Ruohomaa mielestäni pelasi ihan ok, mutta laiturit hakee nyt kyllä parasta virettään, varsinkin Bertrand. Junttilan tukkoisuus on ymmärrettävää, mutta Bertrand on saanut varmasti lepoa olympialaisten aikaan eikä pelaaminen pitäisi olla noin tukkoista. Seurataan tilannetta, miten homma kehittyy, varsinkin ykkösketjun osalta.

Mielestäni Kärpiltä ihan ok peli. Olivat joukkueena pelissä sisällä - ei ollut ns. ohipeli. Kärppien täytyy "varoa" loukkaantumisia, mutta se täytyy tehdä "pelaamalla". Ja tämän iltainen peli oli sitä.

Numero13

Kärpät
Tuosta halonhakkuu/polvitaklaus-showsta jos selvittiin pelkästään Niemelän loukkaantumisella, niin ihan hyvinhän se meni.
Muuten oli ihan kiva paineettomasti seurata peliä. Ehkä hiukan rohkeampaa hyökkäyspään pelaamista olisi toivonut joukkueelta, kerta panostakaan ei enää ole. Ehkä kuitenkin ihan fiksua valmistautua Poff-vääntöihin pelaamalla hieman seiftimpää.
Hifkillä taisi olla melkoinen Kärppä selässä, ainakin Stanley Cup-voittotansseista päätellen :D Se heille suotakoon.

Huml71

Kärpät
Aivan huikeaa puolustamista myös Leskiseltä voittomaalissa. Edes JM Aaltonen ei kykene moiseen.

Epätietoinen

Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Leskinen on tällä kaudella näemmä erikoistunut HIFK-peleissä perseilyyn. Mies oli pitkälti edesauttamassa HIFKiä tasoihin talviklassikossa 3.erän lopun idioottijäähyllä hyökkäyspäässä. Tänään sitten vitun paskaa oman pään peliä niin 2-2 tasoitus- kuin 3-2 voittomaalissa.

Paikoitan loistavalla hyökkäyspään pelillä saa paljon anteeksi, mutta kyllähän tuo Lesen paikoittain SURKEA puolustaminen saa tunteet pintaan. Nyt Lese perkele ne työhaalarit omassakin päässä päälle!

Roger Moore

Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pitäskö huolestua lopun sulamisesta?
Itse en ole pätkääkään huolissani. Tämän joukkueen henkistä kanttia en epäile millään muotoa, se on osoittanut kykynsä tehdä nousuja ja venymisiä silloin kun peleissä on ollut vielä panosta, sitä ei tämänkään iltainen tulos muuta miksikään. Luotan täysin siihen että joukkue kykenee runkosarjan jälkeen nollaamaan tilanteen ihan kokonaan, ja pudotuspeleihin lähdetään puhtaalta pöydältä. Lisäksi pitää muistaa että puolivälierissä ei kohdata mitään "suuria", vaan erittäin todennäköisesti Ässät tai Pelicans. Jos vielä tuollaisenkin jälkeen kolkuttelee takaraivossa jotkut runkosarjatappiot IFK:lle (jolla ollaan kyllä pyyhitty koko kausi jäätä muutoin) tai Tapparalle niin ei ansaitse yhtään pidemmälle päästä muutenkaan.

P.S Mua ärsyttää tuo ylikäytetty sana "sulaminen". Ei se aina ole sulamista jos kahden tasaväkisen joukkueen taistelussa toinen joukkue nousee kotikaukalossa tasoihin kahden maalin takaa, kun kolmatta erää on reilusti yli puolet vielä jäljellä. Sitä voi pitää sulamisena että KalPa menettää 5-0 johdon kotikaukalossa viimeisen kympin aikana, Kärppien tämän päiväinen suorittaminen ei sitä ollut.

Tuo ei ollut suoraan sinulle suunnattu vaan ihan yleisesti tämä.

sinikettu

Kolme päästettyä maalia matsin viimeisessä ~10 minuutissa ja tulos 0-2 --> 3-2.

Sorge, mutta tämä on jo sulaminen. Ihan yleisesti tämä.

Huml71

Kärpät
Pitäskö huolestua lopun sulamisesta? Jokuhan tässä vähän aikaa sitten täällä oli hieman eri mieltä asiasta, onko runkosarjan lopulla väliä. Ei tää ainakaan kovin hyvä merkki ole, että kovia vastaan lepsuillaa.

Entä joudutaankohan ykkönen hajottamaan, jos runkosarjan lopussa ja pudotuspelien alussa peli on perseestä.
Eipä tässä huolestua kannata. Näitä sulamisia on kauden mittaan nähty jo useampia. Meneeköhän aivan metsään, jos väitän, että useammassa sulamisessa on ollut mukana muuan J.Rynnäs?

Se toki hieman mietityttää, että päästettyjä maalien määrät ovat olleet mukavassa nousussa tässä jo jonkin aikaa. Ei hyvä.

GT

ACO
Lopputuloksella tai "sulamisella" ei ole mitään merkitystä. Ainoa huolta aiheuttava ongelma on se, että tuo ykköskentällisen peli on käsittämätöntä paskaa ja ollut sitä jo jonkin aikaa. Ruohomaa tekee kaikkensa, mutta laiturit ovat aivan umpijumissa. Junttilan helmikuu oli kaikkineen aivan kauhean droppi. Sille Mannerin pitää keksiä nyt jotain. Ylivoimassa ns. kakkosylivoima pitäisi siirtää ykköseksi ja isommalle vastuulle.

Roger Moore

Pitää myös muistaa konteksti, Kärpillä ei ollut pelissä mitään panosta. Jos tällaista alkaa pudotuspeleissä käymään niin ehkä silloin joo, mutta muuten en vedä johtopäätöksiä mihinkään suuntaan. Toki pudotuspeleissä ei myöskään mitään kolmella kolmea vastaan hassutteluita nähdä.

Sorge, en osta negailuasi sulamisesta, ihan yleisesti tämä. Tai sitten sulamisia sattuu tuon tuosta, ei tämä eka kerta jääkiekon historiassa ollut kun tällaista jollekin joukkueelle käy. Yleisesti ottaen pidän sulamisena sellaista kollektiivista sekoilua ja paniikkia mikä sitten realisoituu johtoaseman menetyksenä, nythän tuossa oli enemmän kyse parin (tai jopa vain yhden) pelaajan henkilökohtaisista virheistä.

Stouts77

Kärpät
Ei nyt sinänsä koske lainattua osuutta, mutta nostan kyllä lakkia Niemelälle ettei jäänyt makoilemaan jäälle ja kalastelemaan Åstenille isoa jäähyä, vaan nousi heti ylös. Hanurista nämä, että pitää loukkaantua, että se iso jäähy tulee. Mise, hienosti toimittu.

Goner

Oulun Kärpät, NHL

Eilen vielä muutama ylipitkä vaihto, jossa ketjukaverit ehti vaihtua melkein kaksi kertaa kokonaan. Leseltä todella heikko peli, maalista huolimatta. Mutta varmasti myös opettavainen tuon lopun suhteen, jospa sai palautetta.

Eilen todella viihdyttävä matsi, ykköseltä huono peli, mutta en ole sekuntiakaan huolissaan asiasta. Rynnäs pelasi hyvä matsin omiin silmiin.

Irrotettuna kontekstista tuo lopun sulaminen olisi yksi hailee, mutta kun noita samanlaisia sulamisia on nähty pitkin kautta ja paljon, niin itse ainakin olen hieman huolissani. Tämän kauden Kärpille olisi melkein parempi lähteä kolmanteen erään häviöasemassa kuin johdossa. Joku tilastonikkari voisi kerätä yhteen, että kuinka monta kertaa Kärpät on menettänyt pisteitä lähtiessään 3. erään johdossa vs kuinka monta kertaa on saanut pidettyä johtoasemansa. Samalla toki kiinnostaisi, että kuinka monta kertaa Kärpät on päässyt pisteille lähtiessään häviöasemassa 3. erään vs kuinka monta kertaa vastustaja on pystynyt pitämään johtoasemansa loppuun asti.

Virtuaalihattu sille, joka nuo saa kerättyä nippuun. Jättihattu.

McTorso

Kärpät
Kovin samaa mieltä olen. Eilisen ottelun lopputuloksella ei sen kummempaa merkitystä ollut. Isossa kuvassa joukkeen peli käy edelleen hyvin. Tuo ykkösketjun heikko suorittaminen lienee asennekysymys. Bertrand on takonut yli 30 maalia ja Junttilan olympiaunelma toteutui. Kun runkosarjan voittokin on jo varmistettu, voivat masut olla täynnä. Pudotuspelit muuttaa tämän asetelman, toivottavasti. Kovalla näyttöhalulla uudessa seurassa pelaava Vesalainen on ollut suvereeni verratuna ykköstykkeihimme. Tuo kertoo kovin paljon asenteen merkityksestä.

Joukkueemme kaksi kärkiketjua ovat vetäneet lähes koko kauden samalla koostumuksella. Jos oikeasti kävisi niin, että vaikkapa ykkösketju hyytyisi pudotuspeleissä, ei vaihtoehtoisia tutkapareja olisi olemassa. Tai toki olisi, mutta ne olisivat käytännössä kokeilemattomia.

On kyllä outoa, jos ykkösylivoimaan ei olla treeneissä harjoiteltu mitään yllätystä pudotuspelejä varten. Kovin aneemista ja ennalta-arvattavaa on tekeminen sillä saralla tällä hetkellä.

Hoki-Hemmo

Kärpät
Voiko olla olympialaisilla merkitystä viime aikojen suorituksiin ettei ole aivan yhtä raikasta ollut mitä aikaisemmin kaudella?
Viimeiseen pariin kolmeen viikkoon vaikuttanut olympialaiset harjoituksiin ja peleihin. Pelataan runkosarjan loppu ykkösmiehillä, niin
raikkaus palautuu peleihin. En ole huolissaan.
Eilinenkin peli oli pienestä kiinni. Heshka läpiajossa jatkoajalla, ei maalia ja tuomarilta jäi Åstenin selkeä ulosajo viheltämättä..jne.
Yhtä hyvin ois voinut Kärpätkin eilen voittaa.

Olbertson

NATO, Leijonat, Kärpät

Nyt on piru merrassa. Palstan optimistisinkin kärppäkannattaja kritisoi syömähammastamme. Laulut odottavat pudotuspelivaiheessa ;)

Vitsit vitseinä, uskon kyllä että Kärpät menee helposti kyllä välieriin riippumatta siitä, mikä joukkue puolivälierissä tulee vastaan. Mutta sitten menee jo jännäksi, eikä yhtään pysty sanomaan. Selvästi Kärppien suorittamisen taso ei ole kauden parhaalla tasolla. Mutta paljonko siitä voi laittaa asenteen piikkiin, paha lähteä sanomaan. Eihän peleissä sinällään ole mitään hätää ollut (mistä kertoo myös pitkä pisteputki), mutta löysä pelaaminen ja huolimattomuudet ovat usein antaneet vastustajille mahdollisuuden.

Tämä löysä pelaaminen herättää sitten jo enemmänkin ajatuksia. Ykkösketju esimerkkinä, tuntuu että välissä ovat tulleet vaihtoihin vain ”pellailemaan”. Onko kaverit tekemässä ”mikaniemet” ja ovat Junttilan lisäksi jo muutkin sopineet ensi kausista muualla? Loppukausi sitten vedetään löysäillen ilman riskejä? Toivottavasti ei. Parempi vaihtoehto toki on se, että kun peleissä ei ole panosta, sitä viimeistä kulmahammasta ei tarvitse kaivaa esille.

Sinällään hienoa, että vastuunkantajia on löytynyt muista ketjuista.

Roger Moore

Joku tilastonikkari voisi kerätä yhteen, että kuinka monta kertaa Kärpät on menettänyt pisteitä lähtiessään 3. erään johdossa vs kuinka monta kertaa on saanut pidettyä johtoasemansa.
Pe 20.10 Jukurit-Kärpät 5-6 VL (Kärpät johti kolmanteen erään lähdettäessä 5-3, parhaimmillaan 5-1, tämä nyt oli sulaminen joo)
Pe 24.11 Pelicans-Kärpät 2-3 VL (Kärpät johti kolmanteen erään lähdettäessä 2-1, Pelsu tasoitti erän puolivälissä, en pidä sulamisena)
La 25.11 KooKoo-Kärpät 3-4 JA (Kärpät johti kolmanteen erään lähdettäessä 2-1, kolmannessa maaleja vuorotahtiin, en pidä sulamisena)
Ma 5.12 HIFK-Kärpät 3-4 JA (Kärpät johti kolmanteen erään lähdettäessä 3-0, IFK pari salamamaalia erän alkuun ja loppuun tasoitus ylivoimalla, ehkä jokseenkin sulaminen mutta toisaalta idioottijäähy edesauttoi tätä)
Ke 3.1 Ilves-Kärpät 4-5 JA (Kärpät johti kolmanteen erään lähdettäessä 2-4, Ilves kaventaa 3-4 ekalla minuutilla ja lopussa 4-4 ilman maalivahtia, on näitäkin nähty joskus jääkiekossa...)
La 13.1 Kärpät-HPK 3-4 VL (Kärpät punnertaa 0-2 tilanteessa toisessa erässä 3-2, HPK tasoittaa kolmannen alussa 3-3 ja lopulta voitto rankkareilla, onko sitten sulaminen vai ei)
Ti 13.2 JYP-Kärpät 5-4 VL (Kärpät johtaa kolmanteen lähdettäessä 3-2, maaleja vuorotahtiin ja Kärpät pelasi varapuolustajien varapuolustajilla kun poissa oli Heshka, Kukkonen, Koivisto ja Kivihalme)
La 17.2 Kärpät-SaiPa 3-4 VL (Kärpät johtaa päätöserään lähdettäessä 2-0, SaiPa pikamaaleilla 2-3, Kärpät nousi vielä tasoihin lopussa. Tuossa sössittiin kyllä johto, toki peliä en nähnyt mutta tilastojen valossa tämä)
Pe 2.3 HIFK-Kärpät 3-2 JA (Kärpät johtaa kolmanteen lähdettäessä 1-0, erän alkupuolella 2-0, IFK kaventaa lähes välittömästi 2-1 ja lopussa tasoitus kun Leskinen sössii kiekon omissa vastustajalle, pidän enemmänkin yksilövirheenä kuin kollektiivisena sulamisena)

Siinäpä ne tämän kauden "sulamiset", pistementyksiä siis tämän kauden osalta on tullut yhdeksän kertaa kun päätöserässä on menetetty johtoasema, tappioita/pistemenetyksiä toki sitten enemmän mutta niissä ei olla menetetty johtoa päätöserässä. Näistä ihan kollektiivisena sulamisena voinee pitää tuota lokakuun Jukurit peliä ja varmasti suurelta osin myös joulukuun ulkoilmapeliä Kaisaniemessä, sekä varmaan tuota SaiPa -kotipeliä muutaman parin takaa, toki sekin siinä mielessä poikkeuksellinen että puolet vakiopakeista ja päävalmentaja oli olympiareissun vuoksi pois. Sen sijaan näitä yhden maalin menetettyjä johtoja tuskin kukaan pitää minkäänlaisina sulamisina.

Päätöserien nousuja en alkanut tarkistamaan, mutta ihan pikaisella muistelolla niitä löytyy reilun kuukauden sisältä kolme, eli HPK:ta vastaan päätöserässä 1-4 tappiolta jatkoajan 5-4 voittoon, pari päivää myöhemmin Ässiä vastaan päätöserässä 2-4 tappiolta 5-4 voittoon ja tällä viikolla KooKoota vastaan päätöserässä 0-2 tappiolta 4-2 voittoon.

Mutta ihan yleisesti tilastojen valossa sanoisin että Kärppien osalta nämä "nousut" ja "sulamiset" on aikalailla fifty-sixty, toki nyt on päällimmäisenä nämä kirit mielessä kun niitä on tullut kuukauden sisällä kolme + sitten joulun jälkeen se KalPaa vastaan tehty 5-0 --> 5-5 nousu viimeisen vartin aikana.

1971

Kärpät

Kärpät on tällä kaudella lähtenyt johtoasemassa kolmanteen erään 33 kertaa. Tuloksena on ollut 24 kolmen pisteen voittoa, 5 kahden pisteen voittoa ja ainoastaan neljä kertaa on hävitty (näilläkin kerroilla on saatu kuitenkin lohtupiste). Näistä neljästä tappiosta kolme on tullut nyt helmikuussa ja yksi tammikuussa. Summa summarum: Kärpät ei sula jos se lähtee johtoasemassa kolmanteen erään.

Tappiolla kolmanteen erään lähdettäessä tilanne onkin jo hieman toisenlainen. Kolmetoista kertaa on lähdetty viimeiseen erään tappioasemassa ja näitä matseja on voitoksi käännetty vain neljä (JA/VL x 2, 3p x 2). Kuusi kertaa on jääty ilman pisteitä ja lohtupiste on saatu kolmesti.

Tasatilanteesta lähdettäessä Kärpät on onnistunut voittamaan vastustajansa seitsemän kertaa ja takkiin on tullut vain kolme kertaa.

Meneeköhän aivan metsään, jos väitän, että useammassa sulamisessa on ollut mukana muuan J.Rynnäs?
Neljä "sulamista", Rynnäs maalissa kolme kertaa, Vehviläinen kerran.

holynordic

Oulun Kärpät, Україна
Åstenin pelle on ainakin tänään väliaikaisessa pelikiellossa eilisen polvitaklauksen johdosta. Hyvä niin, yksi tarkoituksellisesti vahingoittaja pois pelistä.

Kiitos @Roger Moore ja @1971. Muistia on helppo manipuloida itsensäkin toimesta, jonka tämä taas todisti.

Tämä saattoi myös hieman vaikuttaa:

Jatkoajan otteluennakko kirjoitti:
Viidessä viimeisessä pelissä joukkue on kuitenkin kolmesti kadottanut johtoasemansa ja hävinnyt jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Numero13

Kärpät
Olipa tukkoinen avauserä. Siellä on taidettu vetää "raskasta reeniä kevään pelejä varten." (c)Tappara

Fedo

Oulun Kärpät, Coyotes
Kiitos kun ei Mäkelän loukkaantumiseen reagoitu. Nyt Niemelä on ties miten kauan pois ja kentällä täytyy katsella Siikaluomaa ja Ronkaista liian isossa roolissa. Ronkainen on turhan monesti kentällä, kun vastustaja maalaa.