Suomi Pyeongchangin olympiakisoissa 2018

  • 386 376
  • 1 589
Tila
Viestiketju on suljettu.

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Suhteellisen odotetut valinnat sieltä napsahti. Hietasen, Kivistön ja osin myös Osalan valinnat positiivisia asioita. Yllätys oli, että Jokipakka ja Ville Lajunen tiputettiin pois ja että Enlund kaivettiin mukaan. Toki olen viime aikoina pannut merkille, että Enlundin nimi on vilahdellut aika tiuhaan pisteillä KHL-matseissa, mutta kehno historia maajoukkueesta myös niiltä ajoilta kun on ollut lennossa KHL:ssä sai ainakin itseni ajattelemaan, ettei häntä suoraan kisoihin valittaisi. Toisaalta olen ilahtunut, että painotetaan hyvää virettä juuri kisojen alla (mistä tosin Tolvanen ja Heiskanen ovat vastaesimerkkejä). Siltähän tuo haiskahtaa, että Enlund on Tolvasen stuntti. Siis voi Tolvasen kuivan kauden jatkuessa ottaa hänen paikkansa Konnan viereltä. Saa nähdä onko Jonas aluksi 13. hyökkääjä vai sorvataanko hänelle pelipaikka esim. kolmosketjusta.

Tapaus Jokipakka on kyllä kiinnostava. Reilu vuosi sitten World Cupiin meni statuksensa turvin esim. Hietasen edelle, mutta ei nyt sitten kelpaa. Syy lienee se, että Jokipakka ei hallitse parhaalla mahdollisella tavalla Suomen pelitapaa ja on melko ailahtelevainen omassa päässä, peruspakiksi siis. Olisin kyllä itse kaverin kelpuuttanut mukaan. Ville Lajusen poisjättö on helpompi ymmärtää, vaikka omaan joukkueeseeni olisi hänkin varmaan kelvannut.

Suomihan pelannee seitsemällä pakilla. Olisiko Koivisto katsomossa, Kukkonen pienellä peliajalla seiskapakkina ja päävastuun kantaa kuusi muuta. Tuskin Heiskasta katsomoon otettiin istumaan. Kenties Kivistökin voisi kasipakki olla, mutta toisaalta otettaisiinko jo aiemmin arvokisoissa esiintynyttä kaveria katsomoon istumaan.

Olisko Peltola katsomomies ja ehkä Enlund, Savinainen tai Manninen 13. hyökkääjä.

Tolvanen-Kontiola-Manninen
Junttila-Kemppainen-Hartikainen
Pyörälä-Koskiranta-Savinainen
Osala-Lajunen-Anttila
Enlund, Peltola

Lepistö-Hietanen
Heiskanen-Ohtamaa
Kivistö-Lehtonen
Kukkonen-(Koivisto)

Koskinen
Rämö
Metsola

Yllättäen Kukkosta on taas roimittu olan takaa. Tällä ilmiöllä taitaa olla ikää jo toistakymmentä vuotta. Pyöräläkin saanut osansa. Toisaalta vielä viisi vuotta takaperin Kukkosta haukkui varmaan 80 % kirjoittajista, nyt tuo prosenttiosuus tuntuu perstuntumalta olevan huomattavasti pienempi. Jotain täälläkin tunnutaan oppivan.

Vielä Pyörälästä. Hänhän oli Karjalassa syksyllä aivan erinomainen, täysin päivänselvä valinta. Yhteistä historiaa Koskirannan kanssa on ainakin vuoden 2016 MM-kisoista, joissa molemmat esiintyivät edukseen.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Jotain katkeraa ja nöösipoikamaista tässä 36-vuotiaan Lasse Kukkosen dissaamisessa on. Eikä nämä kommentit kovinkaan paljon iltiksen toimittajien masinoimista keskusteluista poikkea. Ehkä turhaa saa etsiä täältäkään viileämpää analysointia, toki nämä helmet kyllä erottuvat edukseen. Pelit ovat kuitenkin edessäpäin.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Eipä ole Kukkosen pelaamiseen yhtäkään peliä maajoukkueessa hävitty.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Mitä ihmettä tuo "menetän aina alimpana miehenä kiekon" Koskiranta tekee joukkueessa ????
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Kerrankin sitä on suhteellisen tyytyväinen noihin valintoihin. Varsinkin nyt kun änärimiehet ei ole mukana niin ihan selkeästi paras mahdollinen joukkue on jalkeilla mitä euroopasta saadaan. Jyrki Jokipakan tietysti olisin nähnyt tuossa joukkueessaa mutta viime aikojen vaiosujen esitysten valossa melko ymmärrettävä poisjäänti. Jarkko Immonen olisi ollut mielenkiintoinen lisä pitkästä aikaa mutta antaa miehen nyt rauhassa johdattaa vaikka Jyppi chl-mestaruuteen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kukkonen on ollut kapteeni arvokisoissa kahdesti, molemmilla kerroilla lopputulos mahalasku. Seurajoukkueessaankin Lassen johtamat joukkueet viimeiset kaksi kautta epäonnistuneet karkeasti. Lassen johtajuus on myytti, tyhjä arpa, loppuun kaluttu luu. Näitä asioita ei ole helppo nähdä, mutta raumalaiseen perusopetukseen toki tälläinen syvällinen näkemys sisältyy.

@Noutolokku Ihanko oikeasti käytät plusmiinustilastoa argumenttina, ja vielä eri joukkueilta ja eri kausilta? Jesse Virtanen on etuperin, takaperin ja jokaperin parempi pelaaja kuin Miika Koivisto (pelasi edelliskaudella Lukossa), ja ennen kaikkea monipuolisempi. Voit kahden markan tilastoanalyysin sijasta katsoa vaikka Eht-pelien tallenteet ja etsiä sieltä Virtasen tekemät virheet. Niitä ei löydy. Oli varsinkin Mikko Lehtosen kanssa olympiatasolle optimaalinen pakkipari.
Itse käytät tuota kautta, missä Koivisto pelasi Raumalla. Ennen kauden alkua 4kk huilille leikkauksen takia ja ennen playoffeja uusi loukkaantuminen. Eipä toki vaikuta pelaamiseen ollenkaan.

Virtanen voitti pakkipörssin, silti Koivisto valittiin tähdistöke tälliseen sekä parhaaksi puolustajaksi.

Jostain kumman syystä, Koivisto pelaa myös Olympia joukkueessa. Virtanen ei. Vaikka ei tee yhtään virheitä ja on etutakasivuperinkin pelaten parempi pelaaja. Kuin yksipuolinen "neljäshyökkääjä" Koivisto.

Ei siinä onhan Virtanenkin kova pelimies, mutta jotain rajaa voisi näihinkin aina laittaa. Ja ehkäpä myöntää, että ne omat arviot eivät ole aina välttämättä ne oikeat
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Joukkue valittiin ja Jatkoaika odotetusti vauhkoontui joidenkin pelaajien valinnasta. Vaihtoehtoja toki nykyisille oli joitakin pelaajia, mutta vaikea on osoittaa ketään pelaajaa, joka ei ansaitsisi olla joukkueessa ja toisaalta sellaista, joka valinnan ehdottomasti olisi ansainnut.

Joukkue on vanha eli sievemmin kokenut. Syyt ovat kaikille selvät, ne jotka eivät pärjänneet NHLssä tai jotka eivät edes ole olleet potentiaalisia ehdokkaita sinne, pelaavat kisoissa. Poikkeuksena kaksi huippulupausta. Joukkueen ikärakenteen syyt ovat selvät: kukaan ei olisi voinut valita merkittävästi nuorempaa joukkuetta, koska parhaat nuoretkin ovat toisissa ympyröissä.

Itsestäänselvää pitäisi olla kaikille, jotka näkivät esim. kuluneet U20- kisat, että arvoturnauksia ei ratkaista pelaajavalinnoilla, ellei valitsija ole täydellinen aasi. Joukkueeseen pitää valita pelitapaan sopivia pelaajia ja ilman toimivaa pelitapaa kovakin miehistö pärjää yhtä hyvin kuin kala juoksukilpailussa.

Luottavaisin mielin mennään tällä perinteikkäällä juche-joukkueella kisoihin. Uskon, että näissä kisoissa valmentaja tietää, mitä tekee. Den glider in.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei siinä onhan Virtanenkin kova pelimies, mutta jotain rajaa voisi näihinkin aina laittaa. Ja ehkäpä myöntää, että ne omat arviot eivät ole aina välttämättä ne oikeat
Miksi ihmeessä minun pitäisi laittaa näihin jotain rajaa, kun olen oikeassa, ja kisojen jälkeen tietysti vielä enemmän oikeassa. Niinkuin nuorten kisoissa nähtiin, ei minulla siinäkään keississä mitään rajaa ollut.
Kannattaa tarkistaa.
Kävikö mielessä että ehkä minulta Kukkosen johtajuuden analysointi tilastojen perusteella oli vain vastine sinun aika hauskaan viestiin, jossa vedit yhtäläisyyksiä Kukkosen johtajuuden ja muutaman pelin tuloksen välillä.
Niin kuin sanoin, Lassen valinta oli odotettu. En olisi itse valinnut, mutta ymmärrän että Marjamäki valitsi.
 
Seurajoukkueessaankin Lassen johtamat joukkueet viimeiset kaksi kautta epäonnistuneet karkeasti.
Viime kausi ei joukkueelta toki ihan putkeen mennyt, mutta annatko lisätietoja miten runkosarjan sijoitus 2, välierissä seitsemännessä pelissä tippuminen tulevalle mestarille, pronssinen mitali ja CHL-hopea on "karkea epäonnistuminen"? Eikä tuota viime kauden joukkuetta olisi kukaan johtanut puolivälieriä pidemmälle. (Edit: Korjataan, että kukaan kapteeni. Joku toinen valmentaja olisi voinut päästä pidemmälle)

Aika huumoria alkaa olemaan nämä sinun jutut.
 
H

Hidas_ja_kankea

Viime kausi ei joukkueelta toki ihan putkeen mennyt, mutta annatko lisätietoja miten runkosarjan sijoitus 2, välierissä seitsemännessä pelissä tippuminen tulevalle mestarille, pronssinen mitali ja CHL-hopea on "karkea epäonnistuminen"?

Usein oman joukkueen valtaisa menestys viimeisien vuosikymmenien aikana vaikuttaa suhteellisuudentajua alentavasti ja tuollaisen kauden voi ajatella olleen karkea pettymys. Mutta joo, ei tuota Kärppien toissakautta tosiaan voi epäonnistumisena pitää, vaikka ei ihan napakymppi ollut.

Syyskaudella tuli hassuteltua "Puolustus on niin kova, että pelillinen vitospakki lähtee Olympialaisiin". Tällä hetkellä hassuttelu ei ole enää yhtä kohdillaan, EHT-Karjala meni Kukkoselta hyvin ja päivänkunto näyttää olevan tällä hetkellä kohdillaan.

Mitäs sitten keskustellaan säännöllisesti, kun Kukkonen laittaa jossain vaiheessa hokkarit naulaan? Tämä keskustelu on nimittäin käyty vuosien varrella jo aika monta kertaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viime kausi ei joukkueelta toki ihan putkeen mennyt, mutta annatko lisätietoja miten runkosarjan sijoitus 2, välierissä seitsemännessä pelissä tippuminen tulevalle mestarille, pronssinen mitali ja CHL-hopea on "karkea epäonnistuminen"? Eikä tuota viime kauden joukkuetta olisi kukaan johtanut puolivälieriä pidemmälle. (Edit: Korjataan, että kukaan kapteeni. Joku toinen valmentaja olisi voinut päästä pidemmälle)
Ne on kato just ne seiskapelit ja finaalit joissa johtajuus punnitaan. Jos Lasse oli tyytyväinen siihen että johti joukkueensa pronssipeliin ja finaalitappioon niin ok, paremminhan ne meni kuin johtamiensa maajoukkueiden pelit. Myönnetään, tuo kausi oli Lassen johtajuudelta vielä välttävä, seuraava sitten jo vapaapudotusta. Muuten viittaan viestiäsi edeltäneeseen viestiini ja suosittelen sen lukemista.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Miksi ihmeessä minun pitäisi laittaa näihin jotain rajaa, kun olen oikeassa, ja kisojen jälkeen tietysti vielä enemmän oikeassa. Niinkuin nuorten kisoissa nähtiin, ei minulla siinäkään keississä mitään rajaa ollut.
Millä perusteella sinun väittämäsi ovat oikeassa, kun sitten esim. ne tahot ovat väärässä jotka viime kaudella valitsivat Koiviston paremmaksi puolustajaksi ennen Virtasta? Puhumattakaan maajoukkueen valmennuksesta, joka näki Koiviston parempana pelaajana tähän joukkueeseen kuin Virtasen?
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Vapise Etelä-Korea! On kyllä huono joukkue. Oikeastaan ainoa hyvä pelaaja on Mikko koskinen. Menee nämä kisat sitten huumorin kannalta, mutta Ilveksen kannattajana siihen on jo tottunutkin. Suurimmat naurut tarjonnevat Tolvanen&Heiskanen, jotka eivät pärjää edes junnuja vastaan, ja Kukkonen. Kukkonen on niin hidas, että ihmettelen miksi piti valita sinne, kun nöyryyttää itsensä todella pahasti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Millä perusteella sinun väittämäsi ovat oikeassa
Koska ne ovat minun väittämiäni. Jos Suomi voittaa kultaa, se olisi tullut tietysti Virtasellakin. Jos Suomi ei voita, olisi se Virtasella voittanut. Ei tämä sen monimutkaisempaa ole.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Koska ne ovat minun väittämiäni. Jos Suomi voittaa kultaa, se olisi tullut tietysti Virtasellakin. Jos Suomi ei voita, olisi se Virtasella voittanut. Ei tämä sen monimutkaisempaa ole.
Aivan tosiaan. Eli kuten @sinnepäinsä tuossa totesikin, eli pelkästä hassuttelusta oli kysymys. No ihan hyvä että myönsit sen jo tässä vaiheessa, niin ei vahingossakaan mene aikaa enää tämän pidempään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aivan tosiaan. Eli kuten @sinnepäinsä tuossa totesikin, eli pelkästä hassuttelusta oli kysymys. No ihan hyvä että myönsit sen jo tässä vaiheessa, niin ei vahingossakaan mene aikaa enää tämän pidempään.
Pitääkö se jotenkin erikseen myöntää että tässä ketjussa hassuttelee? Kts sen nimimerkin viestit joka toi ketjuun mm Toni Virtasen, Aleksi Saarelan ja THE ÄIJJÄN, ei hänkään ole myöntänyt.
Vastasin huumorilla jonkun nimimerkin huumorianalyysiin Kukkosen johtajuudesta muutaman arvokisapelin poissaolon perusteella, ja se meni näköjään osalta ohi, vaikka tätä oli Kärppäosiossa erikseen jo harjoiteltu. Pahoittelen.
Jesse Virtasen hyvyys ei tietenkään ole hassuttelua, vaan tiukka asiaa ja hänet olisi pitänyt kisoihin valita.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Maajoukkueosio muuttuu yleensä lähes lukukelvottomaksi aina kun joukkue kisoihin julkaistaan. Riippumatta siitä keitä julkaistussa joukkueessa pelaa ja onko kyseessä junnukisat vai A-maajoukkuetason arvoturnaus. Aina olisi pitänyt joku rannalle jätetty valita mukaan ja joku joukkueeseen valittu olla valitsematta.

Se on kaikkein omituisinta, että Kukkosen valinta tuntuu olevan joillekin suurikin yllätys; valintahan oli ilmiselvä. On vaisun alkukauden jälkeen alkanut vähitellen päästä tasolleen, pelasi ihan kelvollisesti ne parit EHT-pelit syksyllä ja tuo enemmän kokemusta sekä johtajuutta joukkueeseen kuin rannalle jätetyt Jokipakat, Salmelat ja Virtaset yhteensä. Tottakai tuohon rooliin olisi voinut löytyä hieman paremmalla jalalla varusteltuja pelaajia, mutta tällä kertaa valmennus priorisoi kapteeniominaisuudet tämän edelle, joka taas on ihan validi kriteeri joukkueen rakennusprosessissa.

Joukkueessa oli lopulta hyvin vähän yllätyksiä kun kysymysmerkkeinä ilman EHT-pelejä spekulaatioissa pyörineet Hietanen ja Osalakin lopulta mukaan valittiin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Vapise Etelä-Korea! On kyllä huono joukkue. Oikeastaan ainoa hyvä pelaaja on Mikko koskinen. Menee nämä kisat sitten huumorin kannalta, mutta Ilveksen kannattajana siihen on jo tottunutkin. Suurimmat naurut tarjonnevat Tolvanen&Heiskanen, jotka eivät pärjää edes junnuja vastaan, ja Kukkonen. Kukkonen on niin hidas, että ihmettelen miksi piti valita sinne, kun nöyryyttää itsensä todella pahasti.
Ketähän sinne ois pitäny valita NHL:n poissa ollessa noiden sijasta? Toki siellä itestäkin pari nimeä nyt vois vaihtaa toisiin, mutta ei nyt kyllä isoa vaikutusta niillä oo.


Ilman Turkulaista kapteenia ei tule mitään, sen saa Marjanpoimijamäki kokea kun antaa Lassen selänpesutaitojen jälleen sokaista itsensä.

Ai kuten nuorten MM '87 (Ojanen), MM '95 (Jutila) ja nuorten MM '98 (Petriläinen)? Nyt vähän rotia noihin höpötyksiin.

Lisätään nuorten MM '14 (Teräväinen), poikien MM '16(Välimäki), poikien MM'99 (Mäntylä) ja poikien MM '00 (Suutarinen).
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vapise Etelä-Korea! On kyllä huono joukkue. Oikeastaan ainoa hyvä pelaaja on Mikko koskinen. Menee nämä kisat sitten huumorin kannalta, mutta Ilveksen kannattajana siihen on jo tottunutkin. Suurimmat naurut tarjonnevat Tolvanen&Heiskanen, jotka eivät pärjää edes junnuja vastaan, ja Kukkonen. Kukkonen on niin hidas, että ihmettelen miksi piti valita sinne, kun nöyryyttää itsensä todella pahasti.

Kyllähän Late on ihan kujalla kun ei valinnut Granlundia, Lainetta, Selännettä, Varviota ja Yzermania mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös