Maastohiihtokausi 2017–2018

  • 78 266
  • 426

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
No eihän Sotsin kömmähdys ollut mikään lopun horjahdus, vaan se että Pärmäkoski ja Herrmann päästivät ankkuriosuudella Kallan jumalauta 25 sekunnin takamatkalta ohi. Krista kehtasi vielä tuulettaa. Ilmeisesti olympiavoitto Norjan epäonnistuessa ei ollut tarpeeksi kiinnostava.

Vai oliko Kalla vain niin paljon kovemmassa kunnossa, että hiihti väkisin kiinni? Itse muistelisin, että miestenviesteistä tuttua kyttäilyä ei olisi ollut. Voin toki muistaa väärin. Itse tarkoitin vain viimeistä kaarretta ja loppusuoraa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vai oliko Kalla vain niin paljon kovemmassa kunnossa, että hiihti väkisin kiinni? Itse muistelisin, että miestenviesteistä tuttua kyttäilyä ei olisi ollut. Voin toki muistaa väärin. Itse tarkoitin vain viimeistä kaarretta ja loppusuoraa.

Ennen viestiä Kalla voitti Pärmäkosken kympin perinteisellä minuutilla ja 15 km:n yhdistelmäkisassa noin 1,5 minuutilla. Noiden perusteella oli vaan paljon kovemmassa kunnossa, vaikka en pysty muistamaan oliko noihin eroihin jotain kalustoselityksiä tai vastaavia.

Pärmäkosken tuulettelu taas johtui kai siitä, että ohitti loppusuoralla jo kertaalleen ohi menneen Saksan. Samaa mieltä kyllä siitä, ettei tuossa mitään tuuleteltavaa ollut. Samaa tuulettelua harrasti koko Suomen naisjoukkue, ei siellä yhtään pettynyttä naamaa näkynyt.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jos ajatellaan hiihtovauhtia, niin eihän Pärmäkoski mikään kauhea floppi ollut. Viestissä kyse on kuitenkin yleensä nainen naista (tai mies miestä) vastaan kamppailuista ja tämän kamppailun Krista hävisi Nilssonille. En sano, että Nilsson olisi helppo voitettava tuollaisella viiden kilometrin matkalla, mutta viime vuonna Krista oli kenties elämänsä iskussa ja siinä mielessä hän epäonnistui, kun ei ruotsalaista kepittänyt.

Mielestäni monilla suomalaisilla taktinen osaaminen ja pelisilmä ladulla on usein ollut melko kehnoa. Johtunee siitä, että harvat ovat päässeet kovassa paikassa tuollaisia kovia kamppailuja koskaan käymään. Kristan osalta tämä taktinen puoli on myös itselleni vielä vähän kysymysmerkki. Kaikki muistavat Sotshin viestin ankkuriosuuden, jossa hän huonolla pelisilmällä päästi Ruotsin viimeisessä kaarteessa sisäkautta ohi ja siihen kaatui Suomen kultamitali. Viime vuonna Lahdessa Kristan olisi ehdottomasti pitänyt matkan varrella aiemmin yrittää pudottaa Nilssonia kyydistä, mutta oikeastaan vasta viimeisessä nousussa nähtiin nykäisy-yritys, mikä epäonnistui. Eri asia, olisiko paukut aiemminkaan riittäneet ruotsalaisen pudottamiseen, mutta lähtökohtaisesti Krista jätti mielestäni liian loppuun tämän yrityksen. Oli kuitenkin varsin selvää, että loppukirissä hän ei ainakaan Nilssonia tule voittamaan.

Olihan se pettymys tietysti, ettei pystynyt Nilssonia voittamaan. Flopiksi häntä silti on turha kutsua. Kyllä hyväkuntoisen Nilssonin pudottaminen vitosella on aika mahdotonta, jos yksin joutuu tekemään hommia (Nilssonhan on ihan hyvä ollut lyhyissä yhteislähdöissä, tainnut voittaakin joskus). Tuossa viestissä Suomella oli yksi floppi, Mononen, joka mahdollisti sen, että Nilsson pääsi Pärmäkosken kanssa yhtä aikaa matkaan. Kymmenenkin sekunnin etumatka Ruotsiin olisi varmaan riittänyt.

Sinänsä olen samaa mieltä, että eihän suomalaiset taktisesti ole häävejä.
 
Ei kyllä ole Laukkasella mitään mahdollisuuksia parisprinttiin. Tänään Anterselvassa 72. ja jotain 50s takkiin nopeimalle hiihtoajoissa. Eikä se hiihtovauhti ole missään vaiheessa kautta ollut edes Mäkäräisen tasolla. En ymmärrä miksi Laukkasta edes spekuloidaan parisprinttiin. Itse pidän ampumahiihtäjistä kyllä Mäkäräistä paljon potentiaalisempana vaihtoehtona. Huom tämä on parisprintti, ei sprintti. Tämä muistuttaa paljon enemmän 5km matkaa kuin sprinttiä.

Kerttu Niskanen hiihti vuoden 2014 olympiaviestissä yli 15s nopeamman osuusajan kuin Denise Herrmann. Saman tempun teki Riitta-Liisa Roponen vuoden 2013 MM-kisoissa. Jotta Mäkäräistä voisi edes spekuloida parisprinttiin, pitäisi hänen pystyä tuohon Hermmannin vauhtiin.

Itse ennustan tässä ja nyt, että olympialaisten parisprintissä tulee hiihtämään Kerttu Niskanen ja Riitta-Liisa Roponen.
 
Viimeksi muokattu:

Lazy bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anterselvassa hiihdetään 1600 metrin korkeudessa, joten siitä ei kannata liian isoja johtopäätöksiä tehdä. Ei tuo tosin hyvältäkään näytä Laukkasen kohdalla.
Mutta eiköhän kuitenkin ole niin, että parisprintissä hiihtää Niskanen ja Pärmäkoski.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Planican maailmancupissa on muuten sellainen tilanne, että kaikki suomalaisnaiset eivät kympille pääse, vaan valinnat tehdään lauantain sprintin jälkeen. Tämä tilanne johtuu paitsi siitä, että Matintalo tekee paluun maailmancupiin, myös siitä että Ritu Roposelle halutaan kovia kilpailuja alle. Eli käytännössä Matintalo ja Anne Kyllönen ratkaisevat, kumpi saa hiihtää kympillä.

Eilen sprintissä Matintalo päihitti Kyllösen, mutta silti tänään Kyllönen starttaa ja Matintalo huilaa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Eilen vedettiin tosiaan perinteisen sprintit ja suomalaisittain tilanne ei oikein mitään positiivista uutta tuonut.

Miesten puolella Niskanen oli ainoa onnistuja, joskin taitaa olla epävarmaa hiihtääkö Iivo sprinttiä olympialaisissa. Martti Jylhän tilanne riippunee mitä Niskanen tekee.

Naisten sprinttiin ei ole tyrkyllä hiihtäjiä juurikaan, joten heikkoa kautta hiihtävä Kyllönen saattaa päästä hiihtämään sen Etelä-Koreassa. En tosin ymmärrä tätä ratkaisua, miksi Matintalo ei tänään hiihdä. Mikäli urheilijan oma ratkaisu niin ok, mutta jos tässä väkisin Kyllöselle sullotaan näyttöpaikkoja niin ei ihan oikein mene.

Mona-Liisa Nousiaisen kausi on ollut vaikea. Sairastelut pilasivat alkukauden näyttöpaikat ja lopulta hän ei enää mahdollisuutta saanut todistaa kuntoaan. Lähinnä sprinttiin hän olisi kunnossa ollessaan tuonut mahdollisesti lisävoimaa Suomelle.
 

Lazy bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En voi myöskään ymmärtää mitään perustetta miksi Kyllönen hiihtää tänään, mutta nousukuntoinen Matintalo ei.
Jylhä lupaili Matintalolle näytönpaikkoja Sloveniassa niin sprinttiäkö hän tosiaan tarkoitti?! Ainoa näytönpaikka ois ollut tänään näyttää millä tasolla vauhti kansainvälisesti on. Kyllösen olisin myös laittanu, mutta miksi sielä Monosen ja Roposen pitää hiihtää tuolla matkalla....

Eilinen ei tosiaan ollut kovinkaan hyvä kenraali olympiasprinttiä ajatellen. Niskanen todennäköisesti tulee hiihtämään sprintin Koreassa, koska on sitä nyt useamman kerran kokeillut MC:ssa. Eli miesten puolella nelikko olisi Hakola, Niskanen, Vuorinen, Pentsinen.
Naisissa onkin mutkikkaampaa ja vaikuttaa tosiaan siltä, että Kyllönen saisi matkalipun sprintin perusteella. Pärmäkoski, Niskanen, Saarinen, Kyllönen?

Suurin mielenkiinnon kohde tänään on kuitenkin Matti Heikkisen meno. Nyt pitää oikeasti alkaa löytymään vauhti sinne kympin sakkiin. Tänään ei saa jäädä minuuttia kärjelle. Jos jää niin ollaan kyllä myöhässä olympialaisten suhteen.
 

Puolustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisipa ollut hyvä nähdä Matintalon vire viestiä ajatellen, jos skandicupin merkit pitää paikkansa niin olisi ollut kymmenen joukossa kirkkaasti.

E: Ja tietysti upeinta Kristan voitto, ensimmäinen uralla ja juuri ennen olympialaisia!
 

N^Miksu

Jäsen
Onko mitään tietoa siitä miksi Matintalo ei hiihtänyt tänään? Olisi ollut hieno nähdä hänet kilpailemassa muiden suomalaisten kanssa. Hieno hiihto Pärmäkoskelta.
 
Onko mitään tietoa siitä miksi Matintalo ei hiihtänyt tänään? Olisi ollut hieno nähdä hänet kilpailemassa muiden suomalaisten kanssa. Hieno hiihto Pärmäkoskelta.

Kyllönen hiihti sekunnin nopeamman ajan sprintin erävaiheessa kuin Matintalo, vaikka Matintalo sai sijoituksena paremman sijan, mutta kyllä minä olisin mielummin Matintalon laittanut viivalle 10km:lle. Mutta niinhän se on, että ne keillä on enemmän pisteitä mc:ssa ovat etusijalla mc:ssa.

Oma arvioni Matintalosta oman hiihtokokemukseni perusteella on se, että hän olisi hiihtänyt sijoille 20-30, jos olisi hiihtänyt. Se ei olisi riittänyt olympiapaikkaan, joten parempi keskittyä vain nuorten kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jiihaa, Krista Pärmäkoski hiihti ensimmäiseen voittoonsa Planican kympillä. Hiihto oli nousujohteinen, sillä vielä vitosen kohdalla Pärmäkoski oli Kallaa perässä vajaat kymmenen sekuntia, mutta maalissa eroa oli rapiat kolme sekuntia Kristan hyväksi. Kolmanneksi jäänyt Weng hävisi sitten jo puoli minuuttia, eli hänellä ei mennyt hyvin.

Muista suomalaisista Niskanen oli kuudes, Saarinen 11., Mononen 14., Roponen 16. ja Kyllönenkin 21. Saariselle tärkeä onnistuminen myös, koska hän on järjestään hävinnyt Monoselle perinteisen väliaikakisoissa tällä kaudella.

Ebba Andersson on varmuudella päivän nimi olemalla peräti viides. Tässä voidaan nyt jossitella sillä Matintalolla ja ScandiCupin hiihdolla, jossa Matintalo kukisti myös Ebban.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Matintalon nimen voi pyyhkiä viestispekulaatioista lopullisesti, kun ei saanut edes mahdollisuutta näyttää kuntoaan. Jylhältä munaton ratkaisu.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Yleisradion asiantuntija Kalle Lassila ihmetteli myös tätä ratkaisua. Olisiko Reijo antanut Kyllöselle mahdollisuuden kun on myös hänen henkilökohtainen valmentaja? Tältä ajatukselta ei voi välttyä.

Roposen valinnan ymmärrän, koska hän tarvitsee myös kovia kisoja vapaan kymppiä ajatellen.

Planican jälkeen hyvin todennäköinen viestijoukkue naisten puolella on Saarinen-Niskanen-Roponen-Pärmäkoski. Varalla Mononen, joka kykenee hiihtämään tasaisesti sekä perinteistä että vapaata.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Toivon hartaasti, että tähän olisi joku järkisyy.

Enempää tietämättä minkäänlaista ymmärrystä ei heru täältä Matintalon huilipäivälle.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parempi löytyä hyvä syy sille miksi Kyllönen hiihti tänään, eikä Matintalo. Voihan se silti olla, että Matintalo lähtee kisoihin ennen Kyllöstä, joka tänään onnistumalla olisi lunastanut paikan. Ei onnistunut vaan jäi vapaan erikoisnaisen eli Roposenkin taakse. Eihän tämä surkea hiihto ollut kuten alkukaudesta, mutta onhan Matintalon potentiaali onnistua olympialaisissa selvästi parempi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Voihan se silti olla, että Matintalo lähtee kisoihin ennen Kyllöstä, joka tänään onnistumalla olisi lunastanut paikan.
Kyllä Matintalo kisoihin valitaan tulevaisuuden menestyjä -kortilla. Kyllönen sen sijaan ei täytä valintakriteerejä tämän kauden osalta, joten hän jäänee kotiin.

Matintalon kohdalla isoin harmitus tässä on viesti, johon hän ei pystynyt antamaan näyttöä.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Matintalon kohdalla isoin harmitus tässä on viesti, johon hän ei pystynyt antamaan näyttöä.
Kyllä juuri näin. Voisi olla hyvä vaihtoehto viestiin pertsalle. Olisi tuonut pelivaraa ja vaihtoehtoja viestijoukkueeseenkin. Erityisesti viestin takia Matintalon olisi pitänyt saada näyttää kuntonsa tänäänkin.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ehtii siellä vielä yhdistelmäkisan ottaa jos siihen valitaan. Siinä sitten viestinäyttöä. Toisaalta Aikku nyt kuitenkin näyttää todennäköiseltä pertsan menijältä ja Mononen tai Roponen ottanee kolmannen osuuden.
 

Pekkis

Jäsen
Kyllönen hiihti sekunnin nopeamman ajan sprintin erävaiheessa kuin Matintalo, vaikka Matintalo sai sijoituksena paremman sijan, mutta kyllä minä olisin mielummin Matintalon laittanut viivalle 10km:lle. Mutta niinhän se on, että ne keillä on enemmän pisteitä mc:ssa ovat etusijalla mc:ssa.

Oma arvioni Matintalosta oman hiihtokokemukseni perusteella on se, että hän olisi hiihtänyt sijoille 20-30, jos olisi hiihtänyt. Se ei olisi riittänyt olympiapaikkaan, joten parempi keskittyä vain nuorten kisoihin.

Katsoitko niitä sprintin erävaiheita?

Sinun hiihtokokemuksesi perusteella Matintalo olisi ollut tänään sijoilla 20-30, vaikka voitti vähän aikaa sitten Skandinavia- cupissa tämän päivän kakkosen, vitosen ja seiskan. Nämä neljä erottuivat Ruotsissa selkeästi, viides hävisi Johannalle jo 1.22. Olet sinä vaan aika epeli.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Ehtii siellä vielä yhdistelmäkisan ottaa jos siihen valitaan. Siinä sitten viestinäyttöä. Toisaalta Aikku nyt kuitenkin näyttää todennäköiseltä pertsan menijältä ja Mononen tai Roponen ottanee kolmannen osuuden.
Yhdistelmäkilpailun varmat naiset lienevät Pärmäkoski, Niskanen ja Saarinen. Neljännestä paikasta kamppailevat Mononen, Roponen ja Matintalo. Mielestäni tällä tämän päivän sivuuttamisella tehtiin Matintalon tilanne aika mahdottomaksi. Tänään hyvällä hiihdolla olisi voinut napata kiinni nelospaikkaan skiathloniin ja siinä sitten Saarisen kanssa antaa viimeiset viestinäytöt. Tällä hetkellä paikka mennee Laura Monoselle.

Kyllösen olisi pitänyt tänään hiihtää selkeästi kymppisakkiin, että hänellä olisi ollut mitään palaa millekään henkilökohtaiselle distanssimatkalle olympialaisissa. En ymmärrä ratkaisua, mikäli kyseessä ei ollut Matintalon oma poisjäänti.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisaalta matkakohtaisia näyttöjä voi antaa vielä Tirolissa jos valitaan porukkaan. Roposen pertsalla en usko olympialaisten yhdistelmäkisaan ja ei Saarinenkaan taas mikään tykki vapaalla ole. Mutta erikoinen valinta silti.

Miesten tilanne näyttää todella huonolta. Mitä Heikkiselle on käynyt? Tai Iivolle?
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On arvuuteltu Matintalon kisasta jäämisen syytä tänään. Itse olisi halunnut hiihtää ja on täysin kunnossa. Nyt ei pysty ymmärtämään tätä Kyllösen valintaa kisaan tälle päivää. Muuten kuin oman valmennettavan suosiminen väärillä perusteilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös