Playoffs 2018 puolivälierät: SaPKo – IPK

  • 22 269
  • 106

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tästä se alkaa kiekkoilijan ja samalla myös penkkiurheilijan paras aika.

Ensimmäiseksi hattua päästä IPK:lle joka raivasi tiensä playoffeihin selvästi sarjan pienimmällä rosterilla.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset pelit meni 2-2 lukemin 2-3, 6-3, 4-3ja. ja 3-6. kun SaPKon maalimäärä ensin. Näin pisteet menivät IPK:lle 7-5.
IPK teki runkosarjassa EU:n ohella vähiten maaleja, joka ei tietenkään Jasin peluuttamassa puolustuslähtöisessä pelaamisessa ole mikään yllätys. Mutta se, että runkosarjassa tehdään vähän maaleja ei anna erityisen hyviä lähtökohtia pudotuspeleihin joissa maalipaikat vääjäämättä vähenevät.

SaPKo päässee aloittamaan pudotuspelit likimain parhaalla porukallaan, ellei Saramäki loukkaantunut tässä viimeisen kierroksen mitättömässä pelissä. Ei pelannut mielestäni vaihtoakaan saatuaan Ventelän mailasta.

IPK:n tilanteesta ei ole minulla tietoa, mutta rosteri on vieläkin ohkaisempi kuin SaPKolla.

Ennakoin, että sarjasta tulee melko yksipuolinen puolustuskamppailu jossa pässi hakkaa päätään seinään. SaPKon 16 ottelua peräkkäin vähintään jatkoille, kielii sellaisesta pelimoden löytymisestä, että ei ole mitään syytä miksi veikkaisin IPK:n vievän tämän sarjan. Sarja menee SaPKolle 4-0 tai 4-1
 

Knap

Jäsen
IPKlla poissa pudotuspeliavauksesta käsittääkseni vain yksi merkittävä pelaaja, Iiro Sulin. Toivottavasti en unohtanut nyt jotain.

Tämä on tosiaan tutustumismatka playoffeihin IPKlla, joka otetaan varmasti täysillä. Ei ole IPKn rosterissa kovin hirveästi playoff kokemusta.

Tarkempia analyyseja ei pysty nyt valitettavasti kirjoittamaan, mutta käyn läpi pari osa-aluetta.

Hyökkäys: SaPKo vie mennen tullen.

Puolustus: Nimellisesti SaPKo, mutta väittäisin IPKn PAPPn olevan Liigan yksi parhaista, ja näin ollen myös parempi kuin SaPKon. Toki tähän ei löydy dataa, oma mutu, ehkä värilaseilla.

Maalivahti: Aleksi Autio on parempi veskari, kun Urpolahti. Urpolahti ei ole vakuuttanut minua näkemissäni otteluissa, jotka toki rajallisia. Palstan pässifanitkaan ei ole kehuneet häntä.

Erikoistilanteet: IPKlla ylivoima ja alivoima ollut hyvää. SaPKosta en sano mitään, koska nuo Mestiksen sivut aika paskat kännykällä.

Sarjan kuitenkin kääntää SaPKolle kokemus, pelien hallitseminen, joka tuo enemmän maalipaikkoja ja maaleja ja pitää tarpeeksi hyvin IPKn poissa paikoilta, eikä IPK saa tehtyä omista paikoistaan tarpeeksi riittävällä prosentilla. Todennäköisyys SaPKon jatkoon menolla on luokkaa 70%-30%, vaikka runkosarja pelit ovatkin olleet tasaisia. Ensimmäinen playoff ottelu jää valitettavasti näkemättä, mutta toivottavasti IPK ryöstää.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Rutinoitununeella hallitsevalla mestarilla ei pitäisi olla mitään vaikeuksia tässä ottelusarjassa. Vaikka IPK on taistellut esimerkillisesti, on SaPKo pudotuspeleissä liian suuri kanto kaskessa ja vie lopulta ottelusarjan selkein numeroin. SaPKo välieriin, otteluvoitoin 4-0. Savonlinnalaiset ovat joka osa-alueella Iisalmelaisia muutaman napsun edellä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Jos tilastoilla haluasisi joku kikkailla niin voisi sanoa, että SaPKo on se haastaja ja IPK ylivoimainen ennakkosuosikki. Jopa yksikin tappio SaPKolle olisi katastrofi. Isot numerot, mitkä keväällä merkitsee ovat keskinäisistä sen verran eritasolla ja IPK vie niissä vähintään 4-0.

SaPKo
MV: 79/93; 84,95%
YV: 3/20; 15%
AV: 12/19; 63,16%

IPK
MV: 104/114; 91,23% (Autio). 36/40; 90% (Tolonen)
YV: 7/19; 36,84%
AV: 17/20; 85%

Tilastot näyttävät pahalta, mutta pitää katsoa hieman ajankohtaa. SaPKo ja IPK eivät ole kohdanneet tämän vuoden puolella jolloin SaPKo laittoi puolustuspelin kuntoon mikä myös auttaa maalivahtipeliin. Alivoima on parantunut, mutta YV jatkaa samalla surullisella tasollaan.

Janne Sinkkonen on jo hyvissä ajoin aloittanut tuomareista itkemisen, mutta se hänelle suotakoot. Jos itse olisin valmentaja niin varmaan voiton eteen käännetään kaikki kivet paitsi vastustajan tahallinen telominen.

Oma suosikkini on ehdottomasti alla lainauksessa:
ITÄ SAVO ja Jasi kirjoitti:
Tiedän, että Räsänen on hyvä ystävä ja lounaskaveri erotuomaritoiminnasta vastaavan Harri Aholan kanssa

Toivotaan kiihkeää, kovaa ja tunteikasta puolivälieräsarjaa. Let's play good old school hockey
 

Big Bear

Jäsen
Reilu tunti ja sitten pääsevät suuri ja mahtava suosikki SaPKo sekä pienoinen haastaja IPK irti. Saapa nähdä, että pelataanko sarjassa neljää peliä enemmän?
No joo, enpä usko IPK:n luovuttavan helpolla. Sinkkosen sakki on sinnikäs puolustamaan ja ainakin runkosarjan lopussa tappavan tehokas ylivoimalla. Iisalmelaisittain huolenaiheita kuitenkin riittää ja yksi isoimmista on todella kapea rinki, kun loukkaantumisetkin ovat vaivanneet ihan tarpeeksi.
SaPKo on vahva, mutta ei niin ylikylän joukkue kuin viime sesongilla.
 

Big Bear

Jäsen
Olipahan heikkotasoinen Game 1. IPK näytti jännittävän niin pirusti, ettei mitään väliä. Monta maalia täysinä lahjoina heikkojen avausten ja muun puppeloinnin takia. Ei SaPKokaan ihmeitä esittänyt, vaikka seitsemän maalia räppäsikin. IPK:sta ei noussut oikeastaan yksikään pelaaja esiin, joten parantamisen varaa jäi hirveästi maanantaille.
Galin tuskin saa lisärangaistusta ryntäämisestään. Näytti venäläisen hermo menevän, kun oli saamassa poikkarista kakkosen hipaistuaan SaPKon mikki hiirtä selästä.
Paljon pitää petrata, että yksikin voitto tulee SaPKosta. Rennosti vaan, niin kuin Aatu Hämäläinen lehdessä ennakkojutussa totesi. Nyt rentous oli kyllä kaikilta, myös Aatulta aika hukassa.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Räsänen sanoi ennen ottelusarjan alkua, että Sinkkosen kanssa käyvät kahvillakin yhdessä. Tuskin tuon lehditötilaisuuden jälkeen, kun Räsänen ihan turhaan alkoi puhumaan jostain tahallisesta vahingoittamisesta. Sinkkonen poltti hieman päreitään. Sinänsä hienoa, että penkinkin takana on hieman lämpöä ja palloa heitellään puolelta toiselle.

Sarjan avaus oli hieman erilainen kuin mitä ajattelin. Kummankin joukkueen piti pelata tiukkaa puolustuspeliä ja maalivahtien johdolla nähtäisiin vähämaalinen ottelu. Ja mitä vielä. 7-3 ja puolustuspelaaminen kummallakaan ei ollut ainakaan tänään ajankohdan tasolla. Tästä tulee vielä hieno sarja. Valitettavasti NHL-peli puskee päälle niin ehkä huomenna voi jotain järkevää sanoa, kun kierroksetkin on saatu laskettua.

Ainiin Harri Ahola taisi olla selostuksen mukaan Talvisalossa, joten hänen silmien alla linjatuomarit torjui tarvittavat ja toiselta päätuomarilta hieno hattutemppu.

edit.

Näytti venäläisen hermo menevän, kun oli saamassa poikkarista kakkosen hipaistuaan SaPKon mikki hiirtä selästä.

Kommentoin tilannetta verenpaineiden laskeuuttua liveseurannassa:
Se poikittainen oli höpöhöpö jäähy. Koko tilanne lähti aiemmin liikkeelle, kun SaPKon pelaajan selvä huitominen jäi viheltämättä. Sitten paikattiin heppoisella jäähyllä Monton poikkarista. Samankaltainen poikittainen Saloon ja Galin taisi hieman liikaa ottaa lämpöä ja sen jälkeen taklaus.
 

Knap

Jäsen
Räsänen on kyllä aika pelle jätkä. Ostan kyllä Sinkkosen väitteen Räsäsen tuomaripelistä. En vaan nää muuta vaihtoehtoa. Kuten @sorza sanoi, niin Galinin poikkari oli kyllä niin huumorijäähy, jonka lisäksi ryntäämisestä ulosajo. Vittu ryntäämisestä. Sinkkosen kannattaa muistuttaa Galinia, että jääkiekossa ei saa taklata. 2+2 olisin sulattanut, koska mitään lopullista ei olisi tapahtunut. 5+20 antoi SaPKolle viiden minuutin ylivoiman, vei IPKn ykköspakin pois loppupelistä ja seuraavasta. Jeven jäähy oli myös tasoa vitun naurettava, luisteli SaPKo pelaajan ohi, jossa syntyi pieni kontakti, mutta taklaus se ei ollut, eikä se estäminenkään varmaan olisi kaikissa runkosarjapeleissäkään ollut.

Monesti sai kuulla selostajaparilta "Ei jäähyä tästä tilanteesta", kun SaPKo rikkoi. Minulle ihan ok, että niitä jäähyjä ei tulisi noin paljoa, mutta kyllähän IPK oli ottavan osapuolena myös jäähyissä.

Ottelua nyt ei varmaan tuomaripeli ratkaissut (Toki, kuka tietää, mitä olisi 5-3 tappioasemassa pelaavalla IPKlla ollut sanottavaa ilman Galinin ulosajoa), mutta onhan tämä hieman ikävää, että ennakkosuosilla on myös lievä etu tuomaripelissä. Korostan, kummatkin sai helpohkoja jäähyjä, mutta vierasjoukkue kärsi tänään enemmän.

Räsäsen kommentti siitä, että IPK olisi tullut vain tappamaan pelaajia tuonne oli ala-arvoinen. Vastustajan kunnioittaminen on ilmeisesti vieras sana, kun luullaan tosissaan toisen jengin ainut intressi olevan vastustajan vahingoittamisessa. Sinkkosen kommentti aiheesta "Tämä ottelu oli kokonaisuudessaan rikkonainen, mutta en ole aikaisemmin urallani törmännyt tämmöisiin vahingoittamis syytöksiin mitä Räsänen ottelun jälkeen esitti mutta mestari valmentaja näköjään pystyy senkin tekemään" Oikeastaan, toivottavasti tuomarit vetää ensi pelin ihan vihkoon ja viheltää SaPKolta pelaajia pihalle vaikka pelottavasta katseesta. Olisi kiva kuulla sama keskustelu toisin päin, kun (tekisi mieli keksiä haukkumanimi) Räsänen itkee, ja Sinkkonen kuittaa, että tulitte tänne vain satuttamaan meidän pelaajiamme.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Allekirjoitan tuon vesilinnun tekstin. Kaikki lähti siis siitä että Marva veti aika hervottoman kirveen IPK:laisen mailaan ja minusta vieläpä ihan hanskojen viereen. Kommentoin vielä kaverille että olipa typerä jäähy ja sitten hieraisin silmiäni kun ei siitä mitään vihelletykään.
About seuraava vaihto ja Monto sai ihan lapsellisen jäähyn. Muutamien vaiheiden jälkeen Galin oli saamassa samanlaista hupijäähyä. Sen jälkeen tapahtui jotain, kun sama mies oli mylläkän keskiössä. Ensinnäkin tuomio on ollut ryntäys, eikä päähän kohdistustunut taklaus. Oleellisin asia on se, että mitä ilmeisimmin se taklaus tuli pelin ollessa poikki, ja ei siinä sitten vaihtoehtoja jäänyt. Sen verran turvaan selustaa, että minä en tuota tilannetta nähnyt kun seurasin kiekkoa maalin takana.
Mikäs mielenvikaisuus iskee kannattajiin kun on ihan ok aloittaa ennen sarjan alkua syyttää vastustajan valmentajaa kitisijäksi, mutta kun vastustajan valmentaja vetää samanlaista playoffhämmennystä niin aika helppo on näköjään päästä ihon alle. Niin tota, kukahan se rassukka tässä onkaan. Itkunauruhymiön paikka.
IPK oli ihan säälittävän huono ja olihan tuo pelin loppu pelkkää "me ollaan kovia jätkiä" sirkusta. IPK ei ollut ottavana osapuolena kun pienimuotoisessa peppuraiskauksessa.

Tulivatpa sitten tappamaan tai ei niin kaksi miestä onnistuivat saattamaan loukkaantuneena koppiin. Vituttaa jatkoa ajatelleen jos Rasse loukkaantui pahemmin. Väittäisin että siinä tuli läpiajon jälkeen poikkari housun kauluksen päälle ja ainakin kylkeään / lonkkaansa näytti pitelevän.
Keskilohko pelaa maanantaina, siltä aukesi vaan nenän varsi jota meni koppiin paikkauttamaan, eikä enää pelannut sen jälkeen.
 

Knap

Jäsen
Ensinnäkin tuomio on ollut ryntäys, eikä päähän kohdistustunut taklaus. Oleellisin asia on se, että mitä ilmeisimmin se taklaus tuli pelin ollessa poikki, ja ei siinä sitten vaihtoehtoja jäänyt. Sen verran turvaan selustaa, että minä en tuota tilannetta nähnyt kun seurasin kiekkoa maalin takana.
Mikäs mielenvikaisuus iskee kannattajiin kun on ihan ok aloittaa ennen sarjan alkua syyttää vastustajan valmentajaa kitisijäksi, mutta kun vastustajan valmentaja vetää samanlaista playoffhämmennystä niin aika helppo on näköjään päästä ihon alle. Niin tota, kukahan se rassukka tässä onkaan. Itkunauruhymiön paikka.
IPK oli ihan säälittävän huono ja olihan tuo pelin loppu pelkkää "me ollaan kovia jätkiä" sirkusta.
Totta, niin oli. Otteluseurannassa vaan huudeltiin sen olevan päähänkohdistunut ja Galin haki päätä. Itse en ekalla katsonnalla nähnyt, kun kännykän näytöltä katsoin ja aurinko paistoi näyttöön. Uusinnasta katsoin, ja silloin huomasin, ettei päähän osunut ja ryntäys se sitten oli. Mutta se taklaus tuli ennen vihellystä, käy vaikka katsomassa. Eli ts. ei tuossa olisi ollut kuin kaksi vaihtoehtoa 2+2 tai 2 min. Kertoo myös tuomareista tänään, kun se Galinin poikkari on paikkailujäähy.

Itseppähän Räsänen on maineensa kitisijänä hommannut. Jasihan ei siis ollut ollenkaan väärässä. Niin, olihan se saunakaveri Ahola ollut peliäkin katsomassa Savonlinnassa.

IPK oli huono tänään, ihan oikeassa olet. Mutta SaPKo oli myös huono. SaPKo oli vain vähemmän huono. Maalimäärillä ei ole mitään väliä. Vasta Galinin ryntäysvitosessa tuo peli tapettiin.

Mitä sitten vaikka kaksi kaveria jätti pelin kesken? Eihän se tarkoita, että ne on tahallisia vahingoittamisyrityksiä. Vai? Onko jokainen loukkaantuminen tarkoituksellinen tekijän puolesta?
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Jäi tänään peli kokonaan välistä, joten en osaa sen paremmin ottaa kantaa pelinkulkuun. Tämä Galinin tilanne oli pakko nähdä, kun jäi epäselväksi mitä siinä oikeasti tapahtui.
(Linkki taklaukseen)
Sapko - Ipk || Damir Galin 2+5+20 min - YouTube
 

juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Hämäläinen sai poikkarin, joita tulee joka pelissä ja usein ilman rangaistusta. Ei sinänsä itse toivoisin, että noista tulisi aina jäähy. En pidä tuon kaltaisesta pelistä.
Tosta toisesta loukkaantumisesta en osaa oikein sanoa mitään. Ok taklaus, osuu puhtaasti vartaloon. Pään lyö pleksiin. Samoilla linjoilla selostuksen kanssa: ei oikein jäähyä. Tuossa se ongelma, että verta tulee ja jos tuosta sitten kiikun kaakun tilanteesta vihellät jäähyn, niin pitää antaa 2+2. Se on kova tuomio, jos itse tuomarinakin mietit et oliko tuo edes jäähyn arvoinen.
Galinin tilanteen katsonut useasti. Ei mitään muuta vikaa kuin tulee hieman ulkopuolelta. Joskus tuomarituttavan kanssa tästä ryntäyksestä keskusteltiin ja siinä puhuttiin usean potkun vauhdista. Oliko tuossa sitä? Ei minusta. Tosin aivan turha turhautumisen jälkeinen taklaus. Ehkä vitonen hieman raju, mutta ehkä tuosta sen pystyi viheltää.
Ongelma ehkä oli, että ennen tuota Galinin tilannetta tuli muutama ylikova/myöhästynyt taklaus, jotka kun olis ottanut pikku kakkosella pois, niin tunteet ei olis päässeet kiehuu yli.
Ehkä tuomareiden suurin virhe oli, että päästettiin tää hivenen pitkälle ja sitten otettiin aika voimakkaasti yksi ylilyönti pois?
 

odari75

Jäsen
Ei kyllä ryntäystä löydy tohon tilanteeseen sitten millään. Katsoipa sitten minkä väristen lasien läpi tahansa. No raidallisten lasien läpi katsoen näköjään se ryntäyskin siihen sitten löytyi.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Totta, niin oli. Otteluseurannassa vaan huudeltiin sen olevan päähänkohdistunut ja Galin haki päätä. Itse en ekalla katsonnalla nähnyt, kun kännykän näytöltä katsoin ja aurinko paistoi näyttöön. Uusinnasta katsoin, ja silloin huomasin, ettei päähän osunut ja ryntäys se sitten oli. Mutta se taklaus tuli ennen vihellystä, käy vaikka katsomassa. Eli ts. ei tuossa olisi ollut kuin kaksi vaihtoehtoa 2+2 tai 2 min. Kertoo myös tuomareista tänään, kun se Galinin poikkari on paikkailujäähy.

Itseppähän Räsänen on maineensa kitisijänä hommannut. Jasihan ei siis ollut ollenkaan väärässä. Niin, olihan se saunakaveri Ahola ollut peliäkin katsomassa Savonlinnassa.

Joo, eihän tuo ole ryntäyskään. Itse en menisi vannomaan ettei osuisi myös päähän, mutta luultavasti ei. Sanoisin että säbäsääntöjen vaarallinen peli olisi lähin rikkomus tuohon.
Aika jännä että jos meni kaikki oikein niin ihan muutaman Mestispelin pelaillut Kalle Konsti toteaa välittömästi, että tuosta lähtee jätkä suihkuun.

Tuomareista taisin kirjoittaa aika paljon ennen tätä, että niiltä on lähtenyt peli lapasesta. Sen voisi olettaa viittaavaan siihen että ne eivät onnistuneet. On myös vähän outoa kommentoida huonosta tuomaritoiminnasta toisen joukkueen hyötyneen jos ei ole katsonut peliä kokonaan. Vaikka ne maalimäärät nyt menikin noin aivan satavarmasti IPK:n rikkeitä meni läpi enemmän.

Tuo Räsäsen maine kitisijänä on about yhtä hauska ja todenmukainen juttu kuin Tapparan ikuinen Kahvara.

Kuka ratkoo nämä mitenkin. Kun Galinin 5min tuli oli SaPKolla taulussa 5 maalia. Uskotko että runkosarjassa vähiten maaleja tehnyt joukkue olisi lyönyt pelin tasoihin joukkuetta vastaan joka on viimeksi 3.1. päästänyt varsinaisella peliajalla 5 maalia omiin.

Ehkä tuomareiden suurin virhe oli, että päästettiin tää hivenen pitkälle ja sitten otettiin aika voimakkaasti yksi ylilyönti pois?

Kyllä, tässä kävi juuri näin.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Joo, eihän tuo ole ryntäyskään. Itse en menisi vannomaan ettei osuisi myös päähän. Aika jännä että jos meni kaikki oikein niin ihan muutaman Mestispelin pelaillut Kalle Konsti toteaa välittömästi, että tuosta lähtee jätkä suihkuun.

Tuomareista taisin kirjoittaa aika paljon ennen tätä, että niiltä on lähtenyt peli lapasesta. Sen voisi olettaa viittaavaan siihen että ne eivät onnistuneet. On myös vähän outoa kommentoida huonosta tuomaritoiminnasta toisen joukkueen hyötyneen jos ei ole katsonut peliä kokonaan. Vaikka ne maalimäärät nyt menikin noin aivan satavarmasti IPK:n rikkeitä meni läpi enemmän.

Tuo Räsäsen maine kitisijänä on about yhtä hauska ja todenmukainen juttu kuin Tapparan ikuinen Kahvara.

Kuka ratkoo nämä mitenkin. Kun Galinin 5min tuli oli SaPKolla taulussa 5 maalia. Uskotko että runkosarjassa vähiten maaleja tehnyt joukkue olisi lyönyt pelin tasoihin joukkuetta vastaan joka on viimeksi 3.1. päästänyt varsinaisella peliajalla 5 maalia omiin.
Kalle Konsti on toki voinut nähdä tilanteen myös väärin, kun hän ei uusintoja kerennyt nähdä ennen lausuntoaan. Sanoi 3. erässä, että ei se Galinin tilanne niin paha ollut kuin näytti.

Katsoin pelin kaksi jälkimmäistä erää, silloin lähtökohtaisesti kommentoin niitä. Mutta 1. erässä nyt ei tainnut ihmeitä käydä tuomarillisesti, vai?

Onko? Onko se sittenkään niin hauska? Kyllä se tuntuu olevan enemmän yleinen konsensuus. Tarkennan, ei varmasti kaikki niin ajattele, mutta monelle mestisseuraajalle ja valmentajalle Räsänen on juuri sellainen.

Kyllä minä uskon, että IPK olisi voinut pelin tasoittaa. Edellisessä kohtaamisessahan IPK antoi SaPKolle pienimuotoisen perseraiskauksen, 6-3. Hymiö.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Totta, niin oli. Otteluseurannassa vaan huudeltiin sen olevan päähänkohdistunut ja Galin haki päätä.

Ilmiselvästi minua tarkoitit, kun minä sanoin pään metsästyksestä jotain. Pitää sen verran ottaa takaisin, että livekuvassa se näytti pahemmalta mitä oli ja tunteella, kun eletään niin hieman voi nähdä asiat väärin. Myöskin viittaus Harri Aholan paikalla oloon taisi olla minun viestistä, mutta sen otin suoraan, kun selostaja sanoi, että Ahola olisi hallilla.

Otin pari kuvakaappausta tilanteesta. Ekassa ennen kontaktia katso huviksesi Galinin vasenta kyynärpäätä. Irtoaa kropasta enkä halua ajatella, että hakee tarkoituksella päätä vaikka olisi ollut mahdollisuus painaa puhdas pommi kroppaan. Sanoin, että tuli ulkopuolisena niin periaatteessa kyllä, mutta SaPKolla oli kiekolla 2-1 ja Galin tuli tuplaamaan. Kolmantena ei tullut, joten siinä olin väärässä.

Toisessa kuvassa kontaktihetkeltä ja yllättävän paljon Lahtelan pään positio vaihtuu, jos ei mitään kontaktia kypärän seudulle tule. Ryntäyksen tunnusmerkistöä on vaikea todentaa kuvsta, kun IPKn puolustaja on sopivasti edessä, mutta tuomari on minusta ihan riittävän hyvin sijoittunut nähdäkseen onko luistimet ennen taklausta irti jäästä vai ei.

Hämäläinen sai poikkarin, joita tulee joka pelissä ja usein ilman rangaistusta. Ei sinänsä itse toivoisin, että noista tulisi aina jäähy. En pidä tuon kaltaisesta pelistä.

Itse asiassa se ei tullut siitä ekasta poikkarista vaan toisesta. Konsti kommentaattorina sanoi hyvin, että pieni isku selän tai kyljen puolelle ja ilmeisesti maila hieman lipesi hanskasta ja se tuli tupen puolelta. Itse en tuota livestä nähnyt mutta luotan Konstin näkemykseen sen verran. Vanhana pelimiehenä hän ei sitä kritisoinut, kun hänkin varmaan muutaman vastaavan iskun ottanut aikanaan ja sillä hänen uskon sanoneen tuon mailan lipsahduksen, että vaikka oli koiramainen temppu niin pelissä noita voi sattua.
 

Liitteet

  • Galin_Lahtela.jpg
    Galin_Lahtela.jpg
    128,7 KB · kertaa luettu: 578

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Joo, en minä tarkoittanut että Keskilohko ja Hämäläinen olisi teurastettu ulos. EI ole niihin kumpaankaan muuta lisättävää kun toivon että Hämäläinen pystyy jatkamaan maanantaina. Keskilohko pystyy kyllä.
 
Seurauksia Galinille voi tulla tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta, aika reippailla otteilla retuutti linjatuomaria tuossa hässäkässä.
 

Hanibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Ketterä
Mielestäni IPK taklasi monessa tilanteessa aivan liian myöhään ja turha sanoa että ajoi tilanteen loppuun. Muutamia taklauksia ns. kuolleesta kulmasta tai selästä, jolloin ei taklattavalla ole edes mahdollisuutta varautua. Tosiasia on että myös Sapkolta jäi muutama jäähy saamatta, lähinnä mailahäirinnästä ja kampitus.
Kyllä se vastustajan kunnioitus pitää olla mukana ettei tahallaan vahingoita ja jos siihen ei pysty niin sitten on väärässä paikassa.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Menihän tossa Galinilta astia katolleen, haki aika rajua pommia käsi pystyssä ja tuosta videosta ei saa selvää osuuko päähän. Minusta osuu ja tuomiokaan ei ollut tälle kaudelle kyllä paskimmasta päästä, ei mikään oikeusmurha eikä todellakaan ratkaissu peliä.

Räsänen osaa pelin ja ihmettelen Sinkkosen hermoilua. Se alkoi jo Roki ottelun lehdistötilaisuudessa ja Räsänen hinaa Jasia nyt kuin pässiä narusa.
 

Knap

Jäsen
Menihän tossa Galinilta astia katolleen, haki aika rajua pommia käsi pystyssä ja tuosta videosta ei saa selvää osuuko päähän. Minusta osuu ja tuomiokaan ei ollut tälle kaudelle kyllä paskimmasta päästä, ei mikään oikeusmurha eikä todellakaan ratkaissu peliä.
.
Meni kyllä Galinilta astia nurin, oikeastaan todella harvoin menee, eli nyt vitutti ihan huolella. Viimeksi Galin hermostunut tuolla tavalla toisesa Hermeksen kotipelissä IPKta vastaan, kun heitti yhden jätkän pelikatkolla poikkarilla maahan.

Ulosajon syy oli kuitenkin ryntääminen, eikä päähän ajo. Oliko ryntääminen? En ota kantaa. Mutta jos olisi ollut, olisiko siitä voinut viheltää ulosajoa? Mun mielestä ei. Jos se ei ollut ryntääminen, vielä parempi :) Kuitenkaan, sillä ei ole mitään väliä osuiko päähän vai ei tuomion kannalta, koska syy oli edelleen ryntääminen. Toki mielestäni ei osunut päähän siltikään. Nämä kun ottaa huomioon, niin en allekirjoita tuosta ulosajoa ennenkuin Järvinen toisin toteaa.

Damir Galin 5+20, syy: ryntääminen (=taklaaminen)
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ainiin, varsin komea faniporukka oli Iisalmesta liikkeellä. SaPKon porukka on pääasiassa sama mutta meillä ei ole vahingossakaan tuollaista määrää seuran värejä päällä, tarkemmin ottaen pelipaitoja. Ei ainakaan vielä tässä vaiheessa pudotuspelisarjaa. Kyllä niitä viime vuoden finaaleihin alkoi jo löytyä.
@Hanibal pyydän vain, ja jos on hankalaa niin en tee tästä numeroa, mutta voisitko korjata SaPKo kirjoitusasun. EI tuo ole minulle niin iso asia kuin vaikkapa tuolla meidän paikallislehdessä on ollut, mutta tykkään itse että nuo joukkueiden nimet menisi jotakuinkin oikein. Tässäkin ketjussa kaikilla muilla se on SaPKo. Noin muuten, tervetuloa saitille, täällä ei ole yhtään sapkolaista liikaa.
Tuo mitä kirjoitit myähään tulleista taklauksista on varmasti se mihin Räsänenkin viittasi. About 3 min ennen loppua Nevalainen veti vaihdossa (ehkä) 5 ylikovaa taklausta joita monikaan ei kyllä osunut, mutta kaikki myöhässä ja liian kovilla vauhdeilla. Oli kaikkiaan aika paska vaihto.

On se muuten hieno homma huomata, että Jatkoajankin puolella Mestis herää kun pudotuspelit alkaa.
 

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo ja Kerho
Räsänen on kyllä aika pelle jätkä. Ostan kyllä Sinkkosen väitteen Räsäsen tuomaripelistä. En vaan nää muuta vaihtoehtoa. Kuten @sorza sanoi, niin Galinin poikkari oli kyllä niin huumorijäähy, jonka lisäksi ryntäämisestä ulosajo. Vittu ryntäämisestä. Sinkkosen kannattaa muistuttaa Galinia, että jääkiekossa ei saa taklata. 2+2 olisin sulattanut, koska mitään lopullista ei olisi tapahtunut. 5+20 antoi SaPKolle viiden minuutin ylivoiman, vei IPKn ykköspakin pois loppupelistä ja seuraavasta. Jeven jäähy oli myös tasoa vitun naurettava, luisteli SaPKo pelaajan ohi, jossa syntyi pieni kontakti, mutta taklaus se ei ollut, eikä se estäminenkään varmaan olisi kaikissa runkosarjapeleissäkään ollut.

Monesti sai kuulla selostajaparilta "Ei jäähyä tästä tilanteesta", kun SaPKo rikkoi. Minulle ihan ok, että niitä jäähyjä ei tulisi noin paljoa, mutta kyllähän IPK oli ottavan osapuolena myös jäähyissä.

Ottelua nyt ei varmaan tuomaripeli ratkaissut (Toki, kuka tietää, mitä olisi 5-3 tappioasemassa pelaavalla IPKlla ollut sanottavaa ilman Galinin ulosajoa), mutta onhan tämä hieman ikävää, että ennakkosuosilla on myös lievä etu tuomaripelissä. Korostan, kummatkin sai helpohkoja jäähyjä, mutta vierasjoukkue kärsi tänään enemmän.

Räsäsen kommentti siitä, että IPK olisi tullut vain tappamaan pelaajia tuonne oli ala-arvoinen. Vastustajan kunnioittaminen on ilmeisesti vieras sana, kun luullaan tosissaan toisen jengin ainut intressi olevan vastustajan vahingoittamisessa. Sinkkosen kommentti aiheesta "Tämä ottelu oli kokonaisuudessaan rikkonainen, mutta en ole aikaisemmin urallani törmännyt tämmöisiin vahingoittamis syytöksiin mitä Räsänen ottelun jälkeen esitti mutta mestari valmentaja näköjään pystyy senkin tekemään" Oikeastaan, toivottavasti tuomarit vetää ensi pelin ihan vihkoon ja viheltää SaPKolta pelaajia pihalle vaikka pelottavasta katseesta. Olisi kiva kuulla sama keskustelu toisin päin, kun (tekisi mieli keksiä haukkumanimi) Räsänen itkee, ja Sinkkonen kuittaa, että tulitte tänne vain satuttamaan meidän pelaajiamme.

Todennäköisesti Räsäseltä oli kuittaus Sinkkosen itkemiseen ennen pleijareiden alkua, kun Räsänen ei kättele häntä.... No, Jasi martyroi herneen nenäänsä. Mutta totta toinen puoli. Galinin päätaklaus pelin ukopuolella oli aivan selvä vitosen paikka. Ja kyllähän moni IPK:n taklaus tuli aika myöhässä, eikä niihin enää oltu varauduttu. Toki säpinää pitää pleijareissa aina ollakin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Joo tuo Jasin tuohtuminen ja Räsäsen syytökset oli kirjoitetussa muodossa melko maustettuja. Minusta Räsäsen naurunpurkaus viittaa siihen että osui ja upposi.
Näin se homma menee, kellä ensin pettää vati, on hävinnyt pelin. Tiedän, koska osaan olla itse ammattimainen vittuilija ja harvoin jään siinä toiseksi, juuri siksi kun pää pitää. En toteuta sitä missään netissä, mutta tiedän, ja moni muukin tuttavani tietää, että osaan.
Tässä vaiheessa Räsänen on niskanpäällä, jatkan tuon kamppailuparin seuraamista koska humoristinen lehdistötilaisuus on tänäänkin odotettavissa lopputuloksesta riippumatta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös