Playoffs 2017–2018

  • 70 726
  • 430

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Koska Venäläisillä joukkueilla on ulkomaalaiskiintiöt. Tämä johtaa siihen, että maksuvoimaisemmat Venäläisjoukkueet vievät A-, B-,C- ja D-luokan venäläiset pelaajat. Eli Jokereille jäisi käytännössä pelaajat, jotka eivät muualla mahdu pelaamaan. Vastaavasti, kun ulkomaalaisia ei venäläisseuroihin mahdu loputtomasti, niin Jokereillekin jää laatupelaajia, vaikka maksuvoima ei kilpailuun parhaista riitä.

Lisäksi venäläispelaajien kohdalla asiaan vaikuttaa kulttuuriseikat ja mm. pelaajien kielitaito tai lähinnä sen puute. Vastaavasti länsimaiset pelaajat avostavat Suomea ja Helsinkiä asuinpaikkana sekä Jokereita organisaationa. Tällä Jokerit on paikannut maksukyvyn vajeita.

Ok, kiitokset selvityksestä. En oikein tiennyt millaisia kiintiöitä KHL:ssä on. Tottahan se on ettei laadukkaita venäläispelaajia ihan loputtomiin kuitenkaan riitä. Ajattelin vaan lähinnä että jos löytyisi joku "sopiva" tyyppi, niin voisi olla hyödyllinen. Mutta toki sellaista voi olla haasteellista löytää.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Ok, kiitokset selvityksestä. En oikein tiennyt millaisia kiintiöitä KHL:ssä on. Tottahan se on ettei laadukkaita venäläispelaajia ihan loputtomiin kuitenkaan riitä. Ajattelin vaan lähinnä että jos löytyisi joku "sopiva" tyyppi, niin voisi olla hyödyllinen. Mutta toki sellaista voi olla haasteellista löytää.

Teoriassa tuolta voisi jonkun timantin löytää, joka ei ole läpimurtoa tehnyt ja haluaa tulla hakemaan roolia. Mutta aika vaikea on nähdä tuollaista, sillä Jokereilla on kuitenkin suhteellisen leveä ja laadukas rosteri SHL/AHL/KHL taustaisia länsimaisia pelaajia. Että ei tännekkään ihan kuka tahansa tule ottamaan isompaa ruutua. Ja vähänkään lupaavimmista pelaajista kyllä Venäläiset joukkueet pitävät kynsin ja hampain kiinni. Enkä tiedä arvostaako nuorehko venäläinen pelaaja Vierumäkeläistä oppia kuinka korkealle verrattuna oman maan tarjoamaan ympäristöön. Vähän luulen, että kotiin jäävät. Tasonsa näyttäneistä pelaajista on turha edes yrittää kilpailla.

Jokereillahan oli pari kautta "tulkkina" Venäjää taitava latvialaispuolustaja Arturs Kulda. Tuo oli kyllä kieltämättä hyödyllinen, tai ainakin paljon käytetty lisä joukkueeseen.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereiden pitää lopettaa pelkääminen
Ei kuulu Jalosen rehelliseen lätkään. Jo nyt tarvitaan ihmeitä, että sarja kääntyy narreille, joten pelkäämällä hävitty. Siitä menee iso osa valmennuksen piikkiin. Sopimus loppuu ja vanhaa ihmistä eli JAlosta ei kiinnosta oikeasti muu kuin pitkä kesäloma.
Jäin miettimään miksei Jokereilla ole rosterissa yhtään venäläistä pelaajaa?
Kotimaiset saa Venäjällä selkeästi parempaa korvausta, kiitos ulkomaalaiskiintiöiden. Ei kannata maksaa extraa venäläisestä, kun rahaa on rajallisesti käytössä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän näistä CSKA-Playoffeista on paistanut harmittavasti täydellinen isät vastaan pojat -meininki, vaikka rosterit vaihtuu. Ei todellista haastamista näytä tapahtuvan, vaikka eilinen olikin jo parempaa. Rämöltä loistava ottelu ja muutenkin puolustuspeli varsin hyvällä tasolla. CSKA on vain vielä pari napsua kovempi tässä, eikä Sorokin loppujen lopuksi joudu paljoa tekemään nolliensa eteen.

Kova on suoritus jos tuon 4 kertaa voittaa. Mahdotonta se ei ole, mutta näiden perusteella vaikea uskoa.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kahden ekan pelin jälkeen se näyttää juurikin mahdottomalta. 0 tehtyä. Kourallinen paikkoja. TsSka lukee Jokereita kuin avointa kirjaa. Kaikki menee kuten he ovat ennakoineet. Jokerit voittaa kymmenestä vastaavasta pelistä yhden. Jatkoon pääsylle samainen prosentti eli kymmenen. Jalosen ajasta arvosanaksi välttävä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Moskovan otteluiden jälkeen siis 2-0 CSKA:lle. Yhteismaaleilla ei väliä sinänsä ole, mutta 6-0 CSKA:lle kertoo sekin, että toinen joukkueista ei luo laatupaikkoja riittävästi tai ei viimeistele niistä. Ensimmäisessä ottelussa Jokerit ei luonut eikä viimeistellyt, toisessa loi muutaman, mutta ei viimeistellyt. Ainakin äkkiseltään suurin syy tilanteeseen on, että Jokerien pelaajista osa on kentällä 80 ja 90 prosentin tehoilla. En tiedä, onko taustalla loukkaantumisia. Jos on, ihmettelen, miksi pelaavat, koska terveitäkin miehiä löytyy. Se että osa pelaajista ei anna (syystä tai toisesta) kaikkea peliin, näkyy aivan varmasti myös Jalosen ja muun valmennuksen silmin.

En lähde - tällä kertaa - arvailemaan syytä tai syitä, mutta Jalosen pelitavasta voi sanoa sen verran, että se ei toimi. Ongelmat alkavat jo oman puolustusalueen hyökkäyspelaamisesta. Paineistus on myrkkyä, ja Jokerit on pakotettu luopumaan kiekosta aivan liian usein. Jokerien kannalta huonoa, että se ei ole pystynyt pelaamaan sellaista hyökkäyspelinopeutta kuin mitä CSKA:n kaataminen playoff-sarjassa edellyttäisi. Puolustaminen toimii sinänsä, jos CSKA:n suorat, kandalaistyyppiset hyökkäykset pystytään jatkossa estämään. Niissä kiekko toimitetaan nopeasti laidasta maalille, josta hyökkääjä ohjaa kiekon maaliin.

Noin yhteenvetona sanoisin, että Jokerien rosteri mahdollistaisi hyökkäyspelinopeuden osalta enemmän kuin mitä nyt on nähty. Ja tämä ei tarkoita pelkän pystykiekon pelaamista - ei todellakaan - vaan koko viisikon rohkeampaa toimintaa. Viivelähdötkin voisi ainakin osan ottaa oman maalin edessä, ei takana, silloin kun on niiden paikka. Pahimmillaan kesken hyvän tasa- tai ylivoimahyökkäyksen (esim 3vs3, 3vs2) muodostumisen osa viisikosta kurvaa vaihtoon. Näin tilannetta ei koskaan edes synny. Jokerit joutuu kiekottomana pelaamaan liikaa, ja se syö viisikon hyökkäyspotentiaalia. CSKA:n tasoista joukkuetta vastaan siihen ei yksinkertaisesti ole varaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jalosen ekat pleijarit taisi mennä loukkaantumisten takia pilalle, mutta nää tokat on selkeä epäonnistuminen. CSKA-sarjassa ½valoilla pelaamista jo 2 peliä ja se syyllinen löytyy penkin takaa. Valmennus ei ole reagoinut tilanteeseen.
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
Tänään ja huomenna on mahdollista kääntää sarja. Todennäköisyydet tälle on kuitenkin erittäin pienet, mutta pienikin todennäköisyys otetaan. Tällä hetkellä ei ole mitään menetettävää. Jokerit voi voittaa TsSKAn vain hyökkäämällä, toisinsanoen tekemällä enemmän maaleja. Rämö pystyy pelaamaan meille voiton 7,5 kertaa kymmenestä, kunhan tehdään itse se 3-4 maalia. EP:ltä ja koko areenalta vaaditaan täysi tuki. EP kannustamaan jo alkulämpöihin niin eiköhän tämä sarja vielä käännetä kun joukkue ymmärtää kenelle tätä peliä pelataan. Liian kauan on siitä, kun kauteen on voinut olla tyytyväinen.

TAISTELE JOKERIT!
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Kiekkoa nopeammin liikkeelle omista ja pakit mukaan hyökkäyksiin. Moskovassa ei tainnut olla yhtäkään hyökkäystä, jossa puolustaja olisi osallistunut siihen ja muodostaen näin todellisen uhkan. Ja sinne maalille on mentävä vaikka väkisin, ihmeellisesti on pari ensimmäistä sarjan peliä yritetty välttää mustelmia ja päästä vähällä. Vain harvalta pelaajalta on näkynyt toistaiseksi aitoa halua voittaa CSKA.

Näillä eväillä sarja tänään lukemiin 2-1. Kauden toistaiseksi parasta peliä odotellessa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Nyt edessä on kaksi kotipeliä jotka on sarjan kannalta pakko voittaa, jos tänään tai huomenna hävitään niin vaikea uskoa että tuon jälkeen enää pystytään nousemaan sarjan voittoon kun sen yhdenkin voiton kairaaminen Moskovasta on vaikeaa, silloin kun ei saisi enää hävitä ainuttakaan sarjan peliä. Oman uskottavuuden kannalta tämä sarja ei myöskään saisi juhlakautena mennä suoraan 4-0 vastustajalle vaikka se äärettömän kova onkin.

Ja Jukka Jalonen, nyt jumalauta annat joukkueen vetään kovaa ja tunteella, hajuttomalla ja mauttomalla rehellisellä lätkällä me tullaan häviämään jokainen näistä peleistä sen verran kliininen ja sitoutunut tuo CSKA nippu on.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
EP kannustamaan jo alkulämpöihin niin eiköhän tämä sarja vielä käännetä kun joukkue ymmärtää kenelle tätä peliä pelataan.
TAISTELE JOKERIT!

Toivottavasti sinäkin olet mukana kannustamassa EP:ssä!

Liian paljon näkee esim. somessa kaikenlaisia tietäjiä ja muita päälliköitä, jotka kyllä tietävät miten pitäisi kannustaa, mutta eivät sitten ole itse hommaa viemässä eteenpäin. Ei uskalla tai viitsi huutaa, laulaa tai kannustaa.

Pari voittoa himassa, niin sarja on tasan ja seuraavan pelin häiväjä onkin sitten jo selkä seinää vasten. Jos kaadutaan, niin taistellen. Perkele!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
J JAlonen haluaa jo kesälomalle, koska kaikki tavoitteet tuli täyteen Sotshin sarjan voitolla. Rehellisellä jatketaan.
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TEP kannustamaan jo alkulämpöihin niin eiköhän tämä sarja vielä käännetä kun joukkue ymmärtää kenelle tätä peliä pelataan.

Tuota olen itsekin miettinyt moneen kertaan KHL:n kohdalla, että kenelle tuota peliä oikein pelataan. En ole vielä saanut siihen varmaa vastausta, mutta sen verran olen viisastunut matkan varrella, että Jokerit ja Jokereitten fanit se ei ainakaan ole. Enemmän se taitaa mennä tuonne nykyajan diktatuurin ja ulkomailla tehtäviin salamurhiin henkilöityvän herran suuntaan.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En lähde - tällä kertaa - arvailemaan syytä tai syitä, mutta Jalosen pelitavasta voi sanoa sen verran, että se ei toimi. Ongelmat alkavat jo oman puolustusalueen hyökkäyspelaamisesta. Paineistus on myrkkyä, ja Jokerit on pakotettu luopumaan kiekosta aivan liian usein. Jokerien kannalta huonoa, että se ei ole pystynyt pelaamaan sellaista hyökkäyspelinopeutta kuin mitä CSKA:n kaataminen playoff-sarjassa edellyttäisi. Puolustaminen toimii sinänsä, jos CSKA:n suorat, kandalaistyyppiset hyökkäykset pystytään jatkossa estämään. Niissä kiekko toimitetaan nopeasti laidasta maalille, josta hyökkääjä ohjaa kiekon maaliin.

Sanoisin, että jos jätetään pelitavat ym. taktiikat huomioimatta niin suurin ero tulee siinä, että CSKA luistelee vaan niin paljon paremmin, fiksummin ja nopeammin. Jokereilla tuon jäätävän prässin takia vaikeuksia päästä omista ja sitten kun päästään niin omissa on ensin pyöritty 15-20 sekuntia ja monella jo piimää pohkeessa siihen tyyliin, että fiksumpaa ottaa vaihto eikä hyökkäyksiin löydy tukea.

Sitten hävitään tosiaan myös tahdossa eli Herrat Joensuu, Anttila, Jensen, Huhtala... tänään odotan, että otetaan kiekko suojaan ja perkele väkisin ajataan vastustajan maalille. Jos ei onnistu, niin usein noissa ainakin rikotaan jolloin ylivoimaa mahdollista päästä yrittämään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sanoisin, että jos jätetään pelitavat ym. taktiikat huomioimatta niin suurin ero tulee siinä, että CSKA luistelee vaan niin paljon paremmin, fiksummin ja nopeammin. Jokereilla tuon jäätävän prässin takia vaikeuksia päästä omista ja sitten kun päästään niin omissa on ensin pyöritty 15-20 sekuntia ja monella jo piimää pohkeessa siihen tyyliin, että fiksumpaa ottaa vaihto eikä hyökkäyksiin löydy tukea.

Juuri näin. Osin samasta kirjoitin tänään toiseen ketjuun eli kun on omissa pyöritty karusellissa, osa menee jo vaihtoon, kun pitäisi tukea hyökkäämistä.

Sitten hävitään tosiaan myös tahdossa eli Herrat Joensuu, Anttila, Jensen, Huhtala... tänään odotan, että otetaan kiekko suojaan ja perkele väkisin ajataan vastustajan maalille. Jos ei onnistu, niin usein noissa ainakin rikotaan jolloin ylivoimaa mahdollista päästä yrittämään.

Kyllä. Lisäksi ei pahaa tekisi, jos syöttöjä saisi oikein ajoitettuna + kovan syötön vastaanotettuakin...
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Playoffit on ihmisen parasta aikaa.

Syyskuussa ZSKA vietiin täällä ekassa erässä, nyt vaan sama draivi päälle ja rennolla otteella kovia suorituksia. Ei vaan ole mahdollista että Vierumäeltä ei olisi annettu yhtään siimaa pelata niinkuin tuntuu hyvältä, mitään ei ole menetettävää.

Tänään aloitetaan taas 0-0 -tilanteessa ja kaikki on omissa käsissä. Come on!!
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
40 min jälkeen Jokerit loistava suoritus. Tällä taistelulla jos hävitään niin sitten ei vaan voi mitään.

Tunnetta, taklauksia ja kova vauhti.

This is KHL!
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Ekalla kaudella Jokerit voitti kiivaan kolmannen matsin, jolloin Hotsi pisti pari tunnebörsää sisään. Muutenkin hyvin samankaltaista pelaamista tänään kuin siinä pelissä. Toki joukkueiden tasoero on tällä hetkellä - etenkin hyökkäyksen osalta - suurempi kuin silloin, mutta kuitenkin.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jätkät nukkuu Feronomin pehmeissä lakanoissa tällä hetkellä ja hyvä niin. Lepo tekee hyvää, kun kohta taas mennään. Tänään otetaan mittaa siitä, kuinka hyvin on tehty kesällä töitä. Pitää olla valmiina taas antamaan kaikkensa, vaikka väsymys pukkaa jo kivun puolelle. Jaloissa painaa varmasti kaikilla, myös vastustajalla. Se on se pääkoppa mikä sanelee tänään tahdin. Kaikenlainen tyytyväisyys eilisestä voitosta pitää heittää niskaperseotteella pendoliinon alle, puristaa hampaat yhteen ja kääriä hihat ylös. Matka on vielä kesken. Come on Jokerit!
 

Vahamestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit sekä suomalaiset änärissä
Oli mielenkiintoista huomata yhtäläisyys, jolla saatiin ylivoimalla tilaa ja aikaa viivaan molemmissa maaliin johtaneissa tilanteissa. Moses vei kissa-hiiri leikissä vastustajan hyökkääjää mukanaan kohti päätyä, nopea käännös päätyviivalla ja syöttö siniviivan suuntaan. Näytti toimivan tänään ainakin
 

superpietu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL:n Suomalaiset
Yhdestä asiasta olen varma, jos tänään voitetaan on sarja tasan.

Jännityksellä odotan mikä on joukkueen pelikunto. Mikäli pystytään pelaamaan kuten eilen, näkemykseni mukaan Jokerit voittaa. Eilen kolmannen erän päätyttyä olin valmis antamaan kaiken anteeksi joukkueelle vaikka lopputulos olisi ollut toisenlainen. Joukkue pelasi kovaa ja sydämmellä ja ansaitsi voiton. Mikäli samanlaista peliä jatketaan en ihmettelisi vaikka konferenssifinaaleissa pelattaisiin.

Olemme kolmen PO jatkoaika-voiton putkessa, joten kirous on murrettu. Eiköhän tasoitella tilastoja ja voiteta vielä seuraavat kymmenen.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei jumalauta KHL. Miksi tämän pitää aina mennä näin - eikö ZSKA ole riittävän vahva ja urheilullinen jengi, miksi pitää dumareilla ja täysin sekavilla pelikielloilla vielä tukea?

Jälleen kerran surullinen rimanalitus jos Jensen on pelikiellossa, Shalunov vapaa mies, Shumakov kentällä ja Andersen telakalla.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin ei yllätä yhtään ...Huhtalaa vedettiin päähän niin tuomari keksi syyksi estämisen...
Tänään on varmasti vielä sopivammat tuomarit ..toki oli niitä outoja vihellyksiä puolin ja toisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös