Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

• 1 425 981
  • 6 144
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Niin paljon kirittävää, että voi hyvällä omallatunnolla todeta, että tätä ennätystä ei yksikään nuorempi maalivahti tule koskaan rikkomaan!
Eipä tule ei. Pitäisi olla vanhempi maalivahti, että ennätys syntyisi.

DonTirri

Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Markkasesta vielä sellainen tilastofakta joka pistää uran pituuden perspektiiviin: Mies pelasi ensimmäisen aikuisten pelinsä ennenkuin Suomella oli yhtään lätkän maailmanmestaruutta.

Tampereen TAPPARA

Noutolokku

KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
En nyt ole varma onko tämän ketjun ainesta, mutta tuskin on kukaan puolessa välissä kautta tälläisillä tilastoilla pelannut:

Viisi ottelua, viisi voittoa, joukkueelle 15 pistettä. 140 maalia kohti tulleesta laukauksesta 139 torjuntaa. Neljä nollapeliä, torjuntaprosentti 99,29 %, päästettyjen maalien keskiarvo 0,20.

#32 Niko Hovinen, KalPa.

Toki pelejä vain 5kpl, mutta ovathan nuo tilastot aika jäätäviä.

Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF

Hienoa, että Pappi on löytänyt jälleen oman tasonsa. Hovinen on loistava maalivahti mutta jatkuvat loukkaantumiset ovat haitanneet urakehitystä mikä on osaltaan johtanut siihen että maisema on vaihtunut tiheään kuin sukat. Nyt näyttäisi pelaavan elämänsä syksyä Kuopiossa. Olen iloinen Papin puolesta, niin kauan kun ette vaan taas päätä meidän kautta keväällä ;)

Noutolokku

Itsekin miehen signausta kritisoin isolla kädellä. Viime kauden visiitillä oli alkuun hyvä, sitten palasi surkealle tasolleen. Niimpä vähän pelotti kun teki koko kauden kattavan sopimuksen tälle kaudelle.

No. Kiertolais elämä on nyt takana. Kesä meni ehjänä pitkästä aikaa. Pelasi kauden ekan pelin (nollapeli) ja taas loukkaantui. Oliko poissa 3-5 viikkoa ja paluu maalille ja nollapeli taas. Sinällään ainakin 2/5 on ollut nuista suhkot helppoja. Eilistä en nähnyt, mutta ei ole Hovisen mitään gamesavereitä tarvinnut paljoa tehdä. Peruspelaamista ja se on tällä hetkellä riittänyt. KalPa pelaa kokonaisvaltaisesti niin hyvin tällä hetkellä. Ja no niin. Mikäli mokke pelaa nollat niin ei sitä voi aina tuuriksikaan sanoa. Hyvin on pitänyt pelata

tuukka

Tappara
Entäs samassa Sport-pelissä Ilveksen Lehtosen torjuntaprosentti. Peliaikaa yli 59 minuuttia, eli käytännössä koko peli ja torjuntaprosentti 54,55. Onko usein veskari pelannu koko pelin heikommalla torjuntaprosentilla?

-One-

Ilves
Onko Sami Sandellin tänään 3 syöttöä 2 min ja 5 sek antamat lukemat jotenkin kummajaiset?

Kunnioitettava saavutus, mutta ei lähellekään ennätyskamaa. Juha Leimun hattutemppuennätyksen yhteydessä Ryan Potulny sai syöttöpisteen neljään maaliin alle 1,5 minuutissa. Kolmeen meni 44 sekuntia.

Kolme huikeaa Liiga-ennätystä tiistain kierroksella! | Uutiset | Liiga
Ruudun "Lounaslivessä" tiedettiin kertoa, että Sandellin suoritus oli kuin olikin ennätys, nimittäin kolme ykkössyöttöä lyhimmässä ajassa. En tosin tiedä, kuka tuon tarkastamiseen on työaikaansa käyttänyt tai kuinka luotettava väite on.

Nelfor

JYP
Ei ole kyse mistään kovin isosta jutusta, mutta hienoisena tilastokummajaisena pisti ainakin allekirjoittaneen ihmettelemään. Eli Ässien maaliero liigassa tällä hetkellä.

Ässillä on voittoja 14, tappioita 12 ja tasureita 8, joista 6 on lopulta voitettu. Eli kokonaisuutena voittoja on 20 ja tappioita 14. Tästä huolimatta maaliero on pakkasen puolella, kun tehtyjä maaleja on 91 ja päästettyjä 98.

Miksikö juurikin Ässien maalieroa päädyin tarkastelemaan? No ihan siksi, että JYP on Ässien kanssa tasapisteissä, joten näitä kahta joukkuetta tuli tilastoista hieman vertailtua. JYP on tehnyt 4 maalia enemmän kuin Ässät, sekä päästänyt 20(!) maalia vähemmän. Tämä on aika iso ero, kun ottaa huomioon sen, että joukkueet ovat tasapisteissä ja kokonaismaalimäärät eivät hirvittäviä vielä ole.

Nopeasti tuli sitten vilkaistua vielä Ässien otteluiden tuloksia ja kyllähän sieltä varsin selvästi paistoi, että tappiot ovat usein olleet suurinumeroisia ja voitot ovat tulleet pienemmällä erolla. Osaako joku Ässien kannattaja valaista hieman, että löytyykö näille tilastoille jotain selkeää syytä, vai onko tämä vain sattumaa?

Harvemmin sarjataulukossa neljän tai viiden parhaan joukossa olevan joukkueen maaliero on pakkasen puolella, mutta tuskin tämä nyt ihan ennenkuulumatontakaan on.

Hangon keksi

Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Yksi syy lienee Bernardin ailahtelevat otteet maalin suulla (korjatkaa jos olen väärässä).
En väitä että olisit väärässä, mutta tuo on siinä mielessä huono selitys että sen pitäisi näkyä myös sarjataulukossa eikä vaan maalierossa.
Kun noita Ässien tuloksia katselee niin on tosiaan enemmän tappiota kuin voittoja isolla marginaalilla vaikka voittoja on muuten enemmän. Onko Aholla sitten se taktiikka että johtoasemassa peli vaan jäädytetään täysin eikä mitään suurinumeroisia voittoja tule edes satunnaisesti? Varsinkin kun vaikuttaisi että nuo pelit joita Ässät on vienyt selkeästi mutta voittanut vain maalilla tai parilla ovat yleensä olleet vierasotteluita.

Aces High

Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC

Oma mielipide on kahden edellisen combo: vieraissa on sujunut lähes "Rockyn"-aikaiseen malliin --> voitot pienillä marginaaleilla. Tappio peleissä suh´t kokematon puolustus on romahtanut Bernardin tasovaihtelun yllättäessä.

Hollanti

Varmaan se KalPa
KalPa menetti 5-0 johdon kolmannessa erässä Kärppiä vastaan. Onko IKINÄ käynyt vastaavaa?

Torsti

Tappara
HIFK Tappara oli 0-6 ja HIFK:n 1-6 kavennus tuli 35.27. Ei aivan yhdessä erässä mutta kuitenkin
Mutta IFK meni myös ohitse tehden viimeisessä erässä kuusi maalia. Tappara teki ensimmäiseen erään 5. Ai niin, viimeisen maalin IFK teki omiin eli päädyttiin sopuisaan 7-7 lopputulokseen.

Noutolokku

Legendaarinen matsi. Oltiin onneksemme pelireissulla ja tuota aikoinaan katsomassa. 0-6 7-6 7-7 kun Tuomo Ruutu tekee oman. Se oli sitä jotain

SaiPan voittomaali tänään Ilvestä vastaan ajassa 60.13: Ville Koho kaapii jatkoajan ensimmäisen aloituksen Lasse Lappalaiselle ja luistelee itse vaihtoon. Oman maalin taakse pakitellut Lappalainen syöttää Kohon tilalle tulleen Ahti Oksasen läpiajoon ja tämä pistää kiekon maaliin. Ville Koholle ansaittu syöttöpiste, mutta ei merkintää ± tilastoon, koska katseli maalin syntyä vaihtoaitiosta.

HPK

HPK taisi tehdä samanlaisen maalin alkukaudesta. En nyt satu muistamaan ketä vastaan.

Yrittivät muuten samaa temppua Spengler Cupissa, mutta siitä vihellettiin jäähy väärästä vaihdosta.

heavylutaa18

Saimaan Pallo, Seattle Kraken
TPS Väyrynen iski tänään Sporttia vastaan alivoimamaalin kahden miehen alivoimalla. Ei varmaan ihan jokapäiväistä herkkua?

Roku

Rauman Lukko
Lukkoa vastaan Peltola ainakin teki viime kaudella niin että Jasu voitti keskialoituksen, kaarsi saman tien vaihtoon ja Peltola hyppäsi tilalle ja teki maalin.