Oulun Kärpät kaudella 2018–2019

  • 415 437
  • 1 507

isokasikaks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, Kärpät
Hankalat persoonat aiheuttaa ongelmia vasta silloin, kun vastassa on omalla tavallaan yhtä hankala persoona. Jos jonkun uskon pärjäävän millaisen pelaajan kanssa tahansa, niin ehdottomasti Mannerin. Auktoriteetti ilman valtavaa egoa.
Täysin samaa mieltä. Lucenius voisi tuoda juurikin kolmosketjuun tehoja, jota tällä kaudella ei liikaa missään nimessä ole ollut. Olisi muutenkin mielenkiintoinen pelaaja seurata. Mitään suurta en kaverilta odota, mutta Kärpissä mielellään näkisin. En myöskään usko, että häntä mihinkään ratkasijan rooliin hankittaisiin. Kärpät kuitenkin aika vahva seura, että eiköhän sieltä suurempiakin nimiä tule.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs tässä se suuri riski on, siis oikeasti? Minusta kyseesä on mielummin low risk, high reward.
En minäkään ihan täysin Luceniuksen hankintaa suorilta tyrmää, mutta kun saa tällaisia kommentteja lukea: "Kaukana oli Lucce liigatasosta ainakin Mestiksen finaaleissa. Ei erottunut kentällä mitenkään, paitsi ottamalla tyhmiä jäähyjä muutenkin käymällä aika kierroksilla." (edeltävä lainaus Tapparan omalta foorumilta, jossa Luceniuksen tulevaisuus ymmärrettävästi kiinnostaa Tapparataustan takia) niin kyllä siinä aina väkisinkin vähän epäilykset nousee pintaan.

Itse en tosin ole Luceniuksen pelejä liiemmin tällä kaudella seuraillut. Tehojahan siellä näkyy TUTOssa tulleen ja ehkä oikeanlaisella treenauksella ja valmennuksella miehestä voisi vielä Liigapelurin tehdä. Oletettavasti hänet olisi myös halpa kiinnittää.

Kärpät on kylläkin tällä hetkellä sen verran kuuma organisaatio, että pelaajahankinnoilta on varaa odottaa laatua ja sitä, että ne istuvat iskulauseeseen Nopea, vahva ja luotettava. Epätoivon vimmalla ei siis liene tarvetta ruveta pelaajia haalimaan vaikka lähtijöiden määrä oletettavasti suuri onkin. Mikäli Kärpissä kuitenkin tosissaan nähdään, että Lucenius voisi olla sopiva palanen vaikkapa kolmosketjuun niin tulkoot.
 
Onhan se nyt aivan eri asia hommata kaveri jo harjoituskaudelle kuin juuri ennen pudotuspelejä. Tästä syystä en kyllä vetäisi johtopäätöksiä Keräsen hankkimatta jättämisestä. Lucenius pääse kesällä näyttämään treenihalukkuutensa ja sopivuutensa joukkueeseen, jos siis huhu pitää paikkansa.
Kerästä kyllä oltiin hankkimassa myös tulevan kauden kärkihyökkääjäksi. Ei kelvannut vaikean luonteen vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Tulenpa minäkin avaamaan sanaisen arkkuni Lussen suhteen, jonkinlaista kompetenssia kun asian tiimoilta kuitenkin on.

Ensinnäkin, tuo on mielenkiintoinen legenda tuo Lussen "kusipäisyys". Heppu on toki omanlaisensa, mutta kusipäisyys on miehestä kaukana. Pari hyvin typerää, pelikieltoihin johtanutta temppua kauden aikana suoritti, mutta ne nyt oli jonkin sortin hetken aivopieruja, eikä tyypillistä Luceniusta. Iso numero etenkin siitä potkusta tehtiin, ja moni oli jo pelkästään sen perusteella luokittelemassa äijän täydeksi ääliöksi. Siinä vaan vedetään mutkat turhan suoriksi kun niin tehdään. Ja tämä siis yhtään tuon kyseisen potkun tuomittavuutta väheksymättä.

Lucenius on erittäin pidetty joukkueen keskuudessa. Jos menee keneltä tahansa 2017-2018 TUTOn pelaajalta kysymään, niin kenelläkään ei ole Lussesta pahaa sanottavaa.

Moni näki viime kaudella Luceniusta vain Mestiksen finaaleissa, eikä mies tosiaan ollut niissä parhaimmillaan. Paha sanoa mikä mätti, mutta osansa lienee pitkällä pelikiellon aiheuttamalla tauolla. Vaan runkosarjassa Lusse kantoi TUTOa liki yksinään reppuselässä monena iltana. Väittäisin, että TUTOn sijoitus runkkarissa olisi ollut paria sijaa alempi, mikäli Lucenius ei olisi joukkueeseen liittynyt.

Taitava kuin mikä, eikä asenne peleissä ole koskaan huono. Ja kun nuo kaksi typeräää temppua viime kaudella teki, niin siksipä ei moisia typeryyksiä enää helpolla tee. Säteri on ollut ihan oikeassa sanoessaan, että väärässä sarjassa pelasi. Liigaan kuuluu, ja kuka ikinä Lussen saakaan, saa olla hyvin tyytyväinen. Ei todella ole mikään "high risk high reward" signaus, ennemminkin "low risk high reward". Ei riko joukkuehenkeä, ja voi tehdä 40-60 pinnaa jos innostuu.
 

Fordél

Jäsen
Kiitos huolenpidosta. Muutenhan tämä osa oli oikein mukava tuulahdus sieltä menneeltä ajalta. Mitäs muuta sinne 90-luvulle kuuluu? Eurodance on kova juttu ja silleen? Kolmeenkin ketjuun voi ihan hyvin rakentaa siten että jokaisessa ketjussa on taitoa, eri juttu tosiaan joskus 90-luvulla kun oli kaksi kärkietjua ja kaksi jarruketjua.

Ole hyvä. Ja kiitos, kuuluu oikein hyvää. Musiikki on täällä paljon parempaa, kun brittipop ja grunge ovat voimissaan.

Kyllä, kolmosketjuunkin voi laittaa rakentavia palikoita, mutta sitten 90-luvun ei ole muttunut esimerkiksi se, että ylivoimalla on vain rajattu määrä paikkoja tarjolla. Ja kolmoskentässä ketjukaverien taso tippuu luonnollisesti. Katso vaikka tämän vuoden Kärppiä. Lucenius-Koivisto olisi varmasti kova tutkapari...Ja ennen kuin tähän tartutaan, totean vain yhteenvetona, että kiekolliseen peliin ja isoon rooliin on kuitenkin rajallisesti vastuuta tarjolla. Itse käyttäisin Kärppinä ne paikat varmoihin ja joukkueeseen sitoutuneisiin nimiin. Etenkin, kun teillä on siihen resurssit. Lisäksi oma "kritiikkini" Luceniuksen kohdalla kohdistuu lähinnä pääkoppaan ja asenteeseen, jonkinlaiseen ongelmapelaajamaisuuteen. En ymmärrä miksi Kärppien pitäisi hankkia tällaista pelaajaa riveihinsä.


Itse en ymmärrä ihan täysin tuollaista täystyrmäystä, etenkin kun kyseessä on HUHU. Toki jos Kärpät rakentaa ensi kauden jenginsä sille pohjalle että Lucenius on ykkösnimi niin sitten kaikille kenkää ja täystyrmäys, mutta jos Lucea kokeillaan vaikka kolmosketjussa ja tuomassa backuppia niiden ihan kovimpien pyssyjen taakse. Onhan tuo esim. Tapparassa liigafinaalejakin tahkonnut tällä vuosikymmenellä, ja oli itse asiassa ihan tehokas tuona keväänä.

Niin juurihan itsekin totesin, että esim. koeajan kanssa tässä siirrossa on jo jotain tolkkua. Eikä kukaan täälläkään kiellä Luceniuksen taitoa ja potentiaalia. Nykyisessä koko ajan heikkenevässä Liigassa ne alkavat olla kovaakin tasoa. Mutta eihän se Luceniuksen kohdalla koskaan ole taidosta ja potentiaalista ollutkaan kiinni.
 

Kalabalik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki, Luleå, Kärpät, Donskoi
Vai että Lucenius, ensiimäinen reaktioni oli että kuka vittu näitä huhuja oikeen keksii.
Olisiko kasvanut aikuiseksi? Ei taida Lucenius päästä maineestaan ennenkuin pelaa yhden ehjän kauden joukkueelleen ilman hölmöilyjä. En usko että tulee Kärppiin, mutta toisaalta olisi kyllä mielenkiintoinen seurattava ensikaudella.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itse toivoisin että ensi kauden joukkue olisi mahdollisimman omavarainen. Mahdollisimman paljon pitäisi pyrkiä palkkaamaan laatupelaajia jotka ovat kärppien junioriputken läpikäyneitä tai muuten vahvaa kärppätaustaa omaavia. Tähän sitten vielä liigauran kynnyksellä olevat junnut päälle.Tällaisen joukkueen tuntee paljon enemmän omakseen kuin sen että valtaosa pelaajista on muualta tänne roudattu ilman kärppätaustaa ja sydäntä.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Täytyy myös muistaa mikä on tarve. Kärpillä on ensi kaudeksi signattuna kasoittain vahvoja johtajia (Lasu, Pyörälä, Kukkonen) ja puolustavia hyökkääjiä. Sen sijaan ylivoimalla lätyn heittäjistä on pulaa. Se taas on käsittääkseni Luceniuksen "erikoisominaisuus", mutta katsotaan tämä kausi nyt ensin. Enpä tiedä riittääkö taso.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Luce olisi kyllä taas yksi paska joka Mannerin käsissä muuttuisi timantiksi. Kaikin puolin tiatava kaveri, jolla se jokin on kuitenkin aina estänyt tasapainoisen uran. Mielestäni Kärpät on tällä kaudella tehnyt hyvää jälkeä esim. Bertrandin ja Veinin kanssa. Itse en pitänyt kumpaakaan mitenkään erikoisena hankintana varsinkaan suoraan noin suureen ruutuun, ja mitäpä vielä. Pää ei kestä Veini on ollut todella kova, puhumattakaan tarvitsen tuhat paikkaa yhteen maaliin Charles, joka on ollut oikea maalipyssy tällä kaudella. Miksi ei siis voisi myös Luce löytää taas itsensä Mannerin alaisuudessa.
 

sinikettu

Jäsen
Luce olisi kyllä taas yksi paska joka Mannerin käsissä muuttuisi timantiksi. Kaikin puolin tiatava kaveri, jolla se jokin on kuitenkin aina estänyt tasapainoisen uran. Mielestäni Kärpät on tällä kaudella tehnyt hyvää jälkeä esim. Bertrandin ja Veinin kanssa. Itse en pitänyt kumpaakaan mitenkään erikoisena hankintana varsinkaan suoraan noin suureen ruutuun, ja mitäpä vielä. Pää ei kestä Veini on ollut todella kova, puhumattakaan tarvitsen tuhat paikkaa yhteen maaliin Charles, joka on ollut oikea maalipyssy tällä kaudella. Miksi ei siis voisi myös Luce löytää taas itsensä Mannerin alaisuudessa.
Varmaan riippuu enemmänkin siitä, onko Lucenius itse saanut kasvettua aikuiseksi ja pystyy elämään säännöllistä huippu-urheilijan elämää ainakin yhden koko liigakauden ajan. Manner on uusi kärppämessias, mutta tuskin hänkään tuosta vaan ongelmatapauksista leipoo Liigaan tekijämiehiä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenhän lie muuten Kärpissä menee tuo joukkueen rakentaminen nykyään? Viime vuonna McTorso, jolla on uskoakseni sisäpiirin tietoa näistä asioista, sanoi että Aho on vain yksi palanen kokonaisuudessa. Eli Kärppien systeemissä mm. valmentajille ja toiminnanjohtajalle on jätetty aika isot roolit asian suhteen.

Kärppien ongelmanahan on ollut se, että välillä joukkueen rakennus on ollut huippuluokkaa, mutta sitten taas budjettiin nähden liigan heikoimpia. Aloin pohtimaan mikä tuon voi selittää ja tuli mieleen, että ehkä McTorson kirjoituksista löytyykin vastaus. Eli ehkä Ara ja Suikkanen eivät pystyneet tarjoamaan kunnon apua tuolla saralla, mutta Marjamäki ja Manner nuorempina kokonaisvaltaisina valmentajina ovat ottaneet roolia tuossa.

Tällä en tahdo vähätellä Ahon tai kenen muunkaan roolia tämän kauden joukkueen kasaamisessa, kunhan vaan aloin pohtia asiaa. Eli ehkä Kärpille on aika tärkeää, että valmentajana on sellainen kaveri joka osaa antaa oman osansa myös tuolla saralla. Yhteistyötähän tuo kuitenkin on. Sitä en osaa sanoa mikä Virkkusen rooli tässä paketissa on, mutta ilmeisesti varsin suuri.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulenpa minäkin avaamaan sanaisen arkkuni Lussen suhteen, jonkinlaista kompetenssia kun asian tiimoilta kuitenkin on.
Kiitos. Oli mukava lukea sellaisen ihmisen ajatuksia, jolla on asiaan liittyen aivan konkreettista kerrottavaa. Minä en ole nähnyt Luceniuksen pelaavan sitten liigavuosien. Mieleeni on jäänyt kuva erittäin taitavasta ja lahjakkaasta hyökkääjästä. Oliskohan Oulu nyt vihdoin se pysäkki Luceniukselle, jossa pysyvämpi muutos parempaan saadaan aikaiseksi.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsekin uskon, että Mamba ja muu valmennustiimi voisi olla omiaan saamaan Luceniuksesta ne maksimit irti. Tämä kausi on ollut aivan loistava esimerkki siitä. Jos ei muuten, niin sitten vaikka muutaman kuukauden koeajalla. Tervetuloa vain omasta puolestani.
 

Miikutza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät tosin jätti Keräsenkin hommaamatta ilmeisesti juuri vaikean luonteen takia ja Lucenius ei tähän tekisi poikkeusta. Keränen oli myös parempi pelaaja. Ei tässä yhtälössä ole kyllä mitään järkeä.

Erona Luceniuksen ja Keräsen kanssa on toki myös se, että Keräsellä oli meneillään piste per peli tahdilla mennyt kausi KooKoossa ja pelasi kuitenkin viime kaudellakin Jokereissa KHL:ää alkukaudesta. Keränen olisi luultavasti ollut siis melko kallis pelaaja. Luceniuksen palkkaa voitaneen verrata ennemmin Juha Koivistoon sillä mies on viime kausina pyörinyt pääosin Mestiksessä. Jos Lucenius ei saa pakettiaan kasaan vaan sekoilee tuttuun malliin, hänen sopimuksen irtisanominen ei maksaisi juuri mitään.

Parhaimmillaan Lucenius on kuitenkin pelannut mm. 34 pisteen kauden 41 otteluun TPS:ssä kaudella 13-14, joten potentiaalia miehessä on. Muistetaan myös tämän kauden 52 pistettä 40 peliin Mestiksessä. Myös väite Luceniuksen vaikeasta persoonasta tuntuu oudolta sillä hän toimi kuitenkin TUTO:n kapteenina tällä kaudella. Tuskin yhteistyökyvytöntä ongelmapelaajaa olisi nostettu kapteeniksi.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lucenius tulee, jos on tullakseen. Ei oikeastaan aiheuta itsessä mitään riemunkiljahduksia, muttei kyllä vitutatakaan. Sopivassa roolissa voi olla oikeinkin hyvä vahvistus. Tervetuloa vaan Lucifer.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Elikkäs lähtijöitä ovat ainakin seuraavat:

Junttila, Ruohomaa, Koivisto.M, Bertrand sekä Mäenalanen.

Paikkaus: helppoa.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiekkoareena tms. nettisivusto teki Luceniuksesta isohkon jutun ennen sitä pitkään pelikieltoon johtanutta toilailua:
Ex-liigatähti tekee uutta nousua Mestiksessä, mutta onko Niclas Lucenius maineensa vanki? - Kiekkoareena

Linkki vie Kiekkoareenan tms. nettisivuston artikkeliin.

Hieno artikkeli, kiitos kun toit sen tänne. Minusta Lucenius saa näillä keskustelupalstoilla aivan kohtuuttomasti kuraa niskaansa aivan vaan yleistyksistä ja ns. palstatotuuksista johtuen.
 

Micol

Jäsen
Onhan siellä nytkin jo Leskinen, ja neljä vuotta sitten asennevammainen sooloilija ratkaisi finaalien game sevenin jatkoajalla ja valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi. Ja tokihan ihmiset ei voi koskaan muuttua kun vanhemmaksi tulevat, vaan jos olet joskus ollut asennevammainen kusimulkku sooloilija, niin olet sellainen lopun ikääsi teit sitten mitä tahansa.

Välillä ihmetyttää miten mustavalkoisena ihmiset joskus maailman näkevät.
Kiva avautuminen. Itse en haluaisi Kärppiin näitä keräsiä ja luceniuksia, joilla tuppaa tulemaan liian usein niitä pelejä, ettei näytä kiinnostavan vittuakaan. Sallittakoon tämä mielipide minulle? Kärppiin luulisi olevan tarjolla varmempiakin kortteja kuin Lucenius. Itse ainakin toivon, että huhu ei pidä paikkaansa.
 
Kyllähän se lähtee. Miksi ei lähtisi. Leskinen on varmastikin noista se pelaaja, joka menestynee parhaiten esimerkiksi KHL-jäillä Ruohomaan ohella.
Mielenkiintoista. Itse olen taas sitä mieltä, että Leskinen tulee noista ensimmäisenä takaisin. Hakanpään(jos edes menee KHL:ään) ja Koiviston uskon pärjäävän parhaiten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös