Maastohiihtokausi 2017–2018

  • 78 101
  • 426

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Viestijoukkuetta on hauska spekuloia ja @Hiihtofani antoikin hyviä perusteita näkemykselleen Saarisesta. Kisa meni häneltä alakanttiin ja siltä osin joukkue elää vielä. Pärmäkoskea itse pidän varmana ankkurina, mutta voin väärässäkin olla.

Se mikä minua nyt kummeksuttaa, on luulemani harha, että ampumahiihtäjät voidaan jo unohtaa viestispekulaatioista pois, kun viestipäivänä on ampumahiihdon yhteislähtö ja lähtökohtaisesti Laukkanen ja Mäkäräinen siihen pääsee. Ja jos ei yhteislähtöön ole paikkaa (kisojen menestys tai mc-sija) niin ei minusta pitäisi silloin myöskään olla asiaa viestijoukkueeseen.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Northugia ei valittu Norjan TDS:lle osallistuvaan joukkueeseen. Mahtoiko olla viimeinen naula sille, että herraa emme näe Korean olympialaisissa helmikuussa?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eipä taida Niskasen Iivo olla viime kauden veroisessa perinteisen kunnossa. Viime sesongilla pertsan väliaikalähtökisoissa hän oli huonoimmillaan toinen ja tällä kaudella taas ollut parhaimmillaan kolmas.

Mitali olympiakisojen viideltäkympiltä on tiukassa, kun tiedetään Iivon olevan keskimäärin yhteislähtökisoissa heikompi kuin väliaikalähtökisoissa.
 
Tour De Ski alkanut ja nyt miesten osalta on käyty kaksi osakilpailua - Eilinen sprintti ja tämänpäiväinen 15km väliaikalähtö perinteisellä. Ristomatti Hakola jatkoi vahvoja suomalaisia esityksiä ollen tänään perinteisen väliaikalähdössä 12.. Rise on myös tällä hetkellä tourin kokonaistilanteessa paras suomalainen 5:nä. Vuoden urheilijaksi ehdolla oleva Niskanen on jäänyt taakse 7:ksi.. Huomenna homma jatkuu vapaan takaa-ajolla.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kerttu Niskanen taisi viestiä silmällä pitäen sementoida asemansa perinteisen osuudella tänään Tour de skillä sijoittuen neljänneksi kilpailussa. Kyllösen taas voinee laskea pudonneen viestipaikkakilpailusta, joten jäljellä viestipaikoista on taistelemassa Mononen, Saarinen ja Roponen. Pärmäkösken paikka on toki varma, mutta riippuen viestikokoonpanosta, voi Pärmäkoski löytää itsensä perinteisen osuudelta.

Miesten puolella yhtä miestä etsitään. Iivo ottaa perinteisen osuuden, vaikka tosiaan kunto ei siellä ole kuin viime kausina on totuttu. Hakolan ja Heikkisen voi laittaa perinteiselle tai vapaalle.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos on Laura Arffmania uskominen, niin Pärmäkoski kaatui kolme kertaa tämän päivän kilpailussa. Eilen naureskeltiin Digginsille, kun hän katkoi kahdesti sauvansa sprintissä, mutta tämä on ehkä vielä uskomattomampaa, että ammattihiihtäjä kaatuu kolmesti väliaikalähtökilpailussa. Toki rata oli jäinen ja alamäet mutkaisia, mutta silti.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Jos on Laura Arffmania uskominen, niin Pärmäkoski kaatui kolme kertaa tämän päivän kilpailussa. Eilen naureskeltiin Digginsille, kun hän katkoi kahdesti sauvansa sprintissä, mutta tämä on ehkä vielä uskomattomampaa, että ammattihiihtäjä kaatuu kolmesti väliaikalähtökilpailussa. Toki rata oli jäinen ja alamäet mutkaisia, mutta silti.

Siinä mielessähän tämä on hyvä uutinen, että kunto on edelleen kohdallaan ja pystyssä pysyessään olisi Pärmäkoski todennäköisesti tehnyt seuraa Niskaselle viiden parhaan joukkoon.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siinä mielessähän tämä on hyvä uutinen, että kunto on edelleen kohdallaan ja pystyssä pysyessään olisi Pärmäkoski todennäköisesti tehnyt seuraa Niskaselle viiden parhaan joukkoon.

Kyllä. Juurikin ehkä noin viidenneksi olisi yltänyt lman kaatumisia. Iltalehdessä Silvennoinen kirjoitti, että olisi hävinnyt jopa minuutin, mutta väliaikoja analysoimalla voi tehdä johtopäätöksen, että kaatumisissa Pärmäkoski menetti korkeintaan puoli minuuttia, todennäköisemmin noin 25 sekuntia. Toki on hyvä huomioida, että esimerkiksi myös viidenneksi yltänyt Haag oli kaatunut.

Huomionarvoinen seikka on, että Östberg on virittänyt itsensä superlyöntiin. Lenzerheide sopii hänelle kilpailupaikkana erinomaisesti ja hän näyttää olevan myös erittäin hyvä tällaisessa kelissä perinteisellä, kun parhaan tuloksen saadakseen ei kannata hakea mitään seinäpitoa. Östbergillä tuntuu yläkropassa olevan enemmän ruutia paikata puuttuvaa pitoa kuin kellään nyt mukana olevalla naishiihtäjällä. Björgen toki lienee kunnossa ollessaan vieläkin parempi tuolla osa-alueella.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Östbergiltä aivan jäätävä esitys. Johti alusta loppuun eroa tasaisesti kasvattaen, eikä jättänyt Wengille mitään saumaa. Sinänsä harmi, että Östberg ja Weng tekivät niin ison eron muihin (Pärmäkoskeen), koska jo valmiiksi lässähtänyt naisten Tour lässähti entisestään.

Niskanen on nousukunnossa ja terveenä pysyessään aivan selvä viestihiihtäjä perinteisen osuuksille. Toki häntä tarvittaisiin vapaallekin, mutta jommalla kummalla perinteisen osuudella piilee USA:n heikkous. USA:han täytyy pystyä tekemään riittävästi eroa (vähintään 15 sekuntia) ankkuriosuudelle, jotta vapaan vitosta viime vuosina hallinnut Diggins ei pääse pudottamaan Suomea neljänneksi.

Saarinen oli tekemässä kelpo hiihtoa sinne jonnekin sijan 12. tietämille, mutta kaatui samassa kohtaa kuin Pärmäkoski ja putosi sijalle 18. Mononen jatkoi noita "no joo" -tasoisia kisojaan, ja Kyllösen paikka ei tällä hetkellä ole maailmancupissa. Ihmettelin jo ennen Touria,että miksi Kyllönen ei jäänyt kotimaahan harjoittelemaan, ja ihmettelen edelleen. Aivan surkeaa tekemistä, kun mahtuu hädin tuskin neljänkympin joukkoon.
 
Kerttu Niskanen taisi viestiä silmällä pitäen sementoida asemansa perinteisen osuudella tänään Tour de skillä sijoittuen neljänneksi kilpailussa.

Niskasella oli tänään fantastinen suksi. Meni ylämäet suorilla, kun muut joutuivat haarakäynnille, mutta silti tuli myös alamäet ja helpot osuudet lujaa. Tässä näkyy hyvin.

MTV3 asiantuntijan eiku CMoren asiantuntija Jari Isometsä ihmettelee Kyllösen osallistumista Tourille. Hänen mielestään ilmeisesti pitäisi mennä kotiin harjoittelemaan olympialaisia varten.

Realiteetti on kuitenkin se, että Kyllösen matkat olympialaisissa jäävät vähiin, jos edes valitaan sinne. Tällä hetkellä esim. 30km perinteisen valinnoissa Johanna Matintalolla on heittää parempia sijoituksia, kuin Kyllösellä, sillä Matintalo hiihti 31. Rukalla. Kyllösen paras perinteisen noteeraus taisi tulla täällä Lezerheidessa 39..

Täällä TDS:llä Kyllönen pääsee edes hiihtämään ja saattaa hiihtää kauden parhaansa tourin lopussa, kun puolet on jättänyt leikin kesken ja loput ovat väsyneitä tourin rasituksesta ja Kyllönen, joka tähtää mahdollisimman hyvään sijoutukseen siinä yhdessä kisassa on fressinä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tänä viikonloppuna hiihdetään Skandinavia Cupia Ruotsin Piteåssa. Tänään ohjelmassa oli vapaan väliaikalähdöt, johon etenkin miesten puolelle kohdistui suuri mielenkiinto. Totaalisena floppina voi pitää Matti Heikkisen hiihtoa, kun hän taipui sijalle 32 noin 1.45 keulaan jääneenä. Myöskään Lari Lehtosen sija 22 ei suuremmin säväytä. Sen sijaan Pentsisen yhdeksäs sija ja alkukauden pihalla olleen Hyvärisen sija 17 olivat hyviä asioita. Miesten kilpailu eteni vahvassa norjalaishallinnassa, kun kahdeksan ekaa sijaa menivät vuonomaahan, ykkössijan vei yllättäen Eirik Augdal.

Naisissa Kalla otti odotetusti selvän voiton, Kari Öyre Slind oli kakkonen sekä Ruotsin huippulupaus Ebba Andersson kolmas. Ilahduttava asia suomalaisittain oli alkukaudesta keuhkokuumeen sairastaneen Susanna Saapungin neljäs sija. Tässäkin ketjussa esillä ollut Eveliina Piippo taas joutui keskeyttämän kilpailun paraatimatkallaan. Hänellä ei taida olla kaikki kunnossa.
 

Salama44

Jäsen
Naisten viestiin laittaisin nyt perinteiselle Saarisen ja Monosen sekä vapaalle Niskasen ja Pärmäkosken. Roposen vapaan vauhti ei riitä tällä hetkellä Niskaselle eikä Pärmäkoskelle. Ampumahiihtäjien pitää taas keskittyä ottamaan se naisten ensimmäinen olympimitali.

Aikku jaksaa lyhyen perinteisen erinomaisesti ja Laura on parempi perinteisellä kuin vapaalla. Kerttu on hiihtänyt tällä kaudella vapaata jopa paremmin kuin perinteistä.

Miehissä meillä on tällä hetkellä vain 3 hiihtäjää, Niskanen, Heikkinen ja Hakola. Muut jäävät yhdellä osuudella minuutin kärjestä.
 

Salama44

Jäsen
Nyt näyttää suomalaishiihtäjien tilanne Olympiamenestyksen kannalta todella heikolta. Tukku huippuhiihtäjiä jotka keskittyvät Olympiakisoihin puuttui Tourilta. Nämä suomalaisten sijoitukset ennakoivat Olympilaisissa sijoja 5-10 ja viesteissä jäämistä ilman mitalia.
 
Toisijaisia hiihtotuloksia muualta.

Olympialaisiin valmistautuva Riitta-Liisa Roponen kävi hiihtelemässä tuossa tollaisia puistohiihtoja. Hän hiihti mm. Raahen 5km kisan ja tietenkin voitti kisan. Eroa 2. jääneeseen Anna-Kaisa Saareen kertyi 5km:n matkalla 1.02m. Hahmotetaan asiaa vähän sillä, että Anna-Kaisa Saari ei ole ihan turisti. Hän osallistui esim. Scandinavia Cupin 10km:n matkalle eilen, jossa sijoittui pisteille 29., jääden voittajalle Charlotte Kallalle 5km kohdalla 1.04m.

Matti Heikkinen osallistui myös eilen Scandinavia Cupin 15km matkalle ja jäi pisteiden ulkopuollelle ollen 32.. Paras suomalainen oli yllättäen enemmän sprintterinä tunnettu Anssi Pentsinen - paras ei norjalainen 9.. Pentsinen oli parempi kuin distanssihiihtäjinä paremmin tunnetut Lehtonen ja Hyvärinen. Hyvärinen oli 17. ja Lehtonen 22. Myös Pentsinen tarrasi vahvasti viestispekulaatioihin, sillä hän hiihti distanssimatkalla mc pisteille myös Toblachissa.

Miesten viestijoukkue -> Hakola, Niskanen,Heikkinen,Pentsinen.

Tänään oli Scandinaviacupissa vuorossa miehillä 30km massastartti perinteisellä ja paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen 15. Katsotaan nyt tuota Matti Heikkisen kuntoa. Noilla sijoituksilla ei kyllä ole mitään asiaa miesten viestiin. Kisassa oli mukana myös muuan Petter Northug, joka jäi sijalle 33. eli pisteiden ulkopuolelle. Hyvin todennäköisesti Petter Northugia emme näe olympialaisissa. Naisten kisa on parhaillaan menossa ja Johanna Matintalo on suurimpia suosikkeja kisaan.

Mennään vähän tohon ampumahiihdon puolelle nimittäin olympialaisten ulkopuolelle on jäämässä myös muuan Ole Einar Björndalen, joka ei ole mahtumassa Norjan miehistöön.
 
Viimeksi muokattu:

Da-Capo

Jäsen
Hiihtourheilussa viestihiihdolla on vahva status. Tuskinpa vaikkapa Aikku enää oikeasti uskoo yksilökisoissa mitalivauhtiin pääsevänsä, mutta viesti motivoi ilmeisen vahvasti edelleen.
 
Hiihtourheilussa viestihiihdolla on vahva status. Tuskinpa vaikkapa Aikku enää oikeasti uskoo yksilökisoissa mitalivauhtiin pääsevänsä, mutta viesti motivoi ilmeisen vahvasti edelleen.

Vaikeuksia on kyllä mahtua viestiin, sillä tänään viestispekulaatiot saivat aivan uuden nimen sillä Johanna Matintalo voitti Scandinavia cupin naisten 20km kisan ja taakse jäi mm. Charlotte Kalla. Saarinen puolestaan hiihti huono tasoisimman TDS:n uransa huonoimman tourin jääden kärjelle Heidi Wengille minuutin enemmän kuin esim. viime vuonna, vaikka tänä vuonna hiihettiin yksi etappi vähemmän(Ober peruuntunut kisa).
 
Viimeksi muokattu:
Syvennymme jälleen maastohiihdon ihmeelliseen maailmnaan. Martin Johnsrud Sundby johtaa maailmancuppia, vaikka ei ole voittanut yhtään osakilpailua, eikä ole ollut oikein podiumillakaan kuin muutaman kerran. Tämä on paljon mielenkiintoisempaa kuin joku F1, jossa mestarin nyt tiesi heti ensimmäisen kisan jälkeen tai oikeastaan jo ennen sitä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tänä vuonna viimeistään on noussut esille Tour De Skin järkevyys nykyisellään. Moni huipuista loisti poissaolollaan ja kun esimerkiksi tänä kautena olympialaiset alkavat jo reilun kuukauden kuluttua Tourin päättymisestä, niin onko tässä järkeä? Myös palkintorahoja kärkisijojen osalta on tuotu alas, mikä myös syö varmasti kiinnostusta.

Pitäisikö Touria siirtää aiemmaksi vai mikä olisi oikea ratkaisu? Onhan se vähän hullua, että Scandinavia Cupissa taso lähenteli maailmancupia kun Touri huipentui.

Naisten viestijoukkue Suomella on kyllä kimurantti. Vaikealta tuntuu valita oikea nelikko saati sitten järjestys.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tämä on paljon mielenkiintoisempaa kuin joku F1, jossa mestarin nyt tiesi heti ensimmäisen kisan jälkeen tai oikeastaan jo ennen sitä.

Oletan sinun tehneen rahaa tällä tiedolla, koska kyseessä on ollut ilmeisen varma ja riskitön sijoitus. Onko sinulla muuten tietoa ensi kauden mestaristakin, niin pääsisin itsekin tienaamaan ilmaista rahaa.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Miesten viestinelikko on sikäli aika helppo, että Hakola aloittaa, Iivo toisena ja Heikkinen ankkuroi. Kolmososuuden mies ratkeaa lopulta vasta olympialaisten ekoilla matkoilla. Nythän siihen on tyrkyllä ainakin Pentsinen, Hyvärinen, Lehtonen ja Ojansivu. Joka tapauksessa tämä osuus on se Suomen Akhilleuksen kantapää.

Naisten nelikko on toistaiseksi hieman enemmän auki. Krista ja Kerttu ovat ilman muuta mukana. Aikku noussee avaajaksi. Vapaalle on tyrkyllä Roponen ja Mononen ja jos Matintalo pystyisi tekemään iivot, niin olisihan siinä jokerikortti pertsalle. Matintalo-Saarinen-Kerttu-Krista olisi ihan mukavan oloinen nelikko myös. Tosin Matintalon suhteen kannattaa varmaan laittaa hieman nuoskalunta hattuun. Voitti toki Kallan, mutta ehkä vähemmän mairittelevaa on, että suhteellisen keskinkertaiset Kari Öyre Slind ja Ebba Andersson sujuttelivat koko matkan samaa vauhtia. Toki Matintalolta löytyy se viime vuoden Otepään kisan mainio hiihto. Katsellaan, vähän odotinkin tälle kaudelle jo Matintalolta lisää väläytyksiä pertsalla. Todennäköisin nelikko lienee silti muotoa Saarinen-Niskanen-Mononen/Roponen-Pärmäkoski.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tosin Matintalon suhteen kannattaa varmaan laittaa hieman nuoskalunta hattuun. Voitti toki Kallan, mutta ehkä vähemmän mairittelevaa on, että suhteellisen keskinkertaiset Kari Öyre Slind ja Ebba Andersson sujuttelivat koko matkan samaa vauhtia.

Lahden viestissä Andersson oli kuitenkin Monosta parempi. Lisäksi Monosen kausi on ollut tänä vuonna heikko, joten hyvinkin Matintalo voisi olla nyt mukana.

Pärmäkoskea ja Niskasta ei ole missään tapauksessa varaa jättää vapaan osuuksille. Siis ainakaan molempia. Jos perinteisellä ei päästä USAsta eroon, niin ei päästä vapaallakaan. Diggins voittaa lähes varmasti Pärmäkosken ankkuriosuudella, eikä Stephen tipu Niskasen kyydistä. USA pitää saada putoamaan perinteisen osuudella.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Jos ajatellaan naisten viestiä, niin tilanne on sellainen että pitäisi miettiä otetaanko ns. varman päälle vai pienellä riskillä, missä palkintokin voi teoriassa olla kovempi.

Ensimmäisen vaihtoehdon puolella ovat luonnollisesti Saarinen sekä Roponen. "Aikku" on vähän sellainen Jauhojärven tyyppinen varma valinta, joka kykenee kenties viestissä olemaan yksilöään suurempi. Esimerkiksi avausosuudella Saarinen voisi olla varma valinta, mutta toisaalta täytyy hyväksyä fakta ettei kunto taida olla ihan pahimpien kilpakumppanien avaushiihtäjien tasoa. Roponen oli ehkä vielä viime vuosikymmenellä se heikoin lenkki aina viesteissä, mutta nykyisellään pitäisin häntä suhteellisen luotettavana hiihtäjänä vapaan viidellä kilometrillä. Kolmososuus oli hänen ainoa mahdollinen roolinsa.

Sitten jos mietitään toista skenaariota, niin Matintalo ja Mononen ovat ehkä siellä puolella. Monosesta on kasvanut suhteellisen luotettava kilpailija, mutta esimerkiksi Lahden viesti kummittelee taustalla. Hänessä on sellainen Kyllösen tyyppinen floppimahdollisuus. Matintalo on täysi kysymysmerkki tuollaiseen paikkaan, mutta huippupäivänä hänestä voitaisiin saada parempi vaste kuin vaikkapa Saarisesta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Miesten viestistä puuttuu se yksi varma pertsan menijä kun Jauhojärvi lopetti uransa. Iivo varmaan kannattaa laittaa pertsalle muttei kuitenkaan avaukseen. Laittaisin sinne Ojansivun. Iivo toisella osuudella ja Hakola kolmannella kun sillä sujuu molemmat. Heikkinen loppuun vaikka ei sillä ole kovin hyvin mennyt tämä kausi. Eihän alkukausi ole ollut kummoinen. Mutta kuitenkin vahva menijä kun kaikki osuu kohdilleen.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Lahden viestissä Andersson oli kuitenkin Monosta parempi. Lisäksi Monosen kausi on ollut tänä vuonna heikko, joten hyvinkin Matintalo voisi olla nyt mukana.

Pärmäkoskea ja Niskasta ei ole missään tapauksessa varaa jättää vapaan osuuksille. Siis ainakaan molempia. Jos perinteisellä ei päästä USAsta eroon, niin ei päästä vapaallakaan. Diggins voittaa lähes varmasti Pärmäkosken ankkuriosuudella, eikä Stephen tipu Niskasen kyydistä. USA pitää saada putoamaan perinteisen osuudella.

Toki taisi Monosella olla melko heikot sukset ja hiihti vielä itseltään jalat alta alussa, kun alussahan hän jätti Anderssonia paljon. Lopussa simahti ja Ebba otti kiinni. Mutta ei se pointtiani siitä muuta, että Andersson on keskinkertainen hiihtäjä.

En minä Matintaloa edes harkitse mukaan, ellei ennen olympialaisia saa aidosti aikaan kovia hiihtoja lisää. Kyllä maailmancupin top-10 -sijoille pitää pystyä ainakin hiihtämään. Ja jos tällaiseen "Iivo ennen Sotshia ja Sotshissa" - vireeseen nousee, niin pystyy jenkkityttöjä jätättämään siinä missä Aikkukin. Sinänsä olet oikeassa, että taktisesti on selvää, että jenkit on jätettävä pertsalla ja tässä mielessä Saarinen-Niskanen-kaksikko onkin todennäköisin aloituskaksikko. Silloin vaan jää kolmososuus hyvin epävarmaksi. Mutta kaikki selviää vielä ennen viestiä, kun nähdään mihin suuntaan kenenkin kunto alkaa mennä ennen kisoja.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Tämä päivän SM-pariviestejä katsellessa tuli mieleen, että olisi ollut mielenkiintoista nähdä Kontiolahden Urheilijoiden joukkue mukana tuolla. Eikös Kaisa ja Mari molemmat edusta ko. seuraa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös