HPK kaudella 2018–2019

  • 265 916
  • 1 063

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nenonen on kyllä mennyt aavistuksen pelaajatyyppinä minulta ohi muutoin kuin tilastojen osalta, että millainen kaveri on kyseessä? Onko hyvä luistelija? Työteliäs? Taklaajo vai surffaa, tekeekö räkämaaleja? Osaako omassa päässä tehdä mitään?
Ensimmäisellä kaudella Sportissa ei juuri muuta osannut kuin tehdä maaleja rannelaukauksella aina kun sai kiekon hyökkäysalueella lapaansa. Muuten täysin sukka ja lähes käyttökelvoton kaksinkamppailuissa ja puolustuspäässä. Toisella jo huomattavasti parempaa tekemistä, kiekko pysyi lavassa, voitti kaksinkamppailuja ja oli jollain tasolla hyödyksi puolustuksellisesti. Eli meni kokonaisvaltaisesti eteenpäin, mutta edelleen suurimmat avut on ylivoimalla.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja Pata Pori´see myös.
Johan meillä on Lahti ja Viitaluoma jäähdyttelemässä. Ei kiitos lisää enää näitä.
Lahti on jo kyllä menneen talven lumia, mutta jotenkin laittaisin Nurmen Viitaluoman kanssa samaan koriin. Nämä kaksi voisi saadakin jotain aikaan, kunhan hintalappu vaan on kohdallaan, niin kannatan Nurmen hankintaa. Sitten kaksi muuta mitä voisi ajatella on nämä juntit, Juntheikki ja Erkinjuntti. Juntheikki tryoutin kautta ja yksi haku voisi olla tryoutin kautta Montokin. Jos siellä mestiksessä kasvaa Palveitakin liigakelpoisiksi, niin kasvaa siellä joku muukin, muistakaamme Hentusen, Pärssisen ja Antti Virtasenkin tie oli alasarjasta ylös ja lähes suoraan maajoukkueeseen ainakin kahden kohdalla.
 

Ralph

Jäsen
Ärsyttää samaan aikaan Kerhon nykyinen sopimustilanne (Porseland, Lahti, Viitaluoma), Lehtivuoren todennäköinen poistuminen, huonosti mennyt kausi ja se, ettei HPK voi julkaista sopimuksia sitä mukaa kun niitä tulee vaan pitää pihdata niitä vielä kuukausi. Joten normaaliin tapaan ei tule lähes päivittäin hahmoteltua ensi kauden joukkuetta, itse asiassa ei ole tullut mietittyä asiaa yhtään viime aikoina.

Mutta siis jos HPK hankkii mahdolliset ulkomaalaishankinnat vasta kesän lopussa, kuten jossain luki, Lehtivuoren mahdollisen lähdön myötä hänen korvaajansa on joko a) Porseland/Nikkilä b) saatu sopimukseen, julkaistaan kick offissa c) hommataan ehkä kesän lopussa, jos sellaista hankitaan d) Lehtivuori ei oikeasti lähde. Vai olenko ihan hakoteillä?

Mistäköhän ihmeestä Kerho hommaa suomalaisen ykköspakin? Vai siis jättääkö hommamatta ja tilalle tulee joku 19-vuotias yli 190-senttinen kaveri, josta sanotaan vain "onpas isoa miestä lavalla juuri nyt". Tuosta kun katsoo vapautuvia kotimaisia ykköspakkitason pelaajia Euroopasta:

Ruotsista löytyy Jesse Virtanen ja Kristian Näkyvä. Virtasen kehitysaskeleet viime aikoina ovat olleet niin suuria, että ei kyllä mihikään Kerhoon siirry vaan KHL:ään. Näkyvä realistisempi, mutta kovaa silläkin on Ruotissa mennyt. KHL:stä löytyy Anssi Salmela ja Ville Lajunen. Salmela ja Lajunen pelasivat molemmat tasaisen vahvan kauden, joten luulisi KHL:ssä tai vähintään Ruotsista tulevan rahakkaampia tarjouksia. Liigan sisältä löytyy vain Miika Koivisto, mutta Virtasen tavoin, miksi ihmeessä nyt siirtyisi Kerhoon.

Eli noita vaihtoehtoja kun katsoo, niin joko ykköspakkia ei tule tai sitten Lehtivuoren korvaaja onkin "ykköspakki" eli joku toivotaan, toivotaan -tapaus.

- - - -

Joskus tammikuussa mainitsemani nuori isokokoinen kiekollinen virolaishyökkääjä Robert Arrak siirtyy Jokereiden junnuista Sportiin. Olisi kelvannut Kerhoon.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Lahti on jo kyllä menneen talven lumia, mutta jotenkin laittaisin Nurmen Viitaluoman kanssa samaan koriin. Nämä kaksi voisi saadakin jotain aikaan, kunhan hintalappu vaan on kohdallaan, niin kannatan Nurmen hankintaa. Sitten kaksi muuta mitä voisi ajatella on nämä juntit, Juntheikki ja Erkinjuntti. Juntheikki tryoutin kautta ja yksi haku voisi olla tryoutin kautta Montokin. Jos siellä mestiksessä kasvaa Palveitakin liigakelpoisiksi, niin kasvaa siellä joku muukin, muistakaamme Hentusen, Pärssisen ja Antti Virtasenkin tie oli alasarjasta ylös ja lähes suoraan maajoukkueeseen ainakin kahden kohdalla.
En pidä Lahtea vielä menetettynä. Itse jossakin haastattelussa valitteli huonoa kesätreenikautta. Hyvän kesän perustalle voi vielä odottaa jotakin hyvää. Tuo taas ensi kaudella kokemusta joukkueeseen.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kiitos ei lisääntyvälle jäähdyttelijöiden määrälle. Kerho on joukkue, johon ei mikkolehtosia kaivata. Mielummin sitten niitä innokkaita parikymppisiä, jos ei varmoihin tekijöihin perunat riitä. Mielummin sitä vittuuntuu katsoessaan nuorten jamppojen innokasta yrittämistä ja erehtymistä kuin lammasmaisten vanhojen miesten halutonta mukapelaamista. Kun nyt kuitenkin tässä on jotenkin päässyt sellainen tilanne syntymään, että lähtökohtaisesti Kerhon pelien katsominen vituttaa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kyllähän tuo Lehtivuoren lähtö romauttaa Kerhon pakiston tason, kun kaikki takana olevat nousevat pykälää liian suuriin rooleihin. Nikkilästä nyt on vaikea uskoa enää tulevan tuollaista kiekollista liideriä ja Porselandin kilpeen jätti kulunut kausi niin suuret varjot, että pahalta näyttää. Itse kääntäisin katseen nykypakiston osalta tuohon Jesper Lindgreniin, joka voi täällä jatkaessaan olla tulevan kauden suurimpia breikkaajia. Ei nyt ole mikään ykköspakki vielä nykyisillä näytöillä, mutta ei ollut Palvekaan mikään ykkössentteri vielä viime kesän spekulaatioissa.

Tosiaan, kuten @Ralph tuossa spekuloi, niin tuskin sieltä ykköspakkia tulee kick offissa, vaan luultavammin joku perusluuta tai nuorta voimaa, kun vahvistusta pakistoon kuitenkin lupailtiin. Ulkomaan markkinoille sitten syksymmällä, jos ei näytä näitä tasonnostajia löytyvän kauden avauksen lähestyessä.
 

Ralph

Jäsen
Itse kääntäisin katseen nykypakiston osalta tuohon Jesper Lindgreniin, joka voi täällä jatkaessaan olla tulevan kauden suurimpia breikkaajia.
Lindgrenillä on ainekset paikata Lehtivuoren kiekollinen osaaminen, mutta ei sitten millään Lehtivuoren kokonaisvaltaista pelaamista. Lehtivuori on pelaaja, jonka voi heittää jäälle koska tahansa, Lindgren ei ole samaa tyyppiä.

Väkisin tuli taas mieleen, että se joku kakkasivu Facebookissa kertoi Kaltevan siirtyvän JYP:stä HPK:hon. Kaltevalla on sopimus JYP:iin, joten ei vaikuta kovinkaan uskottavalta, mutta kuitenkin vähän realisisempi nimenä kuin joku Salmela tai Näkyvä. Kalteva on kuitenkin Lehtivuoren kanssa samankaltainen pelaaja, ei yhtä hyvä luistimella, mutta pystyy kovempaan peliin. Mutta tosiaan, en usko, koska Kaltevalla on sopimus JYP:iin. Toki jos nyt ennen kick offia tulee uutinen, että Kaltevan sopimus purettu "yhteisymmärrykessä", niin sitten.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Lehtivuoren paikkaaminen on pirun haastavaa, koska onhan Lehtivuori EHT-tason puolustaja. En käsitä miten ei ole mahtunut yhteenkään näistä höntsäturnauksista. Ehkä sitten olisi pitänyt olla jokin osa-alue ylitse muiden, millä olisi erottunut joukosta.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Lehtivuori on pelaaja, jonka voi heittää jäälle koska tahansa, Lindgren ei ole samaa tyyppiä.

Ei ole samanlainen tosiaan, mutta jotenkin tuntuu, että voisi kiekollisena pakkina ja ylivoimaosaajana kehittyä nopeasti jopa paremmaksikin.

Toki Lehtivuoren kaltaiset kokonaisvaltaisen tasokkaat pakit on harvinaisia, ja jos ei sellaista löydy joukkueeseen, niin hyvin roolitettua ja monipuolista erikoisosaamista joukkueessa tuntuu ainakin paremmalta menestyksen reseptillä kuin kokoelma tasapaksuja suorittajia ilman suuria heikkouksia, mutta myös vahvuuksia.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mites Janne Jalasvaara? Voisko toimia?

Kyllä! Viime kausi meni heikosti, mutta muuten tuskin olisi edes mahdollista saada Kerhoon. Jallu on Lehtivuoren tapaan all-around puolustaja, tosin parempi ja fyysisempi omassa päässä, kun taas Lehtivuori on nopeampi ja parempi hyökkäyspäässä. Enemmän tuli nähtyä KalPa aikana ja oli todella hyvä pakki. Tuon jälkeen sen 350 matsia kohelossa ja yhdet mm-kisatkin. Isoin huoli alkaa olemaan ikä ja se että aika kankea kaveri ollut aina. En tiedä onko enää päälle 20 pisteen pakiksi, mutta luulisi omassa päässä vielä olevan oma kova itsensä.
 

Ralph

Jäsen
34-vuotias puolustusvoittoinen puolustaja, jolla alla superpaska ja rikkonainen kausi. Vähän arpapeliä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Jep. Kovin, kovin vaikeaa on suoraan löytää saman tasoista paikkaajaa Lehtivuorelle.

Joku Juuso Hietanen tietysti kelpaisi, mutta taitaa olla vähän utopiaa vielä tässä vaiheessa

Kyllä se on sitä kun rahalla ei voida kilpailla. Kerhossa voi olla vetoa nuorille nouseville kuville, mutta heidänkin kohdallaan tarvisi ajoissa olla liikenteessä. Ulkomaalaiset on oma asiansa ja nekin on enemmän potentiaalisia tai heikoimmista sarjoista hommattuja arpoja. Lehtivuoren pois lähtö tuli tietoon vasta joku aika sitten, niin arpa ämpärissä joudutaan kaivamaan. Jalasvaara on toki iso riski kun miettii viime kautta, mutta juuri viime kauden takia voisi olla mahdollista mies saada. Kaksi teräinen miekka.

Tosiaan Lehtivuorta ei mikään suoraan korvaa. Lehtivuori oli liiankin iso osa Kerhon puolustusta viime kaudella, mutta se kertoo myös paljon viime kauden puolustuksesta. Nuoret pakit kehittyy ja ei sekoilla enää harjoitusten ja pelikirjojen kanssa, niin uskon että ilman Lehtivuortakin pakisto on kokonaisuudessaan parempi ensi kaudella. Sekin olisi jo iso asia, että Niemeläinen, Laavainen ja Almari kehittyisi niin että pärjäisi tuolla pelistä toiseen.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Veikkaanpa, ettei Kerho lähde edes yrittämään mitään pakiston leaderia. Vaan pistetään toiveet Nikkilän ja Porsen, sekä nuorten kehittymisen varaan. Sitten hommataan joku "kokemusta ja rutiinia"-osaston OttoHonkaheimoMarttiJärventiemäinen haku tuonne isäksi pakistoon. Jos halvalla saadaan.

Jotain Kristian Näkyvää, tai hänen kaltaistaan on ihan turha odotella. Ei riitä Kerhon nappulat.

Ja mikäs siinä, Nikkilä on jo jauhanut 250 matsia liigaa ja avut on jossain ihan muussa kuin oman pään perusluudan pelissä. Ja tehtiinhän tuon kanssa oikein pitkä jatkokin. Sitä seuraavaa harppausta odotellessa........
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mites Janne Jalasvaara? Voisko toimia?

Vieläkös sen isä on kerhon huoltaja? Noin muuten, tyypillinen haku liigaan olisi näinä päivinä. Jokainen, joka ulkomaille kelpaa pelaa tuohon ikään asti siellä, ja viimeiset vuosi-pari vielä liigassa. Liigassa ei ole kuin muutama seura jotka pystyy näitä parhaassa iässä olevia 25-30 vuotiaita kotimaisia huippuja palkkaamaan. Muut on sitten junnuja, tai ikämiehiä. Kun junnuja ei voi koko oukkue olla täynnä, näitä ne sitten on. Mutta, jos nyt oletetaan että pakiston runko olisi ensi kaudella Nikkilä, Porseland, Lindgren, Friman, Jalasvaara ja Karjalainen +Niemeläinen ja Almari, niin kyllä sen lähtökohtaisesti pitäisi olla liigan keskikastin. Toki on kysymysmerkkejä, mutta niinhän niitä on aina. Voihan tuonne sitten ottaa mestishaun, ulkomaan arvan Norjasta, EBEListä ym tai jonkun nuoren jenkki/kanunki yliopistokaverin.
 

Ralph

Jäsen
Eli Kerhon todellisuutta.
Totta kai Kerho hankkii kärkipelaajat joko arvalla tai sitten joku tuttu konkari tulee takaisin. Mutta Janne Jalasvaara on mielestäni vääränlainen arpa liian isoon rooliin. Jalasvaara on liian vanha ja alla liian rikkonainen sekä huono kausi. Mielestäni Joonas Lehtivuoren korvaaja pitäisi hommata isolla rahalla ja koska isoa rahaa ei ole, toinen vaihtoehto olisi hommata uusi lehtivuori. Eli pelaaja, joka on ns. parhaassa iässä, omaa jo kelpo meriittejä, mutta alla on pari heikompaa kautta, jonka myötä mahdollisuudet rahakkaaseen siirtoon ei ole. Tällöin on aika siirtyä hakemaan vauhtia jostain pienemmän profiilin seurasta isossa roolissa, esimerkiksi Kerhosta ja sitten parin Kerhossa vietetyn kauden jälkeen, edelleen alle kolmekymppisenä, hakemaan rahaa muualta. Tällainen oli Lehtivuori ja tällainen saisi korvaajakin olla, kun rahaa varmaan suorittajaan ei ole.

Jalasvaara täyttää pian 34 vuotta ja on jo siinä iässä, ettei kovin helpolla uutta vauhtia enää oteta, kun suunta on ollut tasaisesti alaspäin. Jalasvaaralla on kelpo ainekset olla Kerhossa puolustusvoittoinen kakkospakki ja iso roolipelaaja, mutta ainekset olla todellinen ykköspakki on valitettavan vähissä. Lisäksi selkeästi ainesta on olla rikkonaisen kauden pelaava jäähdyttelijä, jota yritetään liian ison palkkansa takia saada ulostettua pitkin kautta ja jos siinä onnitustaan, tätä siirtoa Keski-Eurooppaan puhutaan alkuna joukkueen tyhjennysmyynneille.

Kyllä Kerhoon kaksikin uutta pakkia mahtuu, varsinkin jos almarit tai lindgrenit lähtevät Pohjois-Amerikkaan pysyäkseen. Mieluusti Jalasvaara voisi tulla vaikkapa syyskuun loppuun asti kestävälle try-outille ja sisään toisena pakkina joku uusi lehtivuori. Sitä en osaa sanoa, kuka tällainen uusi lehtivuori voisi olla, mutta Jalasvaara kuitenkin ns. varuille kakkospakiksi try-outille. Harjoittelee kesän joukkueen kanssa, jolloin hänen tekemistään voi seurata päivittäin ja pelaa syyskuussa ne parit ekat pelit ja nähdään, että missä mennään. Jos ei pelitä tai menee heti rikki, mies vaan pihalle ja tilalle sitten joku uikkariarpa.

Ai miksi Jalasvaara suostuisi try-outiin? No, viime kaudelle hän oli pitkään pelaamatta missään kunnes vasta joulukuussa löysi itselleen uuden joukkueen, jossa ei erikoisen hyvin mennyt. Ei tuon jälkeen joukkueita ole jonossa asti tarjoamassa sopimusta, vaikka aiempina vuosina on kerännyt melko kivat meriitit. Jos Jalasvaara ei try-outiin tartu, hän saattaa olla taas joulukuuhun asti ilman joukkuetta. Tai lopettaa uransa.

Joko sille Urho Vaakanaiselle luvataan ylivoima-aikaa, kun Lehtivuori raivataan tieltä pois? Yksi kausi vielä Liigassa ennen Pohjois-Amerikkaa? Vaakanainen ja Jalasvaara sisään, kelpaisi.
 

Palisades

Jäsen
Hieman tämän suuntaista tuossa ylempänä jo Squit ja Jakub kirjoittivatkin, mutta siis: Jos HPK:lla olisi tiedossa taidoiltaan ja ominaisuuksiltaan yksi yhteen Palven, Vesalaisen tai Lehtivuoren korvaavat tyypit, ei Kerholla olisi näihin varaa, elleivät sitten olisi vielä ihan junnuja, väsyneitä pappoja tai viime aikoina loukkaantumisista kärsineitä. Kaikki kolme riskejä, toki junnut pienin riski. Kun on epätodennäköistä löytää ihan vastaavia pelaajia, pitää sitten ajatella asiat jotenkin toisin, mikä tekee melkoisen vaikeaksi täällä arvailla mitä pelaajia on tulossa. Itse en usko kovin isoihin kaloihin, Nenonen se varmasti suurin on, jos todella on haaviin tarttunut. Muuten uudet pelaajat taitaa olla a) nuoria "hiomattomia timantteja" joilla on joku hyvä ominaisuus ja toivotaan että peliaika kehittää vielä monipuolisemmaksi, b) hieman sivuraiteille aiemmassa joukkueessaan joutuneita suht ok pelureita ja c) vielä joku tehomies Mestiksestä, jonka toivotaan pärjäävän liigassakin.
 

Ralph

Jäsen
Nenonen on edelleen ainoa huhu ja eletään jo huhtikuun alkua, erikoista. Viime kaudella ainakin Friman, Leino, Vesalainen ja Backman tulivat huhuihin hyvissä ajoin, muistaakseni. Samoin Tuulolan paluu. Lehtonen ja Karjalainen vähän ennen kick offia. Laavainen, Niemeläinen ja Krag sitten vasta kick offissa.

Nyt on noin kolme viikkoa, joten onhan tässä aikaa tulla huhuja esiin, mutta vielä on hiljaista.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toiveet on kerho faneilla tietenkin tasoa, Santala, Vincour, Nenonen ja Hietanen, todellisuus todennäköisesti sitten lähempänä koodinimiä Nurmi, Jalasvaara & Nenonen. Kyllähän siellä pitäisi ihan jo joukkueen rakenteen takia olla näitä 25-30 vuotiaita, mutta itseasiassahan heitä jo edustavat Leino, Paajanen, Nikkilä, Friman ja lasketaan nyt Turunenkin vielä tuohon. Eli itseasiassa kerholla ei ole asiat ihan niin huonosti, mutta eniten pulaa on noista n. 30 vuotiaista kokeneista ja luotettavista pelimiehistä, koska kerhon kokeneet on sitten jo sitä riippakiviosastoa 35+
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös