Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 184 977
  • 791

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tänään näki heti, että ollaan liikkeellä ihan eri meiningillä verrattuna keskimääräiseen tämän kauden otteluun. Toivottavasti henki pysyy päällä, niin tässä olisi vielä jonkinlaiset mahdollisuudet pudotuspeleihin. Järvinenkin sai nostettua tasoaan eikä tällä viikolla uponnut yhtäkään helppoa.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mahtava peli perjantaina! Koko liigataipaleen yksi parhaimmista. Heti alusta asti huomasi, että nyt ollaan semmoisella asenteella matkassa, että pisteet voi jäädä kotiin. Itseluottamus on ihmeellinen asia. Ilves-pelin - vaikka se oli melkoista räpellystä -jälkeen JYP-peli oli aavituksen raikkaampaa ja nyt todella paljon raikkaampaa. Syötöt napsuu lapaan ja uskalletaan yrittää asioita.

Silti se päällimmäinen asia, mikä jäi tästä pelistä mieleen oli se, että kuinka helvetin huonosti Sport on ollut valmistautunut pääosaan tämän kauden matseista. Miten saataisiin järkättyä Red Armyn synttärit joka peliin?
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Onko Antti Kalapudaksella mahdollisuutta kehittyä pelaajaksi joka voisi olla käypä bottom 6 NHL'er?
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Onko Antti Kalapudaksella mahdollisuutta kehittyä pelaajaksi joka voisi olla käypä bottom 6 NHL'er?
Mikä helvetti on "käypä bottom 6 NHL'er"?
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Mikä helvetti on "käypä bottom 6 NHL'er"?
Siis alemman kahden ketjun NHL-pelaaja. Ja ei kyllä vielä ainakaan moneen vuoteen kun Liigassakaan ei ole vielä kärkijätkiä. Ehkä joskus voi päästä kokeilemaan NHL:äänkin mutta siihen on paljon matkaa vielä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Kokeilin hieman arvostella pelaajien alkukautta. Arviot on tehty Sportin mittapuulla, eikä juurikaan vertailemalla muihin liigajoukkueisiin.

Hyökkäys:

Michael Parks 9
Alkukausi ihan timanttinen ja näytti taistelevan maalipörssin voitosta. Viime aikoina paljon loukkaantumisia ja kadonnut kuvasta pelaamissaan peleissä. Hyvä vahvistus ollut kuitenkin ja toivottavasti keväällä nousee vielä alkukauden tasolleen ja löytyy hyvä ketju hänelle.

Markus Nenonen 10
Jonkun pitää saada täydellinen arvosana ja se menee Nenoselle. Laukaus on erinomainen ja ei kuulu tänne liigaan ollenkaan. Lisäksi liike ja puolustuspelaaminen on noussut ihan uudelle tasolle kun fysiikkaa laitettu kuntoon. Syöttöpisteitäkin yllättävän paljon, kun ennen oli pelkkä maalintekijä. Kultakypärää kantaa ja nyt kannattaa nauttia Nenosen otteista vielä kun voi.

Antti Kalapudas 8,5
Harjoituskausi ja koko alkukausi oli todella vaikeaa. Roolia sai aluksi laidasta ja välillä keskeltä, mutta mikään ei tuntunut oikein onnistuvan. Viitaluoman lähdön jälkeen sai näytönpaikan ykkössentterinä ja sille paikalle onkin jäänyt. Jos tätä tahtia jatkaa, niin mukavat pisteet tulossa huolimatta alun vaikeuksista.

Joel Kiviranta 9
Kiviranta oli myös näitä, jolla harjoituskausi ei mennyt ihan nappiin ja alkukaudesta oli vaikeaa saada roolia. Kun vastuuta vähän kasvatettiin ja löysi itselleen hyvät ketjukaverit, niin on noussut sisäisen pistepörssin kärkisijoille. Maalejakin mukava määrä ja vain pari pistettä jäljessä omasta piste-ennätyksestä. Tehot kuitenkin ilman ylivoima-aikaa mikä on kova saavutus. Lisäksi tekee hyvää työtä alivoimalla.

Aleksi Ainali 8,5
Oikeastaan sama kuin Kalaputaalla ja Kivirannalla. Alkukaudella ei mahtunut kuin 13.hyökkääjäksi, mutta nyt Kalaputaan ja Kivirannan kanssa muodostavat Sportin parhaan kentällisen.

Sam Povorozniouk 8
Vaihtelevaa suorittamista. Välillä dominoi ja on kentän näkyvimpiä ja välillä sitten hiihtelee muutaman pelin varjojen mailla. Kautta rikkonut pelikiellot ja loukkaantumiset. Potentiaalia on valtavasti ja omaa varmaan Sportin parhaat kädet. Keväällä jos saa ylivoimavastuuta ja selviää ilman pelikieltoja ja loukkaantumisia, niin voidaan nähdä vielä enemmän tehoilua. Yllättänyt positiivisesti heikon harjoituskauden jälkeen.

Tommi Tikka 8
Tikka on tehnyt töitä valtavasti ja pisteitäkin tullut mukavasti. Paljon vastuuta joka tilanteessa ja on kyllä taistelun ruumiillistuma. Mutta parempaa arvosanaa ei voi antaa vaikka kuinka tekisi töitä jos ei hyökkääjänä ole tehnyt yhtäkään maalia. Ja miinuksena kun otti Bloodilta pataan ;)

Olavi Vauhkonen 8,5
Olavi tekee tasaisesti tulosta ja vaikka välillä näyttää että on ihan kujalla niin silti iskee jostain maalin. Vähän olisi 5vs5 pelissä parantamista, mutta toisaalta jos on sellaisessa 20 maalin tahdissa niin annetaan anteeksi.

Joonas Komulainen 7,5
Komulainen on ollut pettymys. Toki pari viime kautta ollut enemmän loukkaantuneena ja kesäkin meni itseään parannellessa. Parantanut kuitenkin jatkuvasti ja vähän alkaa näkymään jo sitä tuttua Komua.

Erik Riska 8
Ekille 8, koska on ollut juuri sellainen normi Riska, ei ole alittanut odotuksia, mutta ei ole niitä myöskään ylittänyt. Maaleja ihan Ok rooliin nähden ja siihen päälle iso kasa taklauksia ja hämmentämistä. Potentiaalia mielestäni on kuitenkin vielä parempaan varsinkin pisteiden suhteen.

Filip Riska 7
Filipin hyökkäyspeli alkaa olemaan ihan olematonta. Pelaa oikeastaan pelkästään puolustussuuntaan ja siinä ohessa taklailee ja hämmentää. Ihan Ok, mutta ei kovin monipuolinen.

Tomi Körkkö 7
Kärkikentissä viilettää ilmaislipulla, mutta tulosta ei vain synny. Alivoimalla kuitenkin hyvää työtä ja muutenkin erittäin energinen ja luisteluvoimainen.

Mikko Laine 5
Aivan turhake. Körkön kaltainen, mutta sillä erotuksella, että vielä huonompi kiekollisena ja tekee vielä vähemmän pisteitä. Ei ole edes mikään isokokoinen, millä voisi jotain pelastaa.

Jesse Paukku 6
Vähän ehkä olosuhteiden uhri. Ei ole Tomekilta oikein luottoa saanut ja oli kesän ja alkukauden loukkaantuneena. Viime pelissä kun pääsi pelaamaan, niin oli kuitenkin ihan hyvä ja energinen ja teki jopa maalin. Koska vain Laineen edelle kokoonpanoon omissa papereissani.

Puolustus:

Oskari Manninen 7, 5
Oli aikalailla sellainen minkälainen oli täällä joskus aikaisemminkin edelliskausilla. Tehoja teki kuitenkin ihan kiitettävästi ja harmi että kausi päättyi näin aikaisin kun olisi ollut mahdollisuudet omaan piste-ennätykseen.

Joni Tuulola 9
Alkukaudella huipputehot ja sen jälkeen pitkä tauko pisteissä, mutta nyt niitä on taas alkanut tulemaan tasaisemmin. Ollut ykköspuolustaja ja hoitanut sen roolin hienosti. Wrennin kun sai pakkipariksi niin omakin työskentely ollut varmempaa.

William Wrenn 8,5
Ei ole vielä paljoa pelannut, mutta parin ensimmäisen pelin jälkeen on kyllä ollut vakuuttava. Fyysinen ja pelaa varmasti. Osaa antaa todella rauhassa ensimmäisen syötön ja avata peliä. Hyökkäyspäässäkin on välillä ottanut roolia ja tehojakin syntynyt, vaikka niitä ei juurikaan edes odoteta häneltä. Itse laittaisin jatkoon ehdottomasti.

Robin Salo 7
Alkukausi meni katsomon puolella kun virheitä sattui ja Tomek ei siitä tykännyt. En nyt sanoisi että missään koirankopissa olisi ollut, kun esitykset ei vain ollut sitä luokkaa, että ansaitsisi paikan. Nyt kuitenkin asiaan tullut muutos ja pelannut välillä yli 20min peliaikoja eli vastuuta tulee ja otteetkin parantunut itseluottamuksen myötä. Tilastollisesti valtava pettymys, kun viime kausi antoi odottaa enemmän. Ei nyt olekaan mikään pelkästään hyökkäävä puolustaja, mutta on noin heikot lukemat kuitenkin pettymys. +/- tilastokin yksi heikoimmista. Otteet kuitenkin tosiaan parantunut ja toivotaan, että nyt pääsisi sinne U20 kisoihin ja sieltä saisi boostia loppu kaudelle.

Ari Gröndahl 7, 5
Tehoja on tehnyt taas ihan hyvin ja nimenomaan alkukaudesta niin kuin se yleensä on Arskalla mennytkin. Omaan päähän ollut hazardi välillä ja se näkyy +/- tilastossa heikkona lukemana. Pelin avaamisessa myöskin ongelmia valtavasti edelliskausiin verrattaessa. Voisi antaa nopean ja helpon avauksen niin kuin vaikka Wrenn tekee, mutta sitten alkaa kaartelemaan omaan päähän ja lopulta menettää kiekon tai antaa heikon avauksen. Maisemanvaihto voi tulla tarpeeseen tosiaankin.

Markus Kankaanperä 7
Kankaanperästä alkaa aika ajamaan ohi. Fyysisyys on ainoa mitä tuo enää nykyään. Jotenkin tuntuu, että hänestä tullaan helposti ohi nykyään ja sitten ottaa tyhmiä jäähyjä. Yksi pitkä pelikieltokin löytyy. Mutta fyysisyyttä tuo edelleen ja siinä on pakiston paras.

Ville Saukko 7
Ihan ok suorittamista silloin kun pääsee pelaamaan. Välillä sattuu virheitä ja hyökkäyspäässä ei oikein pärjää. Ihan perusvarmaa tekemistä kuitenkin.

Tony Sund 8
Sundista ei oikein mitään pahaa sanottavaa. Kaikki osa-alueet Ok tasolla, mutta missään ei vielä loista. Hieno nousu ala divareista liigaan ja ensikaudella varmasti tällä kehityksellä nappaa jo paikan pakistosta. Mielestäni saisi pelata enemmän kun on paljon parempi ollut kuin vaikka Kankaanperä.

Niklas Nevalainen 8
Vielä sillä tasolla, että osaaminen näkyy vain osittaisina väläytyksinä. Kiekollisesti ja liikkeen osalta yksi parhaista Sportissa ja siksi varmaan stunttasi hyökkääjänäkin. Erittäin potentiaalinen ja parantanut jatkuvasti. Aika isot odotukset häntä kohtaan on keväälle ja varsinkin ensikaudelle. Tälläkin kaudella uskon, että 20 pisteen raja menee rikki.

Maalivahdit:

Mika Järvinen 8
Vaikeaa on ollut tasaisuuden löytämisessä. Yleensä keväällä alkanut olemaan vireessä ja sama näyttää jatkuvan myös tällä kaudella. Viimeiset 3 peliä ollut loistava ja ollut iso syy miksi Sport on niistä voiton napannut, vaikka Ilves pelissä tulikin musta hetki.,Mutta rehellisesti sanottuna ei ehkä ihan ole ykkösmaalivahdiksi tasoinen. Tai ainakin kaipaisi toisen saman tasoisen veskarin kilpailemaan paikasta ja tarjoamaan lepoa. Iilahden mukaan tulon jälkeen on kyllä Järvinenkin ollut parempi, joten sekin taisi jo auttaa.

Jonathan Iilahti 7,5
Ei vielä paljoa ole päässyt pelaamaan, mutta enemmän luottoa häneen näyttää olevan kuin Rinteeseen oli. Muutaman pelin mitä pelannut, niin ihan ok tekemistä eikä niissä ainakaan hänen panokseen hävitty. Kehitys ollut hurjaa viime vuosina ja jos sama jatkuu niin ensikaudella varmasti taistelee tosissaan peliajasta.



Sellaista. En tiedä unohtuiko joku?
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportilla jatkuvat käytännössä pudotuspelit heti pienen loman jälkeen, koska kymppipaikka alkaa olla pian liian kaukana.
Erityishuomio jäähyihin ja tarkkaan puolustuspelaamiseen,
Nessu, Komu, Parks, nyt neljäs peräkkäinen voitto. Kiitos. Ja Järälle huippupeli...
 

justus967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
F.Riska - ei käyttöä. Entinen alivoima/puolustusspesialisti. -11 tilastoissa, tämän päivän pelissä jokaisessa vastustajan maalissa jäällä. Nykyiset näytöt ei oikeuta jatkopestiin.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
F.Riska - ei käyttöä. Entinen alivoima/puolustusspesialisti. -11 tilastoissa, tämän päivän pelissä jokaisessa vastustajan maalissa jäällä. Nykyiset näytöt ei oikeuta jatkopestiin.
Myös Kanki seuraa mielellään lähietäisyydeltä kun hakataan kiekkoa maaliin.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
William Wrenn taas ei ole viimeiseen 6 otteluun ottanut 5vs5 pelissä yhtään maalia omiin vaikka pelaa yli 20min peliaikoja. Jatkot tekisin ehdottomasti.

Kanki oli tänäänkin turha joten ei jatkoon, F.Riska ei jatkoon paitsi jos tyytyy rotaatiorooliin ja minimaaliseen palkkaan, Körkkö ulos kokoonpanosta ja ensi kaudelle ei peliaikaa koska jatkuvasti antaa harhasyöttöjä ja on melkein aina paitsiossa ja pilaa näin hyökkäyksiä. Noihin kun tilalle saadaan pelimiehet niin on iso parannus.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
Körkkö pitäisi saada ulos jo tälle kaudelle. Kaveri on kovakuntoinen mutta jääkiekkoilijan geenit puuttuu.
Tänäänkin vain vääriä ratkaisuja.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Lainaan itseäni. Ei muuta kuin Parks vilttiin, jos voittaminen on siitä kiinni.
Niin tai jos joku ostais vielä pois niin tässä tapauksessa vois tehdä poikkeuksen ja myydä. Ollut pelkkä statisti ja sivustaseuraaja jo todella pitkään.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
William Wrenn taas ei ole viimeiseen 6 otteluun ottanut 5vs5 pelissä yhtään maalia omiin vaikka pelaa yli 20min peliaikoja. Jatkot tekisin ehdottomasti.
Niinkö? Eilenkin kahden maalin aikana katsoi vierestä kun kiekko hakattiin pussiin, kun olisi pitänyt pelata mailaa pois....
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Niinkö? Eilenkin kahden maalin aikana katsoi vierestä kun kiekko hakattiin pussiin, kun olisi pitänyt pelata mailaa pois....
Tiedätkö mitä 5vs5 peli on? Ei ollut yhdenkään Ässien 5vs5 pelissä tekemän maalin aikaan kentällä. Alivoimalla oli, mutta niistä ei +/- tilastoon merkintää tule.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Tiedätkö mitä 5vs5 peli on? Ei ollut yhdenkään Ässien 5vs5 pelissä tekemän maalin aikaan kentällä. Alivoimalla oli, mutta niistä ei +/- tilastoon merkintää tule.
Tiedän. Silti se ei poista sitä tosiseikkaa että Wrenn pelaa paskasti maalin edessä.
 

justus967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei enää huonommin voi pelata. Nyt kausi on lopullisesti paketissa. Katsotaan nyt Tomekin kanssa, miten kiekot ensi kaudella erikoistilanteissa pomppii. Nyt on neljä kautta ollut vaan huono säkä!
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Hienosti taas Valtonen ja joukkue myy tätä viihdettä yleisölle. Kauden lähes ennätysyleisö tullut katsomaan, josko se Sport kuitenkin...no eihän se! Samaa mentaalipaskaa taas!

Harmittaa melkein ettei ole karsintoja. Olishan se nöyryytys ollut täydellinen hävitä *sensuroitu* jollekin *sensuroitu* Keuruulle karsinnoissa. Ei ettäkö mestisoksennusta haluaisin katsoa, mutta noin flegmaattiselle porukalle olisi ihan oikein.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Mikä siinä muuten on siinäkin, että valmennus ei preppaa henkisesti joukkuetta pelaamaan ENNEN PELIÄ? Eikä vasta sit ku peli ollaan jo pelattu eli kaks sysipaskaa erää alle, niin joukkue vasta itse itsensä herättää.... Tai miksi aikalisä pitää ottaa sitten vasta kun peli on jo hävitty?

Tamia tässä on helvetin kova ikävä, ihan virallisesti.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Voi jeesus sentään. Sitä ajatteli voittoputken jälkeen että jos se vaikka tästä. Paskan marjat.

Hyvä että hankittiin Iilahti. Kiva kun juttukaverit vaihtuu vaihtopenkillä.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Voi jeesus sentään. Sitä ajatteli voittoputken jälkeen että jos se vaikka tästä. Paskan marjat.

Hyvä että hankittiin Iilahti. Kiva kun juttukaverit vaihtuu vaihtopenkillä.

Viimeksi ihmettelin mitä on tapahtunut viikossa, kun Tappara kaatui näytöstyyliin, nyt palattu taas normitasolle parin suonenveto pelin jälkeen.
Iilahti varmaan lyhyempänä kuin Rasse peittää vähempi Tomekin näkökenttää tai avaa reippaammin luukun.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Eikä vasta sit ku peli ollaan jo pelattu eli kaks sysipaskaa erää alle, niin joukkue vasta itse itsensä herättää....
Missä vaiheessa jengi heräsi viimeisessä erässä? Ihan samaa sysipaskaa taas. Kiekkoa keskialueelta päätyyn ja vaihtoon.

Hyvä että hankittiin Iilahti. Kiva kun juttukaverit vaihtuu vaihtopenkillä.
Juuri näin. Tomekin luottokaverit: Järä, Tikka ja Körkkö. Men miten meni. Piste.
 

nevins

Jäsen
Yv tilastot tarkistettu, kun Tomek kehotti lehdistöä tarkisteleen niitä, vaikka en edusta lehdistöä. Reipas 16% ja av tilastoa ei viitsi edes mainita. Mua ei sinänsä hetkauta noi tilastot, vaan se miten yv saadaan toimimaan. Tuodaanko kiekko varmasti alueelle ja miten saadaan peli rauhoitettua.

Av taas on niin passiivinen jotta vastustajalta ei paljoa vaadita jotta saa pelin pyörimään. Osaispa ite kertoa näihin vastauksia niin laittaisin kirjekyyhkyn töihin.

Montako maalia ketju Körkkö-Komu-Vauhkonen on tehnyt tällä kaudella? Miksi ei kokeiltaisi Komun ympärille eri pelaajia? Esim Nenonen tai Povo.

Harkkamatseja nää loput on jotta toivotaan Tomekin oppivan ens kaudelle jotakin uutta ja ihmeellistä.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Johdon täytyy reagoida, tai he ovat täysin ulkona.
Seuraavat seitsemän kotipeliä tiistain KalPa- pelin jälkeen pe tai la...
Näin ei voi jatkua. Ei vaan voi. Seuraavat kolme peliä (TPS, KalPa ja Ilves) on voitettava suoraan, jotta 9p/5peliä -tahdissa pysytään.
Tämän päivän esityksellä tuo on mahdotonta.
Joulukuun loppu ja tämä kausi paketissa. Hiljaiseksi vie, oon sanaton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös