San Jose Sharks 2017–2018 – tyyntä myrskyn edellä

  • 102 616
  • 359

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Viime yön Flames-peli oli parasta Sharks-viihdettä mitä olen tällä kaudella todistanut. Pelitauko näkyi selvästi ja pelissä oli vauhtia enemän kuin keskimääräisessä playoffpelissä. Ja mikä parasta, Sharks oli suurimman osan ajasta kuskin paikalla. Tasoitusmaali toki tuli vasta ottelun lopussa, mutta tuolla paikkojenluontitahdilla sen pitikin tulla jossain vaiheessa. Ehkä Couturen poissaolo näkyy niin, että pienempi osa maalipaikoista realisoituu maaleina.

Hyökkäysketjut olivat seuraavat:

Hansen-Jumbo-Pavs
Karlsson-Hertl-LaBanc
Meier-Tierney-Donskoi
Sorensen-Ward-Bödker

Joet vetivät hienon pelin eikä Pavelskia näytä enää vaivaavan mikään. Liike oli hyvää ja kemia toimi nätisti. Hansenia ei toki juuri näkynyt. Kakkosketjussa Hertl jatkoi vahvoja otteittaan ja mörköili kulmissa ja laidoissa mielin määrin. Kolmosketju on taas ollut mielestäni aina toimiva kun ovat yhdessä pelanneet, sillä roolitus on niin hyvä. Ei se tietenkään aina tarkoita toimivaa kenttää, mutta näiden herrojen tapauksessa onneksi tarkoittaa. Tierney pelaa juuri sitä peliä mitä häneltä varmasti on toivottu vuosia.

Sorensen on kyllä huippulisä tuohon tiimiin. Tuo tosiaan peliin huomattavasti enemmän kuin Bödker ja Hansen, vaikka jälkimmäisellä rooli alivoimalla onkin. Sorensenin vauhti ja sitä kautta tilanteiden luonti on hienoa katseltavaa. Tietyllä tapaa samantyylinen pelaaja kuin Donskoi, vaikka vauhtia onkin hieman enemmän ja toisaalta kaartelua vähemmän.

Nyt kun oli jo toinen loistava peli putkeen, niin voisiko tässä alkaa elättelemään toiveita että tämä on Sharksin nykytaso? No, ehkä odotetaan vielä muutama peli. Tauko on varmasti tehnyt hyvää raskaammalle kalustolle, kuten Jumbolle, Burnsille, Wardille ja Pavelskille.

Ja tervetuloa Sharks-palstalle, täällä(kin) on kysyntää pitemmille postauksille. Voisin ottaa kiinni muutamaan asiaan, mutta en nyt ehdi, joten pitää yrittää paremmalla ajalla.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Dillon -4, Burns -3 DeMelo -2 Braun -1. Hyökkäjien osalta miinukset jakaantuivat tasaisemmin. Aikalailla pujottelua olivat muutamat maalit, jotka puolustajien olisi pitänyt ottaa. Burnsia tuskin DeBoer viitsii penkittää seuraavaan, mutta onko pokkaa penkittää Dillon. DeMelo helpompana penkittää. Martin Burnsin rinnalle ja Ryanin vierelle Heed?

Itse tyytyväinen, että Ryan selvisi nollalla ja mies saikin hyvin peliaikaa viimeisessä erässä..

Aikamoista ketjulottoa käyty hyökkääjien puolella. Hertl-Couture-Donskoi kasattiin jossakin vaiheessa taas. Hertl aloitti Joe-ketjussa mutta siihen laitettiin sitten Karlsson ja vielä lopuksi Meier.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
@Jominointia tervetuloa Sharks-osioon! Todella hyvä, että tänne aktivoituu porukkaa

Joo oli kyllä taas semmonen tason romahdus joukkueella... Koosteella mentiin tämäkin, mutta näki siitä ihan riittävästi. Todella hölmöjä virheitä puolustuksessa, joista tosiaan DeBoerin pitää nyt päästä eroon. @KooMT sanoikin, Dillon pitää eittämättä penkittää, DeMelolle näin varmasti tehdään. Mutta, vaikka Burns pitäisi myös laittaa vähän miettimään, uskon että siihen ei varmasti uskallusta ole. Toivotaan siis, että Martin ja Heed kokoonpanoon ensi peliin.

Ja DeBoerin perus panikointi ketjulotolla, kun ei tulosta saada aikaan. Ruletti yleensä tuntuu vaan pahemmin sekottavan pakkaa ja homma tökkii enemmän.

Nyt sitten siirrytään kevät kaudelle. Toivotaan isoja muutoksia niin peliin ja mahdollisesti joukkuerunkoon. Saatais vaihto pysymään pleijareihin ja jaksettaisiin päätyyn (epäilen kyllä, mutta aina on toivoa). Toivomuksina vimeistään deadlinellä laituria tukemaan kärkikenttiä ja auttamaan tuossa maalinteossa.

Tästä matkataan itään, ekana vastaan Canadiens keskiviikon vastaisena yönä. Montrealista pitää kyllä pisteet saada kotiin. Siitä jatkuu Kanada turnee tälle viikkoa vielä Toronto ja Ottawa vastaan. Toronto voi tehdä haastetta, mutta Ottawalle ei saa myöskään hävitä.

Hyvää uutta vuotta kaikille!
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Kiitos samoin ja hyvät uudet vuodet kaikille!

Tuosta Stars-pelistä ei taida olla paljon sanottavaa. Taisi olla mulla suht ensmäinen peli tällä kaudella, jota en katsonut kokonaan....suurella pikakelauksella mentiin.

Ihka uutena jäsenenä tulen laittamaan kommenttia ja muutakin tästä edespäin. Palataan asiaan ja mukavaa on lukea näitä kommentteja ja pelianalyysejä!!!
 
Viimeksi muokattu:

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Aamujäiltä;

28-19-8
48-39-27
89-50-62
20-42-68

Pakisto sama, eli Martin, Heed ja Hansen sivussa.

Onneksi toi top6 pelleily päättyi siihen 1.erään Dallasia vastaan. Miten voi olla mahdollista, että paluun kentille tekevä Cootch saa laidoilleen väsyneen Karlssonin ja LaBancin, kenen kanssa kemiat 5on5 pelissä ole koskaan oikein toiminut. Pete ei tiedä, ketä hänen paras ja tuottavin pelaaja on ollut?
Toimivan 3.kentän rikkominen harmittaa, mutta Donskoista ja Cootchista saa eniten irti, kun jäbät yhdessä. Ja Timon fyysinen puckhunttaus on ollut tässä jo tovin parempaan päin.

Ja what the fuck, Barracudan kapteeni John McCarty on nimetty jenkkien olympiajoukkueeseen. On tää jotenkin hiukan hämmentävää.

Sharksin mv prospekti Korenar valittiin joukkueensa parhaimmaksi pelaajaksi, kun Tsekki tiputti Suomen U20-turnauksesta pois. Ei kyllä mikään itse varmuus ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Aika tasapaksua vääntöä kaikinpuolin. Ihan rutiinipelillä se voitto punnerrettiin. Aluksi vähän huolestuin kun meinasi homma mennä munille jäähyilyjen vuoksi, mutta eipä tuo vastustaja paljon aikaan saanut. Mielestäni kukaan ei mitenkään noussut esiin ei hyvässä eikä pahassa. Tietty Meier oli monessa mukana ja siten paras hai-mies, tai sitten Vlasic, joka oli pirteällä pelipäällä. Erittäin mukavaa oli nähdä, että Cootch on palautumassa entiselleen. Delliltä myös hyvä peli. Taisi 9 eri pelaajaa saada pisteitä!
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Hitaan alun jälkeen 2.kenttä oli jälleen aivan huikea, varsinkin Donskoilla jalat liikkusi. Ykkönen ihan jees, mitä nyt Pavelski oli väsyneen oloinen ja syöttelikin enemmän luistimiin. 3.kenttä oli taasen ulapalla omissa. LaBanc naulannut paikkansa ihan pelkästään huikeiden ylivoima näyttöjen takia, mutta ei kyllä mikään kentän veturi 5on5 pelissä. Tierney on, mutta Bödker + LaBanc on hänelle liikaa. Tanskalaisen kun saisi vaihdettua laadukkaaseen kaveriin, niin toi hyökkäys olisi maukas.

Ryan on kyllä niin selvästi parempi kuin Dillon, näytillä vain myyntiä varten? Dillon muuten saa enemmän rahaa tästä kaudesta kuin Braun, ei ole Wilsonin ajatuskuviot toteutuneet.

Seuraavaksi TML ja Senators. Ulkomuistista sanoisin Toronton olleen kiva mesta Sharkseille ja Babcockin joukkueet muutenkin kiva vastus. Ottawan nykykunto on mitä on. 4pojoo hyvä ottaa, niin hurja on nykyvire pacific divarissa.

Back2backkina, Jonesille TML ja Dellille Senators. Eiköhän näin mene, mukava kilpailutilanne.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Sellasta. Kadri haastaa riitaa, uskaltaa tiputtaa hanskat, mutta ei ollut miestä ottaa kypärää pois. Visiirin suojista nappaa vielä Thorntonin parrasta kiinni, jottei täysin kuolisi Jumbon käsissä.
Tämän episodin jälkeen Martin uskaltaa sen 5minuuttia koohotella, jonka jälkeen katoaa kuviosta. Hienoja ihmisiä.

Olisi pitänyt voitto ryöstää. 4vs3 jatkoajalla vikat minuutit, pitäisi ehdottomasti pystyä hyödyntämään.
Rankkareissa LaBancilta hyytävä liike, kun peli hänen lavassa. Sääli että Donskoi piparoitti oman vuoronsa. Noh piste onneksi mukaan, kun Andersenin ainoa virhe oli luokkaa iso.

Pavelski oli pelipäällä, samoin Hertl. Heikot pelit Burnsilta ja Donskoilta. Karlsson missasi monta hyvää paikkaa ja Sörensenillä oli monenmonta hutia alivoimalla.

Next Senators ja hyökkäyspelin olisi taas paikka to step up. Heedin avauksia ja peliä ylivoimalla ikävä.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sellasta. Kadri haastaa riitaa, uskaltaa tiputtaa hanskat, mutta ei ollut miestä ottaa kypärää pois. Visiirin suojista nappaa vielä Thorntonin parrasta kiinni, jottei täysin kuolisi Jumbon käsissä.

Jepulis, tässä yön isoin juttu eikä liiga ole enää entisensä kun pyhintä on raastettu. Ehdotan Kadrille risuja ja koirankoppia. Jumboa tämä tuskin haittaa, näyttää entistä erikoisemmalta jos ei jaksa skägää tasoittaa.

Tässä Kadrin haastattelun pelin jälkeen ja tässä paras pätkä jonka löysin Kadrin partaleikkurista.

Itse pelistä ei nyt kummempaa, kuin että tosiaan ylivoimalla tuo olisi pitänyt voittaa. Toronto Marleausille kuitenkin sympatiat tällä kaudella, joten hyvä että pysyvät divarin kärkikahinoissa.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Miksi ihmeessä Kadri olisi ottanut kypärän pois ja hommannut tarkoituksella lisärangaistuksen?
Koska hänellä oli visiiri ja Thorntonilla ei ole visiiriä. Thonrton olisi myös luopunut kypärästään, kuten hänellä on ollut tapana. Eli mitään ylivoimaa ei sharkseille olisi tullut. Tosin tappelun lopputuloksen visiiri ei hirveästi vaikuttanut. Aika nopeasti reilusti kevyempi Kadri oli jäässä. Sinällään erittäin positiivista toimintaa molemmilta herroilta.
 

Ralph

Jäsen
Koska hänellä oli visiiri ja Thorntonilla ei ole visiiriä. Thonrton olisi myös luopunut kypärästään, kuten hänellä on ollut tapana.
Thorntonilla on tapana ottaa kypärä pois ennen tappelua, mutta se ei tarkoita, että Kadrillakin pitää olla tai että Kadrilla ei olisi ollut "miestä ottaa kypärää pois". No, Thorntonhan tosiaan sen kypärän lopulta häneltä pois otti.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Päivän polttavin puheenaihe aika selkeä. Kyllähän nuo visiirijannut yleensä ottaa kypärän pois jos mytistään. Mutta parran oikea repiminen on jo pahempi rottailu. Seuraavassa miitissä vois antaa takaisin ihan olan takaa.

Tosiaa YVllä ois mahkut ollu voittaa. Osumia ei vaan saatu.

Vähän parrattomampi leuka rintaan ja nokka kohti Ottawaan.
 

Telnyashka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SJS
Thorntonilla on tapana ottaa kypärä pois ennen tappelua, mutta se ei tarkoita, että Kadrillakin pitää olla tai että Kadrilla ei olisi ollut "miestä ottaa kypärää pois". No, Thorntonhan tosiaan sen kypärän lopulta häneltä pois otti.

Se ei ole tapa, vaan sääntö hänelle. Käsiin räjähtäneet tappelut erikseen, mutta tässäkin otettiin etäisyyttä ensin.

Tom Wilson otti visiirillisen kypärän pois matchattuaan Jumbon kanssa joulukuussa ja siinä muistaakseni jaettiin rangaistusminuutit kyllä tasan.

Minä näen pelkuruutta ja salakavalaa edun saamista Kadrilta. Andy McCoyn sanoja lainaten: "katsos ittees peilii, vittu mä itkisin".
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Naurettavaa kyllä jos toinen ottaa kypärän pois ja toinen sitten ei suostu ottamaan omaansa. Toki eihän se pakko ole, mutta mutta...
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Sanoisin, että maalivahdit tässä pitivät omia joukkueitansa pystyssä. Maalintekotilanteet olivat suurinpiirtein tasan, ehkä Torontolla enemmän. Kyllä nyt harmittaa kun ei jatkiksella pystytty ratkaisemaan. Sekin vielä harmittaa kun Donskoi sössi rankkarinsa. Kadrin toimet on jo mielestäni käsitelty, partajuttu oli varmasti vahinko, mutta kypäräjuttu on sitten toinen luku.

No seuraava peli pitäisi sitten olla helppo suupala näillä pelillä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Näin ehkä piti olla. Onneksi piste, mutta turhan paljon saatiin katsella Ottawan maaleja, joissa kentällä näkyy olevan yllätys 4 ja 88. Tosin yhden kyllä pistäisin selkeästi Dellin piikkiin.
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Jep, ja siltä näyttikin aluksi, mutta ei. En sit muista koska olisi ollut peli noin sekaisin, siis kolmannessa erässä...varmaan silloin Tampan eka pelissä kun pelasivat neljällä vaikka viisikin olisi saanut olla kentällä molarin lisäksi! Kyllä kaikki ovat yhtä syyllisiä täysin luokattomaan lopputulokseen. Hyvä kun tuli edes yksi piste...
 
Viimeksi muokattu:

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Illalla harvinaista primetime Sharks-hokia, eli matsi pakko katsoa. Vastassa olevat Tepot pitävät hallussaan Centralin kärkisijaa eli kohtuu tiukka matsi. Jetsillä näyttää myös olevan Vegasin jälkeen paras kotirecord, kuten myös kotiylivoimaprosentti. Siellä on vissiin Patelle saatu (olosuhteiden pakosta) vihdoin hyvä sentteri, joten junnulta voidaan odottaa tehoja. Nyt ei sitten Burnsilla ja Dillonilla ole varaa juuri koomailla. Tai no, eiköhän #44 yritetä pariuttaa aika pitkälti Wheelerin kanssa.

Ketjut taistoon:

Timo Meier - Joe Thornton - Joe Pavelski
Tomas Hertl - Logan Couture - Joonas Donskoi
Mikkel Boedker - Chris Tierney - Kevin Labanc
Jannik Hansen- Barclay Goodrow - Melker Karlsson

Brenden Dillon - Brent Burns
Marc-Edouard Vlasic - Justin Braun
Joakim Ryan - Tim Heed


Linkit SBNationin pelaajasivuille, aika turhaa klikkailla mutta en osannut kopioida ilman linkkejä.

Mitä pitäisi peliltä odottaa? Sharksilla alkaa by-week, joten tähän peliin olisi hyvä jättää kaukaloon kaikki mitä löytyy. Osa parrasta on tosin jo jätetty. Tuskin ammattilaisilla mikään viiden päivän loma vie ajatuksia pelistä, joten loman vaikutukseen en usko. Jets tulee alkuu varmasti todella kovaa ja muistakseeni johtaa liigaa avauserässä tehdyissä maaleissa (mikä on yleensä ollut Sharksin vahvuus). Eli kotirecord ja -ylivoima sekä avauserän maalintekotalkoot kuulostavat hieman siltä että selkään tulee.

Toisaalta päiväpeli tuo aina oman lisänsä sillä peli ei liene kovin korkeatasoista. Näin ollen itseltäni löytyy luottoa että Sharks onnistuu pitämään pelin tasaisena. Onhan vihulta pois myös Scheifele, joten sentterisyvyys on pakko pistää Sharksille, vaikka Wheeler onkin roolissaan vissiin hyvin onnistunut. Eli onnistunut sentteripeli ja vastakkainpeluutus (Burns ylivoimille ja kolmoskenttää vastaan) ovat tässäkin pelissä ne avaimet. Tietty muitakin vaihtoehtoja on, esim. maalitekokilpailun voitto tai Jonesin jumalmode, mutta kumpaakaan ei ole tällä kaudella tarvinut odottaa joten tuskinpa tänäänkään.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Joo tosiaan tänään meitä herkutellaan primetime Sharks kiekkoilulla. Ylempänä avattu tärkeimmät pointit ja ketjut.

Eka erä oli melkoista heilahtelua ja isoimpien virheiden aikana taas kentällä ketkäs muutkaan kuin Dillon ja Burns. Avausmaali Burnsin blokatuksi joutuneesta laukauksesta ja puolustajien huonosta pelinluvusta 3. kentän jyrälle Hendricsille, jonka kanssa Dillon aikaisemmin ja laittoi miehen maahan.

Ylivoimalla 1. YV selvästi vahvempi, Jetsien alivoima kuitenkin hoitaa hommansa hyvin (viimeiset 10 peliä kotona 100% AV) ja paria kohtalaista kutia lukuunottamatta ei mitään aikaan.

Tästä hyvä jatkaa 2. erään heti ylivoimalle ja toivotaan osumia.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Toinen erä alkoi ylivoimalla ja yritys oli kova. Halu voittoon näkyy hailauman hampaissa. Muuten erä kohtalaisen aneemista coast to coastia muutamia hyviä yrityksiä molempiin suuntiin lukuunottamatta.

Tärkempäinä Cootch kaventaa ylivoimalla, vaikka 5-3:lla ei osuttukaan.

Tierneyn saama rangaistus erän loppupäässä aivan saatanan naurettava ja tottakai Jets rankaisee heti.

Kolmas erä jää joko katsomatta tai menee sivusilmällä.
 

Floyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pelonsekaisin tuntein odottelen, että toistuuko tänä vuonna by week jälkeinen katastrofi. Viime vuonna alko jyrkkä alamäki tästä ja hädin tuskin playoffsseihin päästiin. No onneksi nyt on vähän parannaltu tätä by week systeemiä.
 

Vislami

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Pelonsekaisin tuntein odottelen, että toistuuko tänä vuonna by week jälkeinen katastrofi. Viime vuonna alko jyrkkä alamäki tästä ja hädin tuskin playoffsseihin päästiin. No onneksi nyt on vähän parannaltu tätä by week systeemiä.

Onneks muutama seuraava ottelu kaikki myös bye weekiltä palaavia joukkueita vastaan. Toimittavasti homma rullaa tuttuun tapaan.

Lauantai-sunnuntai yönä Arizona, pitäisi olla varma nakki..
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
No tuota näköjään oli lähellä mennä pisteet vallan Arizonaan. Onneks Donskoi tasoitti ja Vlasic jatkoajalla teki maalin.

Tulosta katsoessa pelkäsin että moniko vastustajan maali taas meni Dillonin ja Burnsin ollessa kentällä. Nyt kuitenkin puolustuksessa miinukset ja plussat jakaantuivat kaikille aika sopivasti. Sen sijaan katsotaan hyökkääjien miinuksia niin sieltä löytyy Goodrow ja Karlsson -4. Mutta sen sijaan kyllä Donskoi oli pelipäällä ja koostetta katsoessa siellä hyviä maalintekotilanteitakin ollut noiden tehtyjen maalien ja syötön lisäksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös