Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

  • 302 455
  • 871

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Se oli taas se päivä kun olivat pelipäällä. Habs toki vähän jeesasi maalinteossa mutta muutenkin hyvä peli. Khaira on ihan liekeissä. Nyt nousi kolmosketjuun ja tekaisi pari maalia lisää. Onko nyt yhdeksän pistettä viimeisissä kymmenessä pelissä? Ja tosiaan pääasiassa nelosketjussa.
Hyökkääjistä vain Walker ja Kassian jäivät ilman pisteitä eli tasaisesti tuli onnistumisia.

Ylivoima teki kaksi. Ei mitään kauneimpia kuvioita (Klefbomin maalista kahden vastustajan kautta pidin erityisesti) mutta pääasia että tuli onnistumisia.

Ja Brossoitiltakin hyvä peli. Talbotin tilanne on ilmeisesti sellainen että saattaa pelata jo tänään.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Ei tullut peliä tällä kertaa ja katsottua ja tuntuu siltä, että Oilers häviää aina kun katson matsin. Ajattelin kyllä tämän yön Leafs-matsin katsoa, eli turpaan varmaan tulee. Laittakaahan siis ykköstä lapulle tuohon peliin.

Highlightien perusteella mennään ja oli ilmeisesti taisteleva Oilers ollut jäällä. On myös helkutin kiva nähdä tuo #88 Davidson taas Oilersin paidassa, vaikkei se mikään sateentekijä olekaan. Toivotaan nyt, että tästä Talbotin saikusta on ollut se hyöty, että McLellan uskaltaa peluutta Brossoitia jatkossakin.

Ja Khairalla tosiaan 5+4 viimeiseen 10 peliin, kun sitä ennen pelasi kuusi ottelua kiikareilla. Cammallerille myös ensimmäinen maali Oilers-paidassa. Tästä treidistä jos haluaa jotain vertailua tehdä, niin Jokinen Losissa 13 peliin 1+2, +2 ja Cammalleri 10 peliin 1+4 ja -2. Omasta mielestä onnistunut kauppa jo ihan sen vuoksi, että Cammalleri sopii Oilersin pelityyliin paljon paremmin mitä hidas Jokinen. Mitään Juicelta pois ottamatta. Chiarellille myös tästä pisteet, että myönsi nopeasti "virheensä" ja vaihtoi sopivampaan kaveriin.

Walkerin otteet kiinnostaisi, jos joku pelin katsoi? Tilastoissa -1, kaksi laukausta ja viisi taklausta ja lähes 13min peliaikaa. Toivottavasti pelaa myös Leafsia vastaan, jotta näkee kaverin peliä. Toki voi olla, että McLellanin rotaatio pyörii ja Caggiula pelaa vuorostaan. Strome varmasti jatkaa, kun löi tiskiin 0+2.

Russell muuten johtaa Oilersin pakkien sisäistä pistepörssiä, 2+11 on kasassa, kun viime kauden tehot oli 69 otteluun 1+12. Tilastojen perusteella ei nyt kuitenkaan niin huonosti ole pelannut, miltä tuo tekeminen kentällä näyttää.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Olihan se vahva peli alusta loppuun koko joukkueelta. Klefbomin veto kimposi Byronin mailasta Alznerin luistimeen ja siitä maaliin, joten vähän tuuriakin oli matkassa välillä. Puljujärveltä hyvä esityö Auvitun 6-1-osumaan ja olihan se kaunis maali muutenkin. Nyt vain samanlainen esitys kehiin Leafsia vastaan ja hyvä tulee.

Ilmeisesti McLellan oli vähän ripittänyt pelaajia torstain harjoituksissa ja herätys toimi. Oilers oli siis tullut treeneihin samanlaisella laiskalla ilmeellä kuin edellisillan Flyers-peliin ja McLellan oli raivostunut pelaajille. Ja ilmeisesti nämä ei olleet ensimmäiset treenit tällä kaudella, kun joukkue on tullut laiskalla ilmeellä jäälle. Ryan Rishaug kertoi, että McLellan oli myös pitänyt yhdeksän aikaan perjantaiaamuna seitsemän minuutin luistelutreenit, kaksi tuntia ennen lentoa Montrealiin.

TM on siis saanut tuosta hälläväliä-asenteesta tarpeekseen kaikesta päätellen. Toivon, että tuo McLellanin purkaus herätti pelaajat lopullisesti ja joukkue olisi tästä lähtien joka ilta valmiina peliin.

Tuossa vielä ihan videokuvaa torstain treeneistä. Must Watch: Todd McLellan freaks out on players during practice - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Leafs-pelin kentälliset:

Lucic-McDavid-Puljujarvi
Maroon-Nuge-Cammalleri
Walker-Draisaitl-Strome
Khaira-Letestu-Kassian

Nurse-Russell
Klefbom-Benning
Auvitu-Davidson

Brossoit

Gryba, Slepyshev ja Caggiula jatkavat katsomon puolella.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Peliä en katsonut, mutta ilmeisesti toinen hyvä peli putkeen Oilersilta? Siis niin hyvä kuin nyt peli voi olla jos ei tee yhtään maalia. Joka tapauksessa ihan positiivinen merkki, mutta eipä se tietenkään juuri lämmitä kun ovat niin syvällä kuopassa, että vain pitkä voittoputki nostaisi sieltä ylös.

Jälleen kerran heti pelin alkuun takaisku. Tällä kertaa reilun puolen minuutin pelin jälkeen. Veto viivasta ja maalinedustalla Hyman ohjaamassa sisään. Harmillisesti kiekko hitaasti lipui maaliin,

Mutta ongelmana tietysti maalinteko. Tolpat jo ihan koosteenkin perusteella kolisivat moneen kertaan, mutta sehän vain toisaalta kertoo siitä että viimeistely ja laukausten tarkkuus on heikkoa. Suurimpana syynä tappioon voi tietysti pitää taas luokatonta ylivoimapeliä. Kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa ilman onnistumista. Voisikohan sitä Puljujärveä kokeilla siinä Letestun tilalla. Ei hänkään välttämättä mikään sateentuoja olisi, mutta toisaalta viime kaudella Letestun siirtäminen ylivoimaan oli ratkaiseva avain menestykseen. Eli jos vaikka samaan tapaan nyt Puljujärven ottaminen ylivoimaan voisi avata jotain lukkoja. Tai sitten sen Woodcroftin voisi ainakin potkia pihalle. Olisi muutenkin sellainen päävalmentajan vaihtamista lievempi herättely noin alkuun. Tosin pitäähän muutenkin jo miettiä kuka ja ketkä ovat penkin takana syksyllä.

Walker ei muuten pelannutkaan vaan Caggiula tuli hänen tilalleen neloseen.

Ja nythän tuli 30 peliä täyteen joten täydentelen taas seurantaani:
pelit 1-5: 1-4-0, 2 pistettä, 0,4p/g
pelit 6-10: 2-2-1, 5 pistettä, 1,0p/g
pelit 11-15: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
pelit 16-20: 1-3-1, 3 pistettä, 0,6p/g
pelit 21-25: 3-2-0, 6 pistettä, 1,2p/g
pelit 26-30: 2-3-0, 4 pistettä, 0,8p/g

Ei se vaan lähde. Koko kaudella nyt 0,87 p/g. Jos tähtää sinne 94 pisteeseen niin lopuista 52 pelistä pitäisi saada 68 pistettä eli 1,31p/g. Tai jos laittaa toiseen muotoon, niin 68 pistettä saisi loppukauden aikana vaikkapa saldolla 32-16-4 tai 30-14-8.
Tällä hetkellä Oilers on matkalla McLellanin ajan huonoimpaan kauteen. Viime vuonna 30 pelin jälkeen kasassa oli 14-11-5 ja toissa vuonna 13-15-2. Ja tällä hetkellä siis 12-16-2.

EDIT: Pakarisella on muuten AHL:ssä neljän pelin jälkeen kasassa 3+1. Kolmessa ensimmäisessä pelissään teki maalin ja nyt neljännessä syötti yhden. Condors noissa peleissä 1-2-1 ja muutenkin joukkue tukevasti siellä divisioonan viimeisenä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllähän tuo surkea erikoistilannepelaaminen on pilaamassa Oilersin pudotuspelimahdollisuudet. Chiarellihan presserissään sanoi tarkastelleensa valmennusjohtoa, joten ilmeisesti mies on valmis tekemään muutoksia sillä saralla tarpeen vaatiessa. Woodcroftin potkuista olisi tosiaan hyvä aloittaa.

McElhinneylle jo kuudes peräkkäinen voitto Oilersista. Vaikka muuten hänen tilastonsa eivät mairittele. niin Oilersia vastaan tuntuu kulkevan.

Elliotte Friedman totesi eilen Sportsnet-lähetyksessä, että Oilers olisi Michael Hutchinsonista kiinnostunut. Olisihan siinä kokenut ja hyvä kakkosveskari tarjolla ja varmaan ihan halvalla lähtisi.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Elliotte Friedman totesi eilen Sportsnet-lähetyksessä, että Oilers olisi Michael Hutchinsonista kiinnostunut. Olisihan siinä kokenut ja hyvä kakkosveskari tarjolla ja varmaan ihan halvalla lähtisi.
Itse olen sitä mieltä että jos olisi aikonut hankkia uuden veskarin niin se olisi pitänyt tehdä viimeistään sillä hetkellä kun Talbot jäi saikulle. Nyt pitäisi mennä Brossoitilla kunnes Talbot palaa. Ja sen jälkeenkin antaa Brossoitille aiempaa enemmän minuutteja. Brossoitin otteet ovat olleet epätasaisia mutta niin ne olivat esim. Dubnykillakin.

Mielestäni Hutchinsonin hankkiminen tässä vaiheessa ei olisi ratkaiseva parannus ja lisäksi kesällä saa todennäköisesti tarvittaessa kakkosveskarin UFA-markkinoilta.

Tietenkin nyt jo pitää suunnitella tulevaa ykkösveskariakin. Talbotin sopimus jatkuu vielä ensi kauden mutta sen jälkeen on tehtävä ratlaisuja ykkösveskarinkin suhteen. Löytyykö sellainen organisaation sisältä vai pitääkö katsella muualle. Vai vieläkö Talbotilla jatkavat vaikka alkaa todennäköisesti iän myötä painumaan pikkuhiljaa sinne laskusuhdanteen puolelle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ainakin Starrett on laittanut ihan lupaavat tilastot ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. ECHL:ssa 10 pelin torjuntaprosentti 93 ja AHL:ssa avauspelin jälkeen 93.6. Tietysti siitä on vielä pitkä matka NHL:ään, mutta vaikuttaa lupaavalta. Ellishän oli harjoituskaudella parempi kuin Brossoit ja Talbot yhteensä. McLellan ei kuitenkaan vastannut kun häneltä kysyttiin, onko Ellisille luvassa peliaikaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
OIlersNationin Paige Bednorz heitti ilmoille idean Auvitun kokeilemisesta laiturina, kun Sekera ja Larsson tervehtyvät. Ei välttämättä kovin kaukaa haettua. Saattaisi jopa toimiakin, kuten tuo Canadiens-pelin 6-1-osuma osoitti.

Could the Oilers try Yohann Auvitu at forward?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Slepyshev ilmeisesti palaa kokoonpanoon ja ottaa Caggiulan paikan nelosessa. Caggiulan lisäksi myös Walker on katsomossa. Khaira jatkaa kolmosketjussa Draisaitlin ja Stromen kaverina. Muut ketjut ja pakkiparit pysyvät ennallaan. Aloittavasta maalivahdista ei vielä tietoa.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Huh, hieno paluu voittokantaan ja McDavid-Puljujärvi kaksikko näyttää paremmalta peli peliltä. Oispa mukava nähdä Jesse vielä ykkös-yv:ssä Letestun paikalla. Tai ylivoimalla ylipäänsä. Mutta toimihan tuo harmaita hiuksia aiheuttanut yv-pelikin tänään jo paljon paremmin.

Tästä on hyvä jatkaa ja vielä kun Talbot palaa telakalta niin ai ettien että.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onhan tuo ollut ihan eri joukkue sen jälkeen, kun McLellan availi ääntä viime viikolla treeneissä. Aiemmasta lepsuilusta ei ole tietoakaan ja joukkue tulee joka ilta valmiina pelaamaan. Tätä Oilersia minä olen halunnut nähdä jo kauden alusta lähtien. Jospa tämä tästä nyt lähtisi rullaamaan. Loistava voitto kerrassaan, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kolme yv-maalia liigan parasta alivoimaa vastaan on erittäin hyvä suoritus. Ja yksi alivoimalla myös.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pakko tulla kehumaan Darnell Nursen otteita. Kaveri on kyllä nostanut tasoaan huimasti ja on selvästi ottamassa seuraavaa askelta urallaan. Tehopisteitä tullut hyvällä tahdilla. Fyysisti pelaavien puolustajien kehitys tulee yleensä vähän hitaammassa tahdissa mitä kiekollisten (ja mieshän on vielä nuori 22v). Nurse alkaa pian näyttämään ensimmäisen kierroksen pelaajalta ja uskon että hänestä on vielä paljon iloa Oilers joukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Onhan tuo ollut ihan eri joukkue sen jälkeen, kun McLellan availi ääntä viime viikolla treeneissä. Aiemmasta lepsuilusta ei ole tietoakaan ja joukkue tulee joka ilta valmiina pelaamaan. Tätä Oilersia minä olen halunnut nähdä jo kauden alusta lähtien. Jospa tämä tästä nyt lähtisi rullaamaan. Loistava voitto kerrassaan, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kolme yv-maalia liigan parasta alivoimaa vastaan on erittäin hyvä suoritus. Ja yksi alivoimalla myös.
Joo, kunhan nyt ei aleta lepsuilemaan suurimaalisen voiton myötä. Seuraavaksi kotona Nashville vastaan ja sen jälkeen on aina Oilersille vaikea päiväpeli vieraissa Minnesotaa vastaan. 7p Sharksiin, nyt ei tarvita periaatteessa kuin joku viiden ottelun voittoputki ja ollaan vielä hyvin taistossa mukana.

Ja Nurse tosiaan on ottanut ison askeleen eteenpäin viime kaudesta. Ja parastahan tosiaan on, että ikää vasta 22v ja ne huippuvuodet vasta edessäpäin. En usko, että Nursesta sitä prongeria kehittyy, mutta voihan se olla mahdollista. Potentiaalia siihen löytyy.

Puljujärvi myös näyttää vähän samanlaisia otteita mitä Draisaitl aikoinaan alkukauden AHL-komennuksen jälkeen. AHL:ssä suht heikoilla pisteillä, mutta näytönpaikan ylhäältä saadessaan näyttää tuon käyttävän ja ottavan paikkansa ykkösketjusta. Toivottavasti Pulju jatkaa lentoaan. Huomionarvoisaa on se, että Pulju johtaa +8 Oilersin +/- tilastoa yhdessä Nursen kanssa. Auvitulla myös +7 kasassa, kuten myös Brandon Davidsonilla kolmesta ottelusta +3.

Vahvistuksinahan sieltä on vemppaosastolta tulossa vielä Talbot, Sekera ja Larsson. Tälläisellä pelillä kun jatketaan, niin hyvä tästä tulee. Treidejäkään ei tarvitse miettiä, kun sieltä periaatteessa tulee joukkueen ykköspakkipari ja ykkösmaalivahti sairastuvalta takaisin. Olettaen, että ovat täysin pelikunnossa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei se vaan lähde. Koko kaudella nyt 0,87 p/g. Jos tähtää sinne 94 pisteeseen niin lopuista 52 pelistä pitäisi saada 68 pistettä eli 1,31p/g. Tai jos laittaa toiseen muotoon, niin 68 pistettä saisi loppukauden aikana vaikkapa saldolla 32-16-4 tai 30-14-8.
Tästä omasta viestistäni tuli sellaista palautetta, että viime kaudellahan Oilers pelasi viimeiset 52 peliä saldolla 33-15-4 saaden 70 pistettä eli itseasiassa aikalailla juurikin samaan tahtiin kuin nyt pitäisi loppukausi pelata. Tähän astiset otteet eivät ole oikein herättäneet luottamusta, että tuohon pystyisivät mutta toisaalta nyt ilmeisesti (en katsonut peliä) kolmas hyvä peli putkeen. Eli jos nyt oikeasti ovat kääntäneet suuntaa niin onhan tuo ihan mahdollisuuksien rajoissa. Eli pientä optimismia joka toivottavasti jatkuu vielä Preds-pelinkin jälkeen.

Brossoitko taas pelasi muuten hyvän pelin mutta se yksi pakollinen helppo tai helpohko pitää päästää joka pelissä? Ja jännästi varsinkin nuo huonosta maalintekosektorista tulevat vedot ovat olleet hänelle erityisen hankalia.

@Parker27 laittoi Nursesta viestiä ja itse olen samaa mieltä. Todella iso positiivinen kehitysaskel tullut tälle kaudelle ja toivottavasti jatkaa samaan malliin. Ensi kauden sopimuksen kanssahan tuossa ovat vielä pulassa, mutta joku sellainen sopiva siltasopimus auttanee asiaa. Jos vain sille Russellille ei olisi annettu niin älytöntä sopimusta ja vieläpä NMC:llä, niin olisi enemmän liikkumavaraa.

Mutta noin isommassa kuvassa sen jälkeen on oikeastaan homma mennyt parempaan suuntaan kun ovat siirtäneet Draisaitlin keskelle. Seurauksena kolme vahvaa ketjua ja sen lisäksi vielä nelonen joka on ollut todella vahva viimeiset viikot. Toki on tullut niitä heikkojakin pelejä väliin, mutta eiköhän tuo ole nyt hyvä sentterinelikko tässä tilanteessa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
@TAM Jos sitä Jacketsin 5-2-maalia meinaat, niin siinähän Russell teki maskia eikä Brossoit sen takia nähnyt pienestä kulmasta tullutta vetoa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
@TAM Jos sitä Jacketsin 5-2-maalia meinaat, niin siinähän Russell teki maskia eikä Brossoit sen takia nähnyt pienestä kulmasta tullutta vetoa.
Sitäpä juuri. No joo olihan Russell ansiokkaasti edessä. Mutta silti olen sitä mieltä että jäi etukulma liikaa auki. Katsoi toki Russellin vasemmalta puolelta ja veto tuli oikealta puolelta mikä on hankalampi tilanne mutta kuitenkin aika halvan oloinen osuma.
Eikä sillä nyt ollut merkitystä tietenkään lopputuloksen kannalta. Ja parempaan suuntaan Brossoitin peli on mennyt.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Siinä missä joku Maroon tai Lucic on vaan mennyt ketjun mukana niin Pulju on toistaiseksi ollut McDavidin rinnalla todella dynaaminen tutkapari. Tuota ketjun peliä on todella hienoa seurata kun molemmat ovat todella nopeita kavereita. Toivottavasti ei vaan jalka ala painamaan.

E: Piti laittaa Jessen omaan ketjuun, mutta antaa nyt olla täällä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Missähän vaiheessa Oilers alkaisi olla Mike Greenin ostokunnossa?

Detroit alkaa olla kohta myyntikunnossa Greenin suhteen ja jo kesällä näytti siltä, että paras kohde olisi Oilers. YV:hen vähän lisää vaarallisuutta, kätisyyttä ja niinpoispäin.

Faynen caphitin nielaisu, Greenin 50% palkanpidätys +1st kieppi käy vastineena.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers ei tee muutoksia kokoonpanoon illan Predators-peliin. Brossoit aloittaa maalilla. Talbotin paluu tapahtunee viimeistään San Josessa.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Eli Larsson vieläkin pois. Ilmeisesti oli pieni mahdollisuus että olisi pelannut tänään? Odotin vähän miestä jo kaukaloon. Sekerakin saisi jo palata.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Paljon laukauksia ykkössektorin ulkopuolelta ilman maskia. Petrattavaa on sekä hyökkääjillä, jotka menevät aika haluttomasti sota-alueelle, että pakeilla, jotka syytävät paljon huonoja laukauksia, huonoista paikoista ja kassarin logoon.

McLellanin pitäisi koostaa pelaajilleen video David Backesista. Vaikka Backesin nykytasosta ja sopimuksensa koosta voi olla vain yhtä mieltä, niin kaksi asiaa hän osaa: mennä maalille luomaan hässäkkää ja laukoa tavoitellen reboundia. Noilla kahdella opilla Oilersin olisi mahdollista kääntää kelkka. Helposti.

Itse asiassa hämmästyttävää, kuinka moni NHL-pelaaja kuvittelee yhä edelleen voittavansa paikan tullen vastustajan maalivahdin laukomalla, kiskoo kiekon plekseihin tai syliin ja tappaa tilanteen. Matala veto kohti tolppaa on kaikille, joiden nimi ei ole Kucherov, voittava ratkaisu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers dominoi peliä, muttei pystynyt ohittamaan Sarosia. Avauserän laukaukset menivät isännille 22-4. Jäähyt nousivat avainasemaan, sillä Preds teki kaksi maaleistaan ylivoimalla. Vahva peli Oilersilta, mutta tällä kertaa se ei tuonut toivottua lopputulosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös