Rottailut ja muut häröilyt NHL:ssä

  • 1 268 317
  • 6 069

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kyllä tuosta pitäis jotain tulla...juurikin kun vertaa vaikka tapaus Coglianoon.

Perusteltiinko Coglianon pelikieltoa muuten huolimattomuudella tjsp? Vaikka erilainen tilanne olikin, niin siihen verrattuna voisi juu tästäkin pelin tai pari kiskaista Bradille, plus mahdolliset uusijalisät. Lähinnä siksi että tahallisuutta voi olla vaikea todistaa, mutta selvää huolimattomuuttahan tilanteessa on. Voi toki olla että tähtistatus suojelee (jälleen kerran).

Ja kyllä, yritän arvioida tilannetta mahdollisimman puolueettomasti, ihan toinen juttu on sitten kuinka hyvin siinä onnistun, luultavasti paremmin kuin kymmenen matsin pelikieltoa huutelevat.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
1-2 peliä rotalle olisi ihan oikea tuomio.
 

Knap

Jäsen
Ota nyt ne värilasit pois silmiltä ja kohtaa todellisuus.
Välillä vaan tuntuu, että aika monella on vahvemmat lasit Marchandia vastaan, kuin minulla puolesta.

Olen ottanut lasit pois, ja katsonut tuon videon monesti, mä en siltikään pysty sanomaan onko tuo tahallinen vai ei. Itse nään tilanteen jotenkin näin: Marchand koittaa mennä irtokiekkoon kovalla vauhdilla, mutta huomaa Applebyn sulkeneen kiekon, ja Applebyn pää olisi edessä jos ajaisi vauhdillaan ohi siitä, jolloin voisi käydä vielä pahemmin. Rupeaa väistämään, ja huomaa Johanssonin edessä, kysymys ehkä kuuluu näin: Tekeekö "tilaisuus varkaan" ja Marchand ajattelee sitten vielä Johanssonin paskoa siinä? Vai kun Marchand koittaa väistää Applebyta jolloin liikerata menee oikealle, ja jalkoihin jää vielä mailaa jne, niin Marchand horjahtaa Johanssoniin päin väkisinkin ja A) koittaa estää kaatumistaan ottamalla kontaktia Johanssoniin B) tai ei pysty hallitsemaan enää itseään. Mutta kun asiasta ei voida saada luotettavaa tietoa, en sano edelleenkään, oliko se vahinko vai tahallinen teko.

Aina välillä täällä näkee tälläisiä viestejä, mistä menee melko sanattomaksi.
En ole oikeastaan antanut mielipidettäni koko tilanteesta, silti mun viesti oli perseestä, selvä!
Kuitenkin: Herää vain kysymys, että miksi juuri nyt Marchand haluaisi joukkuelleen ja itselleen hallaa, kun joukkue ja pelaaja ovat yhdet NHLn kuumimmista? Rotta perustelu kun ei tepsi enää kaikkeen, se katos on yksi NHLn parhaista pelaajista tätänykyä.
Tämä olisi ymmärrettävä kanta, mikäli pelaaja ei olisi koskaan antanut aihetta epäillä tarkoitusperiään. Nyt kuitenkin puhutaan Marchandista, pelaajasta jolla ei ole minkäänlaista moraalia kentällä. Pistä Marchandin tilalle Raffi Torres ja esitä sama ajatuskaavio: saattoi aivan oikeasti olla myös vahinko me emme koskaan saa tietää, emme koskaan, ihan tulkintakysymys.
Onhan se ihan selvä, että tuo ei ole mikään automaatio, ja että päätelmää ei voida aukottomasti tehdä historian perusteella. Mutta historia antaa erittäin hyvän syyn epäillä vilpittömyyttä, ja juuri tämän takia historiaa myös tarkastellaan rangaistuksia jaettaessa. Paitsi tietenkin tähtipelaajilla, jotka ovat sääntöjen yläpuolella.
Samaa mieltä kanssasi, että olisin voinut lisätä viestiini, että kun kyse on Marchandista, niin se voi olla todellakin täysin tahallinenkin tilanne. Ehkä kohtalaisen mauton vertaus tuo Torres ja Marchand. Torres nyt kuitenkin teki tuota työkseen, eikä ollut koskaan mikään joukkueen saatika sarjan tähtipelaajia. Marchandin ykkösprioriteetti on on voittaa pistepörssi, Torresin pelikielto ennätys.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Pelaaja huomioon ottaen on hyvin mahdollista, että oli tahallinenkin, mutta jos täällä monikin päivittelee tapahtunutta tuon videon pohjalta niin kannattanee etsiä aiemmin alkava / eri puolelta kuvattu. Tuohan näyttää siltä, että Brad vain tulee tilanteen ulkopuolelta, katsoo että kappas vastustaja, täräytänpä.

Kontekstissa: maalin peli, Bruins ollut alakynnessä koko ajan ja varsinkin hyökkäyspeli on ollut tosi vähissä. Kolmas erä, NHL:n maalit / peli tilaston nelonen pääsee yhteen joukkueen harvaan tekopaikkaan, maalilla epävarman oloinen junnu joka pudottaa irtokiekon -> sitä kohti.

Eli siis tänne linkitetty pätkä yksinään antaa sikäli väärän kuvan, että tuossa tilanteessa Marchandin katse on ollut maalissa eikä MoJossa, tuskin on ihan tarkkaan tiennyt tämän sijoittumista tai asentoa ellei sitten viime hetkellä, luistelusuunta suoraan oman laukauksen jäljiltä ja taatusti päällimmäisenä mielessä reboundiin pääsy.

Summa summarum, en lähde väittämään etteikö olisi tahallinen kun on Marchandista kyse, mutta monen kirjoituksen sävystä tulee se olo, että on nähty vain tuo huono (jopa tarkoitushakuisesti leikattu?) klippi. Eli tuomitkaa rauhassa, mutta etsikää parempi video ensin jos haluatte tehdä sen oikein perustein.

EDIT: Knap jo käsittelikin osaa pointeista kirjoittaessani.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Pitkään se Marchand jaksoi taas pelata ilman perseilyä.. On se kyllä kumma kun pelaa kuitenkin myös helvetin hyvää kiekkoa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Eihän tuo nyt ole normaali väistöliike, herran jestas sentään. Jälleen kerran ei käsityskyky riitä tuohon toimintaan. Ihan kuin Marchandia ei tarvittaisi kentän puolella. Näin vahingoitetaan omaa joukkuetta ja ehkä yhtä vastustajan pelaajaa. Niin perkeleen tyhmä ja tarpeeton teko, että suoraan sanottuna vituttaa. Olisi kiva noin hyvää jääkiekkoilijaa katsella siellä jään puolella.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Tuossa kun on nyt muutamaan kertaa katsonut videomateriaalia monesta kulmasta, niin aika vaikeaa Marchandille on antaa rangaistusta. Tai kyynärpää kyllä nousee selvästi, josta syystä voi kyllä jotain tulla, mutta aika taitavasti hän naamioi tuon kompastumiseksi. Tämä ei silti tarkoita, etteikö teko olisi täysin tahallinen. Marchandin historian tuntien hän tiesi tismalleen mitä teki ja onnistui siinä täydellisesti.

Silti en vain jaksa uskoa pelikieltoon vaikka sellaista toivonkin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ja näit vahinkojakin sattuu kaudesta toiseen, tässä vähän mallia kun Marchand horjahtaa ennen aloitusta.

Marchand Punches Plekanec - YouTube
Mitäs tuossa? Horjahtaa ja ottaa tukea Plekanecin naamasta. Vähän siis sama kuin nyt estää pahan kaatumisensa ottamalla tukea Johanssonin naamasta.

On tuo uskomaton jannu kyllä :D taitoa on kuin pienessä kylässä mutta joku fiksaatio on nuihin rottailuihin. Tuntuu, että tilaisuus tekee miehestä aina varkaan. Ja se hän myös on. Varastaa muiden kunnioituksen.

Onko Marchandtia ikinä koulutettu kunnolla ja jos ei niin miksi ei? En nyt tartu vain tähän tapahtunaan vain ihan yleisellä tasolla.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko Marchandtia ikinä koulutettu kunnolla ja jos ei niin miksi ei? En nyt tartu vain tähän tapahtunaan vain ihan yleisellä tasolla.
Jos nyt ei koulutettu niin ainakin kertaalleen taklattu mieleenpainuvan komeasti:

P.K. Subban crushes Marchand 12/16/10

Tiedä sitten kärsikö kaverin aivotoiminta tuossa taklauksessa niin pahasti että nähdään nyt näitä "vahinkoja" kausittain...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse kyllä rohkenen olla eri mieltä muiden kanssa ja kallistun vahingon puolelle. Marchandilla ei ole edes katse missään vaiheessa Johanssonin suuntaan joten tietääkö tuo edes Johanssonin olevan tuossa? Ja muutenkin kun katsoo tuota tilannetta niin Marchandilla on täysin fokus kiekossa ja maalivahdissa joka sulkee kiekon ja tämän jälkeen fokus siirtyy tämän väistämiseen. Kun YouTubesta tuota kelailee edes takaisin ja pysäyttää kuvan ennen tuota iskua niin voi nähdä, että Marchandin katse on täysin kiekossa/maalivahdissa ja kyynärpää on jo valmiiksi korkealla. En usko siis tahallisuuteen tuossa tilanteessa vaikka kyseessä on Brad Marchand.

Rike tapahtuu toki ja siitä voisi mielestäni pari peliä antaa (ja toki tällöin pitäisi miettiä uusijalisää myös), mutta linjassa tämä ei olisi koska ihan lähiaikoina ovat selvinneet Malkin, Perry ja Brown omista tilanteistaan.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Kun tuota klippiä katsoo, niin selittäkää mihin Marchand kompastuu niin, että kyynärpää nousee hartialinjan yläpuolelle ja suoraan MoJon leukaperiin? Klipistä näyttää enemmän siltä, että kaveri nimenomaan syöksyy kyynärpää edellä kohti MoJoa toivoen, että tuomari luulee kaatuneen ja onnistuukin tässä. Onneksi kurinpito oli hereillä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jos nyt ei koulutettu niin ainakin kertaalleen taklattu mieleenpainuvan komeasti:

P.K. Subban crushes Marchand 12/16/10

Tiedä sitten kärsikö kaverin aivotoiminta tuossa taklauksessa niin pahasti että nähdään nyt näitä "vahinkoja" kausittain...
Hehe. Tossa alla on ehdotuksena top10 hits on Marchandt. Onhan tuo kovia tällejä ottanut vastaankin. Pakko antaa propsit että nousee usein myös niistä ylös. Silti jollain tavalla tyytyväinen, että on myös osansa saanut takaisin.

Se on tosiaan "kumma homma" että näitä ns. vahinkoja sattuu usein samoille pelaajille. Eiköhän se tietoista hommaa ole. Koska tapojansa voi kyllä myös muuttaa, mikäli niin haluaa.
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Sitä voi mielestäni jokainen kokeilla nopeaa väistöliikettä sivulle vauhdissa. Nouseeko todella kyynerpää noin, vai vetääkö itsensä pakettiin? Ja tämähän oli sitten ihan retorinen kysymys. Jokainen joka on joskus liikkunut vähääkään, tietää vastauksen.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hehe. Tossa alla on ehdotuksena top10 hits on Marchandt. Onhan tuo kovia tällejä ottanut vastaankin. Pakko antaa propsit että nousee usein myös niistä ylös.
Itseasiassa muistan vieläkin, kun aikanaan tuota peliä katsoin, että tuumasin itsekin siinä olevan rehti ja sisukas uusi kaveri Bruinsilla kun ei jää keräilemään tai kalastelemaan jäähyä tuollaisen niitin jälkeen. Tässä reilun seitsemän vuoden aikana on vain mielipide muuttunut ainakin tuon kaberin rehtiyden osalta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Marchandille tuskin lähtee ketään raskaan sarjan tappelija vastaan hanskaamaan. Lyhyt katsaus historiaa tuotti nimiä kuten P.K. Subban, Niskanen jne. Eli kunnon nouto lienee yksi harvoista vaihtoehdoista. Marchand tuskin lähtee vapaaehtoisesti Lucicia, Reaves tms. Vastaan eli ellei Haley tmv. suorita puhdasta noutoa niin Marchand tuskin lähtee hippaa.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Marchandille tuskin lähtee ketään raskaan sarjan tappelija vastaan hanskaamaan. Lyhyt katsaus historiaa tuotti nimiä kuten P.K. Subban, Niskanen jne. Eli kunnon nouto lienee yksi harvoista vaihtoehdoista. Marchand tuskin lähtee vapaaehtoisesti Lucicia, Reaves tms. Vastaan eli ellei Haley tmv. suorita puhdasta noutoa niin Marchand tuskin lähtee hipovaa.

Minkä isäkissan v..un takia pitäs lähteä... lähteekö Crosby? Ei taida lähtee
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minkä isäkissan v..un takia pitäs lähteä... lähteekö Crosby? Ei taida lähtee
Täällä jotkut odottivat Marchandin lähtevän myllyyn huvikseen. Totesin vain ettei lähde kuitenkaan.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minkä isäkissan v..un takia pitäs lähteä... lähteekö Crosby? Ei taida lähtee
Crosby on takavuosina osoittanut olevansa ihan kelpo hanskaaja, mikä ei ole niin yllättävää kun tietää miten vahva ja tasapainoinen kaveri on kyseessä. Nykyään tuskin tarvitsee enää mitään todistella, varsinkin kun on aivotärähdyksiä taustalla.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Täällä jotkut odottivat Marchandin lähtevän myllyyn huvikseen. Totesin vain ettei lähde kuitenkaan.
Tappeluun ryhtymisen dynamiikka tuollaisen statuksen pelaajalla on se, että vastapuolen täytyy olla samaa kaliiberia. Jos Doughty, Giroux tai vaikka Eichel kutsuisi, Marchandilla ei olisi mitään tekosyytä kieltäytyä. Tietenkin jonkun Reevesin tai edes hyvin tappelevan staran kuten Bennin kohdalla tilanne olisi toinen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tappeluun ryhtymisen dynamiikka tuollaisen statuksen pelaajalla on se, että vastapuolen täytyy olla samaa kaliiberia. Jos Doughty, Giroux tai vaikka Eichel kutsuisi, Marchandilla ei olisi mitään tekosyytä kieltäytyä. Tietenkin jonkun Reevesin tai edes hyvin tappelevan staran kuten Bennin kohdalla tilanne olisi toinen.
Jep. Ja Marchand ei tunnetusti tappele juurikaan. Eli Evander Kane vs Cooke tyyppistä tyrmäystä ei pidä odotetaa. Enemmän McCarty vs Claude Lemieuxiin (josta tulisi nykyään noin 50 minuuttia jäähyjä McCartylle) tai sitten Crosby/Giroux/tms. osoittaa taitoja myllyttämisessä.

Lopputulos: Marchand on pelkuri jonka pitäisi edes joskus ottaa matsi jonkun kovemman jätkän kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös