyöntejä sekä kaukalossa että katsomossa. Vaikea kuvitella, että enää yhtä kiihkeää tunnelmaa ja sarjaa syntyisi. Oi, sitä perjantai-iltaa...
 

Skii 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FPS, Edmonton Oilers,
Top 3

Top-1

FOPS-Ässät 5-4 ja 3-2 Kaudella 1989-1990. Silloin tuli kannustettua oman kaupungin poikia. Viimeinen ottelut oli se ikimuistoisin kun Porista oli tullut linja-autolasteittain faneja. Halli melkein täynä ja Jouni Vento löi 3-2 Kari Rosenbergin taakse. Oli ne hienoja pelejä silloin.

Top-2

Ässät-Jokerit 2-1 2.10.2005. Lauantai peli jossa oli tunnelmaa.


Top-3

Suomi-Venäjä 3-3 Norjan kisat 99. Karalahden tasoitus 2 sekunttia ennen loppua. Tarviiko edes enempää perustella.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
1. Lukko- Jokerit 1994: Lukko nöyryytti Selänteellä ja Kurrilla vahvistettuja narreja 4-2. Mieletön meininki Äijänsuolla.

2. Lukko -Tappara Pronssiottelu 1994: Nokka Jalosen jatkoaikaosuma räjäytti hallin.

3. Lukko-Tappara 1984: Sakari Pehun jatkoaikamaali nujersi hallitsevan mestarin, meteli oli valtaisa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1. Jokerit-TPS 1994 4.finaali
- Ensimmäinen jatkoerä, puolet jengistä vielä nakkijonossa kun Janecky voittaa omassa päässä aloituksen, Varis ottaa kiekon nousee yli sinisen,ampuu,kiekko pomppaa Rokaman olkapäästä ilmaan ja Otakar Suuri lyö limpun ilmasta pömpeliin ja juhlat olivat valmiit. Uskomaton fiilis.

2. HIFK-Jokerit 2003 4.puolivälierä

- Peltonen ja Lehtonen pudotti jullit ulos. Jokereilla 5-3 yv, Ville tulossa jo vaihtoon, mutta Summanen näyttää vihaisesti, että kentälle. Ville hädin tuskin jaksaa sinisen yli ja jää viivaan. Poikittaissyöttö Peltonen lämää ja valot vilkkuu, hyvää kesälomaa ifk. Pesonen laittaa vielä 4-0 tyhjiin ja tulee fanien eteen tuulettamaan suudellen Jokerilogoa. Muuta ääntä hallista ei silloin lähtenyt kuin Jokerifanien kesälaulut, mutta fiilis oli silti täydellinen.

3. Jokerit-Tappara 2002 3(vai oliko 4). finaali

- Areena loppuunmyyty, laulu raikaa ja Rosa&Vallu pyörittää. 5-4 yv Rosalla kiekko b-pisteellä, tapparapakki jättää väylän maalille auki, Rosa kävelee sisään ja laittaa längeistä sisään 1-0. 2-0 tulee kun Vallu tulee koko kentän läpi ja ampuu tyypilliseen tapaansa pakin jaloista grogilasin korkusen veskarin suojista sisään. JOjanen kaventaa vielä 2-1 mutta ei tunnu missään vaan Poika jää ensimmäistä kertaa Areenan suojiin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
1. Kärpät - Jokerit 7-2, puolivälieräsarja 2001
2. Kärpät - Tuto 2-3. karsintasarja 1998, vaikka tämä ottelu aiheutti järkytyksen on se silti ottelu, joka oli niin pirun kummallinen. Ehkä tunteikkain peli ikinä, minkä olen nähnyt.
3. Kärpät - Kalpa 2-3 j.a, karsintasarja 1997, Kärpät tuli lähes puskista karsimaan ja haastoi Kalpan todella. Voittokin oli hiuskarvan varassa, mutta eivaan riittäny. Tässä ottelussa Thompson niminen peluri antoi sen kunkun johon ottelu viimein ratkesi. Kärpät johti tätä peliä jo 2-0.

En ole nähnyt finaalipelejä paikanpäällä, kuten en myöskään noususarjaa pelicansia vastaan armeijan takia, joten siitä syystä niitä ei tässä ole. Runkkiksen pelejä nyt ei jaksa noteerata näiden rinnalla. Kyllä Upi vaan tappaa jotain suomalaisesta kiekkoilusta, kun nämä karsintapelit näyttävät jäävän historiaan.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
1. lukko - Ässät, pronssiottelu 1995. Ässät voittaa 0-3 ja palauttaa Porin mitalikantaan kahden hävityn pronssimatsin jälkeen.

2. Jokerit - Ässät 3-4 ja. 1993. Korppi ohjasi jatkoaikamaalin narripaitojen verkkoon. Hauskaa oli.

3. Ässät - TPS 4-1 1993. Ässät näytti kaapin paikan tuleville mestareille. Harmin paikka että tie mestaruuteen Ässien osalta kaatui niin pieniin asioihin 3. ottelussa.

Ja kaikkien aikojen bottom -peli oli se Ässät - JypHT peli jossa Otevrel loukkaantui. Se oli aika karmeaa katseltavaa. Ässien kausi loppui siihen.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
99-00 Lukko-Ässät Raumalla. Ässät johti n. 5min ennen loppua 0-3, kunnes Lukko aloitti loppukirin ja tasoitti ottelun. Jatkoajalla sitten Tambijevs vei Lukon voittoon. Mahtava fiilis oli kyllä päällänsä. Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli kyllä Ässien hallintaa, mutta kolmannen erän takia peli jäi mieleen.

-91 Lukko-Kärpät Raumalla (liigakarsinnat). Kärpät johti peliä jo 0-4, mutta niin vaan raumalaiset tulivat tasoihin ja voittivat ottelun 5-4 Porkan maalilla.

-00 Lukko-Jokerit, Playoffs. Eepi Hämäläinen tekee ottelun ainokaisen osuman alivoimalla ja läpiajosta! Tarvinneeko muuta kertoa?
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Lukko-Ässät 0-3 vuoden 1995 pronssiottelussa. Tunnelma oli kuin kotiottelussa oltaisiin juhlittu.

2. Ässät-Lukko 4-0 vuoden 1992 ratkaisevassa puolivälierässä perjantai-iltana täpötäydessä Isomäen hallissa.

3. Ässät-Tappara 3-4ja viimeinen finaali 1984. Vaikka tuli takkiin, niin se on toistaiseksi viimeisin loppuottelu, mitä Porissa on pelattu ja tuohon aikaan kun näki keskimäärin ottelun kaudessa paikan päältä, niin tämä oli mieleenpainuva kokemus ja ottelu olisi kiva nähdä uudestaan. Lehtonen perkele ratkaisi ajassa 63.48.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Fiilistä

Kyllä sitä on nähty paikan päällä yhtä ja toista, mutta kolme poimin:

1. IFK-Ilves keväällä 98. Tätä ei voi ohittaa mikään muu kuin IFK:n seuraaava mestaruus. Kauan sitä venattiin, tuolloin se tapahtui. Aikaa siitä vaan rupee taas olemaan.

2. Tsekkoslovakia-Suomi keväällä -92, MM-välierä. 12 tuhatta tsekkiä, sata suomalaista. Kauhea meininki. Laukkanen tasoitti varsinaisen lopussa ja Suomi voitti rankkareilla, meni finaaliin ja varmisti kaikkien aikojen ensimmäisen MM-mitallin. Sanoinkuvaamatonta.

3. Suomi-Ruotsi, MM-finaali 95. Jälkeenpäin voidaan viisastella vaikka kuinka, että oli paskatasoiset kisat ym ym., mutta se ei vie pois sitä tosiasiaa, että Globenissa oli kyllä pumppu kovilla koko ottelun ajan ja aivan mahtava fiilis kolmannessa erässä kun peli oli selvä, minuutit vähenivät, ruottalaisten tuska lisääntyi...ai ai.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
1. Kärpät - TPS 8-7, pronssiottelu 1979-1980. Reksa tais tehä kolme maalia ja viimeinen lähti oman maalin takaa volttilähdöllä läpi kentän, peliaikaa oli vain sekunteja jäljellä. Vastustajan puolella Martti Jarkko takoi pinnoja TPSin nimiin. Herkkua junnukannattajalle, Kärpille eka mitali. Seuraavana kautena otettiinki jo malja, mutta se ratkes Tampesterissa.

2. Kärpät - HIFK 3-2 ja, Viides välierä Oulussa 2003-2004, Kuhta punnertaa peli tasoihin vajaa 5 minsaa ennen loppua. Jatkoajalla Lievers lähettää HIFKille rantapalloja Lundellin avustuksella. Taisipa Rinne joutua maaliinkin tässä matsissa Niken loukkaantuessa.

3. Suomi - Kanada 4-5 ja, neljännesvälierä Praha MM-2004. Heatley lämää siniseltä ilman maskia ja kusi-Noronen seuloo kolmannen helpon (toivottavasti ei tapahdu enää). Kerrankin Kanada antoi löysää Suomelle helppojen maalien muodossa ja olisi ollut kaadettavissa, mutta eipä ole tapana. Koko matsin oli epätodellinen olo livenä seurata Suomen kamppailua ja helppoja maaleja molempiin päähän.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
98 Blues - Tps PO

Remember -98? Matinkylä Gardenissa oli sellainen tunnelma jota ei tulla ihan heti kokemaan la-areenalla. Kylmät väreet tulee vieläkin.

01-02 Blues - Hpk

Pelissä ei ollut suurempia panoksia mutta on silti jäänyt mieleen uskomattomasta krapulasta ja bluesin uskomattomasta pelistä. Ensimmäisessä erässä 0-3 tappiolle ja olin jo lähteä hallista mutta Mike Stapleton av:lla läpi Tuulolan kontatessa perässä ja tilanne 1-3. Lopulta blues voitti 5-4.

02 Blues - Tappara PO

Turpaan tuli ja:lla 7:ssä ottelussa mutta tunnelmaa hallissa riitti varsinkin Calounin tasoitettua viime hetkillä.
 

Daemon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Juventus, FC Slayer
Näin perjantain aamupäivän tunteina sanon itseluottamusta uhkuen ja suorastaan ylivertaisessa olotilassa kylpien, että...

Jokerit - HPK, 1.4.2005

No niin, asiaan. Yksi kaikkien aikojen palkitsevimmista HPK-peleistä oli kieltämättä pleijarisarjan ottelu TPS:aa vastaan tuossa, olisiko ollut, toissakaudella. Rinkelinmäen yleisö kun sai hullaantua melkoisista taklauksista... Lue: Kiviharju kohtasi Goljatin eli jäi koko lailla kivasti Tuulolan pommiin. Siinähän konttaili sitten pidemmän aikaa... Ottelun hienoudesta kertoo jotain se, että tuloksesta ei ole hajuakaan, enkä sorru lunttaamiseen.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
1. No eihän tähän ykköspaikalle voi olla kuin yksi vaihtoehto. HPK - Jyp ja Kyyn The Maali.

Itse katselin peliä etelä-päädyssä pleksin takana, joten näkyvyys oli "hieman" huono, mutta hallin revetessä tuli hakattua pleksiä kuin jossain transsissa.

2. HPK - Ilves peli kaudella 90-91, juuri isoon kaupunkiin muuttaneen ex-turenkilaisjannun ensimmäisiä pelejä, josta on kunnon muistikuvia. Kerho taisi voittaa melko suurinumeroisesti ja ainakin Summanen kuritti vanhaa seuraansa.

Pelin jälkeen sain kinuttua kaksi mailaa, toisen antajaa en muista, joku perskeleen pitkä äijä se oli muttei Kulonen, ehkä sitten Varjonen. Siinä mailassa ei kuitenkaan lukenut nimeä ja sekös vitutti. Kanniston mailan sain ja fiilis oli katossa.

3. Vuoden 2003 kuudes puolivälierä Turussa. Kerho oli voittanut sensaatiomaisesti runkosarjan ja odotukset olivat katossa pleijareiden alussa. No, ekat pelit menivät aika rauteeseen kerhon osalta, mutta Tuulolan pommi rottaan käänsi sarjan.

Onkohan ikinä SM-liigan historiassa otettu yhtä suurinumeroista voittoa selkä seinää vasten -tilanteessa? Niin, se pelihän päättyi 0-7, jos joltain on sattunut unohtumaan. Viimeinen peli olikin sitten kosmetiikkaa.


Bubbling under:

- Kerhon ensimmäinen pronssi jo mainitulla kaudella 90-91. Oli muuten aika huikea joukkue silloin! Niin, paikanpäällä Jyväskylässä en ollut, mutta kuuntelin ja c-kasetille nauhoitin Radio Jannesta tuon pelin. Tuota kasettia olen sittemmin etsinyt kuin Graalin maljaa, laihoin tuloksin.

- Mäkkärin kuritukset A-J Niemeä ja Pasi Saarista vastaan kaudella 97-98, jäähyennätys taisi rikkoutua juuri tuossa Niemen teurastuksessa?

- Kauden 98-99 pronssipeli Saipaa vastaan. Silloin pronssikin kiinnosti, mutta enemmän tuo kotiviini. Useampikin sammunut teini reppu selässä etelä-päädyn parvella.

- Viime kauden ensimmäinen puolivälieräpeli Lukkoa vastaan. Maalin siirrot, HJ:n erikoinen, Setzingerin ja Voden upeat maalit loppuun..
 

Make81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, St. Louis Blues
1. Lukko-Hifk 22.3.05

-syytä ei tarvinne mainita

2. Suomi-Venäjä, Göteborg kevät 2002

-Päättyi 0-0, Suomi hävisi rankkareilla.. katkeraa, mutta ikimuistettavaa...

3. NY Rangers - Carolina Hurriganes, MSG, 18.10.03

-Pelillisesti helvetin surkea matsi, mutta tulipahan kerrankin käytyä NHL-ottelussa.
 

Kirwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, K-Laser, Hokki, Raahe-K
1. Kärpät - Tuto 2-3 ja

Tämä on jäänyt minulla kaikkien aikojen pettymyksen kautta päähän. Raksila oli aivan viimeiseen paikkaan täynnä ja varmaan vähän ylikin. Peli oli ylivoimaisin esitys, minkä olen 20 vuoden aikana, minkä olen jääkiekkoa seurannut, nähnyt, mutta TuTo teki kahdesta maalintekopaikastaan kolme maalia. Aivan helvetin paranoidi olo oli pitkään tämän pelin jälkeen, kun TuTo ensimmäisestä paikastaan ensimmäisen jatkoajan lopulla tekee aivan käsittämättömän munkkimaalin. Vieläkin ihmettelen, miten tämä peli saattoi päättyä näin - korkeammat voimat taisivat haluta, että näin käy.

2. Kärpät - TPS 1-0 ja

Vallinin vapauttava maali päästi sellaiset patoutuneet tunteet valloilleen, että huh huh! Riemu oli rajaton ja tämä ottelu kruunasi Kärppien paluun suomalaisen jääkiekkoilun huipulle. Kokonaisuudessaan pleijarit 2003-2004 olivat legendaariset, kun matkalla mestaruuteen kaatuivat kaikki edellistä vuosikymmentä hallinneet joukkueet eli Jokerit, HIFK ja TPS.

3. Kärpät - HIFK 3-2 ja

Myös tämä ottelu on tällä hetkellä allekirjoittaneen aivoissa sijoittunut pinnalle kaikkien aikojen paikalla seuratuissa otteluissa. Sarjassa olivat fiilikset korkealla ja stadissa Kärpät olivat nousseet lähes haudasta takaisin elävien kirjoihin. Oli tulla paskat housuun, kun HIFK pääsi jatkoajalla selkeään ylivoimahyökkäykseen, mutta välittömästi Kärppien vastahyökkäys räjäytti Raksilan ja allekirjoittaneen tajunnan. Ihan hemmetin hieno hetki!
 

Koivureki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Hokki, PuRy
Re: Re: Kaikkien aikojen top3 ottelut joissa olet ollut paikan päällä

Viestin lähetti Morgoth
Ehdottomasti 1999 SM-liigan 3. finaali TPS-HIFK, johon tuon vuoden finaalisarja käytännössä ratkesi.

Huh, siinä oli ylilyöntejä sekä kaukalossa että katsomossa. Vaikea kuvitella, että enää yhtä kiihkeää tunnelmaa ja sarjaa syntyisi. Oi, sitä perjantai-iltaa...
Veli Morgothin kanssa tätä klassikkoa jo muisteltiinkin pääsiäisen pyhinä tuolla TPS osiossa. Aivan ehdottomasti paras ottelu jossa on tullut oltua paikanpäällä. Peli oli todellakin lähellä sotaa niin katsomossa kuin kaukalossakin. Ottelu tarjosi kaikkea sitä mitä jääkiekko ottelulta voi ylipäätään toivoa ja vielä vähän enemmänkin. Tällaisen pelin kun vielä joskus saisi kokea.

Toiseksi nousee viides SM-finaali ikimuistoiselta keväältä 95 Helsingissä. Kaikkiaan mahtava ottelu jota pohjusti mainiosti Turussa pelatun edellisen kamppailun tapahtumat. Ketju Summanen - Koivu - Lehtinen oli elementissään ja ratkaisi lopulta mestaruuden Tepsille.

Kolmantena näin äkkiä mieleen tulee nuorten MM-finaali 98 Hartwall Areenalla. Eittämättä paras peli mikä kyseisessä hallissa on tullut nähdyksi ja koetuksi. Tietysti kaiken kruunasi Suomen maailmanmestaruus jatkoajalla. Silloin Areena oli täynnä ja siellä riitti myös tunnelmaa.
 
Viimeksi muokattu:

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Top 3

Viestin lähetti Skii 27
Top-1

FOPS-Ässät 5-4 ja 3-2 Kaudella 1989-1990. Silloin tuli kannustettua oman kaupungin poikia. Viimeinen ottelut oli se ikimuistoisin kun Porista oli tullut linja-autolasteittain faneja. Halli melkein täynä ja Jouni Vento löi 3-2 Kari Rosenbergin taakse. Oli ne hienoja pelejä silloin.

Tässä Ässien pistemenetykset divarikaudella: Mitään FoPSin 3-2 voittoa ei löydy.

5.10 FOPS-ÄSSÄT 3-3
15.10 ÄSSÄT-K-67 6-6
10.12 SPORT-ÄSSÄT 5-5
7.1 FOPS-ÄSSÄT 5-4
21.1 ässät-K-67 4-5
28.1 K-ESPOO-ÄSSÄT 4-2
18.2 ÄSSÄT-KÄRPÄT 7-8

Ässät tosiaan kärsi ensimmäisen tappionsa kolmannella kierroksella tammikuussa. Toisen kierroksen kaikki 11 ottelua Ässät voitti.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
1. Kärpät-TPS 1-0 ja. 11.4.2004

Mestaruusottelu. Need I say more?

2. Pelicans-Kärpät 0-1 ja. 8.4.2000

Kristian Taubert huudattaa Kärppäkatsomoa Lahden jäähallin päädyssä. Markus Korhosen torjunnat. Kyllä kelpasi ajella junalla takaisin Ouluun.

3. Jokerit-Kärpät 0-1 29.3.2001

Nousijajoukkue pudotti runkosarjan voittajan sensaatiomaisella tavalla laulukuoroon. Kärpät - Stadin ykkönen!


Huomioitavaa on että kaikki kolme ottelua ovat olleet yhden maalin pelejä. Miten niin vähämaaliset pelit ovat tylsiä?
 

bwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eka on helppo:

1988 5. välierä Hifk-Tappara 5-6 (ja.)

Seuraavat vaikeampia:

2003 7. puolivälierä Blues - Tappara 1-2 (ja.)

Ja jotta ei pelkkää playoffia niin muistuu mieleen ainakin yksi runkosarjasta:

Kausi 1995-96 Tappara -TPS 4-3 (ja.)
Tappara oli 50 sekuntia ennen loppua 1-3 häviöllä, mutta käänsi pelin viime sekunnilla Timo Jutilan siniviivarannarilla ja lopulta Pave Oijennuksen jatkoaikakaapilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös