• 8 842
  • 66

Kynämestari

Lukko, Red Wings
Kähkösen voittohan se oli. Lukko täyttä paskaa 2. erän hyvää vaihetta lukuunottamatta. Ottelussa molempien av oli vaarallisempaa kuin yv.

Edit. Kotkaniemellä on muuten pirun luja kuti. Tarkkuutta vielä, niin tekee paljon maaleja. Joko sillä on änärivaraus?

Tibexe

Rauman Lukko
Eihän tämä tappio niinkään edes vituta, kun kaaduttiin vain vastustajan maalivahdin huippupeliin ja tuomareiden aivopieruihin.

Lukko nyt ei kaksisia muuten esittänyt, että ei ihme että ovat siellä säälitaistelussa.
"Siellä". Hahaha. Kuudes sija, kolme pistettä suippokorvia perässä ja vinkkari päällä.

Rommeli

Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tällä kertaa Lukolle riitti vähän sinne päin peli ja Kähkösen ja jumalmoodi. Tuskin vastaava pitkässä juoksussa voitollista kuitenkaan on. Voitto on kuitenkin aina positiivinen juttu.

Olivatko tuomarit oikeasti paskoja?
Oliko Ilomäen maali oikein tuomittu?
Oliko Niskala todella huono?
Liedes oli ehdottomasti todella hyvä, kuten myös Kähkönen. Bernard vaikutti epävarmalta läpi ottelun, mutta pysäytti pääosan kiekoista. Matushkin oli edelliseen kohtaamiseen verrattuna todella huono. Kotkaniemen maali oli Kähkösen kannalta harmittava, mutta ottelun kannalta ihan oikeus. Lähteenmäki teki maaliin erinomaisen maskin.

Olkku

Suomen mestarit 20-21
Kähkönen pelasi pisteet Lukolle. Ässillä taisi olla parikin tolppaa mutta kun ei mene niin ei mene.

Älä puhu mulle ainakaan tolpista. Lukolla vimeisimmissä peleissä 3-4 tolppaa/peli. Mutta kuten sanoit, ei mene, niin ei mene!

lebak

Se oli melkein kuin uusinta edellisestä kohtaamisesta, mutta voitto toiselle. Kaksi erää Lukko oli fyysisempi sekä piti Ässät kulmissa eikä Ässät tainnut laukoa kuin kerran pari sektorista. Kolmannessa erässä sitten Ässien kiri ei aivan riittänyt, vaikka Lähteenmäen hyvän maskin osasi nuori Ässä-pelaaja hyödyntää.

Lukon av ja joukkuepuolustus riittää keväällä kyllä, mutta yv on saatava kuntoon jos haluaa olla kuuden joukossa ja yleisvaltainen hyökkäyspeli jos halajaa sitä pidemmälle. Ilomäki ja Vahalahti varmasti muuttavat kurssia runkosarjan loppua kohden.

Edit. Osuiko Niskala Korhosta läpiajotilanteessa kypärään vai miksi hän näytti tilanteen jälkeen, että jotain olisi sattunut? Selostajan horinat olivat aivan omiaan. Taisi muutenkin olla Porin poikia.

*NASULIA*

Pikkuveli laitetaan kauniilla tavalla Äijänsuon illassa joukkueen vaatimattomaan pikkukoppanaan kotimatkalle (Toyota Hiace) ja pisteet jäävät Raumalle! Kaunistahan pelin ei tarvitse olla kun Ässät kaatuu. Arttu Ilomäki näytti yksin Insameille ja superlupaus Appelgrenille että kumpi jäällä olevista joukkueista on kovempi. Ässät oli hyvin pelissä mukana aina viime minuuteille saakka, kunnes Lukko iski turbovaihteen päälle ja pikkuveli tippui kyydistä. Vielä siellä kävi ikävästi U20-joukkueen ulkopuolelle jäänyt Kotkaniemi tekemässä rehellisesti sanoen hienon maalin, mutta Lukko heilutti Ässien verkkoa vielä kerran. Kähkönen oli kentän kunkku. Hienoa Lukko ja kiitos!

eriatarka

Lukko
Kysyin ihan vilpittömästi. Minäkin olisin sen maaliksi tuominnut, mutten muista mitä säännöt noista sanovat.

SÄÄNTÖ 179 iii

"Maali tuomitaan, jos maalivahti on poistettu jäältä ja läpiajossa olevaa vastustajan hyökkäävää kenttäpelaajaa rikotaan takaapäin estäen selkeä maalintekotilanne."

Mielestäni Ilomäki ei ollut pääsemässä läpiajoon tai selkeään maalintekotilanteeseen.

Edit. Aika väsynyttä provoilua taas muutamalta nimimerkiltä.

TosiFani

Ässät

Oli selkästi Ässien pelaajaa edellä, se riittää. Tilanteessa jäi antamatta kymppi Ilomäelle mailan heitosta.

Peli on Ässät vastaan Kähkönen, Lukko oli pääosin erikoisen vaisu.

eriatarka

Lukko
Oli selkästi Ässien pelaajaa edellä, se riittää.

Nyt kun katsoin uudestaan niin oli joo pari metriä ylempänä, mutta kiekko liikkui tilanteessa vasemmasta laidasta kohti Ässien päädyn oikeaa kulmaa, Ilomäki vasemmalla laidalla, Ässien pakki oikealla, enkä olisi täysin varma, että Ilomäki olisi ensimmäisenä ehtinyt kiekkoon.

alcoholic

Ässät
Harmittaa kyllä, että 2 erää Pata ei ollut omalla tasollaan. Paljon huonoja syöttöjä ja muutenkin huolimattomuutta etenkin hyökkäyspäässä. Toki Ässillä oli 2 erään paikkoja lyödä peli tasan, mutta joko paikoista vedettiin ohi tai Kähkösen logoon.

Vikassa erässä oli paikkoja tehdä se 3-4 maaliakin, mutta Kähkösen huippupeli esti tämän. Pelillisesti oltiin lähes joka osa-alueella lopulta parempia, mutta maalit ratkaisee. Tuolla Lukon tyylillä voittaa sen 1-2 peliä kaudessa, kun molari pelaa lähes täydellisen pelin.

benicio

.

Taisi olla Ramstedt jonka viikate viisti Korhosen kypärää ja korva otti varmaan kipeää. Selvä jäähyn paikka, maalintekoyritystä se ei tainnut haitata.

Mikke73

Haukat, Ässät
Kerro ihmeessä minkä kuntopuntarin mukaan suipoilla muka on vinkkari päällä? Ainoa kuntopuntari jolla Lukko on Ässiä edellä on yhden ottelun kuntopuntari, eivätkä edes raumalaiset ole niin hölmöjä että tuota katsoisivat.

TosiFani

Ässät

Ramstedt vetää kahden käden viikatteen Korhosen käsille, Niskalan yhden käden huitaisu osuu kimpoaa kädestä kypärään. Kumpikaan isku ei häirinnyt maalintekoa, joten rankkaria ei voinut tuomita. Niskalan huitaisusta olisi voinut tuomita korkean mailan ja Ramstedtin viikatteesta huitomisen. Veikkaisin, ettei Korhosta sattunut kuitenkaan nuo huitomiset.

eriatarka

Lukko
Kumpikaan isku ei häirinnyt maalintekoa, joten rankkaria ei voinut tuomita. Niskalan huitaisusta olisi voinut tuomita korkean mailan ja Ramstedtin viikatteesta huitomisen.

Ei tarvitse häiritä maalintekoa, sääntöjen mukaan pelkkä rike tilanteessa riittää rangaistuslaukauksen tuomitsemiseen.

"SÄÄNTÖ 171 – RANGAISTUSLAUKAUKSEN TUOMITSEMINEN / LÄPIAJO

i. Jos kenttäpelaaja on läpiajossa eikä hänellä ole muuta vastustajaa ohitettavanaan kuin maalivahti, ja hän hallitsee kiekkoa mailallaan, mutta vastustajan toimesta häntä rikotaan takaapäin tai häntä rikotaan vastustajan maalivahdin toimesta, hänen suoritettavakseen tuomitaan rangaistuslaukaus."

Olkku

Ramstedt vetää kahden käden viikatteen Korhosen käsille

Niin minäkin ensin luulin. Uudestaan kun katsoo, ei ole mitään huitaisua, vain näpäytys polvareihin. Nyt tuomarit olivat kerrankin ajantasalla.

Roku

Jääkiekko on merkillinen peli. Kolme viikkoa takaperin eli 8. joulukuuta Lukko hallitsi peliä mennen tullen mutta hävisi 0-2. Nyt oli paljon tasaisempi peli, ja Ässät varsinkin kolmannessa erässä selvästi niskan päällä mutta niin vaan Lukko voitti 3-1.

Tiukka ja tasainen taistohan se oli ja välillä oikein kunnon paikallisamppailuhenkeäkin nähtiin torikokousten myötä. Olisi peli voinut Ässillekin kääntyä mutta Kaapo on edelleen liigan paras maalivahti ja torjui tämän(kin) voiton Lukolle. Ei se kauden viides nollapelikään kaukana ollut, mutta hieno oli kieltämättä se Kotkaniemen vetokin niin että ei se nollapeli mihinkään lääpäisyyn sentään mennyt.

Ensimmäinen erä oli aika tasainen. Lukko sen vei Heikki Liedeksen maalilla ja kyllähän Lukon pelistä näkyi Arttu Ilomäen paluu, ei Virta turhaan häntä ole haikaillut. Vai kuvittelinko sitten vaan omiani, minusta Ilomäki toi ihan uutta puhtia Lukon peliin eikä pelkästään ensimmäisessä erässä vaan koko pelin ajan.

Toisessa erässä Ässät jäähyili ja Lukolle tarjottiin maalintekopaikkoja liukuhihnalta. Ei se vaan edelleenkään maistunut, ylivoimaa ei edes Ilomäki saanut toimimaan. Kuvaavaa oli se toisen erän loppupuolen Jarno Kärjen tuplakakkonen, sen neljäminuuttisen aikana molemmilla joukkueilla oli kaksi laukausta maalia kohti, mutta alivoimainen Ässät vaarallisemmat tilanteet Lukon maalille rakensi.

Kukahan sen korkean mailan muuten näki? Oikeastihan se oli kyynärpää mikä Tiivolaan lärviin kolahti, päätuomareista ei kumpikaan tehnyt elettäkään ennen kuin pelikatkolla Lukon protestoidessa jostain sitten silminnäkijä kaivettiin esiin. Toinen linjatuomari taisi nähdä jotain?

Saihan Lukko toisessa erässä rankkarinkin mutta kuten niin usein jääkiekossa, ei se tälläkään kertaa tulosta tuonut.

Kolmannessa erässä Ässät tuli lujaa päälle mutta Kaapoon on hyvä turvata. Oli siinä sellaisia paikkoja että huh huh. Videotarkistuksellakin kerran käytiin, ennen kuin sitten VandeVelde sai kunnian pistää tyhjään maaliin 2-0. Sitten tuli se Kotkaniemen kavennus, ja hetkeksi vielä tuli pelko persauksiin mutta sitten se Ilomäen tilanne lopulta ratkaisi kamppailun. Hetken aikaa olin epäileväinen itsekin että oliko Ilomäki riittävästi karussa maalin saadakseen, mutta oli kai sitten.

Kaapo Kähkönen, Arttu Ilomäki ja Heikki Liedes olivat Lukon ykkösmiehet pelissä. Ilomäki ilmeisesti syötti sen VandeVeldenkin maalin, eli tehot 1+2 paluupelissä ei ole ollenkaan paha.

Lukolla on tosiaan nyt kolmen kotiottelun putki kun huomenna pelataan Tapparaa vastaan ja keskiviikkona SaiPaa vastaan. Oli tärkeä senkin takia että tänään tuli voitto, kun ei se vastus huomenna ainakaan helpommaksi muutu ja SaiPahan on aina vaikea vastus vaikka Lukkokin aina kauden parhaansa niitä vastaan pelaa.