Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

  • 556 485
  • 3 036

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tällä kaudella Ässät on mielestäni hyvinkin yllätysvalmis joukkue. Kaiken osuessa kohdalleen jopa päätyyn asti meneminen on mahdollista. Mietiskelin tässä pientä vertailua edelliseen menestyneeseen Ässäjoukkueeseen, tässäpä sitä. Ja nämä ovat ihan omaa mutuilua, eikä mitään kovaa faktaa, joten jos luette tekstin niin pitäkää se asia mielessä :)

Näkemykseni mukaan Hyökkäyskalustomme on terveenä pysyessään (ja vaikka parin loukkaantumisenkin kanssa) parasta mitä Porissa on ollut pitkään aikaan. Mestaruuskauden 2012-2013 alussa olin sitä mieltä että hyökkäys oli silloin kovin Ässähyökkäys 20:een vuoteen. Tämänhetkinen kamppailee mielestäni tuon ryhmän kanssa varsin tasapäisesti. Nyt kun hankinnoilla on saatu maalintekovoimaa ja sentteriongelmakin katosi kuin itsestään, sanoisin että tuolla hyökkäyksellä voidaan voittaa vaikka mestaruus.

Puolustus on kiikun kaakun. Sinne kun saisi sen yhden täsmävahvistuksen niin voisin sanoa jo ääneen uskovani vaikkapa välieräpaikkaan. Kiekollista kärkiosaamista Matushkinin muodossa, hyvä pari Seppälä-Peltola, kovuutta ja arvaamatonta raivoa Bloodin muodossa. Siinä neljä tärkeintä. Tommila on itselleni (kuten jo aiemmin kirjoitin) jollain tavalla ongelma. Jospa Maxin viereen löytyisi "Marttinen", voisi kolmospari olla Blood-Tommila ja ongelma olisi ratkaistu. Nyt Maxi-Tommila pari on turhan pehmeä ja turhan pehmeä on pakisto kokonaisuudessaankin. Haavoittuvuutta on myös siinä tapauksessa, että Matushkinin loukkia ei saisi missään nimessä tapahtua. Muuten on vaarassa kaatua koko korttitalo.

Mielestäni siis puolustus on se ongelma, joka voi estää Ässien menestyshaaveet. Mestaruuskaudelle löydettiin käsittämättömät Heshka-Marttinen, omasta takaa oli luotettava selkäranka Ude-SammalTapsa ja sitten oli vielä oma nuori ja nouseva kyky Taimi sekä kovaa pelaava kiekonsyöjä Honkanen. Siihen verrattuna nykyinen pakisto on nähdäkseni melko heppoinen.

Maalivahdit ovat lähtökohtaisesti hyvä tandemi. Kiviaho ei ole pelannut ihan niin hyvin kuin odotin, mutta yllättävämpää on se, että Andyllakin on tuntunut hieman hanska vapisevan. Mitään hätää ei ole, sillä aikaa on vaikka kuinka. Siellähän voi olla jotain pientä loukkantumista tai vaikka riitaa tyttöystävän kanssa, mistäpä näitä tietää. Niin tai näin, Andy on jo aiemmin osoittanut olevansa hyvä vahti liigaan ja uskon hänen olevan riittävän hyvä myös ratkaisupeleissä.

Kun muistelee mestaruuskautta, niin silloinhan oli kaksi nuorta vahtia, jotka olivat kauteen lähdettäessä hyvin tasaveroiset. Raanta ansaitusti vei ykkäsvahdin paikan itselleen, mutta hänkin oli pitkälle talveen asti ailahteleva ja varsinkin kasvattajaseuraansa vastaan hän muuttui muurista vapisevaksi ihmisraunioksi. Tilanne oli niin paha että Raantaa ei voitu edes peluuttaa Lukkoa vastaan, sillä joka veto tuntui menevän sisään. Kunnes sitten ei enää mennytkään. Antti kokosi hienosti itsensä ja osaavan valmennuksen avulla hänelle opetettiin ettei hänen tarvitse pelätä raumalaisia, vaan raumalaisten on syytä pelätä häntä. Siitähän se sitten lähtikin ja kun paketti pysyi kerran kasassa, se on pysynyt kasassa siitä lähtien. On mahdollista että Andyn kanssa homma on ihan yhtä pienestä kiinni ja jossain vaiheessa se alkaa taas kulkea niinkuin pitää. Siksi en osaa ainakaan toistaiseksi huolestua maalivahdeista pätkääkään. Olen varsin luottavainen että vahdit ja valmennus yhdessä saavat asiat hoidettua niin, että keväällä pojat on iskussa. Eikä tässä mitään varsinaista paniikkia ole asian suhteen muutenkaan.

Siinäpä sitä. Minun maallikkoanalyysini mukaan siis yksi riittävän tasokas pakki olisi ratkaisu siihen, että voitaisiin vain odotella että menestys saapuu luoksemme :) Voi se tulla muutenkin, mutta kyllä tuo pakisto vaan minun silmissäni niin heppoinen on, etten siihen ihan täysin luota.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
kovuutta ja arvaamatonta raivoa Bloodin muodossa. Siinä neljä tärkeintä. Tommila on itselleni (kuten jo aiemmin kirjoitin) jollain tavalla ongelma. Jospa Maxin viereen löytyisi "Marttinen", voisi kolmospari olla Blood-Tommila ja ongelma olisi ratkaistu.

Kolmospari Blood-Tommila olis kovaa valuuttaa. Tommilaa voi peilata monella tavalla, riippuen minkälaiseen ja kuinka odotusarvoiltaan isoon rooliin häntä on istuttamassa. On hällä kuitenkin jo yli 20 playoff-peliä Liigassa vyöllään. Enempi kuin Bloodilla koko urallaan. Pidän tyylistänsä ja monista ominaisuuksista, mutta näytöt menestystä tavoittelevan joukkueen tasaisesta suorittajasta on vielä ohuet.

Tää voikin olla suht iso kysymys kevättä ja Ässien pakkihankinta tarvetta ajatellen: jos Blood alkaa suorittamaan tasaisemmin kykyjensä mukaan, tunnistaa kiekollisena tilanteen paineen alla, oppii rytmittämään, avaa nopeasti ja yksinkertaisesti, nostaa jalalla silloin kun siihen on selkeä tilaus. Osaa suhteuttaa maltin ja menohalut. Tahtotila hällä on korkea, sitten kun aletaan vääntämään playoff-sarjoja oikeasti kovia joukkueita vastaan, pelisilmä ja maltti nousee isompaan arvoon. Kohellus, ylipeluu ja ylikovat taklaukset kalahtaa äkkiä joukkueen nilkkaan.

Toivonkin näkeväni lähiviikkoina Bloodilta pitkän litanian tasasia suorituksia, ilman ylimääräsiä kohelluksia. Alkaisi se arvo välieräpaikkaa tavoittelevan joukkueen pakiston kulmakivenä kirkastumaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ohhoh... Kait se täytyy alkaa uskomaan, että ens kuussa Taimi liittyy patapakkaan. Toivottavasti Seppälä ei loukannut eilen kovinkaan pahasti ja toivottavasti muut pakit hyötyvät nyt mahdollisuudesta pelata isommassa roolissa...
Kenet porukka laittais nyky pakistosta Taimen viereen? Seppälä tai Peltola vai Mäkelä tai Blood?
Jos Peltola voisi pelata tuossa nöyrää puolustavan pakin roolia, eikä söisi Tommin kiekollista roolia, olisi hän tuohon varmaan paras vaihtoehto...
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Runkosarja on puolivälissä ja jonkinnäköinen kuva on uusistakin pelaajista muodostunut. Mietein vähän miten pelaajat ovat minun mielestäni esiintyneet, sekä kouluarvosanalla miten pelaaja on omiin odotuksiini vastannut ja pystynyt joukkuetta auttamaan.
7:lla on täyttänyt odotukset.

Maalivahdit:
Andylle antaisin alkukaudesta odotuksiin suhteutettuna 5,5. Ei ole oikein ollut muutama poikkeusta lukuunottamatta oma itsensä ja helppoja on mennyt turhan usein.
Kiviaholle sitten näillä tuloksilla ja otteilla pitää antaa 6, mutta koen, että Kiviaho ei ihan rehellistä mahdollisuutta vielä saanut ja uskon sieltä tuloksellisesti ainakin parempaa löytyvän,

Pakit:
Peltola huonon alkukauden jälkeen parantanut ja pelaa omissa taas vahvaa peliä ja tukee hyökkäyspeliä hyvällä liikkeellään. Parannettavaa löytyy mutta viime viikkojen otteet varmaan aika lähellä Nikon maksimia...6,5, huonosta alkukaudesta johtuen.
Seppälään oikeastaan aika samat kuin Peltolaan, ehkä Seppälältä vielä voi kiekollisesti odottaa hieman enemmän. Kyllä minä 6,5 antaisin Jerellekkin.
Matushkin ylittänyt omat odotukseni kiekollisenakin, vaikka potentiaali oli tiedossa ja puolustuspelissäkin parempi mitä pelkäsin. Ei täydellinen pelaaja, mutta ei oikein omiin odotuksiin suhteutettuna voisi antaa muuta kuin 10, ja isot kehut Korpille ja Aholle tästä löydöstä ja toki myös Ville Korhoselle joka Matushkinin oli skoutannut.
Tommilalta odotin jopa enemmän vastuunottoa hyökkäyspäässä, mutta ehkä Matushkinin kanssa pelaaminen on siihen vaikuttanut, kuitenkin hyvät tehot ja hyvää peruspeliä, sanoisin että 8:n Juho ansaitsee.
Blood...tää on paha, en odottanut Marttisen korvaajaa enkä kärki pakkia, odotukset olivat varsin realistiset. Ajoittain mies on ihailtavan vahva kaksinkamppailuissa, antaa upeita taklauksia, sekä pelaa kiekollisesti hyvää ja varmaa peruspeliä. Toisaalta sitten jäähyjä ropisee syystä ja syyttä, ajoittain hitaus sekä kiekolliset ratkaisut ovat pelottavia. Uskon kuitenkin, että Blood pystyy omat odotukseni täyttämään vielä, koska parhaimmillaan on huomattavasti parempi jota hänestä odotin. Konaisuutena kuitenkin hienoinen pettymys ja alkukaudesta 6+.
Mäkelä on loukkaantumisen jälkeen parantanut ja pelaa puolustuspäässä kovalla yrityksellä ja periksiantamattomasti. Kiekollisena ei juurikaan muita ominaisuuksia kun kiekko pois alueelta. Odotuksiin nähden täyttänyt ruutunsa vähintään riittävästi 8
Tuohilampi ei ole ollut varsinaisesti pettymys, koska ei odotukset niin hirveän korkealla miehen suhteen ollut. Sanoisin 6,5, ehkä hivenen enemmän odotin.
Walli ja Vuorisalo, molemmat ovat jääneet vähän huonoon tilanteeseen ja kunnon näytönpaikka on nyt vasta aukeamassa. Walli on vahvoilla oman pään taisteluissa ja Vuorisalo taas kun päästään hyökkäyspäähän, saas nähdä pystyykö jompikumpi vakiinnuttamaan paikkansa, ainakin Tuohilammen paikka on otettavissa hyvillä otteilla.

Hyökit:
Lähteenmäki on maalien valossa ollut hyvä, välillä aika näkymätön puurtaja, mutta mielestäni positiivinen esitys tälle kaudelle...8,5
McRae on hyökkäyksen paha pala purtavaksi. Pisteet ihan ok odotuksiin nähden, pelaa paljon ja tekee töitä, mutta kuitenkin se jokin sieltä viimeinen silaus puuttuu. Toki en hänestä mitään selkeää ykkössentteriä odottanutkaan, joten kai kuitenkin kokonaisvaltaisesta pelaamisesta voi tuon 7 antaa.
Korhonen on ollut pettymys pisteiden valossa hyvän viime kauden jälkeen, tuttu ketju ei ole tainnut peliäkään saanut pelata yhdessä, mutta ei senkään taa voi oikein mennä. Korhosen kokonaisvaltainen pelaaminenkaan ei ole ollut niin laadukasta kuin viime kaudella, toivottavasti herää vielä. Arvosana 5
Laga on kyllä peri tsekkityylinen pelaaja, taiteilija, monipuolinen pelaaja ja aina vaarallisen oloinen hyökkäyspäässä, hyökkääjistä eniten pisteitä Ässissä, joten siinä mielessä onnistunut. Nyt on Kärjen kanssa alkanut löytymään kemiat ja otteet on tasoittunut, toivottavasti jatkaa samalla linjalla. Ei kuitenkaan ole pisteiden valossa Liigan mittapuulla ollut kova tai mitenkään valtavasti ylittänyt odotuksia joten 7,5.
Kärki Ässissä pelatuissa otteluissa nousi nopeasti tasolleen ja jopa ylikin varsinkin tuolla sentterin paikalla, tähän alkuun ei hirveitä odotuksia ollut joten...8,5
Kotkaniemi, en hänelle ollut ladannut odotuksia ja peliaikaakin rajallisesti, hyvin on Kotkaniemi pelannut pisteiden valossa varsinkin, kokonaisvaltaisessa pelaamisessa parannettavaa, mutta kyllä se pakko on 9 Jepulle antaa.
Makkonen on vasta nyt pääsemässä vauhtiin. En tiedä saisiko loukkaantumisesta sakottaa, mutta alkukausi on sen takia Makon osalta ollut pettymys, annetaan 6.
Salmio on saanut vastuuta AV:lla ja tehnyt vielä tärkeitä maalejakin, pisteiden valossakin alkukausi jopa ylittänyt odotukset. 7,5
Insam, no ei ole ollut YV tykki jota odotettiin, mutta eipä aiempien kausien pisteiden perusteella ole pettänytkään ja maalejakin kivasti 6, arvosana 7
Kuparinen on pysynyt terveenä koko alkukauden, nyt luonut muutamia paikkojakin ketjutovereille, pelaa joukkueelle, pakko antaa 7,5
Varttinen, paikkoja on ollut, mutta ei ole saanut ketsuppipulloa auki. Loukkaantumisten kautta pääsi kolmoskentässäkin kokeilemaan, mutta ei pystynyt parhaimpaansa. Odotin Varttisen ottavan stepin vielä viime kaudesta ja Insamin sekä Salmion olevan ketjuhierarkiassa alempana, tällä hetkellä otteet eivät siihen ole oikeuttaneet...6
Juhola, pelaa energistä peliä, hyvä luistelemaan, positiivinen yllätys ja muutamat maalitkin saanut tehtyä. Viime aikojen otteilla Lampergin ja jopa Varttisen edellä, mutta mielestäni sitten ensi kaudella täysi kausi ylhäällä. 9
Appeli loukkaantumiseen asti ylitti odotukset ja pelasi vahvaa peliä molemmissa päissä. Jäänyt hyvä fiilis miehestä...8
Suoranta aloitti kauden vahvasti ja loukkaantuminen pilasi, vähän sama tilanne kuin Makon kohdalla odotukset olivat kovat ja hyvä alkukausi vahvisti sitä. Uskon että Suorannan loukkaantumisella oli iso vaikutus kokonaisuudessa Ässien syyskauteen, vaikka ei sota yhtä miestä kaipaisi, niin auttanut se varmasti olisi. Annetaan 5.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vähän epäreilua antaa Suorannalle vain 5 kun loukkaantumisille ei mitään mahda. Terveenä uskon, että kaveri olisi pisteissä ollut Ässien top5 hyökkääjä. Viisi peliä ja viisi pistettä antoi tähän selkeät perustelut.

Olisit enemmin jättänyt kokonaan arvioimatta
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Vähän epäreilua antaa Suorannalle vain 5 kun loukkaantumisille ei mitään mahda. Terveenä uskon, että kaveri olisi pisteissä ollut Ässien top5 hyökkääjä. Viisi peliä ja viisi pistettä antoi tähän selkeät perustelut.

Olisit enemmin jättänyt kokonaan arvioimatta

No ensin jätinkin arvostelematta, kuten Salmisen, mutta päätin sen lisätä, kahdestakin syystä. Ensinnäkin mietin joukkueen rakentamis vaiheessa asetettua roolia jota hän ei loukkaannuttuaan pystynyt täyttämään ja toisena juuri siksi halusin hänelle antaa tuon 5:n jotta hänen puuttumisen iso merkitys joukkueelle tulisi esille. Joku Mäkelä esimerkiksi ei ole niin suuressa roolissa ja ehkä jopa muutenkin rotaatiossa, joten en hänen loukille laskenut niin paljon arvoa.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Mä kun luulin et se menee Lukkoon, niinkuin täällä jotkut väittivät.

Kun tieto ensi kauden sopimuksesta Ässiin tuli. Kuulin itse tuolloin luotettavalta taholta, että yrittää päästä sopimuksestaan eroon jo tällä kaudella ja Lukko oli tuolloin vaihtoehto, koska Ässien pelaajiin käytettävä budjetti ylittyi jo ennen Kärjen ja Salmisenkin hankintaa.
Ehkä tällä kaudella nähdään mahdollisuuksia ja riskillä haetaan nyt menestystä?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En jaksanut selata viestejä , mutta Taimi liittyy Ässiin jo tammikuussa (joku voinut jo sanoa tämän).

No tarvetta onkin jos Seppälä on pitkään (kuukausia?) poissa peleistä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ehkä tällä kaudella nähdään mahdollisuuksia ja riskillä haetaan nyt menestystä?

Ostetaan Poika kotiin? No mikä ettei! Johan näihin kasvutarina-tykkikausiin on tällä vuosituhannella kerennyt leipiintymään.

Kaikkinensa olevinaan hieman aika monista kokemistani poikkeava kausi. Mikähän organisaation suunnitelma tulevaan vuoteen? Noh, se on sen ajan murhe.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Mikä on muutosjohtajan tehtävä jollei tuo muutosta asioihin. Aika näytää meneekö hommat putkeen vai ihan päin helvettiä. Rahaa käytetään ainakin aika surutta vaikka budjetti on jo käytetty.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joinakin vuosina on niin että ns suuret ovat pelanneet alakanttiin ja silloin on näillä pienemmillä tilaisuus yllättää. Harmillisen kova on vaan Kärpät, Hifk, Jyp ja Tapparakin, mutta mitä siitä, nyt on se mahdollisuus myös Ässillä, kun on vielä koutsi jolla on kokemusta mestaruuden voittamisesta. Jypissäkin aikoinaan Seppälä löi rahaa kiinni reilusti, ja sen jälkeen on Jyp ollut mitallipelisssä joka vuosi.
Toivotaan maalivahtiosastolle kaikkea hyvää ja päät kuntoon molemmille.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tämän kauden Andyn taso on tuo ellei vahvasti toisin osoiteta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Voivoi pojat, tässä on Andyllä vielä 30 matsia aikaa nousta raantamaiseen jumalmoodiin. Taitoja on, se on eniten nyt pääkopasta kiinni millaisia suorituksia sieltä minäkin iltana tulee. Ensin vaaditaan tasaisuutta otteisiin, esimerkiksi 3-4 huippupeliä putkeen, eikä tälläistä hyvä peli / huono peli pompottelua
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sport pelin lopussa kellon lähestyessä kymmentä Andy nosti kypärää ja hieroi naamaansa mustien silmän alusten kanssa siihen malliin, että taitaa kaverilla olla hieman uupumusta ilmassa. Nyt pitäisi Kiviahoon voida luottaa ja saada huilattua tuo väsymys pois tavalla tai toisella.

Tuo lopun takaiskumaalikin oli sen kaltainen ettö taisi jo ihan vähän toista silmää laittaa kiinni siinä vaiheessa.

Tuleeko Andy tällä kaudella vai aika näyttää. Tällä hetkellä tilanne ei molariosastolla vaan ole kovinkaan hyvä. Kiviahon itseluottamus ei varmasti olisi tilastoissa kovinkaan korkealla liigavahdeista. Hänelle painuu helpot kiekot varmasti paljon sen vuoksi, että on keskittyy liikaa tunteeseen pakko ottaa kiinni..

Molemmat ovat ihan omaa mutuilua eikä perustu mihinkään faktaan. Mutta ei hjuva.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sport pelin lopussa kellon lähestyessä kymmentä Andy nosti kypärää ja hieroi naamaansa mustien silmän alusten kanssa siihen malliin, että taitaa kaverilla olla hieman uupumusta ilmassa. Nyt pitäisi Kiviahoon voida luottaa ja saada huilattua tuo väsymys pois tavalla tai toisella.

Itse asiassa onko tässä Andyn viime aikojen epävarmojen otteiden (poislukien Oulun haamupeli) yhteydessä kukaan nostanut tätä edes esille: milloin se vauva syntyikään Andyn perheeseen? Heinäkuussa? Elokuussa? Vai oliko peräti tässä vielä myöhemmin tänä vuonna? En yhtään muista, mutta joka tapauksessa hänellä kotona sellainen on, ja jos vauva on sellaista tyyppiä joka päättää että kotona kukaan ei nuku, niin sitten aikuisten oikeasti kukaan ei nuku, ja piste. Tämä skenaario tuli vain itselle mieleen Sport-pelin jälkeen..

Ja tähän tilanteeseen ei sitten auta mikään muu kuin Kiviahon laittaminen maaliin..
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
En jaksanut selata viestejä , mutta Taimi liittyy Ässiin jo tammikuussa (joku voinut jo sanoa tämän).


Kyllä tämä pitää paikkansa. Taimi onkin jo Porissa ja pelaa omienkin lähteiden mukaan Porissa loppukauden(tammikuusta eteenpäin). Aikamoista riskiä Ässät kyllä kasaa, jos esim maalivahtipeli nyt kyykkää tosissaan, on oikeastaan pakko lähteä vielä maalivahtikaupoillekin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös