Tampa Bay Lightning 2017–2018

  • 100 264
  • 332
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Ihan mukiin menevät treidit kyllä oli. Oma inhokki Nametsnikov vaihtu vuoden nuorempaan JT Milleriin. Suht yks yhteen tämä, joskin pieni edge Tampalle. Mcdonaghista sitten maksettiin se Hajek, Howden, 1st ja conditional 2 round. Mielestäni tämäkin menee suht tasan. Toki atm treidi Tampalle, mutta sen verran paljon meni tulevaisuutta ettei suoraan voi sanoa, että kumpi vei. Itse nään esim Howdenin 2/3 kentän senana. Hajek mahdollisesti siellä 4-6 pakkina. Pickit nyt aina arpoja, mutta voi noillakin jo ylöspäin koittaa nousta. Toki nyt saatu oli Rangersin top-1 pakki niin vastine olisi voinut olla astetta kovempi. Nyt olisi kiva tietää mitä Karlssonista oikein pyydettiin.

Pakisto poffeihin sitten seuraava
Hedman - Strålman
McDonagh - Girald
Sergachev - Coburn

Ps. onkohan Millerin paikka kolmosen keskellä ja Callahan toiseen laitaan :p
 

Neely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Onnea Tampaan!! Nyt kyllä Yzerman painoi Rangersia huolella pöllön silmään. Kannu enemmän kuin mahdollinen tänä kesänä!!
 

SS#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tykkään tästä dealista, koska ei koskettu kolmikkoon Raddysh, Foote ja Katchouk ja lisätään vielä vaikka Somppi. McDonagh ei ole edes rental, joka tekee hommasta mielenkiintoisen.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitä tapahtui Nikita Kucheroville, tuliko joku loukki kun peliaika jäi noin pieneksi vai mistä on kyse?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mitä tapahtui Nikita Kucheroville, tuliko joku loukki kun peliaika jäi noin pieneksi vai mistä on kyse?
Upper body injury ilmoitettiin Boltsin somessa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ilmeisesti Kutsherovin tilanne ei ole huolestuttava.

But the good news is Kucherov is expected to be okay, and could play in the next game Wednesday. It is not a concussion, nor is it hand related and nothing is broken, agent Dan Milstein told the Times.


Nikita Kucherov leaves game with upper-body injury

Tuli mieleen, että voisiko kyse olla jostain huonovointisuudesta tms., mutta tuo "upper body" -termi ei oikein viittaa siihen.

Linkki vie tampabay.comin artikkeliin, jossa kerrotaan Kutsherovin loukkaantumistilanteesta.

* * * * *

Johnson nilkutti 3. erän lopussa vaihtoaitioon ja avustettiin kahden huoltajan voimin pukukoppiin, mutta mies palasi vielä jatkoajalla tositoimiin. Oli kuulemma nilkuttanut ottelun jälkeenkin. Eiköhän tuo jalka tutkita tarkemmin ja diagnoosi tulee sitten lähiaikoina.
 
Viimeksi muokattu:

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Nyt teki Yzerman kyllä täyden kympin arvoista työtä deadlinella. Namestnikov menee aikalailla tasan Millerin kanssa, tosin Millerille ehkä pieni edge kokonsa puolesta. McDonagh lähti kyllä mielestäni aika halvalla. Tampa antoi 2 b-luokan prospektia, ensi kesän ykköskiepin, joka tulee olemaan täysi arpa, sekä tuon 2019 1/2 kiepin. Tampalla on tällä hetkellä kokoonpanossa niin paljon nuoria nousevia pelaajia(Point, Sergachev, Gourde, Erne) sekä lukuisia lähivuosina kokoonpanoon nousevia pelaajia, että tuo oli täysin oikea ratkaisu antaa tulevaisuutta pois, jotta saatiin vahvistettua jengiä oleellisesti kevään pelejä ajatellen. Tuolla joukkueella on pullat sen verran hyvin uunissa, että ei haittaa vaikka ei varattaisi ollenkaan seuraavana parina vuonna.

Jos suurinpiirtein tällaisella nipulla päästään lähtemään pleijareihin, niin aika luottavainen olen siitä, että konferenssifinaaleissa ollaan.


Palat - Stamkos - Kucherov
Killorn - Point - Gourde
Erne - Miller - Johnson
Kunitz - Paquette - Callahan

Hedman - Strålman
McDonagh - Girardi
Sergachev - Coburn

Huhhuh mikä ottelu viime yönä Leafsia vastaan. Jos kohdataan Leafs keväällä, niin varmaa on se, että sarja tulee olemaan hermojaraastava. Matsi oli todella tasainen ja olisi voinut kääntyä kummalle vaan, mutta Tampa otti lopulta rankkarivoiton Pointin maalilla. Vasy oli jälleen toiselta planeetalta ja etenkin nuo 5-3 alivoimalla kopatut kiekot olivat elintärkeitä voiton kannalta. Erne, Gourde ja Point olivat eläimellisiä ja aiheuttivat liki jokaisessa vaihdossa ongelmia Leafsin alakerralle tuolla nopeudellaan. Toivottavasti nuo Kuchin ja Johnsonin loukkaantumiset eivät osoittaudu vakaviksi. Johnsonin tilanne näytti ikävältä ja itse antaisin kaverille nyt kunnolla lepoa, jos vähänkin on epäilystä jalan kunnosta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Miller on käsittääkseni aika puhdas laituri, vaikka ilmeisesti joskus keskellä pelannut?

Stamkos, Point, Johnson ja Paquette on aika kova nelikko.
 

LAcostee12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat & Tampa Bay Lightning
Kyllähän tuo vähän hymyilyttää eilisen jäljiltä. Ei malta odottaa taas pleijareita. Ja nyt lauantaina on vielä Primetime peli Flyersia vastaan niin pääsee katsomaan heti miten uudet vahvistukset vaikuttavat (vai onko McDonagh loukkaantunut vielä?). Onhan tuo kyllä erikoista että puolet tuosta top6 puolutuksesta on entisiä Rangers pelaajia ja kokoonpanossa kaksi entistä Rangers kapteenia. Todella paljon on kyllä Yzerman vienyt ison kylän jengiä näissä vaihtokaupoissa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Näinhän tuo taitaa olla. Noita mahdollisia kokoonpanoja on muuten aika vaikeaa ennustaa, koska tuntuu, että melkein joka pelissä on erilaiset koostumukset. Tyyliin Kunitz saattaa tänään aloittaa ykkösessä ja seuraavassa pelissä olla nelosessa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllähän tuo treidi meni Tampan osalta kuin jostain tuhkimotarinasta, kateeksi käy miten hienosti saitte McDonaghin jengiinne eikä pidä unohtaa Milleriä joka voi olla erittäin hyvä lisä kevään pelejä silmällä pitäen! Sen lisäksi, että teidän ei tarvinnut luopua kahdesta timantista kummastakaan eli Point/Sergachev niin käsitykseni mukaan myös paras prospektinne Foote jäi jengiin. Yzerman se tekee vain kerrassaan huikeaa duunia siellä!
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Oli kyllä yksi kauden heikoimmista peleistä Tampa Baylta. Buffalo haki 1-2-jatkoaikavoiton Amelielta. Ilman Vasilevskin huipputorjuntoja ei olisi irronnut edes yhtä pistettä. Laukaukset Buffalolle 22-34. Näitä pistemenetyksiä ei nyt vaan saisi kerta kaikkiaan tulla, jotta vältettäisiin hankalimmasta päästä oleva vastus (Boston tai Toronto) pudotuspelien 1. kierroksella.

Sustrin kiintiötohelointi omalla alueella johti Sabresin tasoitusmaaliin 3. erässä. Buffalon voittomaali tuli jatkoajalla Ernen istuessa boksissa. Laukaus olisi ollut Vasilevskin torjuttavissa, mutta lukuisten huippupelastusten vastapainoksi yksi vähän helpompi annettakoon anteeksi. Vieraat pelasivat järkevästi, ottivat vauhdin pois ja pakottivat Boltsin tuollaiseen laitapainikiekkoon.

Kutsherovin poissaolo näkyi hyökkäysalueella. Pointin ja Stamkosin yhteistyö ei ottanut sujuakseen. Kaksikkoa kannattaa varmaan peluuttaa jatkossa eri ketjuissa. Joitain positiivisiakin yksilöitä erottui. Erne jatkoi yritteliästä pelaamista. Samoin Boltsin ainoan maalin tehnyt Conacher. Millerin debyyttistä ei jäänyt hirveästi mieleen. Ensimmäinen ottelu uudessa joukueessa varmasti vaikutti, ettei erottunut juurikaan kentällä. Miller otti vastuuta aloituksissa voittaen niistä 5/8.

Melkoinen ryhtiliike vaaditaan, että ensi yön back-to-back -ottelusta Dallasia vastaan lohkeaisi yksikin piste.
 
Viimeksi muokattu:

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Kun kaikki hyökkääjät kuntoutuu niin 1 ketjua vois testata muodossa Miller-Stamkos-Kucherov. Miller pystyy ottamaan vasemmalta aloitukset samanlain kun Namestnikov teki tässä ketjussa. Muutenkin kuulostaa ihan hyvältä omaan korvaan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime yönä tärkeä vierasvoitto Starsista. Bishop näköjään muisti vanhaa seuraansa päästämällä pari helppoa. Itseltä jäi matsi katsomatta, mutta olisi mukava kuulla hieman raporttia Anthony Cirellistä, joka teki eilen NHL-debyyttinsä. Tilastojen ja koosteen perusteella ainakin sujui.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Viime yönä tärkeä vierasvoitto Starsista. Bishop näköjään muisti vanhaa seuraansa päästämällä pari helppoa. Itseltä jäi matsi katsomatta, mutta olisi mukava kuulla hieman raporttia Anthony Cirellistä, joka teki eilen NHL-debyyttinsä. Tilastojen ja koosteen perusteella ainakin sujui.

Pari ensimmäistä erää tuli katsottua ja näkemän perusteella pidin itse todella paljon. Aivan uskomattoman nopea ja hyvä luistelija, sekä erittän työteliäs. Semmoinen Pointin ja Gourden sekoitus. Todella tyytyväine olin näkemääni. Ei voi kuin ihmetellä mistä näitä pelimanneja riittää.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jatkoaikavoittoja jatkoaikavoittojen perään, mutta mikäs siinä kunhan 2p tulee aina plakkariin. Viime pelit ovat olleet aika villejä maali-iloitteluita, joskin Vasilevsky on päästänyt myös useita kiinniotettavia vetoja näissä peleissä. Top 6 on tällä hetkellä niin hyvässä vireessä, että kun Palat jossain vaiheessa palaa kokoonpanoon niin kolmoseen on heittää Palat-Johnson kaksikko. McDonaghin pitäis kanssa pikkuhiljaa olla valmis pelaileen niin todennäköisesti Sustr saadaan tuolta kokoonpanosta pois ainakin hetkeks
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Viime pelit ovat olleet aika villejä maali-iloitteluita, joskin Vasilevsky on päästänyt myös useita kiinniotettavia vetoja näissä peleissä.

Tulee itselle väkisin mieleen, alkaako nuorta maalivahtia pikkaisen pelimäärät painamaan näin loppukautta kohden. Vasilevsky on kuitenkin erittäin iso ja nopea maalivahti, niin kyllä siinä kropan on oltava kovilla. Mielestäni häntä pitäisi, vaikka sitten Presidents Trophyn uhalla, lepuuttaa nyt loppukaudella enemmän. Tikissä ja kuumana oleva Vasilevsky on tärkeämpi asia kannua ajatellen, kuin kotietu konfrenssifinaaleissa / Stanley Cup-finaaleissa. Vasi pystyy voittamaan otteluita yksinään. Tietysti, on tuossa melko kovassa pesukoneessa Tampa välillä ollut omalla puolustusalueella, että pitäisi kyllä saada nyt systeemitkin kuntoon.

Välillä tuntuu, että pitkät pyörityksen omassa päässä johtuvat siitä, että pelaajat keskittyvät ajattelemaan puolustuspelaamista liikaa. Homma ei tule selkärengasta ja sitten ollaan potku perässä koko ajan. Tämä alkoi siitä, kun alkuvuodesta tuli pari isompi maalista tappiota ja ehkä silloin Coop painoi paniikkinappulaa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Domingue on kyllä ollut tarpeeksi hyvä, että voisi hyvin peluuttaa häntä vähän enemmän. Toki aika usein kuulee myös puhuttavan, että veskat itse tykkäävät pelata enemmän että pysyy tuntuma yllä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kyllä se henkinen väsy painaa Vasilevskia. Useita helppoja on mennyt, mutta vastapainoksi on ottanut huikeita torjuntoja. Ilman Vasilevskia näistä 6:sta jatkoaikaottelusta ei kovinkaan moni olisi mennyt overtimelle ja tukku bonuspistetiä olisi jäänyt saamatta. Kuten tuossa ylemmissä viesteissä on mainittu, Dominguelle voisi suoda lisävastuuta. Täysin mitat täyttävä kakkosvahti NHL:ään. Budaj on kuntoutumassa, ja hänet lähetettiin AHL:ään hakemaan lajituntumaa. Kunhan nyt eivät vaan tee sitä virhettä, että nostavat Budaj'n takaisin ylös ja lähettävät Dominguen alas.

Hyökkäyspeli toimii. Gourde - Point - Miller on ollut erinomainen. Siinä on varmaan yksi lukkoon lyöty kolmikko koko kevääksi. Stamkos - Kutsherov -kaksikon vasempaan laitaan on tarjolla joko Killorn tai Palat (palaa parin viikon sisällä peleihin). Kysymys kuiluukin, haluaako Cooper mennä terävämmällä vai leveämmällä kärjellä. Ensin mainitussa vaihtoehdossa Palat ykköseen ja jälkimmäisessä Killorn.

Callahanin piristyminen on iso asia. Hänet voidaan nostaa myös ylempiin kenttiin. Kunitz-Callahan -duoa ei vaan mitenkään raskisi hajottaa. Se on pelittänyt erinomaisesti koko kauden.

McDonagh pääsee viimeistään ensi viikolla tositoimiin. Toivottavasti tuohon puolustuspeliin alettaisiin viimein saada tiiviyttä.

Killorn-Stamkos-Kutsherov
Gourde-Point-Miller
Palat-Johnson-Erne
Kunitz-Paquette/Cirelli-Callahan

Hedman-Strålman
McDonagh-Girardi
Sergatshev-Coburn
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Erittäin hyvää pohdintaa palstaveljiltä. Sarjataulukko kyllä siinä mielessä antaa hieman liian ruusuisen kuvan Tampan pelaamisesta, että ilman liigan pelottavinta hyökkäyskoneistoa ja Vasia oltaisiin luultavasti muutama sija alempana. Olen pistänyt saman asian merkille nimimerkin @Boltning kanssa tuosta puolustamisesta. Tuo toistuu mielestäni milteinpä pelistä toiseen ja nähdäkseni Tampan pelaajilta puuttuu sellainen tarvittava agressiivisuus ja asenne tuosta puolustamisesta omalla alueella. Tarkoitan sitä, että jotkut pelaajat minun mielestäni puolustavat tilanteita näennäisesti mailalla, kun välillä pitäisi mennä sillä asenteella, että hyökkäävä pelaaja taklataan laidasta läpi. Eli kuten sanoit, ei pelata vaistoilla, vaan jokaista tilannetta mietitään liikaa. Toivottavasti McDonaghin mukaantulo toisi hieman ryhtiä tuohon puolustamiseen ja näin saataisiin vihdoin siirrettyä Sustr poppareille.

Jos olisin Cooper, niin peluuttaisin Vasia korkeintaan puolissa näistä loppukauden 15 peleistä. Nuo kolme Bruinsia vastaan pelattavaa peliä olisi luonnollisesti Vasin heiniä, mutta muuten vaan niin paljon minuutteja Dominguelle, kun vaan mahdollista. Vasin 100 prosenttinen vire on Tampalle elinehto, jos meinataan jatkaa pelejä pitkälle kevääseen.

Miller on ollut itselle positiivinen yllätys, vaikka tiedossa oli, että hyvä pelimies saatiin. Hän täydentää loistavasti tuota kakkoskenttää, jossa Point ja Gourde luistelevat vastustajilta jalat solmuun ja Miller vaanii taustalla, odottaen syöttöä, josta laittaa kiekko maalin kattoon, kuten viime pelissäkin nähtiin.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Olipahan taas matsi viime yönä. Tampa hallitsi peliä suvereenisti 50min, mutta Sens teki maalin about joka kerta, kun vaan heittivät kiekon maalille. No näitä matseja sattuu muutama pitkään kauteen. Viikonloppuna onkin sitten divisioonan voiton kannalta tärkeä matsi, kun Bruins saapuu kylään. Tuosta voitto ja vahvoilla ollaan.

On kyllä vaikea löytää yhtään hyvää syytä, että miksi Budaj nostettiin ylös, kun kaveri ei ole koko kauden aikana saanurt kiinni rantapalloakaan ja Domingue taas on pelannut loistavasti.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tulevana yönä on kyllä yksi koko kauden ttärkeimmistä peleistä, kun Boston saapuu Amelielle. Ei välttämätön pakkovoiton paikka, vaan ehjän 60-minuuttisen aika. Tampa Baylla on runkosarjaa jäljellä 12 ottelua ja nyt ovat viimeiset hetket käsillä, että tuo paketti ehditään saada kasaan ennen playoffseja. Vaikka pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin, en muista milloin viimeksi homma olisi ollut joukkueen kontrollissa alusta loppuun. Vasilevski sai muutaman täyden vapaapäivän kiekkoilusta, joten toivottavasti veräjällä nähdään niin henkisesti kuin fyysisestikin virkeä vahti. Kaikesta päätellen puolustajista Coburn, Koekkoek ja Sustr sekä hyökkääjistä Conacher katsomossa. Kokoonpano lienee siis:

Miller - Stamkos - Kutsherov
Gourde - Point - Johnson
Killorn - Cirelli - Erne
Kunitz - Paquette - Callahan

Hedman - Dotchin
Sergatshev - Strålman
McDonagh - Girardi

Vasilevski (Budaj)
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Viime yönä tosiaan tuli aika tylysti nuttuun Bruinsilta. Vaikkakin tuo oli vain yksi ottelu, niin ei tuo ainakaan omaa luottamustani joukkuetta kohtaan nostanut playoffeja silmäillen. Huomionarvoista on vielä sekin, että Bruinsilta puuttui kokoonpanostaan sellaisia kavereita, kun Bergeron, Chara, McAvoy ja Debrusk, kun Lightningilta puuttui ainoastaan Palat.

Kaksi ensimmäistä erää Lightningin oman alueen puolustuspeli oli suorastaan kaoottista ja melkein joka kerta, kun kiekko pyöri sinisten aluella, seurasi siitä vaarallinen maalipaikka vieraille. Itselläni ainakin pisti silmään se, että kotijoukkueen laiturit olivat kokoajan myöhässä omalla puolustusalueella ja Bruinsin pakit pääsivät aika vapaasti laukomaan viivasta.

Toinen asia mikä on pistänyt oikeastaan koko kauden silmään on tuo, että Lightning antaa melkein joka ottelussa luvattoman paljon ylivoimahyökkäyksiä omaan päähän. Nyt kun Vasi ei ole enää ollut ihan yhtä jumalaisessa vireessä kun alkukaudella, niin tuo on alkanut näkymään tappioina. Lightningin puolustajat pinchaavat mielestäni vähän liian innokkaasti sellaisissa tilanteissa, kun on hyvin epätodennäköistä, että kiekkoa tullaan saamaan. Tämä luonnollisesti johtaa noihin ylivoimahyökkäyksiin, joista vastustajat ovat viime aikoina rankaisseet aika rankalla kädellä. Valmennuksen tulisi mielestäni nyt painottaa erityisesti sitä, että puolustajan ensisijainen tehtävä on puolustaa. Muutenkin tuo Lightningin peli menee aivan liikaa hyökkäyksen ehdoilla. Tuolla pärjää vielä runkosarjassa, mutta pahoin pelkään, että ollaan vaikeuksissa pudotuspeleissä.

Yksi asia mikä olisi myös syytä saada kuntoon on alivoima. Lightningin alivoima on viimeisen 10 ottelun ajalla ollut 73,3%. Sanomattakin selvää, että tuohon on saatava parannusta, tai tulee aika lyhyt kevät.

En halua vaikuttaa turhan negatiiviselta, koska onhan tämä kausi ollut pääosin hyvää kiekkoa salamapaidoilta, mutta kyllähän tuossa huolestuttavia merkkejä on ilmassa, nimenomaan puolustuspelin osalta.

Kohta mennään taas kotikaukalossa ja itselläni on tasan kaksi toivetta otteluun: voitto ja enintään 1 päästetty maali.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös