Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 729
  • 1 333

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sandellin peli ei ole koskaan perustunut liikkeeseen ja vanhasta kokemuksesta tällaiset pelaajat yleensä vanhenevat arvokkaammin kuin liikkeeseen peliään perustaneet pelaajat. Mikäli terveyttä riittää, niin Sandell voi olla tekijä tässä liigassa vielä 40-vuotiaanakin, eli ehtii vielä vahvistamaan Ilvestä monta kautta muutaman vuoden ulkomaan visiitin jälkeenkin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No ei nyt ehkä kuitenkaan. Sandellin ura saattaa loppua milloin tahansa noiden polvien takia. Toivotaan ettei mitään isompaa tälliä enää tule, mutta kyllä aika suurta optimismia vaaditaan, että näkee Samin vielä 10 vuoden päästä kaukalossa huipputasolla.

Upean paluun herra on tehnyt ja on todellakin ansainnut rahakkaan sopimuksen. Nyt vaan nautitaan kauden viimeisistä peleistä, ja samalla toivotaan etteivät ne ole Sammelin uran viimeiset Ilves-paidassa.

Hattu päästä tämän soturin edessä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laakson tasoinen sentteri...
Juhani Tamminen ja Arttu Ruotsalainen ovat ensi kaudella parempia, Laakson myyttisiin mittoihin noussut maine alivoimapelaajana
on hämärtänyt arvostelua. Laakson poistuminen rosterista tuo ainoastaan johtajuus- ja aloitusvajetta.

Hienoa, jos meillä on varmuus siitä, että Tamminen ja Ruotsalainen ovat ensi kaudella kokenutta kapteeniamme parempia. Nyt nämä eivät sitä ole varsinkaan puolustussuuntaan.

Myyttisiin mittoihin keskustelupalstojen postauksissa noussut maine paskana pelaajana ja pelisilmättömänä turhakkeena ovat hämärtäneet sen tosiseikan, että kyseessä on kuitenkin n. 30 pisteen kotimainen sentteri (pääosin märkäkorvien kanssa), maalien edustalla ohjuri- ja räkämaalien tekijä, hyvä aloittaja, kova tsemppari ja nuorten mentori. Siihen päälle tämä kuitenkin kantoi ison vastuun alivoimasta, vaikka ei ehkä ihan maineensa veroinen alivoimapelaaja olekaan.

Tällainen pitää siis korvata jollain tavoin, jos tavoitteena on joukkueen vahvistaminen.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tapsa on pelannut uransa parhaat kaudet Ilveksessä. Todella harvinaista, että pääsee sanomaan niin jostain viime kausien hankinnoista.

Asia on juurikin noin kuin edellä sanotaan. Tapsan arvoa ei mitata tehoissa, vaikka niitäkin on aivan hyvällä tahdilla tehnyt. Tapsan poislähtö ei kirpaisisi yhtään niin paljon, jos Sandell jäisi. Nyt kirpaisee. Molemmat luottosoturit lähtevät samalla ovenavauksella.

Täällä on heitetty ilmaan Matias Myttysen nimi. Jos on saatavilla, niin mahdollisuuteen kannattaa tarttua kaikin tavoin. Ei tarvitsisi naarata kahta toivotaan toivotaan-osaston ulkkia.
 
Viimeksi muokattu:

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Sandell jatkaa Ilveksessä ensi kauden sanoi Heikkilä just hallilla yritystilaisuudessa. Lisäksi 3 uutta pakkia tulossa ja Platt ei varmaa.

Näin foorumilta.

Häneltä vielä tarkennus,


No joo... Tarkennan... Kake sanoi että Sandellilla sopimus Ilveksen kanssa ensi kauden
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli varmaankin on soppari ulkomaiden optiolla. Eiköhän Kunto tässä ole kartalla hyvin.

Plattin kanssa on selkeästi siis neuvoteltu. Kolme pakkia ulkopuolelta tarkoittaa sitä, että alakerta todellakin uusiutuu isosti. Parikka, Vainio, Laaksonen, X, X, X, Ilomäki, Mäntylä, junnut. Tuskin on siis kumpikaan nykyisistä ulkeista jatkamassa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei niin. Mutta Kunto kirjoitti, että Sandell pelaa ensi kaudella ulkomailla. Ja on varmasti tietoa takana.

Eiköhän Samin kanssa ole tehty sopimus nimenomaan ulkomaanoptiolla, kuten täällä on annettu ymmärtää. Toivottavasti Ilves saa mahdollisen siirron osalta jotain kipurahoja ja siirrolle on laitettu takaraja riittävän varhaiseksi, että kyetään jollain tavalla hankkimaan korvaaja.

Sentteriosasto on valitettavasti sellainen, mihin ei vain kokeneita ja varmoja suorittajia noin vain löydy. Kaikki seurat hakevat pysyvästi senttereitä ja isomman budjetin seuratkin tuskailevat tämän pelipaikan täydentämisen osalta. Hyvistä senttereistä täytyisi pitää kynsin ja hampain kiinni.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Joo, jostain syystä Laakso on nyt monien hampaissa. Ihan ok tuo kuitenkin vetää.

Ilveksellä tulee ensi kaudella ongelma, mikäli sekä Sandell että Laakso lähtevät pois. Ensinnäkin lähtee johtajuutta merkittävästi pois ja kun lähtee johtajuutta noin merkittävästi, vaikuttaa se myös jatkuvuuteen. Ei se mene niin, että otetaan hyvällä leadershipillä varustettu pelaaja ulkoa ja sitten odotetaan, että se nousee heti pukukopin pomoksi. Menee aikaa, että henkiökemiat alkaa natsaan ja pelaaja pääsee ns. joukkueen päälle. Sellaiselle statukselle, josta joukkuetta voi johtaa.

En tunne Ilveksen pelaajia, joten en osaa sanoa onko siellä Sandellin ja Laakso lisäksi muita jätkiä, jotka tarvittaessa korottaa ääntään tai pystyy esimerkillään ottamaan joukkueen reppuselkään.

Jos Sandell lähtee, Laakso on pidettävä.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Joo no vaikka asian osaiset vielä muodon vuoksi hieman kiertelevät, niin homma on jo selvä. Sandell pelaa ensi kaudella ulkomailla ja Laakso Lukossa.
Joten eteenpäin.
Sisältä päin ei yksinkertaisesti samoja johtajaominaisuuksien/pelitaitojen yhdistelmää vielä löydy noihin rooleihin, joten ulkoa on yritettävä ja toivottava parasta.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo, jostain syystä Laakso on nyt monien hampaissa. Ihan ok tuo kuitenkin vetää.
Jos Sandell lähtee, Laakso on pidettävä.

Ongelmahan on vain siinä, että "ok" ei ole tarpeeksi etenkään Ilveksessä jos palkka on kuusinumeroinen.
Eiköhän kumminkin myös tuo Laakson Lukko sopimus ole aika varma juttu, joten Sandellin tekemisillä ei ole enään mitään vaikutusta suuntaan jos toiseen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hemmetin tärkeä olisi löytää yksi kotimainen sentteri, jottei tarvitse kahta ulkomaalaista kokeilla. Kovin usein ulkomaan haut löytävät itsensä 10 pelin jälkeen laiturin tontilta Liigassa. Tai sitten pitäisi Liigan sisältä löytää uikkari, mutta onko potentiaalisia edes vapaana.

Helppo ei ole Kaken homma. Koppasen jatkaminen olisi todella tärkeää, mutta kun ei sekään ole omissa käsissä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Myyttisiin mittoihin keskustelupalstojen postauksissa noussut maine paskana pelaajana ja pelisilmättömänä turhakkeena ovat hämärtäneet sen tosiseikan, että kyseessä on kuitenkin n. 30 pisteen kotimainen sentteri (pääosin märkäkorvien kanssa),

Tuota lausetta itseni on vaikea allekirjoittaa. Laaksohan on ollut varsin isossa roolissa koko ajan. Vierellä ovat pitkään olleet mm Sandell, Polak, Rautiainen. Kahdella viimeisellä kaudella Laakson kauden alut ovat olleet erittäin huonoja ja valmentajat ovat etsineet eri kompoja Laakson ympärille, jotta homma on saatu toimimaan. Viime kaudella uusia hankintoja yritettiin ensin Laakson kanssa (mm Wahl, A’migo), mutta yhteispeli ei sujunut. Ei oikein myöskään Meskasen ja Suomen kanssa. Laaksolla on ollut lähes koko ajan ykkössentterin rooli ja ylivoima-aikaakin on tarjottu paljon. Uskallan sanoa, että Tapsa on Ilveksessä pelannut pääosin tulosyksiköissä, mutta toimivien kompojen etsinnössä saanut rinnalleen myös Valtosen, Liuksialan etc.

Tapsalle tyypillistä on ollut pitkät pisteettömät putket ja pisteitä on tullut ryppäissä (muutama tehokuukausi). Odotuksiin nähden Tapsa on suoriutunut Ilveksessä hyvin. Rooliin nähden suoriutuminen ei taas ole mennyt nappiin, mutta sehän ei ole ollut Tapsan syy, että rooli on ollut näin iso. Ihannetilanteessa Laakso olisi kolmossentteri.

Laakso on hieno persoona ja hyvä pukukoppipelaaja. Virta haluaisi Laakson loppukaudeksi Lukkoon ja tämä siirto saattaa toteutua, mikäli Ilves menettää mahdollisuudet pleijareihin.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Niin, Ilveksen taloustilanteen ja pelaajabudjetin pitäisi olla joskus sellainen, että Laakson tasoinen (ja hintainen) sentteri voitaisiin sijoittaa jo lähtökohtaisesti omaan oikeaan rooliinsa (3./4.ketjun johtaja)
Alaketjuissakin pitää olla jo pari aikuista karvaperseäijää silloin, kun halutaan olla jo ennen kautta uskottava top 4-6 -ehdokas.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuota lausetta itseni on vaikea allekirjoittaa. Laaksohan on ollut varsin isossa roolissa koko ajan.

Viitanneet siis tuohon suluissa olevaan mainintaan, mikä ei ole mikään ura-analyysi, vaan koskee tämän kauden viimeistä jaksoa. Peliaikaa on tälle jokaisen valmentajan luottosoturille tullut kiitettävästi. Hänhän on kuitenkin oikeastaan marras-joulukuusta asti pelannut kuitenkin nuorten miesten keskellä, eikä voida sanoa, että tämä olisi varsinainen ykkössentteri. Kärkiketjuthan tuloksenteon valossa ovat olleet Sandellin ja Ruotsalaisen kolmikot. Ketjujen numerointi ei ole näiden arvojärjestys.

Pointtinani kuitenkin oli siis se, Laaksonkaan pisteet eivät ole tulleet "vain" nimekkäiden laituriensa ansiosta, joina ovat pääosin viime aikoina olleet alle parikymppiset. Ikosen kanssahan hänellä natsasi erinomaisesti yhteen.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pointtinani kuitenkin oli siis se, Laaksonkaan pisteet eivät ole tulleet "vain" nimekkäiden laituriensa ansiosta, joina ovat pääosin viime aikoina olleet alle parikymppiset. Ikosen kanssahan hänellä natsasi erinomaisesti yhteen.

Tuonakin jaksona (ajanjakso joulukuusta alkaen) pisteet (12) tulivat luonnollisesti enimmäkseen erikoistilanteissa, jolloin Tapsalla on ollut laadukkaat laiturit. Ikosen kanssa Tapsa pääsi tulostaululle kaksi kertaa . Mielestäni Tapsan ketjut ovat toimineet parhaiten silloin kuin laitureilla on synkannut keskenään (Sandell&Polak, Rautiainen&Koivula ja tässä nuorten kanssa peli sujui parhaiten, kun kentällä olivat Ikonen&Haapanen). Laiturit ovat kantaneet vastuun pelinrakentelusta ja Tapsa on tehnyt mitä parhaiten osaa. Mutta, jottei ymmärretä väärin, niin jokaista Tapsan maalia ja syöttöä on tarvittu.

Varsinkin köyhän seuran on ajateltava laatu/hinta-suhdetta. Jos otetaan viisi sentteriä Laakso, Sandell, Ruotsalainen, Tamminen ja Koppanen, niin tulos/panos-suhteeltaan Laakso ei tässä vertailussa oikein tahdo pärjätä. Jos vain Sandell siirtyisi ensi kaudella muualle, niin en tiedä olisiko keskusta tuolla sentterinelikolla riittävä? Tamminen, Ruotsalainen ja Koppanen menevät toivottavasti eteenpäin, mutta menevätkö riittävin isoin askelin.

Faktaa on toki sekin, että tässä vaiheessa kautta Laaksoa ei haluta Raumalle läpällä. Hänellä on ominaisuuksia, jotka nähdään arvokkaina. Ja Lukolla on selkeä ykkössentteri Ramstedtissa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos vain Sandell siirtyisi ensi kaudella muualle, niin en tiedä olisiko keskusta tuolla sentterinelikolla riittävä? Tamminen, Ruotsalainen ja Koppanen menevät toivottavasti eteenpäin, mutta menevätkö riittävin isoin askelin.

Ja menevätkö Ilveksessä? Ilvekseltä on katoamassa nykysenttereistä kolme, eikä yhtään ole ainakaan huhuissa liikkunut toiseen suuntaan. Sandellin tasoista nimeä tuskin saadaan mitenkään. Sentterimarkkinat ovat kuivat ja siksi näiden "laaksojen" on mahdollista pyytää keskitasoa parempaa liksaa. Koppasenkaan korvaaminen ei onnistu noin vaan, ellei jo ajoissa olla kahlattu läpi nuorten senttereiden markkinoita.

Toivottavasti mitään jäähdyttelijää ei ole Kaken soittolistalla.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Toiveissa on, ettei palata vanhaan kaavaan - hankitaan riittävä määrä pelaajia ja arvotaan pelipaikat.
Jospa vaikka sinusta olisi sentteriksi.. pakki joka ei osaa puolustaa.. ok, hän on siis hyökkäävä pakki.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensi kauden joukkue vaatii tällä tietoa kolme uutta pakkia ja kolme uutta avauskokoonpanon hyökkääjää, joista kaksi on senttereitä ja kolmaskin mielellään sentteripeliin kykenevä. Platt kelpaisi, kunhan ei ole tulossa jäähdyttelemään.

"Kärkisentteri" - Ruotsalainen - "Luottosentteri" - Tamminen olisi oltava hankintojen lähtökohtana. Tamminenhan voi hyvinkin nousta peluutushierarkiassa onnistuneen treenikauden jälkeen vaikka kuinka isoon vastuuseen, mutta sen varaan ei voida laskea liiaksi. Lisäksi Ruotsalaiseltakin tämä oli vasta ensimmäinen onnistunut kausi liigassa, eikä kehitys aina etene harppauksin. Kärkisentterin hankinnassakin on epäonnistumisen todennäköisyys niin suuri, että on parasta lähteä hakemaan kahta jo tasonsa osoittautunutta nimeä kuin vain potentiaalia tai uutta nousua rikkonaisen kauden jälkeen hakevaa pelaajaa.

Lepaus on nyt saanut vastuuta kärkiketjussa, mutta jos joukkuetta pyritään vahvistamaan, pitäisi hänenkin paikkansa olla oletusarvoisesti alemmissa ketjuissa. Kärkiketjujen laitureina ovat Rautiainen, "Kärkilaituri", Suomi ja Meskanen. Alempien ketjujen laituripaikat täyttävät puolestaan Lepaus, Liuksiala, Haapanen ja Ikonen. Laituriosasto on ensi kauden osalta siinä mielessä mielenkiintoinen, että potentiaalia kärkikenttiin löytyy nykyisistä sopimuspelaajista jokaiselta. Ahoniemen kanssa voisi olla järkevää tehdä jatkot, jolloin reserveissä olisivat hän ja Valtonen sekä mahdolliset juniorit.

Ensi kauden sopimuspakkeja ovat siis Parikka ja Vainio. Oletuksena on, että Laatikainen lopettaa. Heikkilän ilmoitus siitä, että hankintalistalla on kolme pakkia tarkoittanee, että Laaksosen kanssa on sovittu jatkoista ja kolmikosta Piskula, Pulli ja Vainio yhdellä on jo jatkot kirjattuna. Toivottavasti tämä on Piskula. Pakiston kohdalla on eniten isoja kysymysmerkkejä. Kotimaisten kovien pakkien perässä ovat kaikki joukkueet, eikä näissäkään onnistumisprosentti ulkomailta rekrytoidessa ole mitenkään korkea.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Rautiaista ajatellaan kärkikenttiin, niin edellyttää se samaan ketjuun kahta kiekollisesti vahvaa pelaajaa. Rautiainen pärjää vahvojen pelaajien vieressä, jotka kykenevät kiekottelemaan. Nyt kootussa ketjussa ketjun pelaamisen näkökulmasta Sandell-Lepaus kaksikko on sen perusta. Kaksi pelaajaa, jotka ovat pelikästyksen puolella samalla tasolla, aaltopituudella ja valovuoden Rautiaista edellä. Rautiaisen ei pitäisi paljoa sekaantua pelin tekemiseen, vaan vain paikan ja vapaan jään hakemiseen. Jollei tuollaista kaksikkoa saada koottua ensi kaudeksi, Rautiainen ei välttämättä ole kärkiketjujen hyökkääjä. Suorissa rintamahyökkäyksissä tulee pahimmin esiin Rautiaisen puutteet. Lähes pääsääntöisesti vääriä ratkaisuja kiekollisena. Kaksinkamppailuthan Rautsi yleensä häviää, ainakin useammin kuin Lepaus. Kumpikin voisi mennä Eemeli Suomen kouluun, miten yhdessä kaudessa pelaaja voi muuttuu kaksinkamppailut häviävästä pelaajasta ne säännöllisesti voittavaksi.
Ruotsalainen pelaa vahvasti ja yritteliäästi. Kuitenkin välillä 2-2 ja 2-1 tilanteissa käsittämättömän heikkoja ratkaisuja. Syötänkö vai lauonko arpominen päättyy yleensä väärään ratkaisuun. Hinku tehdä maaleja väkisin ITSE on välillä liian kova. Vähän rentoutta ja kiekkoa liikkeelle. Rinnalla on kuitenkin kaksi laituria, joilta kiekon saa kyllä takaisin, jos Ruotsalainen parempaan tekopaikkaan päätyy.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jyrki Jokipakka teki vuoden jatkon KHL:ään. Harmi, olisi voinut hakea myös vauhtia kohti NHL:ää Ilveksestä. Ykköspakin paikka olisi ollut tarjolla.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oikeastaan olisin sovitellut Ikosta ykkösen laitaan kahden kokeneemman pelaajan rinnalle ilman tämän loukkaantumista, joka tehnee pientä takapakkia hyvässä vauhdissa olleelle kehitykselle. Hän on ehkä Meskasen jälkeen potentiaalisimpia maalipyssyjä Ilveksen sopimuspelaajien joukosta. Annetaan nuorelle miehelle kuitenkin aikaa ja saakoon lisäminuutteja ylivoimalla. Haapanen - Tamminen - Ikonen ei olisi välttämättä huono yhdistelmä ensi kaudella.

Maalivahtiosasto kaipaa vahvistuksia. Helenius on pelannut oikeastaan TPS-voitosta lähtien erittäin hyvin, mutta koska Lehtosen kanssa on jo jatkosopimus, en haluaisi lähteä ensi kauteen kahdella epävarmalla ykkösvahdilla. Jos saatavilla on isompi kala, tarttuisin tähän. Kokeneen ja luotettavan maalivahdin otteet heijastuvat koko joukkueen puolustuspeliin suoritusvarmuutena ja kurinalaisuutena samalla tavalla kuin epävarmuus johtaa toisaalta erilaiseen höntyilyyn ja ylipelaamiseen laukausten estämiseksi myös huonoista paikoista.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Rautiaista ajatellaan kärkikenttiin, niin edellyttää se samaan ketjuun kahta kiekollisesti vahvaa pelaajaa. Rautiainen pärjää vahvojen pelaajien vieressä, jotka kykenevät kiekottelemaan. Nyt kootussa ketjussa ketjun pelaamisen näkökulmasta Sandell-Lepaus kaksikko on sen perusta. Kaksi pelaajaa, jotka ovat pelikästyksen puolella samalla tasolla, aaltopituudella ja valovuoden Rautiaista edellä. Rautiaisen ei pitäisi paljoa sekaantua pelin tekemiseen, vaan vain paikan ja vapaan jään hakemiseen. Jollei tuollaista kaksikkoa saada koottua ensi kaudeksi, Rautiainen ei välttämättä ole kärkiketjujen hyökkääjä. Suorissa rintamahyökkäyksissä tulee pahimmin esiin Rautiaisen puutteet. Lähes pääsääntöisesti vääriä ratkaisuja kiekollisena. Kaksinkamppailuthan Rautsi yleensä häviää, ainakin useammin kuin Lepaus. Kumpikin voisi mennä Eemeli Suomen kouluun, miten yhdessä kaudessa pelaaja voi muuttuu kaksinkamppailut häviävästä pelaajasta ne säännöllisesti voittavaksi.

Rautiainen on painanut tällä kaudella jo 17 maalia ja 40 tehopistettä, joten pakkohan Ilveksen tasoisessa seurassa on häntä sovitella jatkossakin kärkikenttiin. Rautiainen ei ole parhaimmillaan pelintekijänä, mutta on kuitenkin maalintekijätyyppi ja pienestä koostaan huolimatta suhteellisen hyvä kaksinkamppailuissa liikkeessä. Tappiot tulevat silloin, kun tämä joutuu painimaan kiekoista paikoillaan, koska silloin fysiikan lait tulevat vastaan.

Lepausta en pidä vieläkään varmana kärkiketjun pelaajana tai nykyisen ketjun kivijalkana. Hän on toki päässyt hyvin nykyisten ketjukavereidensa kanssa samalle aaltopituudelle, mutta on kadonnut kuvasta pelatessaan muiden kuin itseään parempien pelaajien rinnalla. Liian usein tulee erilaisia mestiskikkoja, jotka eivät liigassa mene läpi ja ovat omalla alueella kohtalokkaita. Hän ei siis ole vielä lähellekään samaa tasoa kuin Sandell, joka pystyy rakentamaan maalipaikkoja oikeastaan kenen tahansa laiturikaksikon kanssa. Lepaus on kuitenkin ottanut ison harppauksen siitä, mitä alkukaudella pahimmillaan jo näytti ja toisella kaudella voi odottaa tasaisempaa suorittamista kentän kaikilla osa-alueilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös