Pesiskausi 2021

  • 332 343
  • 2 276

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Meinaat, että jos vähemmän tärkeä pelaaja olisi syyllistynyt samaan niin Veto olisi antanut potkut siitä huolimatta, että tukeminen potkujen sijaan olisi pelaajan toipumisen kannalta parempi :DDD

Niin no samainen seura käytännössä siirsi pelinjohtajansa sivuun juuri finaalisarjan alla. Jaa miksikö? Alkoholin takia.

Toki se naamioitiin sairauslomaksi ja pelinjohdon omaksi päätökseksi. Tuolloin todettiin, että Ojanperä rikkoi joukkueen sisäisiä pelisääntöjä. Ehkä Vedon pelisäännöt ovat vain muuttuneet.
 

Jedgar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Vimpelin Veto
Pieni hämmennys tähän soppaan:


Itse ajattelen, että jos on mahdollista toimia tavoilla x ja tavoilla y, joista toinen edesauttaa miehen paranemista, on valittava se. Kanala varmasti päihdekuntoutuksen ammattiavussa ammattilaisten kanssa ovat yhdessä miettineet, mikä ratkaisu (pelaamisen suhteen) olisi miehen toipumisen kannalta parasta. No selvästi he ovat päätyneet siihen, että pelaamisen tuoma tuttu ja turvallinen elämänrytmi ja Mikosta välittävä yhteisö tekee hyvää hänen paranemisen kannalta. Se, että Veto tukee pelaajaansa tällaisessakin tilanteessa on mahtava juttu. Potkujen antaminen olisi varmasti ollut huonompi ratkaisu toipumisen kannalta.

Tämä. Eiköhän Kanala itsekin ole osannut miettiä asiaa monelta kantilta, saattaa siinäkin piillä retkahtamisen riski, jos kävelee kotona ympyrää pelien pyöriessä ruudusta.

En lähtisi varmana tietona huutelemaan pakkohoidattamisesta pelikuntoon syksyksi, jos ei ole mitään faktaa asioista. Toipumiset lienevät yksilökohtaisia, joku saattaa ihan itse haluta takaisin normaaliin toimintaan mahdollisimman pian. Läheltä yhtä tapausta seuranneena, omasta halusta se paljonti on kiinni. Toki liikuttavaa näin laaja huolestuminen Kanalan toipumisesta.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Ensinnäkin mäksä tuntuu olevan iskussa. Mitä eilistä lähetystä katsoi, taitaa jatkosopimus olla melko varma, jos kerran mies nauttii urheilusta. Miten mulla on semmoinen mielikuva, että jotain pientä kremppaa on ollut enemmän ja vähemmän edelliset kaudet?

Kanalan paluu vähintään jokeriksi on enemmän kuin toivottavaa. Heikkalan tullessa lyömään, jotenkin itseä aina jännittää, että kuinka mahtaa käydä.

Sama mielikuva, että monesti ollut Mäksällä pientä jalkavaivaa viime kausina. Kaveri nauttii pelaamisesta ja tulos on tuollaista niin pidän ihmeenä jos lopettaa.

Heikkalasta vähän samaa fiilistä, kuten aiemmin olen kirjoittanut. Pelannut ihan hyvin viimeaikoina kakkoset hihassa, mutta luottavaisempi olo on silloin kun Kanala purkaa ykköstä. Ollia pakko kuitenkin kehua viime aikojen ulkopelistä, toivottavasti kantaa kauden loppuun asti. Ehkä Lönnin sparraus teki hyvää ja lisäsi näytönhaluja.
 

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Mielestäni Kanalan kuntoututuminen sinänsä on tässä pääasia ja sen kanssa ainakin alkuun on päästy. Hyvä niin! Selkeästi haastattelussa oli hermostunut ja hyvä niin, sillä itse sain vaikutelman että asia on vakava. Niin pitääkin olla.

Omaan korvaan pelikentille palaaminen tulee yllättävänkin nopealla aikataululla jos tapahtuu vielä tällä kaudella. Mutta ammattilaiset sen varmasti on arvioinut kuntoutumisen huomioiden, joten en jaksa siihen sen kummemmin takertua.

Julkisuuden suuntaan sekä Veto ja Kanala ovat olleet niukkasanaisia törkeän ratin suhteen. Epäilen että tämä on tehty tietoisesti koska käsittääkseni tuomiotakaan ei vielä ole.

Rattijuopumushan on törkeää ja tuomittavaa.
Oikeuslaitoshan tämän ainakin tuomitsee, mutta se että ansaitseeko henkilö vielä lisärangaistuksen työnantajaltaan? Mielestäni lähtökohtaisesti ei. Kieltämättä tästä kaikesta itsellenkin kuitenkin haiskahtaa että joukkueen tähti halutaan peleihin nopeasti kentälle pudotuspeleihin. Veto on näköjään valinnut tämän tien ja paska otetaan vastaan jos/kun sitä tulee. En kuitenkaan menetä uniani tai hauku Vetoa alimpaan helvettiin tämän ratkaisun osalta.

Itse olisin valinnut maltillisemman tien enkä peluuttaisi miestä tällä kaudella. Pöly saisi laskeutua ja uuteen kauteen uudelta pohjalta. Potkut olisi mielestäni ylimitoitettu vaihtoehto.

Paljon on asioita kuitenkin jotka tietää vain Veto ja Kanala itse. Nämä ajatukset pyörinyt itsellä mielessä niillä tiedoilla mitä nyt on tihkunut.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Onneksi olkoon ketjun paskimmasta argumentista "mitä, jos kyseessä olisi...". Eiku niin joo. Tämähän olikin ainoa argumenttisi. Kyseessä ei ollutkaan Sotkamon Jymyn pelaaja, joten vaihdetaan tilalle jokin häntäpään seura. Vaan, kun ei ollut kyseessä sellaisenkaan pelaaja.

Eiköhän aihe ole minun osaltani käsitelty. Ilmeisesti osalle rattijuoppous on semi-ok, kun kyseessä vain on tarpeeksi tärkeä hahmo oman agendan kannalta.

Kokonaisten tekstien hallinta ja niistä pointin ymmärtäminen on tietysti vähän hankalaa välillä. Sivumennen kun sanoin, että tuskin olisi sama ääni kellossa jos kyseessä eri pelaaja, niin se ei ollut kirjoitukseni pointti (rautalankaa tiettyjen kanssa tarvitaan). Mutta peukkua sille, että asia sinun osaltasi käsitelty.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kokonaisten tekstien hallinta ja niistä pointin ymmärtäminen on tietysti vähän hankalaa välillä.

Itse en ole niin lapsellinen, että lähtisin kyseenalaistamaan kanssakirjoittajan erinäisten taitojen hallintoja, vaikka kuinka ärsyttäisi ja olisin eri mieltä. Toki Vedon leiri nyt ei missään muussakaan tähän tapaukseen liittyvässä ole osoittanut minkäänlaista tyylitajua. Sitähän ei voi ostaa.

Mielelläni kuitenkin kuulisin mielipiteesi Riston potkuista suhteessa nyt Kanalan tilanteeseen? Asiasta on toki jo jo jokunen vuosi aikaa, mutta oletan, että olet lajia seurannut jo tuolloin.

Käsittääkseni viina noihinkin potkuihin oli syynä. Pelinjohtaja on toki helpompi korvata kuin Kanala.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä seurakin olisi voinut jonkinlaisen rangaistuksen antaa rattijuopumuksesta. Nythän se hyväksyttiin.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Mielelläni kuitenkin kuulisin mielipiteesi Riston potkuista suhteessa nyt Kanalan tilanteeseen? Asiasta on toki jo jo jokunen vuosi aikaa, mutta oletan, että olet lajia seurannut jo tuolloin.

Käsittääkseni viina noihinkin potkuihin oli syynä. Pelinjohtaja on toki helpompi korvata kuin Kanala.

Tuon tapauksen taustoja en niin hyvin tiedä, mutta jos vastaavalla tavalla kuukauden huilin ja hoitojen jälkeen ammattilaisten kanssa yhteisellä päätöksellä olisi todettu, että paluu arkirutiineihin tekisi hyvää, niin minusta seuran olisi hyvä olla tukena ja antaa olla mukana mahdollisuuksien mukaan joukkueen toiminnassa kivittämisen sijaan. Siinä minun mielipiteeni. Kuten tässä ketjussa on useat kommentoineet, että riittääkö oikeuslaitoksen antama rangaistus ja julkinen häpeä, mielestäni riittää.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Siinä minun mielipiteeni. Kuten tässä ketjussa on useat kommentoineet, että riittääkö oikeuslaitoksen antama rangaistus ja julkinen häpeä, mielestäni riittää.

Niin, minähän olen pääasiassa kritisoinut Vedon tyyliä.

Ihan turha puhua mistään pelaajan kannalta parhaasta ratkaisusta, kun alun perin pelaaja itse ilmoitti uran olevan tässä. Seuran kanta oli, että Kanala takaisin heti, kun vain mahdollista. Tämähän kertoo vain ja ainoastaan siitä, ettei millään Kanalan toipumisella ole väliä, vaan pelillisellä menestyksellä.

Se on totta, että oikeuslaitos rankaisee aikanaan, mutta tokkopa olisi ihan moraalisesti väärä ratkaisu ollut pistää Kanala huilille loppukaudeksi ja ensi keväänä uusi yritys raittiin talven jälkeen.

Tuon tapauksen taustoja en niin hyvin tiedä, mutta jos vastaavalla tavalla kuukauden huilin ja hoitojen jälkeen ammattilaisten kanssa yhteisellä päätöksellä olisi todettu, että paluu arkirutiineihin tekisi hyvää, niin minusta seuran olisi hyvä olla tukena ja antaa olla mukana mahdollisuuksien mukaan joukkueen toiminnassa kivittämisen sijaan.

Niin. Siinäpä se ero tähtipelaajan ja pelinjohtajan kohtelussa Vimpelin Vedon osalta olikin. Veto, kun ei tainnut tuolloin hirveästi toivottaa tervetulleeksi takaisin.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Ihan turha puhua mistään pelaajan kannalta parhaasta ratkaisusta, kun alun perin pelaaja itse ilmoitti uran olevan tässä.

Niin. Siinäpä se ero tähtipelaajan ja pelinjohtajan kohtelussa Vimpelin Vedon osalta olikin. Veto, kun ei tainnut tuolloin hirveästi toivottaa tervetulleeksi takaisin.

Eli pelaajan turhautumispäissään kirjoitettu teksti on se oikea ja virallinen ”pelaajan paras” ok. Ja tuohon viimeiseen vielä että jos siinä on tilanne ja taustat olleet täysin samat (mitä epäilen), niin hyvä että tällä kertaa toimittiin paremmalla tavalla. Elämässä voi ottaa opiksi eikä aina toimia samalla tavalla kuten on ennen toimittu.
 

Hubacek

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Vegas Golden Knights, altavastaajat
Montako peliä Roope oli sivussa kun sitä epäiltiin sopupelistä? Tuomiothan ei tullut, epäiltiin vain kun löysi voittolapun. Kanalaakiin vasta epäillään. Tuomio tullee mahdollisesti aikanaan.
Ja Sotkamohan ei palkannut sopupelistä tuomittua pelaajaa jonka (sopupelin) vuoksi pesäpallon maine kärsi pitkiä aikoja. Sotkamo ei rikollisia palkkaa.
Vai mites se menikään?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...
Ihan turha puhua mistään pelaajan kannalta parhaasta ratkaisusta, kun alun perin pelaaja itse ilmoitti uran olevan tässä. Seuran kanta oli, että Kanala takaisin heti, kun vain mahdollista. Tämähän kertoo vain ja ainoastaan siitä, ettei millään Kanalan toipumisella ole väliä, vaan pelillisellä menestyksellä...

Mistä sinä tiedät missä kunnossa Kanala tällä hetkellä on?

Kuukausi on hyvin lyhyt aika alkoholismista parantumiseen, parantuminen lienee vasta alkanut. Ymmärrän skeptisen suhtautumisen Vedon pyrkimyksiin, mutta samaan aikaan täytyy muistaa, että taustalla ovat myös Minnesota hoidosta vastaavat ammattilaiset. Tuskin Kanala haluaa heittää kallista hoitoa hukkaan ja toimia vastoin hoitavien tahojen ohjeita.

Käsittääkseni Kanala on työsuhteessa Vimpelin Vetoon, joten hoitoon ohjaus on käytännössä se oikea tapa toimia. Ymmärrän, että joillakin on kova tarve tuomita Kanala julkisesti, mutta on olemassa muitakin tapoja toimia, julkinen häpeärangaistus on poistunut rikosseuraamuksista parisen sataa vuotta sitten.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Hyvää saivartelua @Hubacek. Monestikko Suomessa on epäilty rattijuoppo ollut todellisuudessa syytön? Erityisesti tällaisessa tilanteessa, kun mies on käytännössä seuran tiedotteen mukaan myöntänyt syyllisyytensä?

Jos koet sopupelin ja känniajelun olevan samankaltaisia rikoksia, niin se on sinun maailmankuvasi. Itse laitan rikoksia pahemmuusjärjestykseen, eikä Veikkauksen kusettaminen ole pahimmasta päästä. Sinulla toki on oma näkemyksesi.

Fakta kuitenkin on, että yksikään Sotkamon Jymy ei syyllistynyt sopupeleihin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Montako peliä Roope oli sivussa kun sitä epäiltiin sopupelistä? Tuomiothan ei tullut, epäiltiin vain kun löysi voittolapun. Kanalaakiin vasta epäillään. Tuomio tullee mahdollisesti aikanaan.
Ja Sotkamohan ei palkannut sopupelistä tuomittua pelaajaa jonka (sopupelin) vuoksi pesäpallon maine kärsi pitkiä aikoja. Sotkamo ei rikollisia palkkaa.
Vai mites se menikään?

Jani Petri Komulainen

Törkeästä petoksesta ja kolmesta avunannosta petokseen neljäksi kuukaudeksi 20 päiväksi vankeuteen.

 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Olen ehdottomasti samaa mieltä, että Jymyn legendan, joskin sopupelin aikaan SiiPeä edustaneen, Jani Komulaisen sopupeliosallisuus on täysin rinnastettavissa Mikko Kanalan lähtökohtaisesti kanssaliikkujia vaarantaneeseen rattijuopumukseen.

Hyvin te vedätte. Klap klap. Yrittäkää edes, vaikka kovin nyt harmittaakin.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Kanala on alkoholisti ja rattijuoppo myös ensi kauden alussa joten en ihan ymmärrä miksi paluu pelikentille olisi silloin jotenkin "parempi" asia kuin nyt? En ole juurikaan seurannut Vimpelin viestintää asian suhteen joten en osaa siitä sanoa mitään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikö se julkinen häpeä ja oikeuslaitoksen antama tuomio nyt saatana riitä
Yleensä jos julkisuuden henkilö, otetaan esimerkiksi vaikka poliitikko, rikkoo lakia esimerkiksi ajamalla kännissä, niin työnantaja, puolue jne. toteaa ettei kännissä ajaminen ole hyväksyttävää. Nythän edes tätä ei ole käsittääkseni Vimpelin toimesta todettu. Voisi antaa vaikka edes varoituksen ja sitten seuraavasta potkut. Nyt teko on saanut vain ymmärrystä, niin kuin rattijuopumus olisi sairaus.

Se on toki tärkein asia, että Mikko on ohjattu hoitoon.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Väsynyttä ja selvää pelonsekaista viestintää Jymyn kannattajalta. Jokaisen viestin lopussa kuitenkin anekdootti: ”kaikkea hyvää Mikolle, alkoholi on paha, lopeta ura, tsemppiä, olet kuitenkin paskapää lopun elämäärin, olisiko hirsi OK, huudellaan kentällä sulle”. Grainger on peloissaan Sotkamon tilanteesta, jossa kulta ei ole satavarmasti pedattu heille, joten pahimpia uhkaajia mollataan: Manse: ostojoukkue; Veto alkoholi. Jymy oli Doksan verran ok, nyt aika huono. Eikö näin? Olet halpamainen ihminen, vaikka en tunne sinua!
 

Jedgar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Vimpelin Veto
Niin no samainen seura käytännössä siirsi pelinjohtajansa sivuun juuri finaalisarjan alla. Jaa miksikö? Alkoholin takia.

Toki se naamioitiin sairauslomaksi ja pelinjohdon omaksi päätökseksi. Tuolloin todettiin, että Ojanperä rikkoi joukkueen sisäisiä pelisääntöjä. Ehkä Vedon pelisäännöt ovat vain muuttuneet.

Hankala tietää onko Ojanperän kanssa sovittu mitään, vai onko hoidettu seuran yksipuolisella ilmoituksella. Näen pelkästään hienona asiana, jos organisaatio on pystynyt ottamaan opiksi ja parantamaan Ojanperän tapauksesta.
Heikkalasta vähän samaa fiilistä, kuten aiemmin olen kirjoittanut. Pelannut ihan hyvin viimeaikoina kakkoset hihassa, mutta luottavaisempi olo on silloin kun Kanala purkaa ykköstä. Ollia pakko kuitenkin kehua viime aikojen ulkopelistä, toivottavasti kantaa kauden loppuun asti. Ehkä Lönnin sparraus teki hyvää ja lisäsi näytönhaluja.

Kieltämättä ulkona on ollut Heikkalalla vahvaa tekemistä. Lönni käy varmaan vielä kaudella 2040 parin pelin ajan näyttämässä muille mallia.
Olen ehdottomasti samaa mieltä, että Jymyn legendan, joskin sopupelin aikaan SiiPeä edustaneen, Jani Komulaisen sopupeliosallisuus on täysin rinnastettavissa Mikko Kanalan lähtökohtaisesti kanssaliikkujia vaarantaneeseen rattijuopumukseen.

Oikeudessa toki katsotaan myös, kuinka paljon kanssaliikkujat ovat vaarantuneet (tekoaika, paikka, jne.).
Lähtökohtaisesti itseäni viisaammat ihmiset ovat säätäneet sellaisia lakeja, että itselleni tulee mieleen vankeustuomion saaneen tehneen suuremman rikoksen kuin päiväsakkotuomion saaneen.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yleensä jos julkisuuden henkilö, otetaan esimerkiksi vaikka poliitikko, rikkoo lakia esimerkiksi ajamalla kännissä, niin työnantaja, puolue jne. toteaa ettei kännissä ajaminen ole hyväksyttävää. Nythän edes tätä ei ole käsittääkseni Vimpelin toimesta todettu. Voisi antaa vaikka edes varoituksen ja sitten seuraavasta potkut. Nyt teko on saanut vain ymmärrystä, niin kuin rattijuopumus olisi sairaus.

Se on toki tärkein asia, että Mikko on ohjattu hoitoon.
Onko urheiluseurat yleisesti tehnyt näin, tapauksia on varmasti paljon?
Linkkaa tähän pari esimerkkiä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Grainger on peloissaan Sotkamon tilanteesta, jossa kulta ei ole satavarmasti pedattu heille

Hieno olettamus toki. Olen jokusen mestaruuden Jymyn kanssa kokenut, mutta vastapainoksi myös jokusen pettymyksen. Pettymyksistä pääsee kuitenkin aina yli, eivätkä mestaruudetkaan lopulta maailman suurin asia ole.

Todennäköisempää jokaisen kauden alussa on, että mestaruutta ei tule kuin, että se tulee. Se ei liity Mikko Kanalaan varsinaisesti millään tavalla.

Olet halpamainen ihminen, vaikka en tunne sinua!

No silloinhan juuri on paras huudella, jos ei toista tunne. Sinulla on toki oikeus omaan näkemykseesi, mutta usko tai älä, pystyn elämään tuonkin tiedon kanssa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Onko urheiluseurat yleisesti tehnyt näin, tapauksia on varmasti paljon?

Ei varmaan paljon, kun rattiin hyppääminen kännissä ei ihan jokaisen mieleen tule.

Kenkää noista on tainnut yleensä tulla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös