Ahokkaalle kenkää!

  • 11 619
  • 39

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös Ahokas ollut siinä ottelussa jo valmentajana?

Oliko muka Ahokas jo siinä pelissä? Ei mun mielestä. Rautakorpi sai muistaakseni potkut silloin viimeisellä pelkurimaisella hetkellä, vasta sitten, kun oli varmistunut, että Suomi jää karsintaan. Ahokas astui ruoriin Sveitsi-peliin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jos jotain pelitavallista ongelmaa hakee, niin selkeimpänä nousee se, että peli oli pääsääntöisesti hölmöä puskemista. Kiekkoa lähdettiin väkisin kuskaamaan tai syöttämään ahtaaseen rakoon. Lyhytsyöttöpeliä ei ennen hyökkäyssinistä ollut käytännössä yhtään. Kyllähän noita tshekkejä ja slovakioita vastaan pitäisi pystyä pysymään kiekossa.
 

RiverDog

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mitenkä tiesit niistä karvausvideioista, että vituiks menee?

Ei nyt voi sanoa kumminkaan, että tiesin, mutta vahva tunne oli. Seurajoukkueella joka hieroo asiaa kesästä asti toimii noin vaativa pelityyli. Lyhyessä turnauksessa missä ensimmäisestä pelistä lähtien pitää homman lähteä luistamaan niin aivan liian paljon muuttuvia osia ja suuri riski siihen, että pelillinen lukko lyö vasten kasvoja. Yksilöt puristetaan siihen muottiin, että ei enää pystytä pelaamaan niillä omilla vahvuuksilla, kuten tässä turnauksessa Suomella oli havaittavissa.

Kyseessä kumminkin sen tason jääkiekkoilijat, että jokainen heistä pystyy pelaamaan tilanteen vaatimalla tavalla eikä jokaista hyökkäykseen lähtöä tai karvausta tarvitse paperin kautta tuoda kentälle. Omasta mielestä nämä lyhyet turnaukset ja niissä tapahtuvat tilanteet ym. tulevat pelaajien selkärangasta. Kokonaan uusi näinkin vaativa pelitapa on aivan mahdotonta iskostaa pelaajiin viikossa. Usein vähempi on parempi. Muutamien pelaajien flow-tila tarttuu kumminkin koko joukkueeseen, kuten viimeisimmässä mestaruusjoukkueessa oli havaittavissa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ahokkaalla on vielä vuosi sopimuksestaan jäljellä ja eiköhän mies jotain tästä mahalaskusta oppinut (toivottavasti), Sama kaveri kuitenkin valmensi tämän saman ikäluokan maailmanmestaruuteen U18-kisoissa kaksi vuotta sitten. Tosin silloin hänellä oli käytössään täsmäase nimeltä Puljujärvi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Jos jotain pelitavallista ongelmaa hakee, niin selkeimpänä nousee se, että peli oli pääsääntöisesti hölmöä puskemista. Kiekkoa lähdettiin väkisin kuskaamaan tai syöttämään ahtaaseen rakoon. Lyhytsyöttöpeliä ei ennen hyökkäyssinistä ollut käytännössä yhtään. Kyllähän noita tshekkejä ja slovakioita vastaan pitäisi pystyä pysymään kiekossa.

Hassua on se, että tuota usein harrastavat Kanada ja USA löivät Suomea nekkuun sen omilla aseilla. Toki taitoero oli sen verran suuri, että ratkaisut olivat nopeissa tilanteissa parempia, mutta oli niillä parempi pelitapakin.

Tästä Ahokkaan kannattaa oppia, on hän kuitenkin kehityskelpoinen kaveri. Jos ei opi, liiton ovi sulkeutuu kyllä. Noin muuten näen, että hänelle rakennetaan valmentajan leijonapolkua, mielenkiintoista on nähdä esimerkiksi edustuksen apuvalmentajat jossain vaiheessa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Luostarisen Eetu paukutti tuohon toiseen erään JYP verkkoon 3+1 tehot. Ihan vain Ahokkaalle vittuilakseen. Turhahan näistä on perään marista, mutta kyllähän Luostarinen,Turkulainen olisi ennen Innalaa ja Ikosta pitänyt peleissä olla.
 
Ei vieläkään loppuraportti / selvitystä mikä meni pieleen? Ei vieläkään kengän kuvaa perseeseen? Mikä maksaa? Ei tuota sukellusta / pettymystä voi lakaista maton alle olemalla hiljaa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Eilen jaaritteli Radio Rockin Total Shit Forever -ohjelmassa Mortin & Vertin kanssa kisoista. Päällimäisenä jäi mieleen, että kisat loppuivat, kun kaikki yksilöt eivät onnistuneet, kun eivät saaneet paikoista sisään. Muutenkin yhtä hohhoijaata koko haastattelu (lue perseennuoleminen).
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on juu jännä juttu, ettei viimeistelytaitoa löydy joukkueesta, vaikka osalla pelaajista on oikein mukavasti maaleja ja pisteitä omissa seuroissaan ja muita hyviä pistenikkareita oli jätetty valitsematta kokonaan. Mutta onhan näitä samoja horinoita kuultu muiltakin suomi-valmentajilta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Viimeksi muokattu:

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Eilisessä Tulosruudussa kävi ilmi, että Heiskanen pelasi koko kisat loukkaantuneena. Vamma oli joukkueenjohdon tiedossa, mutta hänet valittiin kisoihin siitä huolimatta.

Miro Heiskanen pelasi nuorten MM-turnauksen loukkaantuneena – kärsinyt vammasta jo pidempään - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Niin HIFK:hän tämän toi julkisuuteen. Yhtälailla syntipukkia tästä voisi löytää sekä seurajoukkueesta, ottaen huomioon että tämä oli heillä tiedossa jo hyvissä ajoin. Varmasti siitä on neuvoteltu eikä tätä varmasti missään vaiheessa olisi tuotu ennen kisoja julkisuuteen, koska vammat nyt on muutenkin vaiettu asia.

Sitä ei kuitenkaan kukaan olisi voinut arvata, että kun joukkueessa oli ennen kisoja jotain epidemiaa ja Suomi lähti 8 pakilla kisoihin että siellä olisikin joukkueen ykköspakilla kyseisenlaista vammaa, minkä aste on liennyt ollut tiedossa olettaen, että arvio vamman laadusta on tarkastuksista valmistunut ennen kisoja. Vaiettiinko tästä niinkuin NHL:n pudotuspelivammoistakin että siellä pelataan puudutteilla vaikka olisi minkälaista luupiikkiä ja sitten vasta operoidaan. Vaikea sanoa. Kuten on sekin, minkä verran Dallas tiesi tästä ennen kisoja.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei mahtunut Kotkaniemi nuorten MM-kisoihin. Tulevaisuudessa ei taida päästä, vaikka haluaisi.

Onneksi sentään oli ketjut kisoissa hyvin roolitetut.
 

ace

Jäsen
Todellisuudessa tarkkaa pelitapaa ei ole enää Suomella mitään järkeä rakentaa, kun sitä ei saada treenattua tarpeeksi, koska tärkeimmät palaset tulevat yleensä Pohjois-Amerikasta mukaan vain kisoihin, eikä niihin kaikkiin valmistaviin pikkuturnauksiin kauden mittaa, missä tuota pelitapaa nykyään taidetaan aika pitkälti harjoitella ja kehittää.

Tämä on vain omaa vaatimatonta pohdiskeluani, mutta U20 kisat alkavat muistuttaa nykypäivänä enemmän miesten MM-arvokisoja juuri sen takia, että ratkaisupelaajat tulevat enemmän ja enemmän turnauksiin ulkomailta. Valmentajalle tämä asettaa tietysti haasteita luoda toimivaa pelitapaa ja mielestäni tärkeämpää onkin auktoriteetti ja "myyntimiehen" taidot. Kuinka osaat myydä asiasi pelaajille niin, että saat myös ne erilaisesta kiekkokulttuurista saapuvat sitoutumaan joukkueen tekemiseen. Tämä koskee tietysti pelitapaa, mutta myös jään ulkopuolista ryhmädynamiikkaa. Osa teini-ikäisistä "tähtipelaajista" takuuvarmasti on sitä mieltä että tietää asiat paremmin kuin suht kokematon päävalmentaja.

Suht kokemattomalla tarkoitan sitä, ettei Ahokas ole vielä valmentanut miesten tasolla peliäkään.

Junnupuolella Ahokas on jo kannuksensa pelin valmentajana ansainnut, raudanluja ammattilainen nimenomaan sillä puolella. Kuitenkin olen antanut itseni ymmärtää että ihmisjohtaminen ja kommunikointi pelaajien kanssa ei ole Josen parhaita puolia.

Ei siinä mitään, heikkoudethan meillä on kaikilla, mutta on kiinnostavaa nähdä miten ensimmäinen valmennuspesti miesten sarjassa alkaa KooKoon kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös